muffin - 5491 przepisów (strona:180/367)

Babeczki Mumie 156

suchego patyczka. Z białej masy cukrowej wycinamy niewielkie kółeczka i przy pomocy odrobiny lukru przyklejamy do nich groszki czekoladowe. Tak przygotowane oczy przyklejamy do muffinek przy pomocy odrobiny lukru. Muffiny dekorujemy lukrem i posypujemy kolorową posypką. By Małgorzata Hert Adapted from Mummy Cupcakes Adapted from Mummy Cupcakes Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Muffiny z dżemem i kruszonką 205

Muffiny robi się w miarę szybka i bardzo prosto. Jako nadzienie tych muffinek można wykorzystać ulubiony dżem lub marmoladę. Ja polecam kwaśny dżem, np z wiśni. Składniki: 1 szklanka mleka ½ szklanki oleju 1 jajko ½ szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody dżem kruszonka: 100 g mąki 50 g masła

Mama Gotuje
Bezglutenowe muffiny ze śliwkami 118

Rewelacyjne bezglutenowe muffiny ze śliwkami. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną.. Aromatyczne, puszyste i przepyszne. Idealne na weekendowe słodkie śniadanie lub podwieczorek. Banalne w wykonaniu, szybkie i smakowały wszystkim bez wyjątku. SKŁADNIKI: 210 g Mix per Dolci Nutri free (klik) 70 g mąki gryczanej 8 g bezglutenowego proszku do pieczenia 10 g sody oczyszczonej 120 g drobnego cukru

Kuchnia bezglutenowa
korzenne muffiny z dynią i miodem 170

Muffiny z dynią są naprawdę pyszne. Puree z dyni sprawia, że są przyjemnie wilgotne ale smak dyni  jest zupełnie niewyczuwalny. Aromat  nadają im natomiast korzenne przyprawy - imbir, cynamon, mieszanka do piernika oraz miód. składniki:   1 szklanka puree z dyni 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2 łyżki płynnego miodu 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku

babka w formie
Świąteczne babeczki o zapachu migdałów z kandyzowaną skórką pomarańczową 159

jajku, mleko i dobrze zmiksować. Wlać ekstrakt migdałowy, wsypać skórkę pomarańczową i wymieszać. Wsypać mąkę i lekko zmiksować na małych obrotach, tylko do momentu połączenia się składników. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami i rozłożyć do nich ciasto. Piec 15-20 minut. Studzić na kratce

Posadzone i zjedzone
Ciasto gruszkowe 124

rodziną lubię zwieńczać ciastem w takiej właśnie postaci.  Ciasto ma „muffinkowy” sposób wykonania, jak też muffinkową konsystencję. Ja upiekłam w formie z kominkiem, ale można piec w formie muffinów, skracając czas pieczenia do 22-25 min. Ciasto gruszkowe forma okrągła z kominkiem na podst. przepisu Sharon Koening (www.recipes4cakes) 3 średniej wielkości twarde, lecz dojrzałe gruszki 1 szkl. oleju

Posadzone i zjedzone
Muffiny owsiane 177

pozorom nie jest to łatwa sztuka, wymyślić i przygotować coś co będzie się jadło następnego dnia. Niesamowicie pomocna jest strona Filozofia Smaku - kopalnia pomysłów na pudełeczka do pracy ;)  Muffiny są przygotowane bez mąki i tłuszczu. Można do nich dodać ulubione owoce, ja akurat miałam mrożone jagody ;) Składniki ( na 5-6sztuk): 3/4 szklanki płatków owsianych górskich pół szklanki jogurtu

Czerwona Porzeczka
Jabłkowe babeczki z korzenną nutą 171

koniec ścieramy 2 obrane jabłka (na dużych oczkach tarki). Znów mieszamy. Do miski z mokrymi składnikami wsypujemy suche i całość mieszamy łyżką tylko do połączenia składników. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy około 1 czubatej łyżki masy. Babeczki wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 20-23 minuty do tzw. suchego patyczka

Słodkie okruszki
Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami 181

świetnie sprawdzą się też orzechy i czekolada. Bez masła i bez cukru, a mega smakowite! :) Kocham placuszki bananowo-jogurtowe, więc pomyślałam, że może to połączenie sprawdzi się i w muffinach. No i nie myliłam się - są pyszne i wilgotne. Świetnie smakują zaraz po przyrządzeniu, następnego dnia po wyjęciu z lodówki lub po podgrzaniu w mikrofali. Fantastyczne na pierwsze śniadanie, przekąskę

Cooking Monster
muffiny z cukinią 192

mieszamy kefir z olejem oraz jajkami i wlewamy do suchych składników. Dodajemy cukinię i mieszamy do połączenia się z ciastem. Gotowe ciasto przekładamy do wyłożonej papierowymi papilotkami foremki na muffiny. Pieczemy w 180 st. C przez ok 25-30 min., do tzw. suchego patyczka. Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
muffinki z czerwoną porzeczką 109

składniki na ok. 6-7 szt.: 130 g mąki orkiszowej 80 g cukru 70 ml mlek 50 g masła 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowe muffiny z truskawkami w DIY papilotkach 153

prze 20-25 minut (środkowa półka piekarnika, termoobieg). Smacznego! ps. Zaskakujące jest to, że truskawka trzyma formę, a dopiero po ugryzieniu zamienia się z dżem Artykuł Czekoladowe muffiny z truskawkami w DIY papilotkach pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Muffinki, babeczki mocno kakaowe z żurawiną 134

babeczki robiła Ola . Mój młody jak je zobaczył, to tylko chodził i pytał no kiedy mama zrobimy i kiedy ... Wyjścia nie było, bo jakoś tak je lubi (ogólnie muffiny ), że co jakiś czas muszą być. Te były robione już chwilę temu. Robi się je szybko, są smaczne, więc można bez problemu pokombinować i jakieś wyczarować

kruche babeczki
Muffinki z malinami i migdałami 231

układamy maliny i nakładamy kolejną łyżkę ciasta. Całość posypujemy migdałami i wstawiamy do piekarnika na 20-25 min. Tym razem z racji że forma sylikonowa była większa piekłam swoje muffiny

Piekielna Kuchnia Pati
Czekoladowe cupcakes-przepis 333

puszysto z białym cukrem. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, solą i kakao. Dodaj gorące mleko cały czas miksując. Napełnij ciastem papierowe papilotki, dodatkowo umieszczone w foremce do muffinów. Piecz babeczki przez 15 -20 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź. Wymieszaj cukier puder z kakao. Dodaj do miękkiego masła i zmiksuj na puszysto. Wstaw krem do lodówki

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania