mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:237/774)

Niebanalne kotlety mielone vol. 2 + marchewka z porem 207

dodatków do mięs i ryb pod wieloma postaciami. Dlatego postanowiłam, że muszę dodać ten przepis na bloga. Dziś proponuję... Kotlety mielone z pieczarkami Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z kurczaka) sporą bułkę namoczoną wcześniej w wodzie 1 cebulę pokrojoną w małą kostkę 0,5 kg pieczarek 1 jajko przyprawy: pieprz, sól, granulowany czosnek, majeranek, bazylię, oregano(...)dusimy, aż zmiękną, a ewentualny sok, który puściły, odparuje. Wtedy zdejmujemy całość z gazu i doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem oraz ziołami. W misce mieszamy dokładnie pieczarki i cebulkę z mięsem, bułką oraz jajkiem. Jeśli masa jest nieco zbyt kleista i ciężko będzie się lepiło kotleciki, dodajemy trochę bułki tartej (ok. 3 łyżek powinno wystarczyć). Formujemy nie za duże kotleciki, które

Ratunku obiad
Sałatka z pęczakiem, kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi 190

łyżeczki dżemu z papryczek chili lub opcjonalnie chili z odrobiną cukru do smaku pęczek szczypiorku Wykonanie: Pęczak gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Mięso z udek kroimy w kostkę, następnie doprawiamy przyprawą do kurczaka, wędzoną papryką i   dżemu z papryczek chili . Smażymy na głębokiej patelni. Do usmażonego mięsa dokładamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, chwilę jeszcze smażymy

IMPRESJA SMAKU
KASZA PĘCZAK Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 394

koniec. I stało się. Nie miałam wyboru. Musiałam dodać to zafajdane mięso. To znaczy zafajdane ono nie było, bo je dokładnie umyłam wcześniej. Ale wczoraj kompletnie nie miałam ochoty na mięsną potrawę. I nie zrozumcie mnie źle - tysiące razy dodawałm do tej kaszy kurczaka czy polędwiczkę wieprzową, które wprost uwielbiam, ale w tym wypadku chciałam zjeść coś wegetariańskeigo:) Ale dość(...)zrobienia, to możecie też w niej dowolnie zamieniać rodzaj użytej kaszy. Z kaszą gryczaną smakuje rewelacyjnie, ale rownież świetna jest z kaszą jęczmienną perłową. Z mięsem też możecie poszaleć i użyć raz kurczaka, raz indyka albo poledwiczki, a nawet cielęcinki. Wszystko zależy od Waszej fantazji:) Gorąco polecam! SKŁADNIKI (porcja dla 2-4 osób):2 torebki kaszy pęczak

Słodko-Słony Świat Ilony
Kurczak pieczony w panierce z krakersów (w marynacie jogurtowej/śmietanowej) 184

Uwielbiam taką wersję kurczaka, ponieważ oprócz rewelacyjnego smaku jest bardzo uniwersalny. Marynata sprawia, że mięso jest niezwykle soczyste i miękkie, a krakersy nadają mu odmiennego smaku. U mnie świetnie sprawdza się jako przekąska z ulubionym sosem, dodatek do domowych hamburgerów oraz propozycja na obiad, która dobrze komponuje się z ziemniakami i surówką. Wersja pieczona jest mniej kaloryczna i posmakuje dzieciom(...)pojedyncza, większa) 100 ml jogurtu naturalnego/śmietany (może też być maślanka) papryka w proszku sól pieprz Panierka: 60g krakerów solonych Dodatkowo: olej Pierś z kurczaka należy umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kotleciki. Następnie mięso przełożyć do miski. Całość posypać przyprawami, zalać śmietaną/jogurtem i dokładnie wymieszać. Miskę przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą

Di gotuje
Drobiowe kotleciki z sosem curry 179

filet z kurczaka kroję w kawałki i rozdrabniam robotem,  kawałki suszonych pomidorów również drobno kroję (razem z kilkoma pestkami dyni). Dodaję do wszystkich tych składników 3 żółtka z jajek doprawiam solą i pieprzem, mieszam i odstawiam na chwilę.W między czasie rozgrzewam patelnię a z białek ubijam pianę na sztywno. Pianę dodaję do misy z mięsem, mieszam ręcznie

Mechanik w kuchni
SAŁATKA Z KURCZAKIEM BALSAMICO, BROKUŁAMI i JAJKIEM 193

połowie smażenia na patelni obok kurczaka układamy połówki pomidorków (przekrojoną stroną do góry), lekko solimy. Kurczaka wykładamy na mały półmisek, zostawiamy na 2 minuty, aby mięso odpoczęło. Pomidorki wyjmujemy na talerz. Na patelnię po kurczaku wlewamy pozostałą marynatę i 2 łyżeczki miodu. Zagotowujemy, wylewamy na kurczaka. Przed podaniem kroimy w plastry. Na talerzach  układamy umytą sałatę, krążki cebulki, brokuły

cool and minty
Ryż z kurczakiem i warzywami 160

Ryż opłukać na sitku, osączyć, ugotować w osolonej wodzie na sypko. Mięso umyć, pokroić w kostkę, posypać solą, carry, papryką, podsmażyć na oleju. Do podsmażonego kurczaka dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, całość podsmażamy. Do mięsa dodajemy nasze warzywa, czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę smażymy, podlewamy 1 szklanką wody, dusimy do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając. Na koniec

magiczna kuchnia Kasi
Drobiowe roladki z boczkiem i daktylami 94

Drobiowe roladki z boczkiem i daktylami Składniki: 3 piersi z kurczaka 6 plasterków boczku 6 daktyli bez pestek sól pieprz koperek Piersi z kurczaka umyłam, osuszyłam i rozbiłam, aby uzyskać cienkie płaty mięsa. Doprawiłam solą, pieprzem i koperkiem. Na każdej piersi z kurczaka ułożyłam po 2 plasterki boczki i po 2 daktyle. Roladki zawinęłam. Wszystkie roladki owinęłam folią aluminiową

nietadieta
Kurczak w miodzie z aromaycznym ryżem basmati 220

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kurczak w marynacie z miodu i sosu sojowego, podany z aromatycznym ryżem basmati z dodatkiem kardamonu i

Marta Gotuje
Salty- Spicy- Crispy Chicken, czyli kurczak w chrupiącej panierce na sposób azjatycki 362

kukurydzianą, pozostałą   łyżeczkę przyprawy 5 smaków i sól. Jest to nasza panierka. Każdy kawałek kurczaka panierujemy dokładnie w przygotowanej mące z przyprawami. Odstawiamy przygotowane mięso. W tym czasie rozgrzewamy w woku olej (UWAGA: kurczak powinien być cały zanurzony w oleju). Smażymy kurczaka partiami, aż uzyska złoty kolor (około 5 minut). Wyjmujemy z oleju i odsączamy nadmiar oleju papierowym ręcznikiem

Mania Gotowania
Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku 1056

Składniki Pierś kurczaka 1 duża podwójna pierś Tymianek świeży Sól do smaku Pieprz do smaku Oliwa z oliwek Boczek parzony w plastrach Wykonanie: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. Pokroić je w poprzek na kawałki. Mięso doprawić drobno posiekanymi 3 gałązkami tymianku, solą i pieprzem. Kurczaka podlać […] The post Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Chickenburger z pikantnym sosem chili i chrupiącą sałatą. 413

żeby otrzymać cztery zbliżonej wielkości kawałki dość wąskie, długie i cienkie. 2. W rondelku zagotować mleko z pieprzem cayenne i solą. Gdy zacznie wrzeć dodać kurczaka i gotować 4-5 min, aż mięso zmieni kolor na szary. 3. Wyjąć z wywaru mlecznego i chwilę ostudzić. Do miski wsypać oba rodzaje mąki i paprykę. W drugiej miseczce roztrzepać jajko. Kawałki mięsa(...)rozgrzać około 1/2 szklanki oleju, tak żeby wyraźnie przykrył całe dno.  5. Kurczaka smażyć po około 1 min z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru. Odłożyć na ręcznik papierowy, aby wchłonął nadmiar tłuszczu.  6. Bułkę przekroić na pół, posmarować sosem, wyłożyć sałatę, mięso, dymkę, pomidora, polać drugim sosem i przykryć.  Smacznego

DefinicjaSmaku
Serowa rolada z kurczakiem i pomidorową ciecierzycą 281

upieczeniu chwilę odczekać i pokroić na plastry, jeżeli chcemy roladę podać na gorąco. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: cieciorka , filet z kurczaka , ser żółty , suszone pomidory

https:KKuchniaMniam
Krokiety mięsne z kapustą 176

mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 łyżeczka oleju szczypta soli Farsz: 60 dag kapusty kiszonej z marchewką 40 dag gotowanego mięsa z rosołu( u mnie kurczak i wołowina) 1 duża cebula sól himalajska do smaku  Bella-Bis czubryca czerwona do smaku  Bella-Bis pieprz czarny świeżo mielony do smaku Panierka; 2 jaja(...)ciasto napęczniało,po czym smażymy na patelni cienkie naleśniki FARSZ: Kapustę kiszoną zalewamy wodą gotujemy aż będzie miękka około 40 min, odcedzamy, zimną wyciskamy, kręcimy przez maszynkę razem z mięsem z rosołu,cebulę obieramy, siekamy nożem w kostkę, szklimy na 2 łyżkach oleju dodajemy do zmielonego farszu doprawiamy do smaku solą, czerwoną czubrycą oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem smarujemy naleśniki

Wanilia i Kardamon
Coq au vin czyli kogut w winie 185

garnku na kuchence - ok 2 godzin. Wyszło pysznie, jednak zbyt mocno odparowałam sos. Chcąc nie chcąc, zrobiłam powtórkę. Tym razem garnek z mięsem wstawiłam do piekarnika i pilnowałam aby sos nie wyparował. Metoda okazała się świetna, kurczak  (bo za drugim razem był to kurczak) był miękki i aromatyczny a sos smakowity. Bardzo polecam. Składniki (4 -6 porcji): Kurczak(...)kawałki. Włożyć do odpowiedniego naczynia, zalać winem, dodać małe obrane, cebulki, obrane, pokrojone marchewki i zioła. Przykryć i wstawić do lodówki. Następnego dnia kurczaka i warzywa odsączyć z wina. Osuszyć. W garnku z grubym dnem obsmażyć mięso na oliwie, na rumiano ze wszystkich stron, Odłożyć na bok, a do garnka włożyć osączone cebulki, marchewki, dodać czosnek, chwilę podsmażać mieszając. Włożyć

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania