mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:242/774)

Paluchy drobiowe z grilla 167

Paluchy drobiowe z grilla to nieco odmienny sposób grillowania mięsa drobiowego. Jeśli samo grillowanie zrobicie z wyczuciem to będzie to fajny smakołyk dla dzieci. Składniki na 3 szt: 30 dag piersi z kurczaka łyżka masła  5 dag boczku cienko krojonego 5 dag sera żółtego 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy chilli (opcjonalnie) papryka słodka wędzona sól, pieprz Przygotowanie: Oczyść(...)pierś kurczaka i pokrój ją w kawałki. Włóż do blendera, dodaj masło i przyprawy. Zmieloną pierś wyjmij na talerz i podziel na 3 części. Rozwiń folię spożywczą, rozpłaszcz na niej mięso i ułóż pośrodku ser. Zwiń całość w rulon. Skręcając folię jak cukierek uciśnij całego palucha :) Gotowe w folii paluchy włóż do zamrażarki na 30 minut. W międzyczasie przygotuj marynatę

Mechanik w kuchni
Duszony kurczak w jasnym sosie pieczeniowym 260

około ,łyżka od zupy na 1/2 szklanki ) 1 ząbek czosnku sól , pieprz do smaku 1 kostka bulionowa drobiowa lub szklanka rosołu łyżka masła do podsmażenia mięsa – to właśnie masło, nadaje smak sosu Kurczaka dzielimy na małe kawałki , płukamy i osuszamy papierowym ręcznikiem . Podsmażamy na złoty kolor na maśle , musi się porządnie przypiec . Solimy , dodajemy, pokrojony w cienkie plasterki czosnek(...)kiedy mięso będzie już miękkie ( sprawdzamy delikatnie nakłuwając widelcem ) , zagęszczamy sos mąką rozrobioną z wodą , mieszając ,żeby nie wytworzyły się grudki . Mąkę dodajemy do momentu ,aż stwierdzimy ,że konsystencja nam odpowiada , dusimy jeszcze 5 minut . Dolewamy śmietankę , delikatnie mieszamy i wyłączamy gaz . Posypujemy pieprzem i możemy podawać lub zostawić i odgrzać drugiego dnia Smacznego !   Post Duszony kurczak w jasnym

Ogrodnik w podróży
Pierś drobiowa ” Italiana” 211

Pierś z kurczaka „Italiana „ Pierś z kurczaka , czyli cyc po włosku ( na styl włoski " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class

Ogrodnik w podróży
SAŁATKA GRECKA Z KURCZAKIEM I KAPARAMI 272

oliwek, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, 1/2 łyżeczki tymianku, 1/2 łyżeczki suszonej bazylii, sól, pieprz, 2 łyżki wody  WYKONANIE Kurczaka kroimy w plastry, przyprawę do kurczaka mieszamy z oliwą, nacieramy nią mięso, odstawiamy na 15 min, następnie obsmażamy na patelni grillowej.  Sałatę rwiemy na drobne kawałki, ser, pomidory i ogórki kroimy w kostkę. Układamy na sałacie, na wierzchu układamy

słodki bratek
pierś z kurczaka nadziewana prosciutto i ricottą 232

kształtu, w jakim był przed rozcięciem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić zgnieciony nożem ząbek czosnku i rozcięte wzdłuż chili. Na rozgrzaną oliwę włożyć kurczaka i obsmażyć na rumiano z każdej strony, zamykając mięso. Podlać wszystko dobrym kieliszkiem białego wina i chochlą bulionu z kurczaka. Wrzucić gałązki tymianku, dusić pod przykryciem około 15 minut pilnując, żeby sos się

stajnia gołębie od kuchni
Kurczak tandoori 125

Sposób wykonania: Do dużej miski wlać jogurt, olej i sok z cytryny. Dodać wszystkie przypraw suche, wyciśnięty przez praskę czosnek i drobno starty imbir, wymieszać. Kurczaka przeciąć na części i delikatnie odciągnąć skórę od mięsa. Łyżeczką nakładać marynatę pod skórę na każdy kawałek.Tak zrobionego kurczaka przełożyć do miski, polać resztą marynaty i natrzeć z wierzchu. Przykryć folią i pozostawić

Gosia gotuje
Indyjski kurczak słodko - kwaśny 158

czosnek, sol i cukier.  Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, wlać na nią jogurt z przyprawami i chwilę przesmażyć, mieszając od czasu do czasu. Dodać kurczaka pokrojonego na kawałki wielkości kęsa. Dokładnie wymieszać, aby mięso pokryło się sosem, dodać wodę i gotować do czasu aż kurczak będzie usmażony. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w cienkie plasterki chilli (opcjonalnie, w zależności

