muffin - 5491 przepisów (strona:181/367)

muffinki z nutellą 162

dokładnie mieszam. W drugiej misce łączę mleko, jogurt, olej, jajka i aromat migdałowy. Suche składniki dodaję do mokrych i mieszam ruzgą - niezbyt dokładnie - aby pozostały grudki. Formę na muffiny wykładam papilotkami. Na dno wylewam gotową masę, tak aby przykryła spód, następnie układam łyżeczkę nutelli i wylewam resztę masy - do 3/4 głębokości papilotek.  Piekę w 180 stopniach przez 25 minut

Cook&Love
Słone muffinki z buraczkiem ćwikłowym i białym serem 143

pory piekłam tylko muffinki na słodko. Dla odmiany tym razem postanowiłam upiec słone. Słone muffiny z buraczkiem ćwikłowym i białym serem Przeglądałam różne przepisy na muffinki w internecie ale jakoś żaden nie przypadł mi do gustu. Stwierdziłam, iż zrobię coś według własnej inwencji, a że miałam buraczki ćwikłowe w lodówce postanowiłam ich użyć. Często robię dania, w których głównym składnikiem

mecooks
Muffiny jajeczne 132

Muffiny jajeczne. Edyta Guhl. Witajcie serdecznie ! Nie wiem jak u Was, ale nas kompletnie zasypało śniegiem. Obudziłam się dość późno, bo długo pracowałam i było jakoś inaczej, jaśniej, Wyjrzałam przez okno, niespodzianka, gruba warstwa śniegu na drodze, zasypane podwórko i łąka. No i się zaczęło, korki na drogach, nieprzejezdne drogi, opóźnienia. To niesamowite, jak szybko powstaje

dolcevitainmykitchen
Muffiny bardzo czekoladowe 187

słodko może być w weekend? Bardzo słodko... i bardzo czekoladowo... a ile radości w małych usteczkach i małych rączkach;)   Muffiny bardzo czekoladowe Składniki: 225 g mąki 25 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia   pół łyżeczki sody 100 g gorzkiej czekolady (posiekanej)  100 g mlecznej czekolady (posiekanej) 2 jajka 300 ml śmietany 150 g brązowego cukru

Lawendowe Niebo
ŚWIĄTECZNE MUFFINY 187

Obok makowca, sernika i keksu, zróbcie w tym roku dodatkowe... Artykuł ŚWIĄTECZNE MUFFINY pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Jajeczne muffiny z quinoa i warzywami 148

Myślicie o szybkiej i meeeega zdrowej przekąsce? Już raz prezentowałam muffiny o smaku pizzy, ale to coś zupełnie innego. Pieczone w formie do muffinek, ale bez mąki. To właściwie warzywa zalane jajkiem. Wariacje są dowolne. W oryginalnym przepisie dodany był jeszcze tarty żółty ser - pewnie pomagał zlepić składniki, ale jajko też daje radę. Chociaż serek kusił... Co dodałam? 1 tartą

Mama z Motylem
Czekoladowe babeczki z nutellą 185

dosłownie w kilka chwil, a ich smak osłodzi Was na dłużej. Idealne na poprawę humoru, wywołanie uśmiechu, do kawy, a nawet na Święta. Ja swoje przygotowałam w foremkach „Muffiny tulipan Wesołych Świąt” od PapilArt. Świetnie sprawdzają się do pieczenia słodkich wypieków i stanowią piękną ozdobę. Spróbujecie. Składniki: (na 7-8 większych babeczek) 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej

Słodkie okruszki
Muffiny marchewkowe 85

napełniamy ciastem do ¾ wysokości. 5. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 35 minut. 6. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy nią upieczone muffinki. 7. Muffinki posypujemy rozdrobnionymi orzechami. Muffiny są bogate w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - magnez (pochodzący z orzechów), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Muffiny z boczkiem i szpinakiem 165

smaku garść listków szpinaku Przygotowanie Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulą i czosnkiem. Przestudzić i połączyć ze wszystkimi składnikami. Wymieszać, doprawić do smaku. Foremkę do robienia muffinów wypełnić ciastem i piec 15 min w 190 st C... Smacznego

Gaździnka warzy
Orzechowe muffinki z Monte! 170

Składniki na 12 muffin: - 300 g deseru Monte - 1,5 szklanki mąki - 1/2 szklanki cukru - 1/3 szklanki łuskanych, posiekanych orzechów laskowych - 1 jajko - 1/4 kostki masła - po pół tabliczki mlecznej i białej czekolady - 2 łyżki Nutelli - 3 łyżki mleka - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia. Masło ucieram z cukrem i jajkiem na gładką, puszystą

Cook&Love
Babeczki Mumie 132

suchego patyczka. Z białej masy cukrowej wycinamy niewielkie kółeczka i przy pomocy odrobiny lukru przyklejamy do nich groszki czekoladowe. Tak przygotowane oczy przyklejamy do muffinek przy pomocy odrobiny lukru. Muffiny dekorujemy lukrem i posypujemy kolorową posypką. By Małgorzata Hert Adapted from Mummy Cupcakes Adapted from Mummy Cupcakes Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Muffiny z dżemem i kruszonką 183

Muffiny robi się w miarę szybka i bardzo prosto. Jako nadzienie tych muffinek można wykorzystać ulubiony dżem lub marmoladę. Ja polecam kwaśny dżem, np z wiśni. Składniki: 1 szklanka mleka ½ szklanki oleju 1 jajko ½ szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody dżem kruszonka: 100 g mąki 50 g masła

Mama Gotuje
Bezglutenowe muffiny ze śliwkami 102

Rewelacyjne bezglutenowe muffiny ze śliwkami. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną.. Aromatyczne, puszyste i przepyszne. Idealne na weekendowe słodkie śniadanie lub podwieczorek. Banalne w wykonaniu, szybkie i smakowały wszystkim bez wyjątku. SKŁADNIKI: 210 g Mix per Dolci Nutri free (klik) 70 g mąki gryczanej 8 g bezglutenowego proszku do pieczenia 10 g sody oczyszczonej 120 g drobnego cukru

Kuchnia bezglutenowa
korzenne muffiny z dynią i miodem 154

Muffiny z dynią są naprawdę pyszne. Puree z dyni sprawia, że są przyjemnie wilgotne ale smak dyni  jest zupełnie niewyczuwalny. Aromat  nadają im natomiast korzenne przyprawy - imbir, cynamon, mieszanka do piernika oraz miód. składniki:   1 szklanka puree z dyni 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2 łyżki płynnego miodu 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku

babka w formie
Świąteczne babeczki o zapachu migdałów z kandyzowaną skórką pomarańczową 139

jajku, mleko i dobrze zmiksować. Wlać ekstrakt migdałowy, wsypać skórkę pomarańczową i wymieszać. Wsypać mąkę i lekko zmiksować na małych obrotach, tylko do momentu połączenia się składników. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami i rozłożyć do nich ciasto. Piec 15-20 minut. Studzić na kratce

Posadzone i zjedzone

Proponowane wyszukiwania