mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:251/774)

Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa 173

Roladki z wypływającym serem i obłędną panierką. W każdym kęsie wyczuwalny jest smak leśnych grzybów i cebulki. Amarantus dodał dodatkowej chrupkości mięsu. 500 g fileta z piersi kurczaka 150 g żółtego sera Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz Olej do smażenia Panierka: 15 g suszonych borowików  SKWORCU 0,5 szklanki   prażonej cebulki FANEX 0,5 szklanki amarantusa ekspandowanego

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami 4157

sera żółtego 400 ml śmietany (dałam 18%) 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki oregano sól pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w większe kawałki . Oprószyć mięso solą, pieprzem i papryką słodką. Na patelni rozgrzać masło i przyrumienić kurczaka. Do naczynia żaroodpornego na dno włożyć ugotowany makaron, papryki pokrojone w grubą kostkę

O kuchni z uczuciem
PIEROGI ZIEMNIACZANE Z KURCZAKIEM , FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 1531

szkl * masło – 1 łyżka * kasza manna – 3 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * małe jajko – 1 szt * sól – do smaku FARSZ: * kurczak – ok. 100 g * suszone pomidory – 80 g * ser feta – 50 g * ser ricotta – 50 g * sól , pieprz , papryka DO POSMAROWANIA: * małe żółtko – 1 szt * śmietana – 1 łyżeczka(...)ciasto ma być gęste i plastyczne. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkwoujemy ciasto na grubość ok. 4 mm. , kroimy na kwadraty ( ok. 6 cm ) , każdy kwadrat dodatkowo rozwałkowujemy. FARSZ: Oczyszczone mięso bardzo drobno siekamy, dodajemy pokrojone pomidory i ser ( fetę i ricottę ). Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą , pieprzem i ostrą papryką. CAŁOŚĆ: Na każdym kawałku ciasta układamy

Ostra na Słodko
Kurczak duszony z cukinią i cebulą 164

możliwości ;)Składniki:1 mała podwójna pierś z kurczakapół dużej cukinii1 cebula2 ząbki czosnkuciemny sos sojowy10 dag żółtego serapieprz, sól, zioła prowansalskieWykonanie:1. Pierś z kurczaka pokroić w dużą kostkę. Podsmażyć na patelni.2. Mięso doprawić do smaku, dolać sos sojowy wg uznania.3. Cukinię i cebulę pokroić w pół talarki. Dodać do mięsa.4. Doprawić posiekanym drobno czosnkiem i ziołami.5. Wszystko

Pasja Smaku
Kurczak pieczony na soli 160

najlepiej na całą noc. Wewnątrz wpychamy butelkę, która będzie utrzymywać ciepło wewnątrz podczas pieczenia, a nogi związujemy sznurkiem. 2. Spód formy w której będziemy zapiekać mięso wysypujemy solą, a na niej na grzbiecie układamy kurczaka. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 C, na ok. 2 godziny. Kurczaka nie należy nakłuwać, żeby wewnątrz pozostał soczysty, skórka powinna być rumiana i cienka

Apetyczna babeczka
Spaghetti razowe ze szpinakiem, kurczakiem i bazyliowym pesto 303

oleju z cytryną i bazylią. Doprawiamy liściem lubczyka, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki aby mięso nasiąknęło marynatą. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię, dodajemy kurczaka, podsmażamy. Następnie dokładamy szpinak ( u mnie mrożony), dusimy pod przykryciem. Pod koniec kiedy szpinak ładnie połączy się z mięsem dodajemy pesto z bazylii, pokrojony

VioletoweKucharzenie
Szaszłyki z kurczakiem i suszonymi morelami 193

Składniki:1 duża pierś z kurczakaprzyprawa gyros1 czerwona papryka1-2 cebulesuszone moreleolejSposób przygotowania:1. Mięso pokroić w grubszą kostkę, obsypać gyrosem.2. Paprykę i cebulę pokroić w

Kuchnia domowa Ani
Dietetycznie: roladki z kurczaka ze szpinakiem i frytki z marchewki i selera (337 kcal) 186

lodówki. Następnie warzywa wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40-45 min. w piekarniku w 200 C. Piersi z kurczaka przekrawamy na pół, żeby z dwóch piersi wyszły 4 roladki. Mięso tłuczemy na cieńsze plastry, oprószamy z dwóch stron przyprawami i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 min. Szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy

e-PrzepisyKulinarne
Dietetycznie: roladki z kurczaka ze szpinakiem i frytki z marchewki i selera (337 kcal) 271

lodówki. Następnie warzywa wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40-45 min. w piekarniku w 200 C. Piersi z kurczaka przekrawamy na pół, żeby z dwóch piersi wyszły 4 roladki. Mięso tłuczemy na cieńsze plastry, oprószamy z dwóch stron przyprawami i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 min. Szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy

e-PrzepisyKulinarne
Domowy kebab w bułce z patelni 295

młodej kapusty - 1/4 pęczka pietruszki zielonej - 1 mała papryka ( u mnie odmiana blondy) - 1 średnia cebula ( u mnie czerwona)  - kilka liści sałaty - 1 mały podwójny filet z kurczaka - 1/2 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki słodkiej papryki - 1/4 łyżeczki chili w proszku - 1/2 łyżeczki mielonej kolendry - 1/5 łyżeczki cynamonu - 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny - 1 łyżka oleju - 1 jogurt grecki(...)Jeżeli jest kostka to ją usunąć. Mięso pokroić w paseczki. Obsypać przyprawami, wymieszać z olejem. Odstawić na 20 minut. Suchą patelnię rozgrzać, wrzucić na nią kurczaka. Szybko obsmażyć. Nie należy robić tego długo, gdyż mięso będzie łykowate. Warzywa: Pomidora pokroić w 8 mki, ogórki i cebulę w krążki, paprykę w paseczki. Marchewkę zetrzeć bądź przy pomocy obieraczki do warzyw pociąć

kawawszklance
Pieczony antrykot wołowy 282

często pieczecie mięsa? Z pewnością najczęściej jest to kurczak czy wieprzowina, a wołowina? U nas najczęściej wołowina jest w formie duszonej (zrazy, gulasze, bitki), smażonej (steki) lub kończy jako zupa gulaszowa, choć tatarkiem też nie pogardzimy. ;) Dziś przygotowaliśmy dla Was pieczeń wołową z antrykotu, wycięliśmy mięso przy kościach, aby bardziej je odsłonić. W takiej formie mięso prezentuje się znacznie lepiej

Plate of Joy
Krokiety z gotowanego kurczaka 150

Fajny, szybki przepis na obiad. Pierś z kurczaka można ugotować dzień wcześniej. Reszta przygotowań jest prosta i zajmuje około 30min. Mięso na krokiety należy dobrze przyprawić aby nie było mdłe, jak gotowany kurczak. Na około 6 krokietów: Potrzebujemy 1 podwójna duża pierś z kurczaka 1-2 jajka 1 cebula 1/2 -1 bułka (kajzerka) 1/2 papryki czerwonej 1 ząbek(...)czosnku bułka tarta S&P natka pietruszki Pierś z kurczaka gotujemy (jeżeli ktoś używa, można ugotować w kostce rosołowej). Cebulę kroimy w kostkę, paprykę również w kostkę. Podsmażamy, na koniec dodajemy posiekany czosnek. Bułkę moczymy w wodzie po gotowaniu mięsa. Wszystko mielimy w maszynce do mięsa lub w blenderze. Dodajemy sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki i jajko. Wyrabiamy masę

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Zrazy drobiowe 286

roku, obok zrazów wołowych, zagoszczą na naszym świątecznym stole. Jeśli przygotowuję zrazy z obydwóch rodzajów mięsa, gotuję je w jednym garnku - przy czym drobiowe wyciągam szybciej, bo nie potrzebują tyle czasu co wołowina. Zobacz również przepis na -----> ZRAZY WOŁOWE , KURCZAKA Zrazy drobiowe - przepis: Składniki: duża podwójna pierś z kurczaka 1 średniej wielkości ogórek kiszony 4 paski czerwonej papryki suszone(...)sól, pieprz przyprawa typu vegeta lub kostka rosołowa musztarda np. miodowa wykałaczki mąka do oprószenia olej do smażenia Zrazy drobiowe - jak zrobić? Piersi z kurczaka obmyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Przeciąć wzdłuż, tworząc po dwa plastry mięsa. W miejscach, gdzie mięso jest grubsze, rozbić je lekko tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.  Paprykę pokroić na paski

Moje Qulinaria
Makaron w kremowym sosie z kurczakiem, grzybami i szparagami / Creamy chicken, asparagus and mushroom pasta 239

Dziś, w związku z rozpoczęciem sezonu szparagowego przedstawiam przepis na bardzo satysfakcjonujące danie makaronowe. Tagliatelle w dużej ilości kremowego sosu z kurczakiem, szparagami i pieczarkami, z

karmelowy
Bitki wieprzowe z warzywami i soczewicą 185

Składniki na 4-5 porcji: ok 300g łopatki wieprzowej, w miarę chudej z ładnego kawałku 1 mały filet z kurczaka bez polędwiczki (możesz z niego zrezygnować na rzecz nieco większej ilości łopatki, ja chciałam, żeby i mąż miał co jeść :) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 duża marchewka 1 pietruszka ok 100g groszku zielonego mrożonego 4-5 łyżek czerwonej(...)kilka chwil. Wlej niepełną szklankę wody i wymieszaj. Włóż mięso i zalej wywarem z gotowania warzyw. Przemieszaj. Duś pod przykryciem na mniejszym ogniu. Kurczak potrzebuje ok 15 minut, wieprzowina ok 45 minut. Co jakiś czasie odwracaj mięso i mieszaj sos. W międzyczasie posyp lubczykiem. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmij je. Wymieszaj mąkę z wodą i powoli wlewaj do sosu, mieszając

Anioszek w kuchni

Proponowane wyszukiwania