mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:245/774)

Wspomnienie lata czyli Tajska sałatka z puree z mango i orzechami nerkowca 126

Polecam wszystkim, którzy tęsknią za latem. Przed wami lekka, orzeźwiająca tajskasałatka w wersji podstawowej, jeżeli tylko masz ochotę i nie wyobrażasz sobie posiłku bez mięsa dodaj pieczoną kaczkę albo kurczaka. Będziesz potrzebować 2 porcję zielony ogórek - 1 szt marchewka - 1 szt czerwona cebula - 1 szt mango - 1 szt czerwona papryka - 1 szt sałata rzymska świeża kolendra świeża mięta dressing słodkie

Wylizany Rondel
Zdrowy fast food czyli hamburger drobiowy 140

majonez keczup sos czosnkowy przepis sałata 5 liści  sól i pieprz bułka do hamburgera (u mnie z sezamem) 5 szt. Zaczynam od zmielenia piersi z kurczaka oraz cebuli. Do zmielonego mięsa z cebulą dodaję jedno jajko, sól, pieprz, bułkę, formuję kotlety i smażę na rozgrzanej patelni z każdej strony. Mam dwa sposoby robienia hamburgerów: Bułkę kroję na pół, spód

Kuchnia Viki
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 169

sosu i chwilę pogotować ok. 2-3 minuty, papryka ma być chrupiąca. • Na koniec dołożyć do sosu pędy bambusa, zagotować. • Do sosu wrzucić kurczaka, przemieszać aby sos oblepił mięso. • Podawać z ryżem. Sos słodko-kwaśny jest obłędny i bardzo prosty. Już nigdy nie kupię gotowego w słoiku. Danie pochodzi z warsztatów

To co kocham
SAŁATKA Z PIECZONYM KURCZAKIEM 171

SKŁADNIKI: Mięso 500 g fileta z kurczaka Przyprawy:wegeta, papryka czerwona, czosnek, pieprz Sos 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 2 łyżki ketchupu Sałatka 40 dag sera żółtego 3 ogórki konserwowego 1 por PRZYGOTOWANIE:  Kurczaka myję i przyprawiam. Piekę w piekarniku przez 45 min w 180 stopniach miedzy czasie pora myję i obieram a następnie kroję drobno

Gotowanie Patki
Modre gołąbki z quinoą i kurczakiem 118

mielony kminek mielona kolendra pieprz sól Wykonanie: Liście kapusty obgotowujemy kilka minut, żeby trochę zmiękły (polecam dodać do wody trochę octu dla zachowania koloru liści). Pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa, lub bardzo drobno siekamy, mieszamy ją z quinoą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cebulą pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną na maśle. Farsz doprawiamy według uznania solą, pieprzem, majerankiem

Quinoa Raz!
Mizeria 113

Mizeria - najprostsza sałatka do obiadu, a jaka dobra. Idealna, jako dodatek do dań z ziemniakami, jajkiem sadzonym, jak i mięsem, np. z kotletem z kurczaka. Do jej przygotowanie potrzebujemy jedynie świeże ogórki gruntowe, , jogurt naturalny, sól, pieprz, cukier i kwasek cytrynowy. Czego chcieć więcej ;) Składniki: (dla 4 osób) 1 duży jogurt naturalny (400 gram) 3 średnie ogórki gruntowe sól pieprz

Wołowina od rekina
Dip z jogurtu, fety i rzodkiewek 254

jogurtu, fety i rzodkiewek - idealny do mięsa, ryb, grilla i sałatek. Znowu namiętnie i do wszystkiego przygotowuję dipy. Czy to mięso z grilla, czy pieczony kurczak, sałatka albo pieczona ryba - nie może się obyć bez czosnkowego sosiku na zimno. Ostatnio króluje w nich ser typu feta. Tłusty czy nietłusty, jaki akurat wpadnie w ręce. Dipy są idealnie słone, nie trzeba

Kraina Tysiąca Smaków
Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym 170

kurczaka rozdrobnić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać z musztardą i majonezem. Sałatkę doprawić solą z pieprzem oraz obficie posypać płatkami migdałowymi. (*) Można użyć piersi z kurczaka lub innych surowych części. Mięso należy pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawach i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju

Di gotuje
Kurczak curry z fasolką szparagową i ryżem 198

patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek.  Gdy cebula się lekko zeszkli  dodajemy pastę curry, mieszamy. Po minucie dodajemy kawałki kurczaka. Smażymy do momentu aż mięso się zetnie z każdej strony. Dodajemy mleczko kokosowe i wsypujemy fasolkę. Podgrzewamy całość od czasu do czasu mieszając.  Sos jest gotowy gdy fasolka zmięknie. Podajemy

Qchnia po prostu
Tagliatelle z cukinią i grzybami leśnymi 139

mrożonych (jak ja) lub suszonych (oczywiście wcześniej namoczonych). Z braku laku sprawdzą się też pieczarki, jednak aromatu leśnych grzybów nie oddadzą :( Jeśli nie wyobrażacie sobie obiadu bez mięsa możecie dorzucić pierś z kurczaka (do podsmażonej cebuli i grzybów - przed dodaniem cukinii). Ja jednak lubię to danie w wersji bezmięsnej :) SKŁADNIKI (dla 4 osób) 350 g makaronu tagliatelle 1 cebula

Moje Kuchenne Rewelacje
KOTLETY Z KURCZAKA 127

czerwona papryka 4 jajka 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 ząbki czosnku garść natki pietruszki 150g sera żółtego sól PIEPRZ TURECKI firmy RAFEX PRZYPRAWA DO KURCZAKA firmy RAFEX   Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Paprykę myjemy i również kroimy w drobną kostkę, to samo robimy z cebulą. Czosnek przeciskamy przez praskę a ser ścieramy

Prosto i Smacznie z Anetą
Zupa z kurczakiem w azjatyckim stylu z wolowara 198

ustawieniu HIGH przez 3 - 4 godziny lub LOW przez 6 - 8 godzin. Miękkiego kurczaka ostrożnie wyjąć z wywaru, odstawić na bok żeby nieco przestygł. Jeszcze ciepłego kurczaka obrać ze skóry, rozdrobnić  mięso, odrzuci kości. Mięso przykryć i odstawić. Ostrożnie przecedzić rosół z wolnowaru do garnka. Doprawić solą, sosem sojowym i rybnym. Dodać mięso, (jeżeli zupa jest za gęsta uzupełnić

Stare Gary
Najprostszy kurczak z rożna 116

kiedy postanowiłem sprawdzić, czy to tylko wspomnienie, czy rzeczywiście kurczak przygotowany przy użyciu tylko jednej przyprawy może tak smakować. Okazało się, że może. Warto jednak sięgnąć po kurczaka z wolnego wybiegu, którego mięso ma zdecydowanie więcej smaku

Milion Smaków
Flaki po warszawsku inaczej 147

wcześniej flaki, wszystko gotujemy na małym ogniu. Dodajemy majeranek, oregano, świeżą pietruszkę, gałkę muszkatołową i świeży imbir. Jeżeli gotowaliście bulion na kurczaki i wołowinie możecie dodać mięso, oddzielone od kości i pokrojone na małe kawałki, wtedy zupa będzie bardziej sycąca. Po ok 20 minutach dodajemy marchewkę i pietruszkę wszystko doprawiamy i gotujemy jeszcze

Niezły Młynek
Rukola z melonem i chrupiącą szynką Jamon 119

melonem i chrupiącą szynką Jamon Prosta i szybka sałatka jest zdrowym, chrupiącym dodatkiem o wszechstronnych zastosowaniach. Najbliżej jej do kuchni śródziemnomorskiej, choć skomponuje się zarówno z czerwonym mięsem, jak i z delikatnym kurczakiem czy indykiem. Na zieleninę składa się jedynie rukola, której charakterystyczna gorycz złagodzona jest nieco jedwabistą konsystencją dojrzałego melona. A do tego chrupiąca szynka długodojrzewająca uprażona jak bekon

Bazując na smaku

Proponowane wyszukiwania