mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:502/704)

Roladki z bakłażana i mięsa mielonego w sosie pomidorowym. Pomysł na pyszny obiad. Wskazówki co zrobić by bakłażan nie pochłania 244

Bakłażan sam w sobie zawiera śladowe ilości tłuszczu. Niestety podczas obróbki może go bardzo dużo pochłonąć. Więc uważam, że w tym przypadku trzeba użyć małych trików

wysmienity
Grillowana w szynce parmeńskiej pierś kurczaka w sosie z serka Apetina, z dodatkiem groszku cukrowego w szynce parmeńskiej z mło 149

Wiosna zapukała do mojej kuchni i jakoś tak od razu kolorowo się zrobiło i chyba smaczniej niż zwykle. Zachciało mi się młodych ziemniaczków! Z koperkiem, z

Mango Papaja
Surówka z kapusty kiszonej z oliwą z oliwek Sabino Leone od Almy. Tradycja smaku 193

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

Kuchnia po mojemu
wolno pieczone nóżki z kurczaka w whiskey 183

 Zabawne, nigdy nie przepadałam za udkami z kurczaka, a coraz częściej pojawiają się na blogu. Staram się odczarować to z pozoru nudne danie i zdaje

Cook&Love
Zupa grzybowa z makaronem 193

Zupę grzybową lubię pod każdą postacią i z różnymi dodatkami, z dodatkiem makaronu i suszonych grzybów jest bardzo smaczna i aromatyczna. Składniki: 2 udka z kurczaka

Bajeczna Kuchnia
Paszteciki a'la szczecińskie 314

Paszteciki a'la szczecińskie Jestem rodowitą szczecinianką, choć już niemal 10 lat mieszkam na Podlasiu, to nie zapomniałam smaku szczecińskich pasztecików, popijanych czerwonym barszczem instant z

na moim stole...
Kaczka po mazursku 228

 Ostatnio polubiłam kaczkę. W tej wersji jest naprawdę świetna - aromatyczna, delikatna i mięciutka. Miód, ocet jabłkowy i majeranek - przysmak z Mazur. :) Na dwie porcje: 2

Kuchenna Kontrrewolucya
Wołowina po chińsku - obiad w 15 minut 221

W Al-Khobar są knajpki hinduskie, libańskie, włoskie, jest też mój ulubiony  Steak  House  Restaurant , ale typowo chińskiej knajpki tutaj nie widziałem, a

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Stripsy jak z KFC 230

Składniki:1 podwójna pierś kurczaka1 jajko1/2 szklanki mąki1/3 szklanki mlekaSól, pieprz, papryka czerwona ostra, kurkuma2 szklanki mąki do obtoczeniaOlej do smażeniaPrzepis:Pierś kroimy w paski wzdłuż

Emcia Pichci
Zupa pomidorowa z mięsno-pieczarkowymi pulpecikami 196

Zupa pomidorowa1,5 litra wody500 g sok pomidorowy zagęszczony - ja kupuję w Biedronce - uważam, że jest bardzo dobry1 cebula2 ząbki czosnkumarchewka1,5 kostki rosołowej drobiowej - nie

kolorowotorcikowo
Domowy gyros z frytkami 501

Domowy fast food w 15 minut? Tak to możliwe. W dodatku zdrowy bo bez sztucznych, gotowych mieszanek przyprawowych czy dań z torebki. Chcę wam udowodnić, że

Bernika - moj kulinarny pamietnik
placuszki/kotleciki z cukinii z nasionami 140

się pojawić wczoraj, ale Misi placuszki jednak wygrały. Jednak co się odwlecze to nie uciecze jak mówi przysłowie. Propozycja dzisiejsza może być na śniadanie, drugie śniadanie lub nawet na obiad zamiast zwykłych kotletów. Dodałam mąki razowej, można dodać każdej innej. Propozycja dal tych co nie mogą jeść jajek. Siemię lniane i nasiona chia idealnie zwiąże nam danie. Składniki(...)zasługa chia. Słonecznik nadaje chrupkości. Z przepisu wychodzi 5 sztuk - tyle ile na zdjęciu. Może ktoś się do nich przekona i wprowadzi do swojego menu. Czasami nie potrzebujemy mięsa, tylko mały zamiennik :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Kotlety rybne (nie tylko dla dzieci) 1938

Kolejny nie drogi i prosty obiad. W takich kotlecikach można przemycić naszym pociechom całkiem sporo rybki, za którą często nie przepadają. Kotleciki w tym wydaniu zapewne posmakują nie tylko maluchom. Składniki: 2 średniej wielkości dorsze bez głowy (można również wziąć filety, będzie mniej obierania)- moje rybki ważyły ok. 2,5 kg 5 dużych ziemniaków 3 duże marchewki 3 jajka pęczek(...)pozbywamy się kręgosłupa i tych większych ości - resztę możemy zostawić jak już całość zmielimy to nie będzie ich czuć) Rybę, marchewki, ziemniaki i natkę pietruszki mielimy w maszynce do mięsa na drobnym sicie. Tą czynność powtarzamy dwa razy. Doprawiamy solą i pieprzem. Do masy dorzucamy 3 jajka i całość dokładnie mieszamy. Jeżeli masa jest bardzo rzadka można dosypać odrobinę bułki

IMPRESJA SMAKU
Tagliatelle ze smażonym kurczakiem i szałwią 291

kapitalny! Tagliatelle ze smażonym kurczakiem i szałwią 2015-01-07 12:07:08 Proste, ale bogate smakiem połączenie smażonego kurczaka i szałwii z tagliatelle i parmezanem. Idealne na szybki obiad, choć nic nie stoi na przeszkodzie, aby uświetniło także nieco bardziej doniosłe okazje dla dwojga. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 200g filetu z kurczaka 150g tagliatelle lub wąskiego(...)całość winem i zwiększamy ogień. Podgrzewamy intensywnie bez przykrycia aż do odparowania wina kilka razy mieszając. Gdy wino odparuje, zmniejszamy ogień z powrotem do średniego. Liście szałwii układamy obok mięsa i smażymy całość przez 1, maksymalnie 2 minuty często mieszając. Mięso powinno się lekko zrumienić, a winno-maślany sos zrobić się gęsty. Zestawiamy patelnię z ognia i przykrywamy. W międzyczasie

Kulinarna Pokusa
Pstrąg pieczony z piekarnika. Smaczna ryba w pietruszokowo-czosnkowej marynacie. 218

poodcinał łebki, mi zostało tylko... albo.. aż.. rozdysponowanie, poporcjowanie. I tak co nieco zamroziłam w całości, co nieco pokroiłam w dzwonki, a trzy dorodne podałam dziś na obiad :) Powiem tak wyszły przepyszne. Polecam :) Składniki : - pstrąg wypatroszony ( u mnie bez głowy i ogona ) - olej 2 łyżki - pietruszka suszona 1 łyżka - czosnek suszony 1 łyżeczka - domowa wegeta ( lub sól, pieprz(...)termoobiegiem, w połowie czasu pieczenia, obracam pstrągi na drugą stronę, zmniejszam temperaturę do ok.180 stopni C. Czas pieczenia zależy od wielkości pstragów, trzeba sprawdzać, ryba jest gotowa kiedy jej mięso zbieleje. Nie można piec za długo bo będzie sucha. Tak przygotowane pstrągi podaję zazwyczaj z frytkami i dowolną surówką. Dziś na życzenie córki zamiennik surówki stanowił brokuł gotowany na parze

Kuchnia z widokiem na ogród
Pikantne szaszłyki z kurczaka w sosie jogurtowym 221

Przed nami sezon grillowy, u nas na razie z piekarnika - drobiowe szaszłyki z ryżem sosem jogurtowym, nadającym daniu pysznego słodko-kwaśnego charakteru :)  SKŁADNIKI (dla 4

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczeń wołowa z multicookera 183

Od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką wielofunkcyjnego urządzenia kuchennego, zwanego mukticookerem. A czemu szczęśliwą ( i to nie jest wpis sponsorowany), ponieważ to urządzenie pozwala zaoszczędzić dużo czasu

Kulinarne przygody Gatity
Faszerowana pierś z kurczaka w cieście francuskim. 363

Składniki: 2 pojedyńcze piersi z kurczaka, 300g pieczarek, cebula, 1 opakowanie ciasta francuskiego, garść startego sera żółtego, olej lub oliwa, sól, pieprz, jajko. Przygotowanie: Pieczarki umyć

W kuchni u Moniki
Rosół drobiowo- wołowy z domowym makaronem 225

Kolejne danie z cyklu "Jak u Mamy" Tym razem niezastąpiony niedzielny rosół z makaronem własnoręcznie "ukręconym".  A czy Wy robicie makaron, czy idziecie na łatwiznę

Kuchnia w czekoladzie
Gołąbki z młodej kapusty 202

Lubicie gołąbki? Ja też i kiedy się już zdecyduję je zrobić to zawsze wychodzi mi pełny kociołek. Gołąbki z młodej kapusty są najlepsze, a do nich

codojedzenia
Pierś z gęsi w jabłkach i żurawinach pieczona, Cydrem Miłosławskim Jabłkowym skropiona 147

okrytą listkami szałwii, pieczoną na polskich jabłkach i żurawinie. Pyszne i soczyste jabłuszka skierniewickiej odmiany Alwa o winnosłodkim smaku oraz kąpiel w Cydrze Miłosławskim pomogły wyczarować wykwintny świąteczny obiad. Kruchą i mięciutką gęsią pierś podałam z kluskami śląskimi. Na Węgrzech dni św. Marcina obchodzone są 8 i 9 listopada, więc bardzo nie zgrzeszyłam serwując danie już wczoraj :) Nasze kubki smakowe(...)ziarenkach) Czerwony pieprz ucieramy w moździerzu, dodajemy przyprawy, czosnek wyciskamy przez praskę lub siekamy, łączymy wszystko z olejem i mieszamy. Pierś z gęsi myjemy i osuszamy. Skórę należy ponacinać. Mięso solimy z obu stron, nacieramy marynatą i okładami listkami szałwii. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Pierś obsmażamy na rozgrzanej patelni po 2-3 minuty z każdej strony, najpierw

Delicious Titbits
Pierogi z kiełbasą 276

Kto czyta naszego bloga wie, że jesteśmy mięsożercami i pierogożercami Pierogi przygotowuję bardzo często, gdyż uwielbiam je jeść od dzieciństwa. Najbardziej smakują mi ruskie pierogi , może

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię