Schab nadziewany słoniną

Schab nadziewany słoniną

Schab nadziewany słoniną

Dziś może nie najzdrowsze i najmniej kaloryczne ale jakże cudownie soczyste mięsko. No i nie drogie w zasadzie. Robi się je także szybko i bardzo łatwo więc jak nie macie pomysłu na weekendowy obiadek to zapraszam pięknie:) Schab nadziewany słoniną - 1,2 kg schabu wieprzowego bez kości - 10 dkg słoniny - sól, pieprz, jałowiec , wędzona papryka do smaku - tłuszcz do smażenia Schab myjemy i osuszamy. Robimy nożem wiele cienkich nakłuć na całym kawałku mięsa. Słoninę kroimy w cienkie słupki i w każde nacięcie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pełna Emocji

Autor

Bilcia

Kuchnia jest miejscem gdzie rodzą się, wybuchają, wygaszają i umierają emocje. W mojej kuchni doświadczysz terapeutycznego działania gotowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, schab, bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia Pełna Emocji

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.