mięso - 63110 przepisów (strona:146/4208)

Schab gotowany- prosty przepis 112

Proponuję prosty, mało pracochłonny przepis na smaczne mięso do chleba :) Składniki : 1,5 kg schabu ( u mnie schab z dzika) 2 l.wody na zalewę pół szklanki soli 1 łyżka pieprzu czarnego, mielonego 1 łyżka majeranku 2 liście laurowe 5 ząbków czosnku Przygotowanie: Do 2 litrów wody dajemy wszystkie przyprawy i zagotowujemy - studzimy Do zimnej zalewy wkładamy mięso i gotujemy przez(...)pilnować i kiedy woda z mięsem zawrze odliczyć dokładnie 5 min. -wyłączyć) Mięso zostawić w gorącej zalewie na 12 godz. po tym czasie ponownie mięso gotować, tym razem przez 10 min . Mięso pozostawić na chwilę w gorącej zalewie, wyjąć i  wystudzić. To naprawdę mało kłopotliwy sposób na przygotowanie mięsa do chleba

Proste Potrawy
Marynowane zrazy z pysznym farszem 126

pysznym farszem Mięciutkie, kruche roladki, wypełnione smacznym i kolorowym farszem oraz duszone w aromatycznym sosie. Świetnie smakują podane z kluskami lub ziemniaczkami z wody i surówką. Dzięki marynacie mięso wspaniale kruszeje i nabiera wyrazistości. Prawdziwe bogactwo smaków i aromatów!       Składniki: ok 1kg wołowiny zrazowej Marynata: 3 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego(...)łyżek musztardy sól, pieprz kilka suszonych grzybków liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego olej do smażenia 1 łyżka mąki + 1 łyżka śmietanki – do zaciągnięcia sosu       *** Mięso kroimy na 1 centymetrowe plastry *** *** Plastry mięsa cienko rozbijamy przez folię spożywczą *** *** W miseczce mieszamy wszystkie składniki marynaty *** *** Rozbite mięso nacieramy marynatą, przekładamy do miseczki, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy

Blog z Apetytem
Gruzińskie pierożki chinkali z mięsem mielonym 100

osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Gruzińska Trudność: Średnie Ilość około 20 sztuk Przygotowanie 30 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 180 kcal Gruzińskie pierożki nadziewane mięsem mielonym i bulionem. Sakiewki z ciasta pierogowego z mięsnym farszem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: MIĘSNY FARSZ 500 g mielonej baraniny lub wołowiny (lub mieszaniny obu mięs) 1 cebula żółta 1 łyżka posiekanej natki(...)CIASTO NA CHINKALI 500 g mąki pszennej typ 450 200 ml gorącej wody 1/3 łyżeczki drobnej soli morskiej 1 łyżka oleju roślinnego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: FARSZ Z MIĘSEM MIELONYM Cebulę poszatkuj bardzo drobno lub zetrzyj na tarce o małych oczkach. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij na nim cebulkę. Odstaw by przestygła. Przygotowanie pierożków rozpocznij od przyrządzenia

ProstePesto.pl
Rolady śląskie nadziewane boczkiem i ogórkiem 109

osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Śląska Trudność: Średnie Ilość 4 porcje Przygotowanie 20 min. Gotowanie 2 godz.  20 min. Kalorie 180 kcal Tradycyjne rolady śląskie z mięsa wołowego. Roladki nadziewane ogórkiem kiszonym, boczkiem i marchewką duszone w sosie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 g wołowiny lub wieprzowiny 2 ogórki kiszone 1 cebula 1 marchewka 40 g boczku(...)mielony pieprz, ziarna czarnego pieprzu 50 ml oleju rzepakowego woda do podlewania sosu 1 łyżka mąki pszennej 100 g kwaśnej śmietany 18 % (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Kawałek mięsa przekrój na 4 plastry, rozbij cienko tłuczkiem do kotletów. Niekiedy w sklepach można kupić już rozbite płaty mięsa na rolady, polecam skorzystać z takiej opcji. Plastry mięsa oprósz solą i mielonym

ProstePesto.pl
Łatwe do zrobienia najsmaczniejsze kotlety mielone 174

pulchne     Kotlety mielone są niezwykle wszechstronne i łatwe do zrobienia. To jest prosty i niezawodny przepis. Wszystko czego potrzeba, aby zrobić najsmaczniejsze i pulchne kotlety mielone to mięso wieprzowe, wołowe lub mieszane - można także użyć mięsa mielonego z kurczaka albo indyka ; a także cebula, czerstwa bułeczka, masło, czosnek oraz ulubione przyprawy.  W tym przepisie jest kilka wskazówek(...)pomidorów i ogórków ze śmietaną>>> kasza jęczmienna z boczkiem i cebulką>>>       Najsmaczniejsze kotlety mielone. Jak się smaży kotlety mielone. Mięso wieprzowe, wołowe, czy drobiowe?      Mój przepis na mielone sugeruje użycie łopatki wieprzowej i wołowiny mniej więcej pół na pół. Jednak bardzo dobre kotlety uzyskacie także z mięsa drobiowego

Moja Książka Kucharska
Mięsiwo po szlachecku z cebulką w słoiku, idealne na kanapki 140

votes ) Mięsiwo po szlachecku z cebulką w słoiku, idealne na kanapki Zdrowe wędliny są najbardziej pożądaną rzeczą w tym zwariowanym świecie. Mięsiwo po szlachecku, to czyste dobre mięso bez konserwantów i dziwnych dodatków. Wędlina wręcz idealna, żaden mom ..mechanicznie ścinany z kośćmi itp.. Prawdziwy produkt jaki nasze babcie przygotowywały co roku.. Ma długi okres przechowalności, a dodatkową jego(...)szklanki wody smalec wieprzowy do podsmażenia cebuli Cebulę obierz, pokrój w dowolne kawałki i podsmaż na złocisty kolor na smalcu, tak żeby się nie przypaliła. Odstaw do wystygnięcia. Mięso przemyj w zimnej wodzie, pokrój na duże kawałki. Do mięsa wsyp sól, cukier, granulowany czosnek, mielony kminek, mieloną gorczycę, pieprz dodaj maggi lub lubczyku. Na koniec dołóż smażoną, wystudzoną cebulę. Wymieszaj

Ogrodnik w podróży
Makaron z grzybami i szpinakiem 152

Makaron z grzybami i szpinakiem to pyszny pomysł na obiad bez mięsa. Możecie go przygotować nawet, kiedy nie macie dużo czasu – wystarczy niecałe 30 minut i gotowe! Makaron z grzybami i szpinakiem – szybki obiad bez mięsa Jestem mięsożercą. I to nie skrytym, choć wiem, że znacznie lepiej jest ostatnio widziane przejście na wegetariańską stronę mocy. Podjęłam nawet dwie(...)próby całkowitego zrezygnowania z mięsa, ale mój organizm niestety reaguje buntem i odmawia posłuszeństwa. Za każdym razem przywracałam więc mięso do menu. To jednak nie oznacza, że nie interesują mnie dania wegeteriańskie. Obiad bez mięsa pojawia się na moim stole średnio 3 razy w tygodniu. Jednym z ulubionych pomysłów na taki obiad jest właśnie makaron z grzybami i szpinakiem. Jest

Na-talerzu.pl
Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym 137

Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym to pyszna przekąska, którą można podać na imprezie albo wziąć ze sobą jako lunch do szkoły czy pracy. Wychodzą miękkie i puszyste, a robi się je stosunkowo szybko, nie licząc czasu jaki trzeba poświęcić na wyrośnięcie ciasta. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno.   Składniki na paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym: Ciasto(...)wody opakowanie drożdży suchych (8 g) lub 25 g drożdży świeżych pół łyżeczki cukru pół łyżeczki soli 2 łyżki oliwy z oliwek   Farsz: 0,5 kg mięsa mielonego (dałam z łopatki wieprzowej) 2 duże cebule łyżka ketchupu sól, pieprz, ostra papryka   Dodatkowo: jajko do posmarowania   Przygotowanie Świeże drożdże rozkruszamy do miseczki, dodajemy łyżkę mąki i cukier, oraz

e-PrzepisyKulinarne
Obiad do słoika z sosem a’la Stroganow 213

tylko w domu, ale w też w pracy, na działce, w plenerze lub delegacji. Idealne również jako obiad dla kierowcy w dalekiej trasie. To prosty, ale solidny posiłek z mięsem i pysznym sosem, który możesz po podgrzaniu uzupełnić śmietaną! My dodaliśmy do tego dania kluski, ale równie dobrze sprawdzi się każdy, klasyczny makaron. Taki zestaw, czyli mięso, kluski i pomidory(...)zawsze pyszny pomysł na obiad. Jeśli chodzi o mięso, to dopełniliśmy danie łopatką, ale jeśli akurat masz, równie dobrze możesz dodać kotlet mielony pokrojony na mniejsze kawałki. Będzie tak samo pyszne! Zapraszamy więc na przepis na szybki obiad ze słoika i mamy nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Podzielcie się spostrzeżeniami w komentarzach pod postem lub na naszym FB. OBIAD

Kuchnia Na Wypasie
Aromatyczne borowiki – jak je przyrządzać i z czym podawać? 206

Grzyby to bardzo uniwersalny dodatek do potraw. Można je smażyć, gotować, dusić, zaserwować w formie sosu do mięsa lub przygotowywać zupy. Okazuje się, że rozpoczynając kulinarną przygodę z grzybami, można odkryć wiele doskonałych, apetycznych zestawień. Jak przygotowywać lubiane przez wielu borowiki i z czym je łączyć? Podpowiadamy! Przyprawy i dodatki Grzyby, takie jak borowiki, najlepiej smażyć na maśle, które wzbogaci(...)także posypać świeżym koperkiem lub natką pietruszki. Doskonałym pomysłem na obiad jest zupa krem, do której warto dodać śmietanę, by zyskała aksamitną konsystencję. Borowiki znakomicie smakują w połączeniu z mięsem, na przykład schabem lub polędwiczką wieprzową. Polędwiczki z prawdziwkami Prawdziwki, inaczej nazwane borowikami, wzbogacają smak mięsa, dodając mu niepowtarzalnego smaku i aromatu. Polędwiczki z borowikami można przygotować w ekspresowym tempie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM Z WOLNOWARU 113

się za to zabieram to od razu większa ilość i są na przyszłość, gdy tylko mam na nie ochotę :)  Składniki: * 1 duża główka kapusty białej * 1 kg mięsa mielonego z szynki * 1 szklanka ryżu (lekko podgotować go w osolonej wodzie)  * sól * pieprz  * przyprawa do mięsa mielonego  * 1 jajko * 2 szklanki bulionu * 7-8 łyżek koncentratu pomidorowego(...)Wykonanie: Kapustę sparzyć w garnku z wrzącą wodą przez kilka minut. Odstawić do wystygnięcia. W tym czasie można przygotować mięso mielone. Do miski włożyć mięso mielone, wbić jajko, wsypać podgotowany ryż, doprawić do smaku według uznania solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Mięso dobrze wymieszać ręką. Z kapusty po kolei ściągać liście.  Na każdym liściu nakładać farsz

Zrób to smacznie
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym 188

organizm nadal domaga się ciepłych i konkretnych dań. A co może być lepszego w takiej sytuacji niż domowa zapiekanka - kwintesencja comfort food? Moja dzisiejsza propozycja do ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym i groszkiem z dodatkiem mlecznego sosu serowego. Brzmi dobrze? Gwarantuję, że tak samo smakuje. Ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym Składniki: 1 kg ziemniaków dobrych do pieczenia 2 łyżki masła(...)łyżki oliwy albo oleju 2 cebule 2 ząbki czosnku 3/4 kg mięsa mielonego (u mnie mieszanka wieprzowego i indyka) 1 łyżeczka przyprawy  Vegeta Natur do mięsa mielonego 1 szklanka mrożonego groszku 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 1 i 1/2 szklanki mleka 100 g sera żółtego ( u mnie emmentaler) 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz 1 łyżeczka

Smaczny zeszyt
Klops w sosie pomidorowym 181

Ultradomowe, pyszne danie- klops z mięsa mielonego w pomidorowym sosie. Dobrze doprawione mięso z cebulką, czosnkiem, natką pietruszki i parmezanem, upieczone i zanurzone w gęstym, aromatycznym sosie pomidorowym. Do ryżu albo do makaronu. Można zrobić podwójna porcję bo dobrze smakuje jak postoi w lodówce lub można zamrozić na później. Klops z parmezanem w sosie pomidorowym Składniki: 1 kg mięsa mielonego(...)wołowo-wieprzowego 1 łyżka oleju 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżka przyprawy   Vegeta Natur do mięsa mielonego 50 g startego parmezanu 4 kromki bułki (albo 2 kajzerki) 1/2 szklanki mleka ( lub więcej) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka soli pieprz sos: 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 1 litr pasaty pomidorowej 1 łyżeczka oregano

Smaczny zeszyt
Quesadilla z indykiem lub wołowiną / Turkey or beef quesadilla 113

pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera, np.: gouda 100 g sera typu cheddar Guacamole: 1 1/2 awokado 1/2 cebuli 1/2 pomidora sól, pieprz, oliwa Marynata do mięsa: oliwa z oliwek woda ostre papryczki ocet balsamiczny sól, pieprz INGREDIENTS (12 pieces): 4 tortillas 1 chicken breast 1 beef steak 1 How medium onion 1 medium yellow pepper 1 medium(...)avocado 1/2 onion 1/2 tomato salt, pepper, olive oil Meat marinade: olive oil water hot peppers balsamic vinegar salt, pepper Wszystkie składniki myjemy i suszymy. Warzywa oraz mięso kroimy, warzywa w dość drobną kostkę, mięso w wąskie paski. Ser ścieramy na tarce – goudę na większych, cheddara na mniejszych oczkach. Składniki marynaty mieszamy w słoiczku i marynujemy mięso, odstawiamy

Martyna Cooks