mięso - 63110 przepisów (strona:958/4208)

Kotleciki z kurczaka, pieczarek i sera 208

łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 płaska łyżka przyprawy do kurczaka lub gyrosa (użyłam przyprawy „złocisty kurczak”) olej lub smalec do smażenia       *** Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę *** *** Pieczarki oraz cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu *** *** Mięso mieszamy z majonezem, jajkiem, mąką, startym serem oraz przyprawą(...)łyżką nakładamy na niego mięsną masę, formując kotleciki. Smażymy z dwóch stron na mocno rumiany kolor *** *** Kotleciki należy dość mocno zasmażyć, aby nie rozpadły nam się podczas przewracania. Mięso najlepiej przekładać na drugą stronę za pomocą szerokiej, drewnianej łopatki. Dobrze jest przewracać kotleciki jednym płynnym ruchem, wówczas nic nam się nie rozleci *** *** Z podanych składników wyszło mi sześć kotlecików *** *** Kotleciki

Blog z Apetytem
Gulasz z grzybami i śliwkami 165

Aromatyczny gulasz pachnący ziołami, grzybami, lekko słodki przez dodatek suszonych śliwek - staje się moim faworytem wśród dań jednogarnkowych. Składniki: 1 kg mięsa z szynki, ok 4 łyżek suszonych grzybów, 10-12 sztuk suszonych śliwek, duża cebula, łyżka majeranku, łyżka tymianku, 3 liście laurowe, 4-5 ziarenek ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu czarnego, łyżka masła, sól, łyżka mąki Przygotowanie: Grzyby moczymy(...)szklance wody. Kroimy na mniejsze kawałki - w paski. Mięso oczyszczamy z błon i tłuszczu. Kroimy w większą kostkę. Podsmażamy na łyżce masła w garnku. Zalewamy ok 1,25 litra wody, dodajemy przyprawy (majeranek, tymianek, ziele, liść laurowy, pieprz) oraz grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Gotujemy na średnim ogniu przez ok godzinę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę

Lena Gotuje
Pieczona jagnięcina z frytkami z batatów i fioletowych ziemniaków – Spyro Reignited Trilogy 154

okraszonych sporą ilością chili; oraz fioletowych – z ziemniaków o tej barwie, przyprawionych suszoną pietruszką, pieprzem oraz czosnkiem. Wszystko podane z łagodzącym ogniste doznania sosem miętowym. Ostrzegam, że smak mięsa jagnięcego nie każdemu przypadnie do gustu, dlatego kupcie sobie mniejszy kawałek, żeby poeksperymentować i zobaczyć, czy Wam podpasuje Nieco ognia i pyszne mięsko gotowe! ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ(...)umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym, ponakłuwać w kilku miejscach. Obtoczyć w marynacie i zostać na kilka h w lodówce. Wyjąć z chłodziarki na 30 min przed obróbką cieplną. 3. OBSMAŻANIE MIĘSA (4 min) Goleń wyjąć z marynaty i obsmażyć po jednej minucie z każdej strony (także po bokach) na bardzo mocnym ogniu na patelni. 4. PIECZENIE MIĘSA (1,5h) Przełożyć

Nerds Kitchen
Uszka z mięsem 144

Uszka z mięsem uwielbiam jeść razem z rosołem. Gdy ugotuję rosół, często z ugotowanego mięsa przygotowuję farsz, którym wypełniam paszteciki, … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Uszka z mięsem</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
kotlety schabowe sauté, duszone z cebulą i pieczarkami 372

lodówce. Składniki: kotlety schabowe – przynajmniej po jednym na dorosłą osobę 3 spore cebule kilka (naście) pieczarek słodka, wędzona papryka suszona bazylia białe wino oliwa z oliwek masło sól Mięso stłuc, posolić, posypać bazylią, obficie papryką. Wetrzeć wszystkie przyprawy. Cebulę posiekać w piórka, pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić na niej mięso z każdej strony, odłozyć(...)samą patelnię wrzucić cebule i pieczarki, lekko osolić i podsmażyć, dodając trochę masła. Włożyć obsmażone mięso, podlać wszystko 1/2 butelki wina, przykryć, zredukować. Gotowe

stajnia gołębie od kuchni
Schab w sosie węgierskim z pieczarkami 273

pieczarki rozgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy (lub oleju) i podsmażyć plastry schabu z obu stron na rumiano. Do większego garnka przełożyć podsmażony schab. Na patelnię, na której smażyło się mięso wlać bulion/rosół, lekko podgrzać, dokładnie wymieszać i całą zawartość patelni przelać do garnka z mięsem. Dodać wcześniej podsmażoną cebulę, czosnek, paprykę i pieczarki. Kolejno dodać przecier pomidorowy, sos sojowy(...)liście laurowe, ziele angielskie, doprawić słodką i ostrą papryką. Przykryć garnek pokrywką i dusić całość na małym ogniu przez ok. 60 minut, do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Na koniec ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Podczas duszenia sos nieco gęstnieje, lecz jeśli waszym zdaniem jest zbyt rzadki, to spokojnie możecie go zagęścić. Wystarczy wtedy

Kulinarne Przeboje
Żółty kurczak pieczony 138

sól, pieprz, papryka wędzona, ostra i słodka, lubczyk, kurkuma olej i łyżka masła PRZYGOTOWANIE: Kawałki kurczaka myję, układam w naczyniu żaroodpornym. Polewam równomiernie olejem i nacieram przyprawami. Układam między mięso nieobrane ząbki czosnku oraz plastry cytryny. Nakładam łyżkę masła. Mięso piekę w temp. 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 1,5 godziny(...)międzyczasie dwa razy przewracam mięso i polewam powstałym sosem. Podaję gorące z dodatkami. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Spaghetti bolognese 150

posiekać. Podsmażyć na kilku łyżkach oliwy przez chwilę. Dodać drobno pokrojony seler naciowy i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, ciągle mieszając całość podsmażać jeszcze przez moment. Dodać mięso. Smażymy całość, rozdzielając mięso łyżką. Musimy uważać by wołowina nie przypiekla się zbyt intensywnie. Może to trwać kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy mięso nabierze koloru i nie będzie

cucinare
Pieczony łosoś 148

otartą skórkę z 1 cytryny. Wymieszać. Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem filety łososia włożyć do miski z marynatą. Pozostawić na ok. 30min. Jeśli marynata nie zakrywa całego mięsa - w połowie czasu – przerzucić mięso ryby na drugą stronę. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w ósemki. Włożyć do garnka z zimną i osoloną wodą. Zagotować (ale nie gotować). Zaraz(...)zamarynowanego łososia, oraz kilka plasterków cytryny i wstawić do pieca na ok. 10 min. Następnie przełożyć rybę na drugą stronę i dopiekać jeszcze ok. 5 min. aż mięso się zetnie. Smacznego

cucinare
Kanapka USA z kurczakiem i jalapeno 235

Kiedy piekę kurczaka w całości , zawsze zostanie jakiś niewielki kawałek , choćby udko i wtedy czas na taką właśnie rozpustę . Kapaka USA , ma wszystko czego potrzebuje głodny człowiek , dużo pieczonego mięsa , smażoną cebulkę , ser i pikantne marynowane jalapeno . Pychota , zachęcam do zabawy w kanapki Scobby-Doo , można je robić z każdym mięsem z obiadu Składniki : 1 bułka kajzerka kawałek pieczone kurczaka(...)zostawiam pieczoną skórkę, gdyż mimo iż nie najzdrowsza , dla mnie najsmaczniejsza To przecież kanapka wypas , a nie fit (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czas na smażoną cebulkę , która ląduje na pieczonym mięsie . Kolej na jalapeno , sałatę i druga część bułki . Kanapkę spinamy wykałaczkami , żeby się nie rozjechała podczas krojenia . Kroimy na dwie części , a wystające wykałaczki zabezpieczamy połówkami pieczarek , żeby były widoczne

Ogrodnik w podróży
Polędwica wieprzowa w sosie grzybowym 146

Czas na bestseller wśród przepisów na listopad. Pyszna polędwica wieprzowa w sosie grzybowym może stać się waszym koronnym daniem podczas rodzinnych obiadów. Polędwica wieprzowa to najdelikatniejsze mięso. Jej przygotowanie wymaga od nas staranności podczas gotowania. Zbyt długa obróbka termiczna może sprawić, że polędwica będzie bardzo twarda, a zbyt krótkie przygotowywanie spowoduje, że nasze mięso będzie surowe. Jeśli polędwicę pieczemy(...)mniej czasu. Po wyjęciu z piekarnika dajmy naszej polędwicy trochę odpocząć – niech stygnie 10 minut w blaszce. Po upieczeniu polędwice kroimy na kawałki i wkładamy do szkła żaroodpornego. Mięso zalewamy naszym sosem grzybowym. To wszystko, potrawa ląduje na stół. Polędwicę wieprzową w sosie grzybowym możecie podawać z kluskami śląskimi, gotowanymi ziemniakami, czy nawet kaszą. Koszt: 35 zł Przygotowanie

Kuchennyviral.pl
Makaron z cukinią i pulpetami 144

Makaron z cukinią z  pulpetami z indyka w sosie śmietanowym to  moja propozycja na pyszny i szybki obiad . Składniki: 350 g makaronu 2 cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 czerstwa kajzerka 1 jajko 300 ml śmietany 18% zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonane: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę(...)zeszklić na oleju. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Do miski przełożyć mięso, dodać bułkę, cebulę, jajko, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrobić mięso. Z masy formujemy pulpety, obtoczyć w mące. W rondlu zagotować wody, wrzucić pulpety (wody tylko tyle, by przykryła pulpety).  Dusimy na małym ogniu przez 15 minut. W między czasie kroimy cukinię

magiczna kuchnia Kasi
Jabłka na ostro do mięs z czosnkiem i cebulą 152

powiem szczerze, że dodatek ziół prowansalskich, bardzo poprawia smak całości. No i czosnek. Jabłka w takiej formie są świetnym dodatkiem zamiast przesłodzonej żurawiny do wszelkiego rodzaju pieczeni czy nawet mięs w sosie. Mają wyrazisty smak. Jabłka możecie pakować do słoików w zasadzie nawet po 30 minutach duszenia, wszystko zależy od tego, jakie jabłka macie. Ja lubię jednak jabłka trochę dłużej(...)Dusimy razem ok 30 min lub d\u0142u\u017cej.\r","Przek\u0142adamy mas\u0119 do s\u0142oik\u00f3w, zakr\u0119camy i pasteryzujemy 15 minut."]} Drukuj Jabłka na ostro do mięs z czosnkiem i cebulą Składniki 2 kg jabłek 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku szczypta cukru sól, pieprz do smaku ok 1 łyżeczka ziół prowansalskich Sposób przygotowania Jabłka obieramy

Mieszam w Garnku