muffin - 5491 przepisów (strona:174/367)

Muffinki owsiane z owocami 76

wszystko łyżką. Gotowe ciasto nakładamy do foremek na 2/3 wysokości, a na wierzch wrzucamy świeże owoce. Pieczemy w rozgrzanym na 185 stopni piekarniku przez 25 minut. Spróbujcie także: bezcukrowe muffiny bananowo-kakaowe, muffinki pełnoziarniste. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie   Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności

Natka Pietruszki
Muffinki owsiane z owocami 83

wszystko łyżką. Gotowe ciasto nakładamy do foremek na 2/3 wysokości, a na wierzch wrzucamy świeże owoce. Pieczemy w rozgrzanym na 185 stopni piekarniku przez 25 minut. Spróbujcie także: bezcukrowe muffiny bananowo-kakaowe, muffinki pełnoziarniste. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie   Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności

Natka Pietruszki
Muffiny z rabarbarem 123

proszkiem do pieczenia. W osobnej misce wymieszać jajka, maślankę, roztopione i przestudzone masło oraz cukier. Mokre składniki połączyć suchymi. Na koniec dodać rabarbar zostawiając niewielką część do ułożenia na muffinach przed pieczeniem. Ponownie wymieszać. Przełożyć do papilotek udekorować pozostałym rabarbarem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut bez termoobiegu lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe możemy polukrować lub posypać

Kulinarne przygody
Muffiny lekko miętowe z czekoladą (Minty Chocolate Chip muffins)... 117

Muffiny numer 100 na blogu! :) Propozycja zdecydowanie dla wielbicieli gatunku, to jest smakowego poł ączenia 'czekolada + mięta', które u nas w domu jest bardzo popularne i cieszy się powodzeniem u dzieci już od wielu lat (ulubione lody i nadziewana czekolada). Dlatego bez wielkich fochów zniknęły w ci ą gu popołudnia...   Przepis z książki '1 mix, 100 muffins' . Składniki

Lejdi of the house
MUFFINKI 106

pudrem. Można udekorować je polewą czekoladową lub lukrem. Muffinki idealne do popołudniowej kawy, dobrego kakao, aromatycznej herbaty. Muffinki Smacznego Zasmakuj Kuchni → Więcej przepisów na muffinki znajdziesz w zakładce z muffinami i mini wypiekami

Zasmakuj Kuchni
Wegańskie babeczki burczane 76

malakserze (trzeba mielić kilka minut). Dodać resztę składników, oprócz orzechów. Zmielić na gładką masę, dodać orzechy wymieszać. Wypełnić papilotki ciastem, wyrównać. Piec 30 min w 180 st. (w formie muffin). W tortownicy piec 40-50 min. Wystudzić. Smacznego! Babeczki buraczane Babeczki buraczane

moj przepis na
Buraczki z czosnkiem 134

  Lubisz buraczki do obiadu? A co powiesz na buraczki ze śmietaną i czosnkiem? Smakowite, proste i zdrowe – w sam raz do ryb, mięs lub

Kulinarne S.O.S.
Buraczki z czosnkiem 134

  Lubisz buraczki do obiadu? A co powiesz na buraczki ze śmietaną i czosnkiem? Smakowite, proste i zdrowe – w sam raz do ryb, mięs lub

Kulinarny S.O.S.
NAJLEPSZE, WEGAŃSKIE MUFFINY CZEKOLADOWE 115

zawierają jajek i innych produktów pochodzenia zwierzęcego – są więc wegańskie i idealnie nadają się np. dla alergików. Koniecznie spróbujcie! Gwarantuję, że będą to jedne z Waszych ulubionych muffin czekoladowych! SKŁADNIKI: ( 16 szt ) ( wszystkie składniki, tak jak w przypadku ciasta jogurtowego odmierzamy w kubeczku – może to być kubek po jogurcie, śmietanie lub ulubiony kubek do kawy ). * mąka pszenna

Ostra na Słodko
Marchewkowe babeczki z ananasem i pudrem marchewkowym 82

dodajemy stopniowo olej. Następnie dodajemy utartą marchewkę i pulpę z ananasa. W drugiej misce mieszamy ze sobą suche składniki i łączymy delikatnie z masą marchewkową. Foremki do babeczek lub muffin smarujemy olejem i posypujemy mąką krupczatką. Gotową masą napełniamy foremki i pieczemy w 175°C około 25 minut. PUDER MARCHEWKOWY Wyszorowane i obrane marchewki tniemy na cienkie plastry, najlepiej wykorzystać

Tajemnice Smaku
Moje wypieki z czekoladą, recenzja książki a także przepis na muffiny z żurawiną i białą czekoladą. 139

wymieszać rózgą tylko do połączenia się składników. Na końcu dodać żurawinę i czekolade. Wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papilotkami lub do samych sztywnych papilotek do 3/4 wysokości. Każdy muffin posypać dekoracyjnym cukrem.  Piec w temp.175C około 25 minut albo do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. Tytuł; Moje wypieki z czekoladą. Autor; Dorota Swiątkowska Wydawnictwo; Egmont Rok wydania

Radość kipiąca uśmiechem.
Muffiny bananowe z serkiem quark... 123

Muffiny, wynalezione na okazję zakupionego w promocyjnej cenie serka quark, okazały się hitem wśród dzieci. Daniel zjadł 4 i jeszcze rzucał łakome spojrzenia w stronę stojacej na blacie tacy... Mnie denerwowała jedna rzecz - ciasto jest dość mokre i mało tłuste, więc jest trudno odkleić papierowe papilotki. Sytuacja poprawia się nieco po przesuszeniu - do następnego dnia zostały może

Lejdi of the house
CZEKOLADOWE BABAECZKI Z MARCEPANEM 108

mielonych orzechów laskowych WYKONANIE Masło i jajko i śmietanę wyjmujemy wcześniej z lodówki i zostawiamy na blacie do ocieplenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C, bez termoobiegu. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Masę marcepanową mieszamy z orzechami i w dłoniach formujemy równych 12 kuleczek. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę przesiewamy do miski. Dodajemy posiekaną czekoladę i dokładnie mieszamy

cool and minty
Szybkie babeczki z komosy ryżowej 92

Potem w kubku wymieszaj jajko ze śmietaną lub jogurtem kokosowym, tahini i aromatem migdałowym. Do suchych składników dodaj składniki mokre, całość dokładnie wymieszaj. Masę przekładaj do silikonowych foremek na muffiny lub batony. Babeczki z komosy ryżowej piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj po przestygnięciu. Smacznego Artykuł Szybkie babeczki z komosy ryżowej pochodzi z serwisu

365 dni dookoła kuchni
Kruche babeczki z kremem budyniowym i truskawkami 106

uzyskania kruszonki. Żółtka rozbełtaj z solą i wlej do pozostałych składników. Wymieszaj za pomocą widelca a następnie wyrabiaj rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Wylep foremki, możesz użyć formy na muffiny lub pojedynczych foremek na babeczki. Ponakłuwaj gęsto za pomocą widelca. Schłódź w zamrażalniku przez pół godziny a następnie upiecz w 180°C przez ok. 20 min. Pozostaw do całkowitego wystygniącia

Słodki Blog

Proponowane wyszukiwania