Codzienne Gotowanie
Sałatka z kaszą kuskus 122

duży brokuł 1 opak. kaszy kuskus 1 puszka kukurydzy 1 duża czerwona papryka 1 ogórek szklarniowy 1 garść świeżej natki pietruszki 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 4-5 łyżek majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Brokuł podzielić na mniejsze części, dokładnie umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. 2. Kaszę kuskus zalać wrzątkiem(...)czas wymieszać i odstawić do ostygnięcia. 3. Kukurydzę odsączyć, ogórka obrać, przekroić na pół i pokroić, paprykę dokładnie umyć i pokroić, natkę drobno posiekać. 4. Mięso pokroić w sporą kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. 5. Ostygniętą kaszę połączyć z warzywami. 6. Dodać podsmażone mięso. 7. Ostygnięty brokuł pokroić na mniejsze cząstki. 8. Dodać majonez

A Ty Smakuj Mnie
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 173

krewetki z salsą mango-habanero Łosoś w galarecie Bakłażan i papryka z pastą orzechową Aromatyczny pasztet z selera Rolada z indyka z suszonymi pomidorami Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Pieczone pierogi z mięsem Chicken Pie Babka ziemniaczana Wegeburgery z marchewką Piróg biłgorajski Zupy jedzone po północy;) Zupa orientalna z kurczakiem Tajska zupa Tom Ka Zupa cebulowa Zupa z soczewicy

Codziennik Kuchenny
Pieczona pierś kurczaka z batatami 196

szybkie, łatwe ale bardzo smaczne danie. Pieczona pierś kurczaka przypadnie Wam do gustu. W szczególności tym wszystkim, którzy rozmyślają o zrobieniu czegoś innego z tym mięsem, coś niebanalnego i smacznego. Pieczona pierś kurczaka Nasze danie opiera się na prostych składnikach, które z łatwością znajdziecie w sklepie. Wystarczą słodkie ziemniaki (bataty) , marchewki, czerwone cebule, masło, pierś z kurczaka, pomarańcza i świeży

Ciasna Kuchnia
Złoty rosół – król wszystkich zup. Jak ugotować idealny rosół z kurczaka 48151

zbyt dużą jej ilością jest wyczuwalnie za słodki. Równe proporcje warzyw dadzą bardziej zbalansowany smak. Udka lub podudzia kurczaka bardzo dokładnie oczyszczamy ze zbędnych odstających kawałków tłuszczyku, wszelkich ścięgien i paprochów, luźnych kawałków skórek i kości. Zależy nam na tym, żeby mięso ze skórką było jedną, jak najbardziej zwartą całością. Wszystkie drobne elementy odpadną w czasie gotowania i utworzą szumowiny(...)mieszać) i ściąganie szumowin , które zawsze utworzą się podczas gotowania. Osuszoną część mięsa rozkładamy na nieprzywierającej blaszce do pieczenia i przez sitko posypujemy mięso mlekiem w proszku. Już kilka łyżek mocno podniesie i wydobędzie smak kurczaka. Kiedy pieczemy kurczaka, białko i cukry wchodzą ze sobą w reakcję i stąd tworzy się chrupiąca, brązowa skórka na mięsie. Reakcja Maillarda

Karo in the Kitchen
Szaszłyki drobiowe w jogurtowej marynacie 171

mniej więcej wielkości kawałków kurczaka Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Cebulę przekroić najpierw na pół, potem połówkę na trzy części, a następnie jeszcze raz na pół Kurczaka wyjąć z lodówki i przemieszać mięso  Składniki naprzemiennie nadziewać na patyczki do szaszłyków Rozgrzać patelnię grillową i wlać trochę oleju rzepakowego Na rozgrzany olej ułożyć szaszłyki i smażyć z każdej strony

Szczęśliwa kuchnia
Szaszłyki drobiowe w jogurtowej marynacie 204

mniej więcej wielkości kawałków kurczaka Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Cebulę przekroić najpierw na pół, potem połówkę na trzy części, a następnie jeszcze raz na pół Kurczaka wyjąć z lodówki i przemieszać mięso  Składniki naprzemiennie nadziewać na patyczki do szaszłyków Rozgrzać patelnię grillową i wlać trochę oleju rzepakowego Na rozgrzany olej ułożyć szaszłyki i smażyć z każdej strony

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Czarny makaron z kurczakiem 133

świeżej bazylii oliwa z oliwek (koniecznie, nie olej!) sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Filet z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę lub paski. Mięso doprawić przyprawami - przesmażyć na oliwie z oliwek. Gotowe mięsko przełożyć do miski. Po usmażeniu kurczaka,  na tej samej patelni należy(...)cienkie plasterki) - wrzucamy do miski z kurczakiem i mieszamy. Przygotować większą patelnię, najlepiej typu WOK - rozgrzewamy na niej oliwę z oliwek (ok.3 łyżki). W tym czasie kroimy ser mozarella w małą kostkę a pomidorki kroimy na 2 części. Na rozgrzaną patelnię dodajemy wszystkie przygotowane wyżej produkty i mieszamy (makaron, mięso, cebula, czosnek, chilli, ser). Na koniec dodajemy

Alutka-Gotuje
Aromatyczne kotlety mielone z indyka 148

turecki od  Rafex 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka po Lubusku od  Rafex Bułka tarta do obtoczenia Olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawę do kurczaka po Lubusku oraz musztardę, doprawiamy do smaku solą morską i pieprzem tureckim. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy małe owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania