mnie 3 łyżki) sól Składniki na farsz: filet z piersi kurczaka 1 cebula ok. 5 dag żółtego sera pieprz, sól tłuszcz do smażenia jajko, bułka tarta- do panierowania Przygotowanie : Ziemniaki przetrzeć przez praskę, dodać mąkę i zagnieść dość ścisłe ciasto, ciut twardsze od tego na kopytka, zrobić kulę Mięso pokroić dość drobno, podobnie obraną cebulę, przesmażyć razem na tłuszczu
Proste Potrawyspokojnie wystarczy na kilka dań, a ja nie muszę stać przy garach. Nie mam wszystkich wolnych od pracy weekendów, więc cenię sobie takie dania. Składniki : * dowolne mięso - u mnie karkówka, wołowina czy kurczak zawsze się sprawdzają - około 700g * cebula * ząbek czosnku * kg ziemniaków * marchewka * cebula * czerwona papryka * 200ml kremówki * mielona czerwona papryka słodka lub ostra, sól, pieprz Przygotowanie
Magiczne Życie Martyolej i podpalamy palnik. Następnie posypujemy przyprawami z jednej strony (marynatę używamy jak normalną przyprawę do posypania nóżek), a po kilku minutach z drugiej strony. Żeby mięso się nie przypalało dolewamy wody. Kurczaka smażymy ok. 1,5 godziny na średnim ogniu co jakiś czas obracając. Smacznego
Magia jedzenia.zielona Do miski przełożyć jogurt. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz słodką paprykę i przyprawę do mięs z grilla. Wszystko wymieszać. Pierś z kurczaka pokroić w sporą kostkę. Pokrojone mięso przełożyć do przygotowanej marynaty. Dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić na kilka godzin lub na noc do lodówki. Cukinie dokładnie umyć i osuszyć, pokroić w grubsze
Monia miesza i gotujepochodzi od mojej babci i ma bardzo długa tradycję w naszej rodzinie a do tego jest dziecinnie łatwy. Składniki: 700 g łopatki wieprzowej 500 g mięsa wołowego 500 g piersi z kurczaka 500 g boczku 100 g wątróbek drobiowych 3 czerstwe bułki 5 jaj 1 duża cebula smalec (do wysmarowania formy) bułka tarta (do wysypania formy) szczypta gałki muszkatołowej
Wielki apetytkurczaczka i pyszny domowy pasztet.Oczywiście nie mogło zabraknąć pisanek i przypraw poświęconych w koszyczku. Pasztet przygotujecie wg przepisu: Składniki: 700 g łopatki wieprzowej 500 g mięsa wołowego 500 g piersi z kurczaka 500 g boczku 100 g wątróbek drobiowych 3 czerstwe bułki 5 jaj 1 duża cebula smalec (do wysmarowania formy) bułka tarta (do wysypania formy) szczypta gałki
Wielki apetytnaturalnych produktów bez konserwantów, na pierwszy rzut poszła do użycia salsa paprykowa, doskonale współgrała z delikatnym mięsem drobiowym i podkreśliła jego smak. Polecam na prosty pyszny obiadek. Zachęcam do zapoznania się z ofertą firmy, mają naprawdę ciekawe produkty! Skladniki: 1 podwójny filet z kurczaka 3 łyżki salsy paprykowej ½ czerwonej papryki 8 dag suszonych pomidorów w zalewie 8 dag startego
Wanilia i Kardamontemu nie zjadłabym serduszek z kurczaka. Jednak z czasem gusta kulinarne się zmieniają ;) Składniki na 2 porcje: 400 g serc drobiowych 1/2 sztuki cebuli 50 g pieczarek sól, pieprz papryka słodka olej 2-3 łyżki mąki Serduszka pozbawić górnej części, przekroić wzdłuż i pozbawić skrzepów krwi. Dopiero gdy wszystkie serduszka obierzemy - mięso umyć i osuszyć. Cebulę obrać i pokroić(...)szklista dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Miękkie warzywa przełożyć na talerz/miskę. Do innego garnka, wlać odrobinę oleju i przesmażyć serduszka z kurczaka. Podczas smażenia przyprawić je solą, pieprzem i papryką słodką. Gdy mięso się zetnie dodać przesmażone warzywa, wlać 1,5 szklanki wody i gotować na małym ogniu (około 30-40 minut, aż woda lekko wyparuje
UgotowaćZłocisty kurczak Knorr to wyraziste połączenie papryki, pomidorów, czarnego pieprzu, czosnku, cebuli, gałki muszkatołowej i cynamonu. Chrupiąca, złocista skórka oraz smak mięsa, sprawią, że tak przyprawione mięso na stałe zagości w domowym menu." kurczak przyprawa do złotego kurczaka Knorr sól do smaku 50 ml oleju Przyprawę wymieszać z solą i olejem, następnie natrzeć kurczaka na zewnątrz i od wewnątrz. Odstawić
Moje domowe kucharzenieobiad . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 2 piersi z kurczaka 1 cebula duża 400 g makaronu kolanka z falbanką 5 jajek 3 łyżki masła sól, pieprz, szczypta chili do smaku 100 ml słodkiej śmietanki 12 % 2 szklanki startego żółtego sera Wykonanie : Mięso myjemy i kroimy(...)grubszą kostkę, cebulę obieramy i kroimy w piórka.Na patelni rozpuszczamy masło, przekładamy cebulę i lekko podsmażamy, następnie dodajemy pokrojone piersi z kurczaka, oprószamy solą, pieprzem i szczyptą chili do smaku.Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Makaron gotujemy w osolonej wodzie all dente. Przekładamy na sitko i przelewamy zimną woda. Do makaronu dodajemy usmażonego kurczaka, roztrzepane jajka
Sama słodycz i szczypta chiliBułeczki podałam z czystym barszczem czerwonym na wywarze z kurczaka. Udko wykorzystałam do nadzienia. bardzo polecam nie tylko na sylwestrowe szaleństwa, ale na wszelkie spotkania rodzinne i "domówki". Składniki: 500 g mąki pszennej 1/2 szklanki ciepłej wody 1/2 szklanki ciepłego mleka 50 g stopionego masła(...)łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 12 suchych drożdży lub 25 g świeżych Ponadto: 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka do posmarowania sezam do posypania Nadzienie: mięso z 1 jednego ugotowanego udka kurczaka (bez skóry i kości) 250 g gęstego serka śmietankowego 2 łyżki Ajvaru kilka posiekanych suszonych pomidorów z oliwy 2 łyżki posiekanej natki łyżeczka ziół do pizzy
Czerwień i błękitBardzo zdrowa alternatywa mięsnych roladek. Takie mięso możemy również przygotować w parowarze. Idealne dla osób będących na diecie. 500 g fileta z piersi kurczaka Sól Pieprz Słodka czerwona papryka 1 marchewka Świeży koperek Świeża natka pietruszki 150 g pieczarek 1 cebula Olej do smażenia Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę drobno siekamy. Przesmażamy je na patelni. Marchewkę obieramy i ścieramy(...)tarce o średnich oczkach. Koperek i natkę pietruszki bardzo drobno siekamy. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty i rozbijamy pod folią spożywczą delikatnie tłuczkiem. Doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem. Każdy płat mięsa od wewnętrznej strony obsypujemy słodką papryką. Układamy marchewkę, koperek, natkę pietruszki oraz przesmażone z cebulą pieczarki. Mięso zwijamy w ciasną roladkę. Owijamy ją bardzo szczelnie
VioletoweKucharzeniedorosłym. Aby mięso nie rozpadło się podczas gotowania, dodajemy je na końcu. Warto pamiętać, że przy ponownym podgrzewaniu lub częstym mieszaniu potrawki kawałki kurczaka mogą się rozpadać. SKŁADNIKI / 4 porcje 3 szklanki mięsa z rosołu (duże kawałki) 2 szklanki gorącego rosołu 1 marchewka 1 cebula 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła
cool and mintyoliwek. Dorzucamy jarmuż i dusimy kilka minut, aż zmięknie. Zdejmujemy patelnię z palnika. Szynkę serrano tniemy na mniejsze kawałki. Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek, a następnie nacinamy delikatnie wzdłuż tak by powstała kieszonka. Obsypujemy mięso delikatnie solą (szynka jest słona, dlatego nie używamy zbyt(...)dużo tej przyprawy) i świeżo mielonym pieprzem. W kieszonce układamy jarmuż i szynkę serrano. Jeśli posiadamy możemy dorzucić kilka listków świeżego tymianku. Pierś z kurczaka zamykamy i delikatnie posypujemy startą skórką z cytryny. Tak przygotowane mięso zawijamy w folię spożywczą tworząc ruloniki. Gotujemy w wodzie w temperaturze około 80 stopni przez 15-20 minut. Pilnujemy czasu, aby nie przesuszyć mięsa
Kolizje Smakówpasuje również do makaronów na ciepło. :-) W tym wydaniu szczególnie mi smakuje, dziś prezentuję więc makaron z rukolą i suszonymi pomidorami. U mnie z kurczakiem, ale równie dobrze można podać go bez mięsa. 200g makaronu penne (u mnie razowy) 10 suszonych pomidorów w oliwie 1 filet z kurczaka 300g pieczarek 100g rukoli 1 duża czerwona cebula 100g twardego
Szefowa kuchni