mięso - 63110 przepisów (strona:954/4208)

Rolada z mielonego mięsa 246

Miksujemy koncentrat pomidorowy, śmietanę, jajko, mąkę oraz serek topiony. Wlewamy do jarzyn, mieszamy aż do zagotowania i zgęstnienia, odstawiamy do przestudzenia, a następnie na kilka godzin do lodówki. Rolada: Mięso łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem oraz przyprawami. Wykładamy na arkusz folii spożywczej, przykładamy drugim arkuszem i wałkujemy na prostokąt o wymiarach ok 25-30cm. Na mięso wykładamy(...)Rozsmarowujemy delikatnie nożem po całości, pozostawiając z jednego dłuższego boku ok 3cm pasek. Przy pomocy folii zaczynamy zwijanie rolady- począwszy od tej strony gdzie farsz jest na równi z mięsem. Staramy się mocno ściskać, ale nie na tyle, by cała zawartość chciała uciec. Gotową roladę owijamy plastrami boczku, przekładamy delikatnie na brytfannę i pieczemy w 170⁰C przez

Kuchnia w czekoladzie
Tortellini z klopsikami i szpinakiem 508

tych szybkich i jednogarnkowych. Szpinak do tego tortellini u klopsiki i nie trzeba nic więcej na obiad w zimowy dzień ;) Tortellini z klopsikami i szpinakiem składniki: 200 g wieprzowego mięsa mielonego 1 opakowanie tortellini 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki sera gorgonzola dwie duże garści szpinaku 700 ml bulionu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tortellini z klopsikami i szpinakiem wykonanie(...)Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, bułkę tartą, doprawiamy solą, pieprzem, słodką, ostrą papryką i curry. Na głębokiej patelni podgrzewamy bulion, dodajemy ser gorgonzola. Z mięsa formujemy małe klopsiki i wrzucamy na gotujący się bulion. Gotujemy 2 minuty, następnie dodajemy tortellini. Gotujemy kolejne 4 minuty. Dodajemy szpinak i 2 łyżki mąki rozrobione w 1/2 szklanki wody. Gotujemy aż sos zgęstnieje

Delusional Trine
,,Oszukane przepiórcze udka” 161

imprezy! Możemy podawać je na ciepło i na zimno, bez dodatków bądź z ulubionymi sosami. CIASTO: 300g mąki pszennej, 200 ml kefiru, ½ łyżeczka sody oczyszczonej, Szczypta soli. FARSZ: 350g mięsa mielonego z indyka 2 cebule Ulubione przyprawy do mięsa mielonego sól, pieprz, 4 ząbki czosnku, Paluszki, Olej do smażenia, 2-3 jajka, Bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania przepisu: Cebulę(...)drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy cebulę i czosnek a następnie przyprawiamy. Do miski wsypujemy 300g mąki, szczyptę soli, sodę i dodajemy kefir. Zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 6mm. Z ciasta za pomocą kubka o średnicy 8 cm wycinamy kółka. Na środku każdego kółka układamy paluszka

Podróż w kulinaria
Król imprezy, sałatka 410

pusta miska. Do Sylwestra zegar tyka więc może dacie się skusić na taki pyszny specjał. Składniki na sałatkę: - kapusta pekińska ok. połowy dużej główki lub jedna mała - 1/2 kg mięsa mielonego, ja użyłam z szynki - 1 czerwona papryka - 2 czerwone cebule - 1/2 szklanki passaty pomidorowej  - 4 pomidory - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka czerwonej fasoli - 400 g gęstego jogurtu naturalnego(...)się świetnie komponuje - 6 łyżek majonezu - czipsy tortilla  - sól, pieprz, wędzona ostra papryka - olej 1. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną cebulę, gdy się zarumieni dodajemy mięso, smażymy razem kilka minut, dodajemy sól, pieprz i paprykę, wlewamy passatę i smażymy do czasu aż wilgoć odparuje.  Odstawiamy do wystudzenia. 2. Sos robiły łącząc ze sobą majonez z jogurtem

Apetyczna babeczka
Zupa pieczarkowa 213

polecam przyprawy Skworcu ) sól do smaku mały seler por 2 marchewki 1 korzeń pietruszki ------------------------------------------ 500 g pieczarek olej około 100 ml śmietany 18% natka pietruszki do ozdoby ----------------------------------------- makaron Wykonanie: Mięso oczyszczamy, myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i włączamy. Gdy woda prawie zacznie się gotować, zmniejszamy gaz i gotujemy na bardzo wolnym ogniu 40 minut. Na bieżąco ściągamy szumowinę(...)nadal gotujemy na bardzo małym ogniu (około godziny). Dodajemy warzywa (seler, por, marchewkę, pietruszkę) i sól. Gotujemy do miękkości warzyw (około 40 minut) Po tym czasie wyciągamy z zupy mięso i warzywa. Mięso oddzielamy od kości i ponownie dodajemy do zupy. Marchewkę kroimy na małe kawałki i również ponownie dodajemy do zupy.  Pieczarki myjemy, kroimy na małe kawałki, delikatnie

Smak mojego domu
sałatka meksykańska 2541

kukurydzy z puszki ok. 240 g czerwonej fasoli z puszki 1/2 cebuli czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki czerwonej opcjonalnie: 150 g szynki lub pierś kurczaka lub mięsa (pierś kurczaka lub inne mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu w przyprawie gyros) wykonanie: Ryż gotujemy na sypko. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Fasolkę przelewamy zimną wodą. Cebulę oraz papryki kroimy(...)kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Opcjonalnie dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę lub usmażone i wystudzone mięso. Dodajemy sos, doprawiamy do smaku. Schładzamy w lodówce ok. 2 godz. składniki na sos: 3 łyżki keczupu pikantnego 3 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku sól, pieprz wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy do warzyw i doprawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Przekąski i potrawy na Sylwestrową Noc 177

Empanadas z meksykańskim farszem     Quiche na cieście francuskim z kurczakiem, szpinakiem i roszponką   Tartaletki z krewetkami i pastą z awokado     Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą      Gofry orkiszowe z pieczonymi burakami, fetą i dipem jogurtowym     Grissini     Mini calzone ze szpinakiem, szynką i mozzarellą     Drożdżowa rolada(...)mięsem mielonym, kapustą i grzybami     Quesadilla z kurczakiem i warzywami    Tarta z kurkami    Mini pizze z krewetkami, pomidorkami, papryką i pikantną pastą pomidorową z awokado    Sycący kociołek z mięsem i warzywami   Imprezowa frittata      Sałatka śledziowa z buraczkami     Bigos   Galaretka z kurczaka      Sałatka

Passions hobbies life
Kotleciki ziemniaczane na RAZ, DWA 181

śmietana 12% lub jogurt grecki. Przygotowanie: Z brokułu wykorzystujemy tylko łodygi, należy   je obrać, ale tylko tą część, która jest najbardziej stwardniała. Trzemy na tarce o grubych oczkach. Mięso miksujemy lub drobno mielimy ( możne też być mięso z indyka, ale polędwiczki, są najdelikatniejsze). Ziemniaki mieszamy z mięsem, dodajemy starte łodygi brokuła, ser oraz przyprawy (na ostro). Całość wyrabiamy ręką

Moniki Smakołyki
Zupa z piekarnika 134

krojonych 1 słoik (350ml) marynowanej papryki 1 szklanka ketchupu ok. 3 łyżeczki curry ok. 1/2 szklanki sosu chili 300g kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso kroimy w niewielką kostkę. Obsmażamy na rumiano na patelni na niewielkiej ilości oleju. Pod koniec oprószamy solidną porcją soli i pieprzu. Podsmażone mięso przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy(...)plasterki (lub w drobną kostkę – wg uznania). Plastry ananasa kroimy w drobną kostkę – zalewę zachowujemy. Paprykę kroimy w kostkę, zalewę zachowujemy. Cebulę rozkładamy w naczyniu, na mięsie. Następnie rozkładamy równą warstwą plastry pieczarek. Kolejno dodajemy: groszek wraz zalewą, ananas wraz zalewą, pomidory z puszki oraz paprykę wraz zalewą. Całość przykrywamy warstwą dobrej jakości ketchupu. Posypujemy przyprawą curry oraz

Smaki Na Talerzu
Bigos 162

Kiedy kapusta ponownie się zagotuje musimy spróbować czy nie jest jeszcze zbyt kwaśna. Można odcedzić jeszcze trochę ale to wszystko zależy od tego czy chcemy mieć kwaśniejszą czy nie. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy cebulą i pieprzem ziołowym aż do zrumienienia. Dodajemy do kapusty i wkładamy kości a następnie przyprawy, grzybki, śliwki. Gotujemy długo aż do miękkości kapusty(...)mięsa. Wyjmujemy kości odrywamy mięso, rozdrabniamy i razem z pokrojoną kiełbasą możemy jeszcze podsmażyć. Kiełbasę też dodajemy do naszego bigosu. Na koniec mąkę mieszamy z wodą i koncentratem, do konsystencji gęstej śmietanki i dodajemy do bigosu. Dosalamy i doprawiamy do smaku

Gotowanie jest łatwe
Stek z rostbefu z frytkami 119

pomysłem, aby zaskoczyć swojego męża, narzeczonego czy chłopaka. Życzę smacznego! Składniki Stek z rostbefu (około 200 g) Sól, przyprawa grill klasyczny Oliwa z oliwek Przygotowanie Przede wszystkim musimy wyciągnąć mięso z lodówki około 1,5 godziny przed smażeniem, aby uzyskało temperaturę pokojową. Patelnię grillową natłuszczamy oliwą z oliwek za pomocą ręcznika papierowego. Na tym etapie możemy przyprawić nasz rostbef delikatnie(...)przesadzać z przyprawą, aby nie zabić smaku wołowiny. Grillowanie naszego steka zaczynamy od bocznej strony, gdzie znajduje się otoczka z tłuszczu. Sporo osób ją wycina, jednak dodaje ona smaku mięsu. Wystarczy ją stopić przez około 30-60 sekund. Patelnia powinna być bardzo rozgrzana. Następnie smażymy nasz stek z rostbefu z dwóch stron po 3 minuty. Jeżeli lubicie mocno wysmażone steki

Programista w kuchni
Burger z kurczakiem, mozzarellą, pomidorem i kiełkami 137

mielonej, ostrej papryki Sól, pieprz Przygotowanie Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon i myjemy pod bieżącą wodą. Osuszamy ręcznikiem papierowym i tniemy wzdłuż na pół, chyba, że wolicie grubsze mięso to można pominąć ten krok. Możemy także przeciąć mięso jeszcze na pół, aby kształtem dopasować je do naszej bułki. Pierś z kurczaka skrapiamy lekko oliwą z oliwek. Dokładnie przyprawiamy(...)słodką i pikantną papryką oraz solą. Smażymy z obu stron po około 5 minut, aż do momentu, gdy nasze mięso będzie gotowe. Bułkę przecinamy na pół. Możemy ją na tym etapie podgrzać np. w opiekaczu lub piekarniku. Na dolną część bułki kładziemy sałatę lodową, usmażoną pierś z kurczaka, plaster mozzarelli, plaster pomidora, a na górę sypiemy odrobinę kiełków. Całość zamykamy

Programista w kuchni
Karkówka z patelni grillowej 133

można zrobić solidny i smaczny obiad z mięsem w kilkanaście minut? Owszem! Chociaż za oknem zima i niekończące się mrozy wystarczy skorzystać z patelni grillowej. Dziś na obiad przygotujemy karkówkę. Wystarczy kupić dobrej jakości mięso, przygotować sól oraz pieprz i opcjonalnie coś do natłuszczenia patelni, choć nie trzeba tego robić. Karkówka doskonale smakuje z dowolnym miksem sałat, ale możecie także

Programista w kuchni
Gulasz z dziczyzny na czerwonym winie 179

Pyszny,aromatyczny i bardzo wyrazisty w smaku-całkiem inny ,mój mąż był zachwycony-polecam gorąco  Składniki: 1,2 kg mięsa z dzika(u mnie różne,trochę szynki,trochę podgardla) 4  cebule 4 marchewki pół selera główka czosnku garść jagód jałowca kilka liści laurowych kilka ziaren pieprzu świeże zioła (rozmaryn; oregano) 1/2 l wytrawnego czerwonego wina  2 łyżki(...)oliwy 4 łodygi selera naciowego 250 g pomidorów z puszki (z zalewą) garść suszonych borowików sól Przygotowanie: Mięso myjemy,kroimy na kawałki,przekładamy do naczynia,dodajemy połowę pokrojonych w kostkę warzyw,rozgniecione w moździerzu  zioła ,przyprawy i połowę czosnku również dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy ,zalewamy winem tak ,żeby wszystko było przykryte,przykrywamy i odstawiamy na noc albo

Swojskie jedzonko
Moje kulinarne propozycje na Święta 142

najbardziej proste propozycje: Ciasta: Pyszny piernik pszczelarza  Makowiec na kruchym cieście Czekoladowiec na orzechach Marmoladnik Makowiec z jabłkami Puchaty sernik Helenki Sernik bardzo puszysty Sernik czekoladowy na pierniku Mięsa na obiad: szynka z dzika z warzywami potrawka z królika z warzywami wieprzowina po żołniersku gulasz z indyka z papryką i marchewką kurczak z zielonym groszkiem kurczak z warzywami(...)papryką sałatka ze śledziem sałatka z kurczakiem w gyrosie i żurawiną sałatka z ananasem i selerem naciowym sałatka z kurczakiem i ananasem sałatka z kukurydzą i selerem naciowym Mięsa do chleba: pieczeń rzymska z żurawiną boczek pieczony z jabłkiem klops mięsny z pieczarkami klops z boczku i szynki szynka pieczona  klops z jajkiem chudy klops z czosnkiem karczek zapiekany

Proste Potrawy