muffinki - 4060 przepisów (strona:184/271)

1453.Babeczki słodko -kwaśne 174

inne owoce.Białka ubić do sztywności. Dodawać cukier, łyżka po łyżce, nadal ubijając. Dodać sok z cytryny, skrobię i ubić.Pianę bezową wyłożyć bezpośrednio na ciasto, rozdzielając pomiędzy muffinki. Bezę wkładamy do środka papilotki - ciasto rosnąc 'wypchnie' bezę na górę.Piec w temperaturze 160ºc przez około 30 minut, lub chwilę dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, przestudzić na kratce

Moje domowe kucharzenie
1543. Mufinki z miodem i orzechami 206

skórkę z pomarańczy, na koniec po kolei jajka. Dodać mąkę z przyprawami i razem wymieszać . Wrzucić posiekane orzechy i jeszcze raz delikatnie przemieszać. Ciasto przełożyć do foremek na  muffinki masą.Piec 20 minut do temp. 190*C. Posiekane orzechy wymieszać z cynamonem, dodać miód i sok z pomarańczy i gotować na wolnym ogniu, aż troszkę zgęstnieje.Lekko przestudzone mufinki

Moje domowe kucharzenie
Mufinki z kardamonem 112

wymieszać, żeby wszystko ładnie się połączyło. Dodać drożdże i mieszać, aż się rozpuszczą. Na końcu dodać mąkę i pokrojone orzechy i dokładnie zmiksować [ mieszałam łyżką].Napełnić ciastem foremki na muffinki i zostawić na godzinę [ u mnie tylko 20 minut]do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 180 stopni około  25 minut

Moje domowe kucharzenie
Mufinki waniliowe 184

miksować na średnich obrotach miksera, aż do uzyskania gładkiej konsystencji kwaśnej śmietany[ ja wymieszałam łyżką] .Ciasto wlewać do 3/4 wysokości foremek - powinno go wystarczyć na 12 średnich ciastek. Waniliowe muffinki pieczemy 15 minut w piekarniku podgrzanym do 180 stopni. Dwie minuty przed końcem warto włożyć wykałaczkę i sprawdzić czy ciastka nie są już gotowe. Jeśli patyczek będzie suchy, oznacza

Moje domowe kucharzenie
Cookie Dough Cupcakes 173

Następnie suche składniki dodawać do masy na zmianę z mlekiem, mieszamy, aż uzyskamy gładkie ciasto. Do octu wsypać sodę. Kiedy się spieni dodać do ciasta, wymieszać delikatnie. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Napełnić je ciastem do 2/3 wysokości. Do każdej papilotki włożyć kulkę schłodzonego ciasta i zakryć ją ciastem. Piec ok. 20-25 minut w 180 stopniach. W tym czasie

Mania Gotowania
Dietetyczne pączki z lukrem 202

proszku ½ łyżeczki aromatu cytrynowego Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 stopni. Jajka roztrzepujemy i ucieramy ze słodzikiem. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy na muffinki. Jak użyłam silikonowej. Pieczemy w temperaturze przez 15-20 minut. Przestudzone pączki nadziewamy marmoladą lub dżemem (ja użyłam truskawkowego dżemu light z Lidla). Przygotowujemy lukier. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jeśli

Mania Gotowania
Dietetyczne pączki II 173

stopni. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy ze słodzikiem. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Na końcu delikatnie łączymy masę z białkami. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, którą wcześniej możemy wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładamy do wysokości 2/3 wysokości papilotek. Pieczemy w temperaturze przez około 30 minut. Przestudzone pączki nadziewamy marmoladą lub dżemem (ja użyłam truskawkowego dżemu light

Mania Gotowania
Podsumowanie akcji "Krówkowe Wariacje" 204

Amarantusowe "szyszki" na patyczkach autorka: czarownie | blog: Słodka magia od kuchni Najlepsze! Czekoladowe z kremem z masła orzechowego i kajmakiem autorka: shiral | blog: Polish Country House Kitchen Krówkowo - bananowe muffinki autorka: bosko-bo-wlosko | blog: bosko-bo-wlosko Tartaletki z kremem kajmakowym (krówkowym) autorka: maartynciaa | blog: Apetyczny. Aromatyczny, Kulinarny - BLOG! CIASTO BANANOWE Z KARMELEM I ŚMIETANĄ (BEZ PIECZENIA ) autorka: Mariola

Mania Gotowania
Bezowo-migdałowe babeczki z kremem kawowym 138

Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier wymieszany z cukrem waniliowym, cały czas ubijając. Dodajemy do masy białkowej pozostałe składniki i delikatnie wszystko mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ja u żyłam foremek silikonowych, które w wypadku tych babeczek sprawdzają się doskonale. Przekładamy ciasto do foremek. Pieczemy około 35-40 minut.  Studzimy babeczki w piekarniku. Przygotowujemy

Mania Gotowania
Cupcakes różane z białą czekoladą 148

ubitych jajek wlewamy przestudzoną czekoladę, mieszamy na małych obrotach miksera. Maślankę łączymy z marmoladą różana. Następnie, cały czas miksując, dodajemy partiami na zmianę suche składniki i jogurt. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Gotowym ciastem napełniamy papilotki do ¾ wysokości. Jeśli chcemy babeczki nadziać marmoladą, to najpierw papilotki napełniamy do połowy, następnie nakładamy po łyżeczce marmolady. Nadzienie zakrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy około

Mania Gotowania
Czekoladowe cupcakes z nadzieniem malinowym i kremem kawowym 178

babeczki studzimy. W wystudzonych babeczkach za pomocą wykrawacza lub np. zakrętki robimy otwór na nadzienie.   Napełniamy otwory malinami. Wydrążoną wcześniej częścią ciasta zakrywamy dziurki. Za pomocą szprycy dekorujemy muffinki kremem

Mania Gotowania
Tiramisu Cupcake 142

cukier i ponownie ucieramy. Jajka roztrzepujemy. Dodajemy do utartego masła jajka, mleko oraz likier i wszystko razem miksujemy.   Mokre składniki mieszamy z suchymi za pomocą łyżki. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy je ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Przygotowujemy krem. W wersji z bitą śmietaną, zaczynamy

Mania Gotowania
Mini serniczki z frużeliną jagodową 183

można dodać mniej) 4 białka 4 żółtka  aromat waniliowy lub ekstrakt waniliowy Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni.  Przygotowujemy foremki na muffinki. Możemy użyć albo sztywnych foremek albo papilotki włożyć do formy na babeczki. Ciasteczka łączymy z masłem i wykładamy nimi dokładnie dno każdej foremki. Wkładamy do lodówki na około 30 minut

Mania Gotowania
Puddingi yorkshire do mięs w sosie 281

czyli pieczone czarki z ciasta naleśnikowego. Wywodzą się z Anglii (podobno z hrabstwa Yorkshire – stąd nazwa). Są bardzo proste do wykonania i dość tanie. Potrzebujemy tylko blachy na muffinki. Po upieczeniu zapadają się na środku, tworząc miejsce na sos. Chrupiące na wierzchu – miękkie w środku. Bałam się tylko jak zareaguje konserwatywna kulinarnie rodzina na taki wymysł (czytaj

Poezja smaku
Budyń z prawdziwą wanilią i sosem owocowym (słodzony stewią) 182

pozostałych 100ml dodajemy budyń w proszku, gdy mleko się zagotuje wlewamy rozpuszczony proszek i energicznie mieszamy. Przelewamy budyń do wypłukanych zimną wodą miseczek bądź foremek na muffinki (ja użyłam właśnie takich, silikonowych).  Pozostawiamy do ostygnięcia, następnie wkładamy na ok 30 min do lodówki. W tym czasie przygotowujemy sos owocowy.  Rozpuszczamy pastylki stewii w 100ml wody, następnie

Ze smakiem i z pasją

Proponowane wyszukiwania