Ultradomowe, pyszne danie- klops z mięsa mielonego w pomidorowym sosie. Dobrze doprawione mięso z cebulką, czosnkiem, natką pietruszki i parmezanem, upieczone i zanurzone w gęstym, aromatycznym sosie pomidorowym. Do ryżu albo do makaronu. Można zrobić podwójna porcję bo dobrze smakuje jak postoi w lodówce lub można zamrozić na później. Klops z parmezanem w sosie pomidorowym Składniki: 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 łyżka oleju 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżka przyprawy Vegeta Natur do mięsa ... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...