muffiny - 9030 przepisów (strona:194/602)

Pyszna granola 119

Odmian granoli jest tyle, ile jej amatorów. W poniższym zestawie znajdziecie: 2 szklanki płatów owsianych (niebłyskawicznych) 10 dag rodzynek 1/4 szklanki żurawiny 1/4 szklanki trochę posiekanych

Humanistka w kuchni
Faworki 1878

Zastanawiałam się co upiec w tym roku na Tłusty Czwartek – pączki czy faworki? I to kusi i to nęci :) Dziś prezentuję Wam faworki, żebyście też

Ciastkozercy
Szarlotka z żurawiną i pianką 173

mojprzepisna.pl | Szarlotka z żurawiną i pianką Jeżeli macie możliwość kupienia żurawiny, nawet mrożonej, to zachęcam do upieczenia tej szarlotki. Jest mało słodka, z dużą zawartością jabłek

moj przepis na
Kokosowe muffinki z wafelkami 97

Myślę, że kokosowe muffinki z wafelkami zna sporo osób. A jesli jeszcze ich nie znasz, to poznaj koniecznie. :-) Wafelki nadają muffinkom charakterystyczną, przyjemną dla podniebienia konsystencję. Nasze babeczki są dzięki nim jeszcze bardziej kokosowe. Strzał w dziesiątkę, choć muszę przyznać - dość kaloryczny... ;-) 2 szklanki mąki 100g wafelków koksowych w polewie czekoladowej (u mnie princessa kokosowa) 3/4 szklanki cukru(...)kokosowych. Mleko, olej i jajko mieszamy ze sobą w osobnej misce. Składniki mokre przelewamy do składników suchych, mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników. 2. Masę przekładamy do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości. Każdą babeczkę posypujemy 1 łyżeczką wiórków kokosowych.  3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut

Szefowa kuchni
Muffiny z żółtym serem i wędzonym łososiem 150

małe, wytrawne bułeczki. Cieplutkie - rewelacja, ale na zimno też smaczne. Idealne na śniadanie, które bez problemu można przygotować poprzedniego dnia.   Długo zachowują swoją świeżość i jeśli chcemy cieplutkiego muffina - wystarczy podgrzać go w mikrofalówce. Mają lekko chrupiącą (nie twardą) skórkę i mięciutkie wnętrze. Łosoś w takim połączeniu jest wyśmienity, ale można go zamienić na szynkę - czy inne ulubione dodatki(...)obraniu) Ser zetrzeć na tarce (o średnich oczkach) - odrobinę zostawić do posypania wierzchu.   Łososia rozdrobnić na mniejsze kawałki (wg uznania) i również odłożyć kilka kawałków na wierzch muffinów. W pierwszej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i pieprz cytrynowy.  W drugiej zmiksować jajko, olej i śmietanę. Suche składniki połączyć z mokrymi i następnie zmieszać łososiem

Di gotuje
Paluchy z Nutellą 235

Bywają takie dni, kiedy na przygotowanie czegoś słodkiego na deser mamy dosłownie kilka chwil, w takich wypadkach dobrze mieć wypróbowane ekspresowe przepisy. U mnie takim awaryjnym

Ciastkozercy
Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne 185

mojprzepisna.pl | Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne W życiu byście nie zgadli, że to ciasto zawiera fasolę. Zarówno ciasto jak i krem spożywane

moj przepis na
Domowe Raffaello 173

Po cieście Snickers znów przyszła pora na odrobinę cukierniczej klasyki czyli Raffaello – wariantów jest sporo, większość z alkoholem, ja mam dla Was jednak dzisiaj wersję

Ciastkozercy
Bezglutenowe oponki serowe 167

mojprzepisna.pl | Bezglutenowe oponki serowe Ależ miałam ochotę na coś pączkowo podobnego :). Chodziły za mną i chodziły, aż w końcu się doczekały. Oponki serowe. U mnie wersja

moj przepis na
Zapiekanka z chleba 122

mojprzepisna.pl | Zapiekanka z chleba Dziś troszkę nietypowo, bo przepis na danie wytrawne, a nie na ciasto. Zapiekanka chlebowa, to propozycja dla tych, którzy nie lubią wyrzucać

moj przepis na
Muffiny klonowe z karmelizowanymi migdałami 139

przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Dziś postanowiłam przetestować przepis Zuzi z bloga MaKaGiGi. Muffinki miałam przyjemność jeść podczas świątecznego spotkania #lodzbloguje. TU znajdziecie przepis, którym się zainspirowałam Polecam przepis, muffiny robi się naprawdę błyskawicznie.   Składniki na muffiny: 2 i 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1/2 szklanki oleju

Moja pasja smaku
Muffiny czekoladowo-malinowe 125

napełniamy ciastem do ¾ wysokości foremek. 5. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 25 minut. 6. Roztapiamy czekoladę  z dodatkiem mleka w kąpieli wodnej i polewamy nią upieczone muffinki. 7.    Muffinki dekorujemy malinami. Muffiny są bogate w:  - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - magnez (pochodzący z kakao), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Mleczna kanapka 162

Sposób przygotowania: 1. Ubijamy białka jaja na sztywną pianę, stopniowo dosypując cukier. 2. Do piany dodajemy żółtka, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. 3. Do foremek na muffinki przelewamy ciasto i pieczemy w 200 ⁰ C przez ok. 20 min. 4. Serek mieszamy z agarem (rozpuszczonym w 3 łyżkach letniej wody), cukrem pudrem, ziarenkami laski wanilii i odstawiamy(...)lodówki na ok. 1 h. 5. Gdy muffinki wystygną, przekrawamy je i  przekładamy serkiem. Mleczna kanapka jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - wapń (pochodzący z serka), który zapewnia prawidłową budowę kości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 50 g  Energia: 157,83 kcal   Białko

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Makaroniki z masłem orzechowym 157

Makaroniki były moim cukierniczym marzeniem już od dłuższego czasu. Więc próbowałam. i próbowałam… za pierwszym razem było mi tak przykro, że nie wyszły, że odłożyłam

Ciastkozercy
Obłędnie czekoladowe mufffiny z kawałkami czekolady 141

Słodycz czekolady dominuje tu nad wszystkim! Jest jej od groma, a na dodatek w kilku rodzajach- biała, mleczna i gorzka. Muffiny są mięciutkie, słodkie i MEGA czekoladowe. Dodatek jogurtu naturalnego nadaję im lekkości i sprawia, że są jeszcze bardziej delikatne. Polecam! ;)   Składniki: (na ok. 12 sztuk)   Ciasto: 2 jajka 1/2 szkl oleju 6 łyżek jogurtu naturalnego(...)czekolad. Masę przelać do papilotek do ich ¾ wysokości. Do każdej wcisnąć po kilka kawałków pozostałej czekolady.    Piec w 180 st.C przez ok. 20 minut. Po tym czasie muffiny wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia na kratce. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie