muffin - 5491 przepisów (strona:178/367)

Wielkanocne babeczki chałwowe 243

polewą czekoladowa, lukrem lub tak jak ja, oprószyć cukrem pudrem. Do wykonania babeczek niezbędne są specjalne foremki. Jeśli ich nie posiadacie, możecie upiec je w papilotkach i formie na muffiny (będzie ich wtedy mniej). Z podanych składników można przygotować 10-12 sztuk . Wielkanocne babeczki chałwowe Składniki: 100g mąki pszennej 100g chałwy 65ml oleju 60g drobnego cukru 2 jajka 1 łyżeczka

Smakołyki Bereniki
Kokosowe niebo 125

Babeczki, muffiny… kokosowe z białą czekoladą. Może nie bardzo dietetyczne, ale warte każdego kęsa. kokosowy raj, kokosowe niebo. Delikatne, soczyste, puszyste. Ciasto: 300 g mąki orkiszowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 80 g erytrolu 140 g wiórków kokosowych 120 g masła 180 ml mleczka kokosowego (stała część i woda, w temp. pokojowej) 3 białka jaja 1/2 łyżeczki

Kucharzyca
Babeczki Red Velvet z kremem waniliowym i marcepanowymi różami 149

oprócz cukru mieszamy razem. Jajka ucieramy z cukrem,dodajemy barwnik, a następnie po łyżce składników suchych oraz jajka. Na końcu dodajemy maślankę oraz ocet. Masę nakładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami i pieczemy około 20 minut w 170 stopniach.  Babeczki po upieczeniu nie będą miały tak intensywnie czerwonego koloru. Na zewnątrz będą brązowe, w środku buraczkowe. krem

Bon appetit mon amie
Kefirowe babeczki cytrynowe 139

szybkie przedpołudnie i wolne popołudnie. Na szybko i na lenia. Pyszne muffiny pachnące cytryną. 12 sztuk 250 g mąki (ja zrobiłam miks kokosowej – 100 g, lnianej – 50 g, ryżowej – 50 g i kukurydzianej – 50 g) 100 g ksylitolu 30 g cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 75 g masła 1 jajko

Kucharzyca
Muffiny kukurydziano - serowe... 125

Taka super szybka wersja pasztecików. Muffiny na słono, to wspaniały pomysł na wytrawna przeaskę, która pasuje idealnie do kubełka barszczu. Nawet tego 'papierkowego'... :)     Inspiracja z bloga  Notatnik Natalii . Składniki: (na 12 niewielkich sztuk, lub może 9-10 większych) 225 g mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki mielonych nasion kolendry

Lejdi of the house
Razowe muffiny bananowe. Z pestkami dyni... 109

Dodaj jajko, cukier, olej, sok z cytryny i wymieszaj. Do suchych składników wlej mokre i krótko wymieszaj łyżką - do połączenia składników. Ciasto rozłóż równo do 12 papilotek na muffiny.  Blaszkę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut. Wyjmuj na kratkę do ostudzenia. Nadmiar można zamrozić

Lejdi of the house
Muffiny podwójnie kokosowe... 108

Muffiny wszelakie, to zdecydowanie mój najukochańszy wypiek. Szybkie, uniwersalne, funkcjonalne. Z najbardziej podstawowych składników, albo z najbardziej wyszukanych, co tam pod ręka i co akurat przyda się zużyć. Same zalety.  Te dzisiejsze zawieraja kokosy aż dwa: olej i wiórki. A, jak podpowiada autorka, można zastapić jogurt mlekiem kokosowym i przerobić je kokosowe 'potrójnie'. Nawet. Albo pomajstrować jeszcze bardziej

Lejdi of the house
Babeczki mocno czekoladowe, z serkiem kremowym i migdałami... 89

philadelphia 100 g drobnego cukru 1 jajko, roztrzepane 50 g mielonych migdałów 50 g maki, przesianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Piekarnik nagrzej do 180stC. Wyłóż papilotkami foremkę do muffin (10 sztuk). Masło i czekoladę rozpuść w misce umieszczonej nad parującą wodą, lub w rondelku na niewielkim ogniu. Zostaw do przestudzenia. Cukier i serek ubijaj mikserem około 1 minuty

Lejdi of the house
Muffinki z owocami i crème fraîche... 129

waniliowym. Wlej mieszankę mokrych składników do mieszanki suchych. Delikatnie i szybko zamieszaj ciasto - nie za długo. Rozdziel ciasto pomiędzy przygotowane papilotki i piecz przez 20min, lub do czasu, aż muffiny będa złotawe i sprężyste w dotyku. Zostaw do ostudzenia na kratce.   * Można spokojnie zastapić jogurtem naturalnym

Lejdi of the house
Muffinki mocno czekoladowe... I o tym, że każdy ma swoje miejsce... 169

wszechświat podpowiedział mi, że każdy ma swoje miejsce na tym łez padole... Czasami bardzo odpowiednie do otrzymanych w genach zdolności i umiejętności...   A teraz dzisiejsze muffiny. Nie-Sa-Mo-Wi-Te! Wilgotne, czekoladowe, z mało wyczuwalna, ale obecna nutka kawy. Zjadliwe nieprawdopodobnie. W planie miałam zamrożenie połowy na inna okazję - i na planie się skończyło... Przepis z bloga

Lejdi of the house
Blueberry Muffin / Jagodowe muffinki z białą czekoladą 71

drewnianą łopatką. Porcje ciasta wykładaj łyżką. Wstaw do piekarnika na 25 min, Notes Użyłam zamrożonych jagód, które w trakcie mieszania niestety puściły sok. Rusty fork http://rustyfork.pl/ Artykuł Blueberry Muffin / Jagodowe muffinki z białą czekoladą pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Zielone babeczki kokosowe z budyniem i kaki 143

Dodawać po jednym jajku, nadal ubijając całość. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i jęczmieniem. Przesiać do ubitej masy jajecznej i delikatnie wymieszać wszystko łyżką. Wypełnić silikonowe foremki na muffiny. Piec 20-25 minut w 180 stopniach, do lekkiego zrumienienia. Ugotować budyń na mleku z dodatkiem ksylitolu/erytrytolu. Ozdobić wierzch przestudzonych babeczek. Kaki pokroić na cienkie plasterki i przeciąć na pół

Fitkot
Babeczki piernikowe z suszonymi owocami 130

Święta za pasem, dziś pomysł na szybkie muffiny piernikowe które można z łatwością zrobić, spakować i zabrać na wigilię pracowniczą czy też wigilię szkolną dziecka. Dodatkowo jest to świetny pomysł na wykorzystanie suszonych owoców które zostały po kompocie wigilijnym. Z podanych proporcji wychodzi 11 muffinek. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Muffiny piernikowe 131

Mieszamy jajko, mleko i olej. 3. Łączymy składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszamy. 4. Foremki napełniamy ciastem do ¾ wysokości. 5. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 35 minut. Muffiny są bogate w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 100 g Energia: 237 ,4 kcal Białko

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
muffiny orzechowe ze śliwkami 140

Przepis na wspaniałe muffiny z dużą ilością orzechów i śliwek. Znakomity smak, po prostu spróbujcie. Przepis z książki C. Meyera Wszystkie smaki Skandynawii . składniki (na 12 sztuk): 100 g miękkiego masła 200 g cukru 2 jajka 125 g mąki pszennej 1 szklanka orzechów włoskich drobno posiekanych 10 dojrzałych śliwek wykonanie: Masło ucieram z cukrem na jasną, puszystą masę. Cały czas

babka w formie

Proponowane wyszukiwania