mokrymi dokładnie wymieszać. Na koniec dodać rozgniecione widelcem banany oraz inne dodatki jeśli chcecie np. czekoladę lub orzechy. Ponownie wymieszać. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i przelewamy przygotowane ciasto. Muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnik do temperatury 180 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok. 30 minut. Smacznego ! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje
Kulinarne przygodyPiernikowe muffinki z miodem – świąteczne muffiny Proste, pyszne, pachnące świętami. Idealne do filiżanki ulubionej herbaty. Takie muffinki możecie przygotować ze swoimi dziećmi. Moja córeczka zawsze chętnie mi pomaga zarówno w przygotowaniach, jak i testowaniu najróżniejszych babeczek. Dlatego w naszym domu nigdy nie brakuje kolorowych papilotek do muffinek. Polecam Wam foremki / papilotki na muffinki Stella . Składniki: 250 g mąki pszennej
Słodkie okruszkitermoobiegu na środkowej półce piekarnika. Polewa: w rondelku podgrzewam śmietankę, nie doprowadzam do wrzenia. Gorącą zdejmuję i wrzucam kawałki czekolady, mieszam do rozpuszczenia. Łyżeczką nakładam małe porcje na gotowe muffiny, dekoruję posypką. Gotowe muffinki można posypać cukrem pudrem lub oblać, np. smakowym lukrem rezygnując z polewy – dla mnie jednak wygrywa dodatkowa porcja czekolady
Zasmakuj Kuchnimielimy/ rozcieramy na proszek i mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia oraz solą i dodajemy do masy maślanej. Miksujemy chwilkę do połączenia się składników. Przekładamy równomiernie do foremek na muffiny wyłożonych papierowymi papilotkami (ok.12 szt). Pieczemy w 160 st. C przez ok. 20 min. Po upieczeniu studzimy na kratce. Dowolnie dekorujemy, ja użyłam masy maślano kawowej. składniki na masę maślano
Domowy Smak Jedzeniaszklanki oleju (roślinnego, bezsmakowego) 4 niewielkie figi , posiekne (około 1 czubata szklanka) dodatkowo i opcjonalnie: cukier demerara do posypania po wierzchu Rozgrzej piekarnik do 180stC i przygotuj foremkę na muffiny z 12 papilotkami. W sporej misce wymieszaj obie maki i cukier. Wmieszaj posiekane figi. W osobnej misce, lub dzbanku, roztrzep widelcem mleko z jajkiem i olejem. Wlej
Lejdi of the houseKolejna konsekwencja wizyty w domu rodzinnym - czyli muffinki ze śliwkami. Robi się je bardzo szybko. A są pyszne. Muffinki drożdżowe ze śliwkami i cynamonem
Kuchnia moimi oczamiDzień dobry :-) Zleciał pierwszy tydzień września szybciutko :-) Dobrze, że pogoda dopisuje, bo można jeszcze gdzieś pojechać, po spacerować, oby taka była jak najdłużej :-) Na blogu dziś pyszne i puszyste muffiny ze śliwkami. Proste w przygotowaniu, szybkie i szybko znikają :-) Ja śliwki uwielbiam to jetem podwójnie nimi zachwycona :-) Przepis to zmodyfikowane przepisy z bloga, tak czasem mieszam, dodaję, ujmuję i wyjdzie
kruche babeczkibabeczki to zmodyfikowana wersja popularnego, szpinakowego ciasta “Leśny mech” (lub “Leśne runo”), upieczone w formie do muffinów. Zielone jak wiosenna trawa, wilgotne, a w smaku niczym nieprzypominające znienawidzonego dodatku obiadowego przedszkolaków. Oryginalnie z pestkami granatów, u mnie z malinami, ale idealne również z dodatkiem słodkich, majowych
Patchworkszklanki mleka 2 jajka 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1/2 łyżeczki cynamonu WYKONANIE Jajka i mleko wyjmujemy wcześniej z lodówki. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ bez termoobiegu. Pokrojone w kostkę truskawki mieszamy z 1 łyżką cukru i cynamonem. W jednej misce mieszamy jajka z mlekiem i olejem. Do drugiej
cool and mintyWytrawne muffiny z kabanosem i papryką zachwycą smakiem każdego. Pyszne na przekąskę imprezową a także do zabrania w pudełku do pracy albo na piknik. W sam raz dla osób, którym przejadły się kanapki i mają ochotę na coś innego. U mnie zniknęły w ekspresowym tempie, ledwo zdjęcie zdążyłam zrobić ;) Spróbujcie koniecznie :) Składniki na 12 muffinek: * 2,5 szklanki mąki pszennej
Zrób to smaczniepolewą czekoladowa, lukrem lub tak jak ja, oprószyć cukrem pudrem. Do wykonania babeczek niezbędne są specjalne foremki. Jeśli ich nie posiadacie, możecie upiec je w papilotkach i formie na muffiny (będzie ich wtedy mniej). Z podanych składników można przygotować 10-12 sztuk . Wielkanocne babeczki chałwowe Składniki: 100g mąki pszennej 100g chałwy 65ml oleju 60g drobnego cukru 2 jajka 1 łyżeczka
Smakołyki BerenikiBabeczki, muffiny… kokosowe z białą czekoladą. Może nie bardzo dietetyczne, ale warte każdego kęsa. kokosowy raj, kokosowe niebo. Delikatne, soczyste, puszyste. Ciasto: 300 g mąki orkiszowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 80 g erytrolu 140 g wiórków kokosowych 120 g masła 180 ml mleczka kokosowego (stała część i woda, w temp. pokojowej) 3 białka jaja 1/2 łyżeczki
Kucharzycaoprócz cukru mieszamy razem. Jajka ucieramy z cukrem,dodajemy barwnik, a następnie po łyżce składników suchych oraz jajka. Na końcu dodajemy maślankę oraz ocet. Masę nakładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami i pieczemy około 20 minut w 170 stopniach. Babeczki po upieczeniu nie będą miały tak intensywnie czerwonego koloru. Na zewnątrz będą brązowe, w środku buraczkowe. krem
Bon appetit mon amieszybkie przedpołudnie i wolne popołudnie. Na szybko i na lenia. Pyszne muffiny pachnące cytryną. 12 sztuk 250 g mąki (ja zrobiłam miks kokosowej – 100 g, lnianej – 50 g, ryżowej – 50 g i kukurydzianej – 50 g) 100 g ksylitolu 30 g cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 75 g masła 1 jajko
Kucharzyca