Jagodzianki – mięciutkie pychotki
Jagodzianki – mięciutkie pychotki
W tym roku w lasach jest bardzo dużo jagód. Warto przejść się na chwilkę aby upiec tak pyszne jagodzianki, pulchne, lekkie jak piórko, skrywające bardzo dużo jagód w małej ilości ciasta. Z racji tego iż ciasto będzie delikatne i cienkie warto pomóc sobie papilotkami od muffinek, ale nie jest to konieczne. Składniki (na ok. 20-22 sztuki) : 380 g mąki pszennej (najlepiej tortowej) 100 ml ciepłego, niegorącego mleka 80 g cukru 7 g suszonych drożdży 2 jajka 100 g rozpuszczonego, niegorącego masła nadzienie: ok. ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kocham Czekoladę
Autor
KochamCzekolade
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
z jagodami, ciasto, czekolada, lukier , placki, drozdzowka, drożdżówki , drożdżowe, muffiny, pyszne ciasto, placki ziemniaczane, ciasto cytrynowe, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, dania na gorąco
Inne przepisy z Kocham Czekoladę
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję