muffiny - 9030 przepisów (strona:172/602)

Domowy karmel 186

Składniki: 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 200 ml śmietany kremówki 100 g masła Cuker wsypujemy na patelnie lub do rondelka. Na małym ogniu podrzewamy do

Ciastkozercy
Bukiet na Dzień Mamy 167

Bardzo lubię własnoręcznie robione prezenty. Naprawdę. Szczególnie jeśli są słodkie i można je zjeść ;) i taką propozycję mam dla Was na zbliżający się Dzień Matki. Do

Ciastkozercy
Karmelizowany rabarbar 205

razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Jagielnik rabarbarowy Dżem rabarbarowy Domowe lody wiśniowe z karmelizowanym rabarbarem Kompot z rabarbaru Lemoniada z rabarbaru ------------------------------------------------------------- Karmelizowany rabarbar Czas

Kulinarne przygody Gatity
Muffiny jogurtowe 234

niedzielne popołudnie przydałoby się wam coś do kawy? Polecam jogurtowe muffiny, które są  bardzo wilgotne, a ich przygotowanie wręcz ekspresowe !  Składniki: szklanka jogurtu naturalnego pół szklanki cukru 100 g masła 2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 3/4 łyżeczki sody skórka otarta z 1 cytryny szczypta soli Przygotowanie: Do pierwszej miski wsypujemy przesianą mąkę, cukier, sodę oraz sól. Mieszamy

Taste Therapy
Drożdżówki z rabarbarem 192

Rabarbar jeszcze mi się nie znudził: jem z nim drożówki i popijam kompotem ;) Z podanych proporocji wyszło mi 8 dużych drożdżówek, ciągle jeszcze nie umiem się

Ciastkozercy
Budyń jaglany 141

Dziś mam dla Was prosty i naprawdę pyszny deser: budyń z kaszy jaglanej. W sumie sama byłam zaskoczona, że to może być aż tak dobre ;) Mój

Ciastkozercy
Ciasto z rabarbarem 226

Już dawno nie miałam takiego odwyku od internetu i blogowania. Przeprowadzka do nowego domu pochłaniała mnie bez reszty przez ostatnie kilka tygodni. Ale wróciłam :) Uporałam się

Ciastkozercy
Szybkie kawowe muffiny 99

lepiej, kiedy powstałe słodycze możemy zabrać ze sobą do pracy lub szkoły na drugie śniadanie czy słodką przerwę od codziennych obowiązków. W takiej sytuacji doskonale sprawdzą się przepyszne kawowe muffiny, które dzięki zawartości kofeiny doskonale pobudzą nas do pracy i odgonią zmęczenie :) SKŁADNIKI (24 muffiny): 1 i 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Kuchnia od dwojga
Jajka zapiekane w formie na muffiny 187

Jajka zapiekane w formie na muffiny to prosty sposób na efektowne śniadanie lub przekąskę. Ja polecam je przygotować z szynką parmeńską, serem mozarella i suszonymi pomidorami. Składniki na 4 porcje: 4 jajka 4 plastry szynki np. parmeńskiej mozarella lub inny ser suszone pomidory sól, świeżo mielony pieprz szczypior lub rzeżucha oliwa Piekarnik nastawić na 200 Stopni C. Formę na muffiny

wyzwania kuchenne
CZEKOLADOWE MUFFINKI Z JAGODAMI 108

Dziś polecam Wam pyszne czekoladowe muffinki z jagodami, przygotowane według przepisu znanego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a, są delikatnie chrupiące z zewnątrz, z płynną czekoladą w środku, której słodycz przełamuje lekko kwaskowaty smak jagód. Można je przygotować w ciągu niespełna pół godziny, więc idealnie się sprawdzą również , kiedy odwiedzą was niespodziewani goście. Tym bardziej, że najlepiej smakują na ciepło(...)Wlewaj przygotowaną masę do wyłożonych papierowymi papilotkami foremek do muffinek. Następnie nałóż jagody na wierzch każdej z muffinek, lekko naciskając z wierzchu.   Piecz w rozgrzanym piekarniku 15 minut. Muffinki muszą być upieczone, ale wewnątrz miękkie, a czekolada powinna w środku pozostać lekko płynna. Możesz sprawdzić ostrzem noża: powinno na nim zostać trochę ciasta. Podawaj najlepiej na ciepło lub lekko

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sezamowe babeczki – przepis na Wielkanoc! 188

Babeczki sezamowe są szybką propozycją na wielkanocne wypieki. Ciasto jest bezglutenowe, jednak możemy je również zrobić z każdej innej mąki. Sprawdzi się także jako zwykłe muffinki, czy też ciasto, do środka którego świetnie pasują bakalie. Ważne, aby sezam nie był gorzki, ponieważ wtedy babeczki nie będą dobre. Zapraszam Cię do obejrzenia krótkiego filmiku z przepisem // Składniki: Ciasto: 60 g zmielonego

Via Gusto
Paszteciki z wieprzowiną 156

jest bardziej elastyczne. To ze smalcem nie było tak elastyczne i przynam szczerze trochę miałam zabawy i frustracji na etapie wałkowania i wyklejania foremki (użyłam klasycznej, metalowej foremki na muffinki). Byłam przekonana, że tak kruche ciasto będzie się potem rozpadało po upieczeniu – ale na szczęście nie- nie przyklejało się do foremki, i nie rozpadało. Oczywiście jak nie chce(...)sól, pieprz CIASTO 3 i ¼ szklanki mąki ¼ łyżeczki soli 200 g smalcu 3 łyżki mleka z łyżki wody Instructions Do pieczenia babeczek można wykorzystać metalową formę na muffinki. Łopatkę trzeba albo bardzo grubo zmielić albo posiekać w drobną kostkę, boczek posiekać na kawałeczki, anchois rozgnieść. Wszystkie składniki nadzienia wymieszać i odstawić. W garnku zagrzać mleko z wodą, dodać

Cooking for Emily
MUFFINKI Z CZEKOLADA 77

Dzisiaj Moja Książka Kucharska przedstawia przepis na MUFFINKI Z CZEKOLADĄ - takie małe co nie co na słodko, idealne na podwieczorek, na przyjęcie i w sam raz na piknik. W środku są bardzo puszyste, z kawałkami czekolady, która cudownie rozpuszcza się w ustach. Uwaga! Bardzo szybko znikają z talerza :)  Przepis na te muffinki podpatrzyłam na stronie kotlet.tv

Moja Książka Kucharska
Keks 218

Moja babcia na keks mówiła cwibak i zawsze robiła nam go na wszystkie wakacyjne wyjazdy – można było spakować go na podróż i zjeść w ciągu

Ciastkozercy
Muffiny migdałowe z kulą śnieżną 215

dodać 3/4 szklanki a potem ewentualnie resztę) i olej. 3. Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie mieszamy. 4. Ciasto przekładamy do mniej więcej 15-stu papierowych foremek na muffinki. 5. Pieczemy około 25 minut w 190 stopniach. Studzimy. 6. Śmietankę gotujemy. Wrzucamy białą czekoladę i dokładnie mieszamy. Kiedy się rozpuści zostawiamy aż wystygnie a następnie chowamy do lodówki(...)Kiedy dobrze wyschną, odcinamy końcówkę i usuwamy delikatnie pozostałości. 16. Żelatynowe kule są dość giętkie ale nie pękają, można spokojnie wyrównać je od środka palcami. Nożyczkami obcinamy nierówności. 17. Muffinki smarujemy kremem, na środku układamy po jednej wisience. Zakrywamy śnieżną kulą. Smacznego życzy Kategoria: Ciasteczka , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bita śmietana , cukier kokosowy , czekolada , dla dzieci , Gellwe , kinderbal , muffiny

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty