muffin - 5491 przepisów (strona:178/367)

Muffiny ze świeżymi figami... 147

szklanki oleju (roślinnego, bezsmakowego) 4 niewielkie figi , posiekne (około 1 czubata szklanka) dodatkowo i opcjonalnie: cukier demerara do posypania po wierzchu Rozgrzej piekarnik do 180stC i przygotuj foremkę na muffiny z 12 papilotkami. W sporej misce wymieszaj obie maki i cukier. Wmieszaj posiekane figi.  W osobnej misce, lub dzbanku, roztrzep widelcem mleko z jajkiem i olejem.  Wlej

Lejdi of the house
Muffinki drożdżowe ze śliwkami i cynamonem 91

Kolejna konsekwencja wizyty w domu rodzinnym - czyli muffinki ze śliwkami.  Robi się je bardzo szybko. A są pyszne. Muffinki drożdżowe ze śliwkami i cynamonem 

Kuchnia moimi oczami
Muffiny ze śliwkami 106

Dzień dobry :-) Zleciał pierwszy tydzień września szybciutko :-) Dobrze, że pogoda dopisuje, bo można jeszcze gdzieś pojechać, po spacerować, oby taka była jak najdłużej :-) Na blogu dziś pyszne i puszyste muffiny ze śliwkami. Proste w przygotowaniu, szybkie i szybko znikają :-) Ja śliwki uwielbiam to jetem podwójnie nimi zachwycona :-) Przepis to zmodyfikowane przepisy z bloga, tak czasem mieszam, dodaję, ujmuję i wyjdzie

kruche babeczki
Babeczki leśny mech – czyli jak wcisnąć rodzinie szpinak ;) 190

babeczki to zmodyfikowana wersja popularnego, szpinakowego ciasta “Leśny mech” (lub “Leśne runo”), upieczone w formie do muffinów. Zielone jak wiosenna trawa, wilgotne, a w smaku niczym nieprzypominające znienawidzonego dodatku obiadowego przedszkolaków. Oryginalnie z pestkami granatów, u mnie z malinami, ale idealne również z dodatkiem słodkich, majowych

Patchwork
MUFFINKI Z TRUSKAWKAMI 107

szklanki mleka 2 jajka 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1/2 łyżeczki cynamonu WYKONANIE Jajka i mleko wyjmujemy wcześniej z lodówki. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ bez termoobiegu. Pokrojone w kostkę truskawki mieszamy z 1 łyżką cukru i cynamonem. W jednej misce mieszamy jajka z mlekiem i olejem. Do drugiej

cool and minty
WYTRAWNE MUFFINY Z KABANOSEM I PAPRYKĄ 130

Wytrawne muffiny z kabanosem i papryką zachwycą smakiem każdego. Pyszne na przekąskę imprezową a także do zabrania w pudełku do pracy albo na piknik. W sam raz dla osób, którym przejadły się kanapki i mają ochotę na coś innego. U mnie zniknęły w ekspresowym tempie, ledwo zdjęcie zdążyłam zrobić ;) Spróbujcie koniecznie :) Składniki na 12 muffinek: * 2,5 szklanki mąki pszennej

Zrób to smacznie
Wielkanocne babeczki chałwowe 236

polewą czekoladowa, lukrem lub tak jak ja, oprószyć cukrem pudrem. Do wykonania babeczek niezbędne są specjalne foremki. Jeśli ich nie posiadacie, możecie upiec je w papilotkach i formie na muffiny (będzie ich wtedy mniej). Z podanych składników można przygotować 10-12 sztuk . Wielkanocne babeczki chałwowe Składniki: 100g mąki pszennej 100g chałwy 65ml oleju 60g drobnego cukru 2 jajka 1 łyżeczka

Smakołyki Bereniki
Kokosowe niebo 114

Babeczki, muffiny… kokosowe z białą czekoladą. Może nie bardzo dietetyczne, ale warte każdego kęsa. kokosowy raj, kokosowe niebo. Delikatne, soczyste, puszyste. Ciasto: 300 g mąki orkiszowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 80 g erytrolu 140 g wiórków kokosowych 120 g masła 180 ml mleczka kokosowego (stała część i woda, w temp. pokojowej) 3 białka jaja 1/2 łyżeczki

Kucharzyca
Babeczki Red Velvet z kremem waniliowym i marcepanowymi różami 144

oprócz cukru mieszamy razem. Jajka ucieramy z cukrem,dodajemy barwnik, a następnie po łyżce składników suchych oraz jajka. Na końcu dodajemy maślankę oraz ocet. Masę nakładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami i pieczemy około 20 minut w 170 stopniach.  Babeczki po upieczeniu nie będą miały tak intensywnie czerwonego koloru. Na zewnątrz będą brązowe, w środku buraczkowe. krem

Bon appetit mon amie
Kefirowe babeczki cytrynowe 133

szybkie przedpołudnie i wolne popołudnie. Na szybko i na lenia. Pyszne muffiny pachnące cytryną. 12 sztuk 250 g mąki (ja zrobiłam miks kokosowej – 100 g, lnianej – 50 g, ryżowej – 50 g i kukurydzianej – 50 g) 100 g ksylitolu 30 g cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 75 g masła 1 jajko

Kucharzyca
Muffiny kukurydziano - serowe... 121

Taka super szybka wersja pasztecików. Muffiny na słono, to wspaniały pomysł na wytrawna przeaskę, która pasuje idealnie do kubełka barszczu. Nawet tego 'papierkowego'... :)     Inspiracja z bloga  Notatnik Natalii . Składniki: (na 12 niewielkich sztuk, lub może 9-10 większych) 225 g mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki mielonych nasion kolendry

Lejdi of the house
Razowe muffiny bananowe. Z pestkami dyni... 105

Dodaj jajko, cukier, olej, sok z cytryny i wymieszaj. Do suchych składników wlej mokre i krótko wymieszaj łyżką - do połączenia składników. Ciasto rozłóż równo do 12 papilotek na muffiny.  Blaszkę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut. Wyjmuj na kratkę do ostudzenia. Nadmiar można zamrozić

Lejdi of the house
Muffiny podwójnie kokosowe... 104

Muffiny wszelakie, to zdecydowanie mój najukochańszy wypiek. Szybkie, uniwersalne, funkcjonalne. Z najbardziej podstawowych składników, albo z najbardziej wyszukanych, co tam pod ręka i co akurat przyda się zużyć. Same zalety.  Te dzisiejsze zawieraja kokosy aż dwa: olej i wiórki. A, jak podpowiada autorka, można zastapić jogurt mlekiem kokosowym i przerobić je kokosowe 'potrójnie'. Nawet. Albo pomajstrować jeszcze bardziej

Lejdi of the house
Babeczki mocno czekoladowe, z serkiem kremowym i migdałami... 85

philadelphia 100 g drobnego cukru 1 jajko, roztrzepane 50 g mielonych migdałów 50 g maki, przesianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Piekarnik nagrzej do 180stC. Wyłóż papilotkami foremkę do muffin (10 sztuk). Masło i czekoladę rozpuść w misce umieszczonej nad parującą wodą, lub w rondelku na niewielkim ogniu. Zostaw do przestudzenia. Cukier i serek ubijaj mikserem około 1 minuty

Lejdi of the house
Muffinki z owocami i crème fraîche... 124

waniliowym. Wlej mieszankę mokrych składników do mieszanki suchych. Delikatnie i szybko zamieszaj ciasto - nie za długo. Rozdziel ciasto pomiędzy przygotowane papilotki i piecz przez 20min, lub do czasu, aż muffiny będa złotawe i sprężyste w dotyku. Zostaw do ostudzenia na kratce.   * Można spokojnie zastapić jogurtem naturalnym

Lejdi of the house

Proponowane wyszukiwania