mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:242/774)

Złote kieszonki z kurczaka nadziewane morelami i brązowym ryżem 142

przyprawami tj. kurkumą, pieprzem ziołowym, imbirem i pieprzem białym. Dodajemy do marynaty przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy. Piersi z kurczaka formujemy w kieszonki, przecinamy poziomo z jednego boku tak, by zmieścił się farsz. Wkładamy kieszonki do marynaty. Wcieramy ją w mięso ze wszystkich stron, również w środek kieszonki. Odstawiamy na około 1/2 godziny w chłodne miejsce. Obieramy paprykę z gniazda(...)parze około 35 minut w zależności od grubości mięsa. Do słoiczka wlewamy sok z cytryny, dodajemy oliwę i miód – wstrząsamy energicznie do chwili , aż składniki się połączą i utworzą sos do polania sałatki. Na talerzach układamy porcje papryki, polewamy je sosem, posypujemy migdałami i paseczkami moreli. Obok układamy porcje kurczaka faszerowanego ryżem brązowym z morelami

Gotuj Sam!
Tajska zupa Tom Kha Kai z kurczakiem i mlekiem kokosowym 310

odniosłam wielki sukces ;) Zachęcam Was do wypróbowania przepisu. Jeśli lubicie kuchnię Wschodu oraz jeśli jej nie lubicie, bo ta zupa może zmienić Wasze przekonania! Składniki: mięso na wywar, np. 2 skrzydełka z kurczaka 4 cm świeżego imbiru 2 kawałki świeżej trawy cytrynowej cebula 2 ząbki czosnku kolendra filet z kurczaka 1,5 puszki mleka kokosowego kilka pieczarek(...)sojowy makaron soba Wykonanie: Mięso na wywar gotujemy w 1,5 litra wody przez 20 minut, zbieramy szumowiny, jakie pojawią się na powierzchni wody. Po tym czasie wyjmujemy mięso, zmniejszamy płomień do minimum i do wywaru dodajemy pokrojony w cienkie plasterki imbir, ząbki czosnku, łodygi kolendry, trawę cytrynową i małą marchewkę. Do wywaru dodajemy również cebulę pokrojoną w ósemki

Taste Of My Day
Roladka z brzoskwinią z puree i karmelizowanymi marchewkami 139

mozarellę. Wyszło przepysznie - idealnie na ciepło do obiadu, jak również na zimno na kolację. Od teraz to chyba jedna z moich ulubionych metod podawania mięsa :). Składniki na roladki: 1 podwójna pierś z kurczaka 4 połówki brzoskwiń z puszki 1 kulka mozarelli sól pieprz Składniki na puree z brukselką: 300 g ziemniaków sól pieprz masło 300 g świeżej brukselki 1 czerwona(...)smażyć chwilę z każdej strony, dodać cukier i miód i karmelizować jeszcze ok 5 minut. Pierś z kurczaka podzielić na dwie pojedyncze, każdą ubić tłuczkiem na cienkie kotlety i przyprawić każdą stronę solą i pieprzem, przełożyć ostrożnie na folię spożywczą, na mięso rozłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie i mozarellę. Zawinąć szczelnie folią spożywczą w cukierka. Gotować we wrzącej wodzie

Trufelkowo
Domowy kebab w bułce 245

Kolejny post z cyklu domowy fast-food. Tym razem popularny kebab w bułce. Mięso użyte mieszane, czyli filet z kurczaka i polędwica wieprzowa, do tego warzywa, czyli kukurydza, pomidor, cebula i ogórek kiszony. Do tego sos czosnkowy i bbq. Składniki (na 4 kebaby): 300 g polędwicy wieprzowej 1 mniejsza połowa fileta z kurczaka 2 pomidory 3 ogórki kiszone 1 cebula

Gotuj z Mąką
Flaczki z kani 159

cienkie paseczki. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju, a następnie wymieszać z grzybami. Całość lekko posolić i smażyć do miękkości. W międzyczasie z kurczaka i reszty warzyw - przygotować wywar. Mięso, warzywa starte na grubych oczkach tarki (marchew, pietruszkę, selera) i pokrojonego w paseczki pora ugotować z dodatkiem przyprawy bulionowej, lisków laurowych oraz ziela angielskiego. Na końcu kurczaka wyjąć

Di gotuje
Tajska zupa z krewetkami, kurczakiem, mleczkiem kokosowym i sałatą 290

Jestem zwolennikiem łączenia owoców morza z mięsem. Dlatego też zrobiłam zupę tajską z kurczakiem i krewetkami oraz mleczkiem kokosowym. Doprawiłam imbirem, curry i wyszła ostra i pożywna zupa, która pięknie prezentuje się na talerzu dzięki salatom :)Skład:2 piersi z kurczakaokoło 10 krewetek ( u mnie mrożone)250 g mix sałaty  (albo pekińska sałata)200 g włoszczyzny pokrojonej w słupkipół

Bon Appetit Małgorzaty
Paluchy drobiowe z grilla 163

Paluchy drobiowe z grilla to nieco odmienny sposób grillowania mięsa drobiowego. Jeśli samo grillowanie zrobicie z wyczuciem to będzie to fajny smakołyk dla dzieci. Składniki na 3 szt: 30 dag piersi z kurczaka łyżka masła  5 dag boczku cienko krojonego 5 dag sera żółtego 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy chilli (opcjonalnie) papryka słodka wędzona sól, pieprz Przygotowanie: Oczyść(...)pierś kurczaka i pokrój ją w kawałki. Włóż do blendera, dodaj masło i przyprawy. Zmieloną pierś wyjmij na talerz i podziel na 3 części. Rozwiń folię spożywczą, rozpłaszcz na niej mięso i ułóż pośrodku ser. Zwiń całość w rulon. Skręcając folię jak cukierek uciśnij całego palucha :) Gotowe w folii paluchy włóż do zamrażarki na 30 minut. W międzyczasie przygotuj marynatę

Mechanik w kuchni
Duszony kurczak w jasnym sosie pieczeniowym 251

około ,łyżka od zupy na 1/2 szklanki ) 1 ząbek czosnku sól , pieprz do smaku 1 kostka bulionowa drobiowa lub szklanka rosołu łyżka masła do podsmażenia mięsa – to właśnie masło, nadaje smak sosu Kurczaka dzielimy na małe kawałki , płukamy i osuszamy papierowym ręcznikiem . Podsmażamy na złoty kolor na maśle , musi się porządnie przypiec . Solimy , dodajemy, pokrojony w cienkie plasterki czosnek(...)kiedy mięso będzie już miękkie ( sprawdzamy delikatnie nakłuwając widelcem ) , zagęszczamy sos mąką rozrobioną z wodą , mieszając ,żeby nie wytworzyły się grudki . Mąkę dodajemy do momentu ,aż stwierdzimy ,że konsystencja nam odpowiada , dusimy jeszcze 5 minut . Dolewamy śmietankę , delikatnie mieszamy i wyłączamy gaz . Posypujemy pieprzem i możemy podawać lub zostawić i odgrzać drugiego dnia Smacznego !   Post Duszony kurczak w jasnym

Ogrodnik w podróży
Pierś drobiowa ” Italiana” 203

Pierś z kurczaka „Italiana „ Pierś z kurczaka , czyli cyc po włosku ( na styl włoski " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class

Ogrodnik w podróży
SAŁATKA GRECKA Z KURCZAKIEM I KAPARAMI 264

oliwek, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, 1/2 łyżeczki tymianku, 1/2 łyżeczki suszonej bazylii, sól, pieprz, 2 łyżki wody  WYKONANIE Kurczaka kroimy w plastry, przyprawę do kurczaka mieszamy z oliwą, nacieramy nią mięso, odstawiamy na 15 min, następnie obsmażamy na patelni grillowej.  Sałatę rwiemy na drobne kawałki, ser, pomidory i ogórki kroimy w kostkę. Układamy na sałacie, na wierzchu układamy

słodki bratek
pierś z kurczaka nadziewana prosciutto i ricottą 216

kształtu, w jakim był przed rozcięciem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić zgnieciony nożem ząbek czosnku i rozcięte wzdłuż chili. Na rozgrzaną oliwę włożyć kurczaka i obsmażyć na rumiano z każdej strony, zamykając mięso. Podlać wszystko dobrym kieliszkiem białego wina i chochlą bulionu z kurczaka. Wrzucić gałązki tymianku, dusić pod przykryciem około 15 minut pilnując, żeby sos się

stajnia gołębie od kuchni
Kurczak tandoori 115

Sposób wykonania: Do dużej miski wlać jogurt, olej i sok z cytryny. Dodać wszystkie przypraw suche, wyciśnięty przez praskę czosnek i drobno starty imbir, wymieszać. Kurczaka przeciąć na części i delikatnie odciągnąć skórę od mięsa. Łyżeczką nakładać marynatę pod skórę na każdy kawałek.Tak zrobionego kurczaka przełożyć do miski, polać resztą marynaty i natrzeć z wierzchu. Przykryć folią i pozostawić

Gosia gotuje
Indyjski kurczak słodko - kwaśny 155

czosnek, sol i cukier.  Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, wlać na nią jogurt z przyprawami i chwilę przesmażyć, mieszając od czasu do czasu. Dodać kurczaka pokrojonego na kawałki wielkości kęsa. Dokładnie wymieszać, aby mięso pokryło się sosem, dodać wodę i gotować do czasu aż kurczak będzie usmażony. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w cienkie plasterki chilli (opcjonalnie, w zależności

Codzienne Gotowanie
Sałatka z kaszą kuskus 116

duży brokuł 1 opak. kaszy kuskus 1 puszka kukurydzy 1 duża czerwona papryka 1 ogórek szklarniowy 1 garść świeżej natki pietruszki 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 4-5 łyżek majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Brokuł podzielić na mniejsze części, dokładnie umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. 2. Kaszę kuskus zalać wrzątkiem(...)czas wymieszać i odstawić do ostygnięcia. 3. Kukurydzę odsączyć, ogórka obrać, przekroić na pół i pokroić, paprykę dokładnie umyć i pokroić, natkę drobno posiekać. 4. Mięso pokroić w sporą kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. 5. Ostygniętą kaszę połączyć z warzywami. 6. Dodać podsmażone mięso. 7. Ostygnięty brokuł pokroić na mniejsze cząstki. 8. Dodać majonez

A Ty Smakuj Mnie
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 170

krewetki z salsą mango-habanero Łosoś w galarecie Bakłażan i papryka z pastą orzechową Aromatyczny pasztet z selera Rolada z indyka z suszonymi pomidorami Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Pieczone pierogi z mięsem Chicken Pie Babka ziemniaczana Wegeburgery z marchewką Piróg biłgorajski Zupy jedzone po północy;) Zupa orientalna z kurczakiem Tajska zupa Tom Ka Zupa cebulowa Zupa z soczewicy

Codziennik Kuchenny
Pieczona pierś kurczaka z batatami 191

szybkie, łatwe ale bardzo smaczne danie. Pieczona pierś kurczaka przypadnie Wam do gustu. W szczególności tym wszystkim, którzy rozmyślają o zrobieniu czegoś innego z tym mięsem, coś niebanalnego i smacznego. Pieczona pierś kurczaka Nasze danie opiera się na prostych składnikach, które z łatwością znajdziecie w sklepie. Wystarczą słodkie ziemniaki (bataty) , marchewki, czerwone cebule, masło, pierś z kurczaka, pomarańcza i świeży

Ciasna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania