mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:305/400)

Podstawowe bułki śniadaniowe 416

Nie ma nic lepszego na śniadanie od ciepłego i świeżego pieczywa. Smakuje jeszcze lepiej, gdy przygotujemy je sami! Przygotuj: 10g. suchych (instant) 400g. jasnej mąki pszennej

MarcinChef
Kurczak pieczony na ryżu 135

A dzisiaj coś bez mieszania i do tego z jednego naczynia :D pyszne soczyste mięsko z ryżem i warzywami :) Składniki: 5-6 podudzi z kurczaka 2

Malinowo w kuchni
Makaron z kaczką, grzybami i szpinakiem w kremowym sosie pomidorowym / Duck, mushroom and spinach pasta in tomato cream sauce 173

Jakiś czas temu, z zaskoczenia, zapowiedzieli mi się na obiad goście. Wiedziałam, że po pracy będę miała mało czasu, więc wybór był prosty – będzie to

karmelowy
Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczami / Roast duck with apples and oranges 248

Przedstawiam dziś kolejny przepis na moją ukochaną kaczkę. Dostałam piękną, wiejską sztukę od moich teściów i postanowiłam przyrządzić ją zgodnie z przepisem na kaczkę pieczoną

karmelowy
Kaczka pieczona z pomarańczami 180

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 20 minut bez przykrycia, następnie polać częścią soku z pomarańczy i cytryny, przykryć folią aluminiową i piec 2 godziny w 180 stopniach C. Po tym czasie odkryć, polać pozostałym sokiem i wytopionym tłuszczem i piec jeszcze około 20 - 30 minut, polewając co pewien czas wytopionym z kaczki tłuszczem (czas pieczenia(...)duża jest kaczka, ile waży tyle samo czasu najlepiej ją piec). Pod koniec pieczenia będzie widać, że z kaczki tłuszcz już prawie nie wycieka, a ona sama jest dobrze zarumieniona. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim kaczkę na około 5 minut by odpoczęła. Zobacz również: Kaczka pieczona z jabłkami

Kuchcik gotuje
Roladki z kurczaka zawijane w szynce parmeńskiej 145

doszczelniać mąką. Można sobie pomóc wykałaczką i spiąć roladkę choć ja jej nigdy nie używam. Mi z dwóch dużych piersi wychodzi ok. 14 roladek. Skala smaku 10/10 podczas pieczenia trochę farszu wypłynie ale to tylko wzbogaci smak potrawy Roladki z kurczaka zawijane w szynce parmeńskiej 2 pojedyncze piersi z kurczaka szynka parmeńska ok. dwóch opakowań 2 serki topione z ziołami(...)praskę do czosnku sól,pieprz,masło śmietankowe Piersi z kurczaka przeciąć wzdłuż aby wykroić kotleciki i rozbić je tłuczkiem ( najlepiej przykryć je folią spożywczą by nie uszkodzić włókien mięsa). Te kawałki mięsa,które się rozwaliły czy zostały z nich małe kawalki połączyć razem i uformować kotlecik "poszarpany". Jeżeli wyszły wam duże płaty kotleta przecinamy je na pół - zostana małe kawałki

Kubki smaku
Pstrąg w rozmarynie 123

Uwielbiam ryby, chyba nawet bardziej niż mięso! Postanowiłam zatem przygotować dla Was dzisiaj przepis na świeżą rybę, która właściwie przygotowana na pewno zasmakuje każdemu.  Jak wiecie, mamy kilka gatunków pstrąga, na moim ruszcie znajdzie się dzisiaj pstrąg tęczowy, najbardziej popularna odmiana pstrąga w Europie.  Ten gatunek idealnie nadaje się do gotowania, duszenia, smażenia, grillowania, wędzenia, przygotowywania terriny oraz(...)cebulę, czosnek, cytrynę i małą gałązkę rozmarynu .  Przykryć drugą warstwą folii aluminiowej i dokładnie zamknąć.  Ułożyć pstrągi na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni (program góra/dół) i piec około 30 minut. W przypadku mniejszych pstrągów wystarczy 20 minut.  Bon appetit

Garniec Magalie
Kurczak pieczony ze szparagami i fetą / Roasted chicken with asparagus nad feta cheese 154

Wiosna zawitała do nas na dobre, dlatego nadszedł czas na przepisy szybkie i lekkie, najlepsze na ciepłe dni. W sklepach też mamy już mnóstwo pięknych i

karmelowy
Poniedziałek: Pieczony kalafior z sosem romesco 159

Danie na wskroś wegetariańskie, które przypadnie do gustu również amatorom steków. Pieczony kalafior ma smak, ma jędrność, ma charakter. Czas: 1 godz. Poziom trudności: łatwy

Niedzielny kucharz
Wszyscy lubią frytki! 110

Podczas weekendu pozwalamy sobie na nieco więcej przyjemności kulinarnych niż w tygodniu. Jak urozmaicić sobotni obiad? Może jako dodatek do mięsa czy ryby podać frytki? Dzieciaki na pewno się ucieszą. Tym bardziej że mogą włączyć się do pracy w kuchni. Jedno jest pewne – wszyscy będą zachwyceni takim frytkowym poczęstunkiem. Jeśli zrezygnujemy z wersji fastfoodowej na rzecz dietetycznego wykonania, to znacząco(...)frytki ręcznikiem papierowym, usuniemy wówczas nadmiar wilgoci. Ponownie przełożyć do miski, wlać olej i wymieszać, dodać sól, paprykę i/lub inne ulubione zioła (np. prowansalskie), wymieszać. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć frytki w taki sposób, aby utworzyły jedną warstwę, jeśli używamy czosnek, wówczas pojedyncze ząbki czosnku (obrane lub nie) wtykamy między frytki. Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 stopni

KulinarneImpresje.pl
tarta tatin z burakami 142

to nie pierwsza tarta z burakami na tym blogu, ale po raz pierwszy odważyłam się pokazać odwróconą tartę tatin. bo przy pierwszej jaką zrobiłam, a była

Eksperyment sobotni
Roladki z kurczaka w sosie serowo musztardowym 218

kurczakiem. Kurczak jest najczęściej serwowanym mięsem na polskich stołach, dlatego wiele osób szuka jakieś inspiracji kulinarnej ja też. Dzisiejsze roladki są zbieraniną rożnych przepisów. Wyszły bardzo smaczne, delikatne, rozpływają się w ustach, a to dlatego, że są prużone w delikatnym serowym sosie lekko ostrym. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10 roladki w piekarniku po połowie czasu najlepiej przewrócić na drugą stronę(...)czosnek, wino, musztardę. Doprawić solą, pieprzem i zagotować. Gotowe roladki układać w naczyniu żaroodpornym. Zalać sosem. Wstawić do zimnego piekarnika i nastawić temp 200 stopni. Od momentu jej osiągnięcia zapiekać pod przykryciem 30 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec kolejne 20 zmniejszając temp do 180st. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Kubki smaku
Crème brûlée 167

chyba) jest urządzeń. Oprócz miksera (najzwyklejszego) nie wyobrażam sobie kuchni bez elektrycznej maszynki do mielenia. Odkąd stałam się jej posiadaczką, czyli wiele lat temu, przestałam kupować mielone mięso. Oprócz tego mielę z jej pomocą suche bułki, bo wtedy mam pewność, że to bułka a nie resztki chleba. I w zasadzie to są dwa moje najbardziej(...)kuchni z niewyobrażalną ilością urządzeń, ale po zastanowieniu się dochodzę do wniosku, że mało prawdopodobne, abym z tego wszystkiego regularnie korzystała :) Z takich większych sprzętów, to marzy mi się piec parowy :) Może kiedyś, może podszepnę jakiemuś Mikołajowi? ;) No dobrze, pewnie jesteście ciekawi co wyszło z mojego pierwszego c rème brûlée. Zapraszam zatem do stołu :) Przepis zaczerpnęłam od Liski >klik

Codzienna kuchnia niecodzienna
Papryka faszerowana kaszą i serem typu feta 154

spożywaliśmy bardzo dużo mięsa: głównie wieprzowiny i drobiu. Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale mam dość mięsa. Odkąd wróciliśmy nasza dieta obfituje w ryby, warzywa i nabiał. Z mięs jak do tej pory pokusiliśmy się dwa razy na wołowinę. Dania warzywne wbrew pozorom mogą być sycące, smaczne, dobrze zbilansowane pod względem dostarczanych składników odżywczych. Tym bardziej, że w dzisiejszych(...)feta. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano i tymiankiem. 3. Odcinamy wierzchołki papryki, wydrążamy gniazda nasienne. Napełniamy papryki farszem, przykrywamy “czapeczką” z ogonków. Zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 50 - 60 minut (do czasu, aż papryka będzie miękka). Smacznego

W kuchni Katie
Zapiekanka makaronowa z warzywami, serem brie i parówkami 149

Jeśli macie mrożone warzywa i chcecie je dobrze wykorzystać to wrzućcie je do makaronowej zapiekanki. Dodatki? Proste: ser, parę parówek (ewentualnie wędlina, kurczak, mięso mielone lub bezmięsnie - co macie i lubicie) i sos z ziołami. Składniki: ok. 3 szklanek makaronu świderki (lub penne) warzywa mrożone: ile? dodałam po większej garści: żółta fasola, zielona cięta fasola, groszek zielony, kukurydza, kilka kwiatów(...)kawałki sera brie i drugi raz tak samo, polej sosem, wierzch posyp majerankiem i świeżo zmielonym pieprzem wymieszanym razem z 1,5 łyżki bułki tartej, pieczcie w temp. 200C na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu przez 20-25 minut, smacznego

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania