muffiny - 9030 przepisów (strona:184/602)

Bezy z lodami jagodowymi 126

Ośmielona sukcesem mojej pierwszej pavlovej postanowiłam jeszcze raz przymierzyć się od bezów. Tym razem w pysznej, letniej jagodowej wersji. Do dekoracji oprócz świeżych borówek i bitej

Ciastkozercy
Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką  185

mojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za

moj przepis na
Ciasto Izaura czyli Sernik z murzynkiem 341

mojprzepisna.pl | Ciasto Izaura czyli Sernik z murzynkiem Pogoda istnie sernikowa, w domu sporo sernikożerców, więc zapraszam na kolejny sernik. Tym razem połączony z ciastem Murzynek, czyli

moj przepis na
Muffinki z agrestem i czerwoną porzeczką 124

Idealny sposób na wykorzystanie letnich owoców.. robi się je bardzo szybko a smakują znakomicie! Polecam! :) Muffinki z agrestem i czerwoną porzeczką Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority(...)czym składniki mokre wlewamy do suchych. Całość mieszamy niedbale, tylko do połączenia składników (grudki mile widziane). Dodajemy agrest, porzeczki, tak przygotowanym ciastem napełniamy gniazda formy do 1/2-2/3 wysokości. Muffinki pieczemy w 200 stopniach Celsjusza przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Źródło(z małą modyfikacją

Smaki Natalii
Muffinki z jagodami 134

Kolejna propozycja na muffinki z owocami lata! Dziś jagody :)  Smacznego! :) Muffinki z jagodami Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

Smaki Natalii
Waniliowe muffinki z czereśniami i gorzką czekoladą 115

Szybkie w wykonaniu, słodycz waniliowego ciasta przełamana smakiem gorzkiej czekolady i czereśni. Smacznego! Waniliowe muffinki z czereśniami i gorzką czekoladą Składniki   (na 12 sztuk): szklanka mleka szklanka oleju 2 jaja 2 szklanki mąki łyżka stołowa proszku do pieczenia szczypta soli pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego  1/2 tabliczki gorzkiej czekolady szklanka wydrylowanych czereśni Sposób wykonania(...)czym składniki mokre wlewamy do suchych. Całość mieszamy niedbale, tylko do połączenia składników . Dodajemy czereśnie oraz posiekaną gorzką czekoladę, tak przygotowanym ciastem napełniamy gniazda formy do 2/3 wysokości. Muffinki pieczemy w 200 stopniach Celsjusza przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka

Smaki Natalii
Muffinki z borówką amerykańską 129

Sezon na borówkę rozpoczęty, wiec trzeba korzystać. Polecam pyszne muffinki właśnie z tymi owocami. Smacznego! Muffinki z borówką amerykańską Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat

Smaki Natalii
Muffinki kakaowe z brzoskwiniami 115

Delikatne, kakaowe muffinki z dodatkiem brzoskwiń. Szybka, słodka przekąska.  Polecam! :) Muffinki kakaowe z brzoskwiniami Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia   1 łyżka kakao 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju   1 jajko cukier waniliowy   brzoskwinie pokrojone w kostkę (około szklanki) cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Składniki suche

Smaki Natalii
Jagodzianki 529

Może narażę się trochę miłośnikom truskawek, ale z sezonowych owoców to jagody są moimi ulubionymi. Dlatego dzisiaj przepis na domowe jagodzianki – najlepsze jeszcze cieple, prosto

Ciastkozercy
Drożdżowe muffinki z kabanosami 136

Muffinki upiekłam z mąki orkiszowej, wyszły bardzo smaczne i sycące. Można je zabrać do pracy lub na piknik. Do pieczenia użyłam papilotek od firmy PapilArt . Składniki: 2 szklanki mąki orkiszowej jasnej 3/4 szklanki letniej wody 2 łyżki oleju 20 gram świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukry 100 gram kabanosów drobiowych 150 gram sera żółtego pół papryki czerwonej pół(...)odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia, przekładamy do papilotek do muffinek, pozostawiamy do wyrośnięcia. Układamy na blasze i wstawaimy do piekarnika, pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone muffinki podajemy z ketchupem

Bajeczna Kuchnia
Muffiny kakaowe z ciastkami Oreo 168

Muffiny kakaowe z bitą śmietaną, w którą wsunięte są połówki ciasteczek Oreo. W środku każdej muffiny przed pieczeniem zatopione zostało całe ciastko. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Domowe lody bez maszynki 190

Od dłuższego czasu chodziło mi po głowie zrobienie domowych czekoladowych lodów. Chciałam jednak, żeby do ich przygotowania wystarczył mikser. Zrobiłam je na bazie czekoladowego ganachu, czyli

Ciastkozercy
Co Lila jadła w środę? 11 145

Sezon truskawkowy w pełni, dlatego truskawki  często pojawiają się w naszym menu. Robimy truskawkowe lody, pieczemy muffinki z truskawkami lub po prostu wrzucamy do jogurtu naturalnego. Ta środa była baaardzo truskawkowa!  Uwaga Truskawki często wywołują alergię, dlatego należy je wprowadzać do diety dziecka bardzo ostrożnie, najlepiej około pierwszego roku życia. Jeśli jesteś po raz pierwszy, p rzed(...)cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Owsianka gotowana na wodzie z jogurtem naturalnym, jabłkiem i szczyptą cynamonu. Siemię lniane też dorzuciłam, dla zdrowia! II Śniadanie 10:00 We wtorek piekłam muffinki drożdżowe (na mleku owsianym) z truskawkami i kruszonką. Zostało kilka sztuk i były bardzo pożądane na drugie śniadanie w środę. Zupa 13:00 Miseczka warzyw, a w niej ulubiona brukselka

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
PIASKOWE BABECZKI Z BITĄ ŚMIETANĄ 142

PRZYGOTOWANIE :  Jajka ubijamy z cukrem mikserem na puch, następnie, ciągle mieszając wlewamy ostygniętą margarynę a po chwili, wsypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, do nich nakładamy po około 2 łyżki ciasta. Muffinki pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 30 minut. Po ostygnięciu dekorujemy bitą śmietaną i drażetkami. Przechowujemy w lodówce

Kulinarne Fantazje Marioli
MUFFINKI CZEKOLADOWE Z KREMEM TRUSKAWKOWYM 137

Babeczki, muffinki czekoladowe z kremem truskawkowym idealne na walentynki i nie tylko. Ozdobiłam je różami i serduszkami z cukru pudru.                                                       SKŁADNIKI : na 12 sztuk 150 g masła 6 łyżek oleju rzepakowego(...)Margarynę, mleko i kakao zagotować, dokładnie wymieszać i ostudzić. Całe jajka ubijamy mikserem z cukrem, wlewamy masę czekoladową, olej rzepakowy i wsypujemy mąkę z proszkiem. Mieszamy.  Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami, nakładamy po dużej łyżce ciasta i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 25 minut, babeczki studzimy. Śmietanę nakładamy do szprycy i dekorujemy babeczki, ozdabiamy według

Kulinarne Fantazje Marioli