wszelkiej maści. Są w stanie przyjąć każdy składnik i niemalże zawsze wyjdzie coś dobrego. Ruszam zatem do boju i z chęcią podzielę się z wami jedną z moich koncepcji. Muffiny czekoladowe (przepis na 9 dużych babeczek) 3 łyżki płatków ryżowych 1 szkl. wody 1/2 jabłko 4 łyżki dowolnego mleka 4 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko 4 czubate łyżki mąki
Przepysznik - BLW i nie tylkodrugie. Cytryńcowe pestki doskonale komponują się z korzennym smakiem ciasta. Z pewnością konfiturę z cytryńca wykorzystam w ten sposób jeszcze nie raz (przepis na ten przetwór znajdziecie tutaj ). MUFFINY CYNAMONOWE Z KONFITURĄ Z CYTRYŃCA Składniki: - 250 gram mąki - 100 gram cukru - 125 gram masła - 2 jajka - 100 mililitrów mleka - 1/2 łyżeczki olejku waniliowego - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Życie zamknięte w smakudzisiaj bardzo leniwy, niewyspany dzień. Oglądam "500 dni miłości" i jem pomelo. Palę kadzidełka o zapachu "opium", żeby zabić zapach smażenia. No i są muffinki. MUFFINY ORZECHOWE Składniki: - 110 gram cukru - 120 gram mielonych orzechów - 1 szklanka mleka - 225 gram mąki - 100 gram masła - 2 jajka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru wanilinowego Przygotowanie: W jednej misce mieszamy
Życie zamknięte w smakuszaro, buro i nieprzyjemnie. Nic tylko poprawić sobie humor jakimś wypiekiem. Szybkim wypiekiem, dodajmy, co by się za długo w kuchni nie nastać i nie sprzeciwiać zanadto, niesprzyjającej aurze. MUFFINY OWSIANE Z NADZIENIEM TRUSKAWKOWYM Składniki: - 130 gram mąki żytniej - 130 gram mąki pszennej - 130 gram płatków owsianych - 2 jajka - 1/2 szklanki rozpuszczonego masła lub oleju - 3/4 szklanki mleka - 2/3 szklanki
Życie zamknięte w smakuDate();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); MUFFINY Z MASŁEM ORZECHOWYM Składniki: - 200 gramów mąki ryżowej - 150 gramów mąki owsianej - 150 gramów brązowego cukru - 1/2 szklanki tłuszczu - 1/2 szklanki mleka - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Życie zamknięte w smakuCukiniowa muffina; z daktylami, jagodami goji, czekoladą białą oraz wiórkami; kawa z mlekiem, jeżyny Lubię moją rodzinę, lubię wyjazdy z nią. Czasami lubię z nią tak nic nie robić, będąc jedynie z nią, gdzieś gdzie nie ma zasięgu, gdzie jeżdżenie stało się naszą małą "tradycją" coroczną, nawet na ten weekend. Lubię słuchać jak ciocia cieszy się jak wujek próbuje
More food, love and dreamsWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na muffiny mega orzechowe. Są pyszne i świetnie się prezentują, dodatkowo posypka z pokruszonych orzechów pasuje idealnie. Polecam na kinder party albo do niedzielnej kawki Post Muffinki orzechowe pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeusłyszeniu, że to najlepsze muffiny jakie udało mi się upiec, musiałam tutaj umieścić przepis. Pięknie pachną, mają idealną konsystencję i ciężko się od nich oderwać ;) Przepis znalazłam tutaj: klik! i trochę zmodyfikowałam do moich potrzeb. Składniki (12 dużych muffinek): - 4 marchewki - skórka otarta z jednej pomarańczy - 2 cząstki pomarańczy - 1 szklanka mąki krupczatki, 0,5 szklanki mąki pełnoziarnistej - 4 łyżki
Corner With RecipesKażdy wie, że połączenie wiśni i kakao, czekolady zawsze się sprawdza :) A oto kolejny dowód :) Składniki (na 12 muffinów): - 1 szklanka mąki pełnoziarnistej, 1 szklanka mąki krupczatki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 czubate łyżki kakao - 1 łyżeczka cynamonu - 0,5 szklanki płatków owsianych - 2 łyżeczki otrąb (opcjonalnie) - 0,75 - 1 szklanki cukru - 2 większe
Corner With RecipesPozdrowienia z pięknej i słonecznej Lizbony ! Do pozdrowień dołączam pyszne makowe muffiny z malinami :) Przepis z gazety Sól i Pieprz 5/2012 z moimi modyfikacjami. Składniki (12 muffinek): - 1 szklanka mąki pełnoziarnistej - 1 szklanka mąki krupczatki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki mielonego maku - 2 duże jajka - 8-10 łyżek cukru - 180 g jogurtu naturalnego - 8 łyżek roztopionego
Corner With Recipesbył to mój pierwszy eksperyment z wytrawnymi muffinami, jednak dopiero teraz jestem zadowolona z efektu. Do słodkich miałam jakoś więcej serca ;). Mimo wszystko, serowa nuta i oliwki sprawdziły się świetnie. Składniki (12 muffinek): - 80 g serka topionego ulubionego smaku - 100 g mozzarelli - 1 szklanka mąki pełnoziarnistej - 1,5 szklanki mąki krupczatki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka
Corner With RecipesUwielbiam lepkie, słodkie krówki. Nie są one jednak zbyt pożywne. Dlatego postanowiłam dodać je do uniwersalnego deseru, jakim są muffiny. Efekt pozytywnie mnie zaskoczył :-). Krówkożercy (i nie tylko) zakochają się od pierwszego kęsa! Składniki na około 16 muffinek z krówkami: 300g mąki pszennej 100g brązowego cukru 125ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 50g masła (roztopione oraz przestudzone
Perfect home lifeWitajcie kochani ;) Tak jak obiecałam umieszczam przepis na muffinki Pani Młoda- wiem, że miały być wczoraj ale nie było mnie w domu więc nie miałam możliwości
Krakowskie smaki Anidość cienkie plasterki. Jajko roztrzepać, dodać olej, jogurt i serek. Dodać mokre składniki do suchych, wymieszać tylko do połączenia składników. Dodać rabarbar, połączyć. Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut, do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Smacznego! Lodówkę mam zapełnioną owocami, i to nimi głównie się teraz żywię. Pycha
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDodać jogurt. Powoli dodawać do masy jajecznej sypkie produkty, mieszając by wszystkie składniki połączyły się. Dodać pokrojoną na małe kawałki czekoladę. Wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Formę na muffiny wyłożyć papierowymi papilotkami. Łyżką nakładać ciasto do foremek, wypełniając je do ¾ wysokości. Piec około 25 minut, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić babeczki na kratce. Wykonanie kremu: Listki mięty
maniapieczenia