muffin - 5491 przepisów (strona:180/367)

Muffinki z jabłkami i cynamonem 108

wymieszać ze sobą suche składniki, w drugiej mokre. Zawartość obu mis połączyć ze sobą delikatnie, najlepiej za pomocą miotełki. Na samym końcu do masy dodać kawałki jabłek. Formę na muffiny wyłożyć pociętym na kawałki papierem do pieczenia lub papilotkami. Napełnić je masą do 3/4 wysokości. Piec 20-30min w 180C. Przestudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego! Artykuł Muffinki z jabłkami

Raj dla Podniebienia
Muffinki z rabarbarem 190

ciastem napełniamy foremki do 1/3 wysokości. Wierzch posypujemy grubym cukrem. Pieczemy w 180- 190 stopniach około 25 minut. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Słodkości i desery Tagged: dla dzieci , kefir , muffiny , na szybko , na śniadanie , olej rzepakowy , rabarbar , soda , zarodki pszenne

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Muffiny z groszkiem i fetą 121

Muffiny wypełnione groszkiem, fetą i żółtym serem. Z powodzeniem zastąpią bułkę do śniadania. Mąkę zmiksować z jajkami, olejem, mlekiem, solą i proszkiem do pieczenia. Fetę pokroić na mniejsze kawałki. Ser utrzeć

Bullio
Czekoladowe babeczki z kawałkami czekolady na oleju rzepakowym 124

cukier, olej, skórkę z pomarańczy, mleko, jaja i całość dokładnie mieszam. Siekam czekoladę i dodaję ją do pozostałych składników. Mieszam jedynie do połączenia. Gotowe ciasto przekładam do foremek na muffiny na 3/4 ich wysokości. Muffinki piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Dużą babkę piekę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 60 minut. W obu wariantach

Mango Papaja
Muffiny migdałowe z kulą śnieżną 236

smarujemy kremem, na środku układamy po jednej wisience. Zakrywamy śnieżną kulą. Smacznego życzy Kategoria: Ciasteczka , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bita śmietana , cukier kokosowy , czekolada , dla dzieci , Gellwe , kinderbal , muffiny , mąka migdałowa , olej rzepakowy , siemię lniane , słodki prezent , Targroch , wiśnie , żelatyna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Jajeczne muffiny 307

sera garść posiekanego szczypiorku sól i pieprz Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.  W misce roztrzepujemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Bułkę rozdrabiamy na małe kawałki. Formę do muffinów lub kokilki natłuszczamy oliwą lub masłem, na spodzie umieszczamy kilka kawałków bułki.  Następnie dodajemy szynkę, zalewamy jajkami i posypujemy serem.  Pieczemy przez ok. 10-15 min. Podajemy posypane

Kolejny blog o gotowaniu
Bezjajeczne muffiny orkiszowe z jagodami 185

oleju 125 ml mleka 125 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego DODATKOWO: 10 dag mrożonych jagód WYKONANIE: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni z termo obiegiem, foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami. W jednej misce wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. W drugiej misce roztrzepać płynne składniki, a następnie przelać je do składników suchych. W razie, gdyby

Kuchenne zapiski Edyty
Muffinki z pomidorami i kremem maślanym 227

cukrem i kakao. Za pomocą szprycy dekorujemy zimne babeczki. Wykańczamy wisienką.   Smacznego! Kategoria: Ciasteczka , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: cukier brązowy , dla dzieci , dla niejadka , kakao , kinderbal , krem , muffiny , na szybko , olej rzepakowy , pomidory

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Muffinki z jagodami 188

ramach zachcianki na jagody powstały ostatnio obok koktajlu pyszne muffinki :) Poza sezonem można użyć jagód mrożonych. Muffiny są puszyste i delikatne. Jeśli lubicie bardzo słodkie wypieki dodajcie więcej ksylitolu lub cukru albo zróbcie lukier. Składniki odmierzam szklanką o pojemności 250 ml. Składniki na 14 babeczek: 1 i 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody skórka

Ze smakiem i z pasją
muffinki z nutellą 169

dokładnie mieszam. W drugiej misce łączę mleko, jogurt, olej, jajka i aromat migdałowy. Suche składniki dodaję do mokrych i mieszam ruzgą - niezbyt dokładnie - aby pozostały grudki. Formę na muffiny wykładam papilotkami. Na dno wylewam gotową masę, tak aby przykryła spód, następnie układam łyżeczkę nutelli i wylewam resztę masy - do 3/4 głębokości papilotek.  Piekę w 180 stopniach przez 25 minut

Cook&Love
Słone muffinki z buraczkiem ćwikłowym i białym serem 151

pory piekłam tylko muffinki na słodko. Dla odmiany tym razem postanowiłam upiec słone. Słone muffiny z buraczkiem ćwikłowym i białym serem Przeglądałam różne przepisy na muffinki w internecie ale jakoś żaden nie przypadł mi do gustu. Stwierdziłam, iż zrobię coś według własnej inwencji, a że miałam buraczki ćwikłowe w lodówce postanowiłam ich użyć. Często robię dania, w których głównym składnikiem

mecooks
Muffiny jajeczne 136

Muffiny jajeczne. Edyta Guhl. Witajcie serdecznie ! Nie wiem jak u Was, ale nas kompletnie zasypało śniegiem. Obudziłam się dość późno, bo długo pracowałam i było jakoś inaczej, jaśniej, Wyjrzałam przez okno, niespodzianka, gruba warstwa śniegu na drodze, zasypane podwórko i łąka. No i się zaczęło, korki na drogach, nieprzejezdne drogi, opóźnienia. To niesamowite, jak szybko powstaje

dolcevitainmykitchen
Muffiny bardzo czekoladowe 192

słodko może być w weekend? Bardzo słodko... i bardzo czekoladowo... a ile radości w małych usteczkach i małych rączkach;)   Muffiny bardzo czekoladowe Składniki: 225 g mąki 25 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia   pół łyżeczki sody 100 g gorzkiej czekolady (posiekanej)  100 g mlecznej czekolady (posiekanej) 2 jajka 300 ml śmietany 150 g brązowego cukru

Lawendowe Niebo
ŚWIĄTECZNE MUFFINY 199

Obok makowca, sernika i keksu, zróbcie w tym roku dodatkowe... Artykuł ŚWIĄTECZNE MUFFINY pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Jajeczne muffiny z quinoa i warzywami 163

Myślicie o szybkiej i meeeega zdrowej przekąsce? Już raz prezentowałam muffiny o smaku pizzy, ale to coś zupełnie innego. Pieczone w formie do muffinek, ale bez mąki. To właściwie warzywa zalane jajkiem. Wariacje są dowolne. W oryginalnym przepisie dodany był jeszcze tarty żółty ser - pewnie pomagał zlepić składniki, ale jajko też daje radę. Chociaż serek kusił... Co dodałam? 1 tartą

Mama z Motylem

Proponowane wyszukiwania