mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:302/400)

Pieczone ziemniaki z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i czerwoną cebulą (Patate al forno con pomodori secchi, olive nere 142

Co prawda na naszym polsko-włoskim stole często króluje makaron pod wieloma postaciami, ale nie zapominamy o ziemniakach ;) w sezonie pomidorowym często przygotowujemy   pieczone

La grande e la piccola cuoca
Czy stek po polsku może być ze schabu i smakować jak prawdziwy amerykański stek wołowy? 278

schabowe, zapanierowalam, usmażyłam i zjadłam. Oba na raz. W całości, bez żadnych dodatków. Chętnie zjadłabym jeszcze dwa. Założę się, że całkiem często przyrządzacie w swoich domach schabowe lub schab pieczony. Myśleliście jednak kiedyś o tym, żeby zamiast kroić schab na cienkie plastry i tłuc je na płaściutkie kotlety możecie przyrządzić go prawie tak jak stek z polędwicy wołowej(...)Mięso: 4 plastry schabu (mięso powinno być w kawałkach o wysokości ok. 3.5-4 cm i powinno mieć na bokach cienką wartstwę tłuszczu, ok. 1-2 mm) olej do smażenia świeżo i grubo zmielony pieprz sól morska Zebrać razem wszystkie składniki. W jednym naczyniu wymieszać dokładnie składniki na solankę. W odpowieniej wielkości naczyniu (najlepiej pojemniku ze szczelną przykrywką) umieścić mięso

Jem więc Jestem
Pieczary faszerowane mięsem mielonym i szpinakiem 158

Wielkie pieczarki, pyszny farsz i kilka minut w piekarniku. W moim wypadku był to debiut z piekarnikiem gazowym i odrobinę bałam się efektu. Całe szczęście wszystko wyszło jak należy, a obiad udał się świetnie. :) 5 dużych pieczarek (dostępne w Lidlu) ok. 350g mięsa mielonego z łopatki 150g mrożonego szpinaku siekanego 4 plastry sera 1 duża cebula 3 duże ząbki czosnku(...)przegryzły. Do tego czasu, warto pokropić pieczarki sokiem z cytryny, by nie ściemniały.  Po godzinie faszerujemy każdą pieczarkę mięsem, na nie nakładamy odciśnięty szpinak. Chciałam, by zachował swój smak, więc nie doprawiałam go i tylko przykryłam serem. Nadziane grzyby pieczemy w 180 stopniach przez około pół godziny, w zależności od sprzętu, którym, dysponujemy. Podawać można je jako przystawkę

Kuchenna Kontrrewolucya
Kurczak pieczony 106

Madzia zrobiła genialny obiad! Znaczy się pieczonego całego kurczaka. A ja uwielbiam kurczaka. Zwłaszcza właśnie pieczonego. Chrupiąca skórka, mięsko rozpływa się w ustach, mmmm

Marder&Marder Manufacture
Tarta grzybowa z serem feta i parmezanem 145

Ser parmezan można zastąpić innym twardym serem. To tak dla informacji dla tych co nie lubią parmezanu. Wykonanie ciasta do tarty , spód – brokuł rozerwać na

Kuchnia Pokoleń
Rolada serowa z mięsem mielonym i papryką 139

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Farsz : 500 gram mięsa mielonego papryka czerwona 2 jajka 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz Mięso przełożyć do miski, wbić jajka,  dodać bułkę tartą i pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Normal 0 21 false false false(...)masę serową od strony z której zdjęliśmy papier nakładamy farsz, z jednej strony zostawiamy 1,5 cm wolnego. Powoli zwijamy w roladę. Zawijamy ją w papier do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.    SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Czy stek po polsku może być ze schabu i smakować jak prawdziwy amerykański stek wołowy? 198

schabowe, zapanierowalam, usmażyłam i zjadłam. Oba na raz. W całości, bez żadnych dodatków. Chętnie zjadłabym jeszcze dwa. Założę się, że całkiem często przyrządzacie w swoich domach schabowe lub schab pieczony. Myśleliście jednak kiedyś o tym, żeby zamiast kroić schab na cienkie plastry i tłuc je na płaściutkie kotlety możecie przyrządzić go prawie tak jak stek z polędwicy wołowej(...)Mięso: 4 plastry schabu (mięso powinno być w kawałkach o wysokości ok. 3.5-4 cm i powinno mieć na bokach cienką wartstwę tłuszczu, ok. 1-2 mm) olej do smażenia świeżo i grubo zmielony pieprz sól morska Zebrać razem wszystkie składniki. W jednym naczyniu wymieszać dokładnie składniki na solankę. W odpowieniej wielkości naczyniu (najlepiej pojemniku ze szczelną przykrywką) umieścić mięso

Jem więc Jestem
Niebo w gębie - sernik z brzoskwiniami :) 162

niebo w gębie :) kto spróbuje napewno nie pożałuje. Blacha znika w mgnieniu oka. Nawet kochany małżonek mając do wyboru mięso a sernik wybiera ten sernik. Składniki ciasto 3 szklanki maki 1 kostka margaryny 5 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru Składniki masa serowa 1 kg sera białego w wiaderku u mnie President 2 całe jajka 2 budynie(...)cukru pudru szczypta soli Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Margarynę siekamy i mieszamy z sypkimi składnikami. Wszystko dokładnie mieszamy dodając stopniowo żółtka (białka wkładamy do lodówki). Zagniatamy do jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto dzielimy na 3 części. Dwoma wykładamy formę wyłożoną papierem do pieczenia a 1/3 zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalki. Brzoskwinie odsączamy na sitku

Piekielna Kuchnia Pati
Klops 137

środka daje jakąś wkładkę . Dzisiaj są to grzyby leśne suszone ale z moich zbiorów tego rocznych Skład  Jak to z klopsami bywa mięso może być różne (drobiowe,wieprzowe ,wołowe) w zależności od rodzaju mięsa zmienia się ilość dodatków i obróbka. Ten jest z indyka. 500g filetu indyczego  1 duża cebula 2 jajka 1 łyżka majeranku 1/2 pęczka natki(...)czerstwe garść grzybów suszonych 1 szklanka mleka lub wody Wykonanie Krok1  . Grzyby moczymy i gotujemy. Kajzerki namaczamy w mleku.Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Krok 2  Mięso i wyciśniętą bułkę  mielimy . Cebulę bardzo drobno siekamy , pietruszkę również Krok 3 , Wszystkie składniki w rzucamy do miski ,dodajemy przyprawy , jajka i bardzo dokładnie mieszamy (  masa musi być

Eli Gotowanie
Zapiekanka z cukinią, mięsem mielonym i pieczarkami 168

coś normalnego. Może nie zapiekankę jak poniżej, ale mam chrapkę na zwykłego pieczonego kurczaka i surówkę z odrobiną tylko oliwy i ziół. Mięso już się marynuje. Taka zapiekanka to idealny posiłek dla rodziny, na szybki weekendowy obiad. W zasadzie sama się robi. ZAPIEKANKA Z CUKINIĄ, MIĘSEM MIELONYM I PIECZARKAMI (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject(...)odrobiną tłuszczu. Wykładamy do miseczki. Na tej samej patelni podsmażamy mięso mielone, dodajemy do niego pomidory. Gotujemy chwilę i doprawiamy wyraźnie paprykami, bazylią, pieprzem i solą. Mięso z sosem wykładamy na cukinię. Na tym umieszczamy: osączony groszek, pieczarki oraz ser. Podpiekamy około 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Risotto z pieczonymi buraczkami 185

Risotto z pieczonymi buraczkami to kolejna pozycja z książki „Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking”. Prawidłowe przygotowanie risotto wcale nie jest trudne

Moja Delicja
Quiche z ziemniakami, cebulą i boczkiem 244

Dzisiaj kolejna propozycja z serii kuchnia oszczędnej gospodyni :) Wraz z końcem miesiąca, moje pomysły dań na obiad są coraz bardziej niskobudżetowe, dlatego oczekując na wypłatę chcę

Taste Of My Day
Muszle makaronowe z mięsem 266

Z dużych muszli makaronowych można wyczarować efektowne danie. Ja zrobiłam nadzienie z mięsa mielonego a do tego sos pomidorowy. Robiąc zapiekankę z makaronu i mięsa nie

Ala piecze i gotuje
Macaroni & cheese 173

patelnię wrzucamy olej, następnie smażymy kiełbasę aż będzie chrupiąca. Jeśli Wasza kiełbasa ma wystarczająco dużo tłuszczu jego dodatek jest zbędny. My wybieramy zawsze taki produkt, który ma przynajmniej 70% mięsa w swoim składzie, dlatego dodajemy olej do smażenia. Wszystko przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Kiełbasę przekładamy do naczynia z kukurydzą i makaronem, wszystko mieszamy.  Aromatyzowane(...)mozzarelli, mieszamy, dodajemy cheddar i mieszamy aż sos będzie aksamitny. Gotowe! Sos przelewamy do naczynia żaroodpornego i mieszamy wszystko. Na wierzch posypujemy resztę mozzarelli. Wkładamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 200ºC z termoobiegiem Czas - 15 minut - przez 10 minut z termoobiegiem, ostatnie 5 minut z górną grzałką Smacznego

Cooking Monster
Pomidory faszerowane 121

się kupić całkiem ładne, duże pomidory w jednym ze sklepów. Leżały kilka dni czekając, aż zdecyduję się w jaki sposób je przygotować. Nie chciałam nadziewać ich ryżem ani mięsem, zdecydowałam się więc na kuskus, który ostanio bardzo mi zasmakował i doprawiłam go na sposób orientalny. 4 duże dojrzałe pomidory 150g kuskusu 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka papryki w proszku(...)jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy szczypta cukru sól i pieprz Pomidory umyć, ściąć wierzch (ścięte czapeczki zostawić, będą potrzebne do przykrycia pomidorów na czas pieczenia), delikatnie wydrążyć środek, uważając aby nie uszkodzić skórki.  Kuskus zalać gorącą wodą (180ml), przykryć i zostawić na kilka minut. Gdy kuskus napęcznieje, dodać wyciśnięty czosnek, paprykę, drobno pokrojoną dymkę

Codzienne Gotowanie
Zapiekana polenta z ryżem i fasolą 198

Często spotykam się z opinią, że kuchnia roślinna to kuchnia niedostatecznie sycąca. To danie wydaje się temu przeczyć. Podane na obiad bardzo Cię nasyci, mimo, że nie zawiera ani mięsa, ani innych produktów odzwierzęcych. Oprócz kubków smakowych ta kolorowa zapiekanka nacieszy też oko, ponieważ prezentuje się bardzo efektownie. Podobno połączenie ryżu (oczywiście tego brązowego) z fasolą to bardzo cenny zestaw(...)płyn odparuje (około 45 minut). Pod koniec gotowania dodaj fasolę. Gotową aromatyczną mieszankę rozprowadź na warstwie polenty, a z wierzchu polej całość sosem salsa. Piecz w temperaturze 180 °C przez 40 minut. Wyjmij z piekarnika i przed podaniem odczekaj 10 minut. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, miąższ ponacinaj w kratkę i wydobądź go za pomocą łyżki. Kawałki awokado rozprowadź

Roślinna - blog wegański

Proponowane wyszukiwania