muffiny - 9030 przepisów (strona:181/602)

Ciasto cukiniowe z fetą. 163

Kiedy tylko Marzena zrobiła swoje cukiniowe muffinki pomyślałem, że mój pomysł na ciasto może być dla nich konkurencją. Okazało się jednak, że muffinki są deserowe i słodkie, a ciasto jest zdecydowanie wytrawne i słone. Zatem - uzupełniamy się! Jestem przekonany, że oba przepisy są świetnymi propozycjami na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. W domu sprawdzą się doskonale jako popołudniowa przekąska

zadanie-gotowanie
Mufinki nie na słodko 109

ViolaPassion Mufinki inaczej? Dlaczego nie!!! Znudzony zwykła pizzą? Zapiekanka mało ciekawa! Proszę bardzo, mój pomysł na kolację czy fantastyczną przystawkę. Składniki: 1 Ciasto francuskie 1 papryka czerwona pokrojona drobno w kostkę 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę 1/2 szczypiorku pokrojony drobno 4-5 pieczarek umytych starkowanych na dużych oczkach na tarce 20 dag starkowanego żółtego sera 1/2 mozzarelli pokrojonej(...)koła . I układamy ciasto francuskie w formy. Następnie wsadzamy trochę mozzarelli farsz na maxa około 2.5 łyżki na formę, znów mozzarellę i żółty ser. Resztą ciasta zakrywamy nasze mufinki i pieczemy 15-20 minut w 180C Smacznego

Viola cooks with passion
Ciasto ze śliwkami 199

Dzisiejsze ciasto ze śliwkami to klasyczne ciasto ucierane, które świetnie nada się jako baza pod placek z dowolnymi owocami – jest na tyle gęste, że bez

Ciastkozercy
Sałatka ze śliwką, awokado i kurczakiem 178

I znowu śliwki. Zaczynam naprawdę dostrzegać ich walory smakowe. Prosta sałatka w sam raz na prawie już jesienne śniadanie.  Produkty na 4 niewielkie porcje. mała

Humanistka w kuchni
Babeczki z musem jabłkowym 99

Szybkie do zrobienia babeczki..ja co prawda mam specjalne  foremki do babeczek, ale postanowiłam zrobić je w foremce na mufinki..wg mnie robi się je troszkę szybciej..nadzienie może być dowolne, u mnie mus jabłkowy  . 100 g  masła  100 g gęstej kwaśnej śmietany  1  żółtko  220 g mąki pszennej  1 łyżka cukru(...)śmietanę, żółtko, sól i zagnieć  ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około pół godziny.Ciasto rozwałkować, wyciąć foremką okrągłe ciasteczka .Ułożyć ciasto w foremce na mufinki. Na dno ciasteczek wysypać ziarna fasoli. Wstawić ciasteczka do nagrzanego do 180° piekarnika.Piec , aż c iasteczka się zarumienią.  Mus jabłkowy jabłka cukier do smaku Jabłka zetrzeć na tarce na dużych

Moje domowe kucharzenie
Muffiny z cukinią, migdałami i rodzynkami 230

Proste, szybkie w przygotowaniu muffiny z cukinią, z dodatkiem rodzynek i płatków migdałowych. Pożywne, aromatyczne dzięki przyprawom korzennym, ładnie wyrośnięte. W środku gęste i wilgotne, wspaniałe na drugie śniadanie. Do ich przygotowania możemy użyć dowolnych bakalii i jeśli nie mamy cukru z prawdziwą wanilią lub pasty waniliowej, to możemy dodać cukier wanilinowy (lub po prostu zapach waniliowy pominąć). Bardzo polecam(...)Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Muffiny z cukinią, migdałami i rodzynkami Składniki na 9-12 muffinek: 300g cukinii startej na tarce z grubymi oczkami 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki sody 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100ml oleju 170g jasnego brązowego cukru (nierafinowanego

Mała Cukierenka
Vege muffinki z cukinii 110

Delikatne i puszyste muffinki na bazie cukinii i kokosu, czas idealny, bo sezon cukiniowy trwa nadal.  Składniki na ok. 15-17 sztuk w zależności od wielkości Waszych foremek. Składniki suche: - 1 szklanka wiórków kokosowych - 5 łyżek brązowego cukru - 1 szklanka mąki pszennej, u mnie typ 500 - 1 łyżeczka sody - 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego Składniki mokre: - 1 kopiata szklanka startej(...)mokre i wymieszać. Gotową masę wypełniamy foremki do 3/4 wysokości, na wierzchu układamy połówki orzechów. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 190 C, czas pieczenia ok. 30 minut. Po upieczeniu przekładamy muffinki na kratkę kuchenną aby odparowały

Apetyczna babeczka
Sałatka z awokado,figą, śliwką i mango 203

Po lecie pełnym lodów, czas na sałatki. Dzisiaj sałatka, która łączy w sobie polską śliwkę i egzotyczną figę  i mango. Doskonały

Humanistka w kuchni
Deser kokosowy z chia i marakują 187

Marakuję odkryłam bardzo niedawno. To niezwykle smaczny owoc, który w połączeniu z mięsem drobiowym, wieprzowina i rybami sprawdza się idealnie. Jednak, w moim przekonaniu nieprzeciętnie smakuje

Humanistka w kuchni
Bezglutenowe placki ze śliwkami i sosem śliwkowym 233

Sezon na śliwki dopiero się zaczyna, więc także i ja próbuję różnych nowości z ich wykorzystaniem. Dzisiaj placki ze śliwkami i sosem śliwkowy na mące owsianej

Humanistka w kuchni
Sałatka makaronowa z mango i kurczakiem 187

Właśnie teraz mango ma najlepszy smak. Ten słodki, aromatyczny owoc można wykorzystać zarówno w kuchni, jak i kosmetyce. Lubię mango w ciastach i koktajlach, jednak dzisiaj

Humanistka w kuchni
Wiśnie w cukrze 210

Zapraszam dzisiaj na wiśniowe przetwory. Na początek niezwykle proste wiśnie w cukrze: wiśnie - dowolna ilość, wypestkowana cukier- 3 łyżki na słoik od dżemu Do słoików wkładamy

Humanistka w kuchni
Dżem wiśniowy/ Sok z wiśni 198

Dżem z wiśni należy do moich ulubionych. Łapcie ostatnie sztuki wiśni i wykorzystajcie poniższy przepis.  3 kg wiśni 30 dag do 50 dag cukru wanilia

Humanistka w kuchni
Ciasto bez cukru, z owocami 178

mojprzepisna.pl | Ciasto bez cukru, z owocami Dla tych co ograniczają zawartość cukru w diecie to ciasto przypadnie do gustu, albowiem jest całkowicie bez cukru. Wyszło przez

moj przepis na