zakończenie pomarańczowych receptur przedstawiam Wam ekspresowy przepis na delikatne, mięciutkie muffinki na bazie serka ricotta, idealne na drugie śniadanie albo deser do kawy. Do ich wykonania nie używa się miksera, wystarczy zwykły widelec i zajmuje to 5 minut. Pieczenie zajmuje około ok.25 minut, więc w pół godziny mamy gotowy deser. MUFFINKI POMARAŃCZOWE Z RICOTTĄ Składniki
Bon appetit mon amiemikserem :) Gdy masa jest już jednolita dodajemy do niej startą cukinię, posiekane orzeszki ziemne (lub inne orzechy) i pokrojoną na drobne kawałeczki czekoladę. Wszystko mieszamy dokładnie – i masa na muffinki gotowa! Wlewamy masę do foremek na muffinki. Można je lekko natłuścić olejem kokosowym, żeby babeczki nie przywarły – lub wyłożyć foremkę papilotkami do muffinek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym
Jak gotować i nie zwariowaćPrzez ostatni czas, żyłam głosowaniem na Blog Roku. Przeglądając wszystkich kandydatów odkryłam tyle wspaniałych blogów kulinarnych, że z każdym nowym coraz bardziej krytycznie zaczynałam patrzeć na
CiastkozercyJeśli tak jak mnie marzy Wam się już wiosenna pogoda mam dla Was deser, który nieco ożywi tę szaroburą aurę za oknem – zielone babeczki z
CiastkozercyTort ze Świnką Peppą powstał specjalnie na drugie urodziny mojej córki, szukałam przepisu na ciasto, które bez problemów utrzymałoby dużą ilość kremu, dżem i sporo truskawek
CiastkozercyMoi Drodzy! Ruszyło już głosowanie w konkursie na Blog Roku . Bez Waszej pomocy nie mam szans na kolejny etap, dlatego jeśli podoba Wam się u mnie
CiastkozercyŚniadanie podstawą dobrej pracy i energii. A jeżeli jest jeszcze niskokaloryczne i zdrowe to dla mnie idealnie. Zapraszam zatem na sałatkę śniadaniową... 1 mała pierś z
Humanistka w kuchniWypiekałam wspólnie z: Grunt to przepis - najprostsze muffinki malinowe Domowa cukiernia Ewy - babeczki z kolą i kremem śmietanowym Słodkie okruszki... - małe szarlotki (muffinki) Smaczne przepisy - muffiny pomarańczowe Na ciasteczkowych papierach - Muffinki kokosowe z malibu Kulinarna Maniusia - Muffinki cytrynowe z czekoladą Ewa Czarnik - Muffiny z jabłkiem, cynamonem i kruszonką W mojej kuchni - Muffinki
Ewusiowe SmakiOd czasu do czasu ktoś wspominał mi o cieście z fasoli, ale pomysł wydawał mi się co najmniej dziwny – z marchewki, nawet cukinii, to rozumiem
CiastkozercyMmmmmm...muffinki! Miałam na nie straszną ochotę, uwielbiam wszystko, do czego dodaje się jogurt grecki:D Te są zupełnie inne niż wszystkie, jakie piekłam do tej pory. Mają miękki, ale raczej zwarty, wilgotny miąższ ukryty pod lekko chrupiącą skorupką. Przepis od znajomej, od siebie dodałam kleksiki z kremu. Wyszło ślicznie i pysznie:) W oryginalnym przepisie konfitura wiśniowa, ja zastąpiłam(...)stopni. Wyjąć, wystudzić. Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier i sok z cytryny, wymieszać z serkiem mascarpone. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. W środku każdej muffinki delikatnie wyciąć niewielki otwór. Łyżeczką nakładać odrobinę konfitury. Naokoło wyciskać dekoracyjne rozetki z kremu
6nieboZapraszam na gorącą gorzką czekoladę z mlekiem sojowym. Czekolada jest niezwykle gęsta, a malutki marshmallow dodają jej smaku i słodyczy. Ja lubię wersję dość gęstą. Wolicie
Humanistka w kuchniDaleko mi do wytrwałości autorów blogów o zdrowym odżywianiu. Lubię drożdżowe. Z kruszonką. i cukrem. i kropka :) Nie jestem też tak radykalna jak twórcy blogów wegańskich
Ciastkozercymojprzepisna.pl | Maślane rogaliki Czasem spełniam kaprysy mojej rodzinki i piekę dla nich wypieki może nie najzdrowsze, ale smaczne, pełne zwykłej mąki pszennej, masła, jajek i mleka
moj przepis na