muffinki - 4060 przepisów (strona:186/271)

Mini serniczki z nutellą i truskawkami 292

całość miksujemy pulsacyjnie. Następnie dodajemy śmietanę, cukier puder, nutellę i proszek budyniowy. Miksujemy do połączenia się składników – masa powinna być dość rzadka. Do otworów w blaszce na muffinki wkładamy papilotki, a na dno układamy po jednym biszkopcie. Wlewamy masę serową. Na wierzchu układamy po połówce truskawki bez szypułki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C (165°C z termoobiegiem

Poezja smaku
Szynka w galarecie 299

Niedługo Wielkanoc, więc obowiązkowym menu naszego Wielkanocnego stołu będzie kurczak lub szynka w galarecie. Tym razem proponuję  przygotować tę potrawę w foremkach na muffinki. Tak przygotowana szynka w galarecie jest bardzo smaczna, a dodatkowo będzie ozdobą Wielkanocnego stołu. Taka szynka w galarecie jako przystawka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Wykorzystałam jako farsz jedynie posiekaną gotowaną szynkę i gotowane warzywa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Brukselka z jajeczną muffinką :) 191

osuszamy i siekamy. Czosnek obieramy i kroimy drobno. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy. W oddzielnej miseczce roztrzepujemy jaja, dorzucamy nasze składniki i dolewamy odrobinę mleka. W sylikonowej formie na muffinki umieszczamy liście świeżej rukoli, przelewamy naszą masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i zapiekamy ok. 20-25 minut. Serwujemy na talerz z sałatka z brukselki i zajadamy

Sajkofanka smaku
Mufinki z kremem 167

Niedzielne leniuchowanie postanowiłem uczcić muffinkami z budyniem. Uwielbiam muffinki za ich prostotę w przygotowaniu, niezliczoną ilość kombinacji smakowych, a także szybkość z jaką znikają ze stołu :DSkładniki : 0,5 kg mąki pszennej, 4 łyżeczki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka sody oczyszczonej, 0,25kg cukru, 400 ml mleka, 150 ml oleju, 2 jajka, budyń ( proponuję waniliowy ) Przygotowanie: Gotujemy budyń

Mechanik w kuchni
Serniczki z murzynkiem - bez sera! 204

biszkopty),  jajko,  400g śmietany 18%,  1/4 szklanki cukru,  1/2 laski wanilii,  budyń waniliowy.  Przygotowanie Z ciasta wycinać kółka o średnicy dna foremek na muffinki - najlepiej szklanką i ułożyć je w foremkach.  Cukier utrzeć z żółtkiem. Dodać śmietanę, nasiona z laski wanilii oraz proszek budyniowy. Na koniec dodać ubite na sztywną pianę białka. Całość

Z miłości do słodkości
Babeczki - Rudolf Czerwononosy 124

zmieszane: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, wyłuskane ziarenka kardamonu oraz szczyptę soli na przemian z mlekiem.  Na koniec dodać stopioną, przestudzoną czekoladę. Ciasto nakładać do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do 3/4 wys.  Piec ok. 20-25min w temp. 170st.  Ostudzić. Dodatkowo:  300ml śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru,  125g serka mascarpone

Z miłości do słodkości
Warsztaty fotograficzne z Kubą Kaźmierczykiem i marką Olympus 119

ustawić, by zdjęcie było dobre. Kuba zdradził nam także kilka swoich tricków odnoście scenerii i naświetlenia zdjęcia. Następnie przeszliśmy do części teoretycznej...Kuba pokazywał nam jak dobrze sfotografować zupę, muffinki czy drożdżowe ciastka. Specjalnie przygotował nam ciekawe aranżacje i różne tła.                            Oto efekty mojej pracy

Z miłości do słodkości
Światowy Dzień Pieczenia - Babeczki Red velvet 182

czekoladowy. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy na przemian z jogurtem. Na koniec dodać kakao oraz szczyptę czerwonego barwnika.  Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Piec około 20-25 minut w temp. 180st. Ostudzić. Dekoracja:  200 ml śmietanki 30%,  3 łyżki serka mascarpone,  2 łyżki cukru pudru,  cukier

Z miłości do słodkości
Muffiny podwojnie czekoladowe z malinami 124

zamiast muffinek na sniadanie byly slodkie do popoludniowej kawy.W oryginalnym przepisie nie ma malin, postanowilam je dolozyc tak od siebie by wzbogacic smak. Mysle, ze bylo to dobre posuniecie. Muffinki okazaly sie pyszne, szczegolnie dobra byla stopiona w srodku czekolada. skladniki suche: 1/3 szklanki cukru + 2 lyzki 1/2 szklanki kakao 1 i 1/2 szklanki maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia

Przysmaki Karolki
Babeczki z bananami 161

kakao. Jajka ubijamy mikserem, dodajemy do nich olej i nadal ubijamy. Następnie dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy banany. Ciasto będzie miało zwartą konsystencję. Do foremki na muffinki wkładamy papilotki i każdą napełniamy przygotowanym ciastem. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 30 minut.. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Uwagi: Ulepszyłam ten wypiek i kolejny raz opiekłam krojąc

Przysmaki Karolki
Babeczki do herbaty 146

ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy do nich mąkę, migdały, proszek do pieczenia, kakao i wiśniówkę. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z ciastem. Przygotowanie papilotki na muffinki napełniamy ciastem i do każdej z nich wkładamy po 2 wiśnie. Pieczemy przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C Wystudzone babeczki dekorujemy za pomocą szprycy kremem z ubitego

Przysmaki Karolki
Wyniki konkursu Smakowite prezenty 88

przypadł do gustu. I tak książka "Smakowite prezenty" wędruje do:  Cecylii za 87 babeczek dla dziadka Ale są także dwie drobne identyczne nagrody niespodzianki dla: Justyny Bankowskiej za muffinki w słoiczkach oraz Szymona pod warunkiem ze uzupełni przepis i mi napisze, w którym momencie do ziół trafia sol. Gratuluję! Nagrody wyślę jak tylko otrzymam adresy. Pozdrawiam

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Biszkopciki x4 137

Kilka dni temu mąż sprezentował mi foremkę do ciasteczek ...  hmmm  Pomyślałam , w jakim celu ??? Foremka podobna do tej na muffinki ,ale z płytszymi otworami.   No ,ale skoro już jest to musiałam ją przetestować . Na początek powstały zwykłe delikatne ciasteczka biszkoptowe. Idealne do popołudniowej kawy .   Ale ,żeby nie było tak całkiem nudno  urozmaiciłam je różnymi dodatkami

Malinowa Kawiarenka

Proponowane wyszukiwania