mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:495/704)

RoloPizza 203

Dziś mamy Święto Pizzy! Dlatego przydałoby się zjeść pizze :D A co powiecie na przepis w nieco innym wydaniu? Na przykład RoloPizza, zawiniętą pizze w roladę

Niezły Młynek
Gyros z kurczaka 248

Bardzo szybki i smaczne danie obiadowe, nie wymaga dużo pracy, możemy je przyrządzić w każdej chwili. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki przyprawy do grosa

Bajeczna Kuchnia
Grochówka 86

Prawdziwa domowa grochówka gotowana na żeberkach wędzonych. Jest smaczna i pożywna, bardzo ją lubię szczególnie zimową porą. Składniki: 300 gram wędzonych żeberek 2 marchewki 1 pietruszka

Bajeczna Kuchnia
Wielki klops na kanapki – pyszna wędlinka 942

Wielki klops na kanapki – pyszna wędlina Uwielbiam wielkiego klopsa, nie wiem nawet czy to prawidłowa nazwa . Czasami widuję coś podobnego pod nazwą pieczeni rzymskiej , ale

Ogrodnik w podróży
Indyk w cieście z nutą orientu 147

SKŁADNIKI 400 g fileta z indyka 1/4 papryki czerwonej, żółtej i zielonej sok z 1/2 limonki 1/2 puszki mleczka kokosowego 4 łyżki mąki z amarantusa 2

ClauditteMissCooking
Makaron "po chińsku". 225

     Czasami przychodzi taki dzień, że nie mam czasu lub ochoty na długie stanie przy "garach" i w takich chwilach przygotowuję właśnie takie danie

Rozpustne gotowanie
PULPETY WIEPRZOWE Z BAZYLIĄ 141

Dawno mnie tu nie było. Przepraszam ale nie miałam weny na wymyślanie, ciągle i namiętnie wcinałam  CHŁODNIK  z młodymi ziemniaczkami i koperkiem. Nie mogłam

pieprzny smaczek
Dietetyczne naleśniki po bolońsku 177

Weekend oficjalnie rozpoczęty, za miesiąc o tej porze będziemy dzień przed wigilią, już sobie przypominam te coroczne pieczenie i gotowanie do późnych godzin nocnych, żeby tylko

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Strogonow. 291

Boeuf Stroganow (nazwa od bœuf – z franc. "wołowina" i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa) – popularne danie, w Polsce nazywane Strogonow . U mnie w domu dość często gości

Kuchnia Beaty
Pieczona kaczka z pszennymi placuszkami 167

Kiedyś, kiedy byłam dzieckiem, w moim rodzinnym domu często jadało się kaczkę. Najczęściej była nadziewana jabłkami, jabłkami z rodzynkami lub farszem wątróbkowym. Zawsze była pachnąca i

Codzienna kuchnia niecodzienna
Lasagne z cukinii 210

Sezon na cukinię właśnie się rozpoczął, nie może więc jej zabraknąć w naszym letnim menu. Świetnie się komponuje z różnymi dodatkami, co umożliwia różnorodne wariacje kulinarne

Smakowity Blog Kulinarny
Dynia duszona- zucca 162

                                          SKŁADNIKI1kg dyni1 cebulapapryczka chilipietruszkasóloliwa z

zielonacukinka
Wielkanocny gulasz z wołowiny 150

Pyszny gulasz z wołowiny z ciemnym piwem, brokułami i marchewką w wersji na ostro. Idealny na sycący obiad. Gulasz z wołowiny z brokułami i marchewką: Składniki Ilość porcji: 4 Wołowina – 500 g Kasza gryczana niepalona – 300 g Brokuły – 300 g Mini marchewki – 200 g Ciemne piwo – 200 ml Bulion wołowy – 250 ml 1 cebula(...)chilli. Mieszamy, zalewamy ciemnym piwem i gotujemy kilka minut, aż alkohol odparuje. Następnie wlewamy bulion wołowy, przykrywamy garnek pokrywką i dusimy na małym ogniu przez około 2 godziny, aż mięso zmięknie. Brokuła dzielimy na różyczki i razem z marchewką wrzucamy do garnka. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i podajemy z ugotowaną według przepisu

ale Pysznie
Pstrąg faszerowany pieczarkami w jabłkach zapiekany 209

Tradycyjna kuchnia polska w nietypowym wydaniu Chyba wszyscy się zgodzą, iż mięsa zapiekane z jabłkami to tradycyjna potrawa w kuchni polskiej. Same jabłka są typowym surowcem wielu polskich dań, deserów, nalewek i przetworów. Kuchnia polska docenia produkty runa leśnego, jak choćby grzyby . Od wieków jadamy zgodnie z tradycją ryby słodkowodne , do których należy m.in pstrąg tęczowy , odławiany z rzek(...)wcale nie taki dziwoląg... Potrawa ta zawiera wszystkie elementy tradycyjnego, polskiego gotowania i surowce powszechnie wykorzystywane w polskiej kuchni. Polecam przyjrzeć się mu z bliska i przygotować na niedzielny obiad :) Składniki dla 3 osób: 3 pstrągi tęczowe - średnie 300g świeżych pieczarek 1 cebula - duża 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka bułki tartej 3 jabłka 1/2 szkl. soku jabłkowego

Grunt to przepis!
Pieczone kotlety schabowe 146

Kolejny przepis na „trochę” lżejszy obiad. Kotlety schabowe z piekarnika, pieczone z odrobiną masełka w kąpieli wodnej aby nie były suche. Osobiście nie przepadam za schabowymi, ze względu na to że ociekają tłuszczem, ale od czasu do czasu do czasu zjem oczywiście, zdecydowanie wolę mielone. Pieczone schabowe są inne niż te które jadłam wcześniej, są wilgotne, lekko czuć(...)jajka rozmącone z 4 łyżkami mleka bułka tarta do panierowania mąka do panierowania 10 łyżeczek masła Przygotować żaroodporne naczynie o wymiarach np. 20 cm na 30 cm, wysmarować masłem. Mięso umyć, pokroić na jedno centymetrowe plastry. Każdy plaster włożyć do foliowej reklamówki, rozbić na grubość około 1/2 cm z każdej strony. Posolić i popieprzyć z dwóch stron. W miseczkę nasypać

moj przepis na
Pappardelle z pesto i rozmarynowym kurczakiem 186

Pappardelle…podoba mi się nazwa tego makaronu, który przypomina tagliatelle. Szerokie wstążki makaronu ładnie się prezentują na talerzu i pasują do grubo pokrojonych smażonych piersi z kurczaka . Niedzielny obiad przygotowany. Pappardelle z pesto i rozmarynowym kurczakiem Składniki: na 4 porcje 350 g pappardelle, użyłam świeżego makaronu 4 łyżki pesto z jarmużu 1 czerwona chili 180 g szparagowej fasoli garść(...)praskę czosnkiem. Rozgrzej olej. Wrzuć gałązkę rozmarynu na rozgrzany tłuszcz, a następnie piersi z kurczaka. Smaż po obu stronach po 2-3 minuty w zależności od grubości filetów. Usmażone mięso pokrój pod skosem na kawałki. Na tą samą patelnię wrzuć szparagową fasolkę i oczyszczone z ziaren czerwone chili. Smaż aż fasola będzie gotowa ale wciąż al dente. Na talerzu ułóż

codojedzenia
Zapiekanka z kurczakiem, szynką i pieczarkami. 245

Szybki obiad, czy gorąca kolacja, myślę że dobrym pomysłem jest zapiekanka. W lodówce zawsze znajdzie się coś na takie danie- poza tym jest szybka w przygotowaniu. SKŁADNIKI: 300gr. makaronu(u mnie świderki) polędwiczki drobiowe około 10-15 dag. 5 plastrów kindziuka surowego 5 plastrów wędzonej szynki 1 mała cebula około 3 cm ogórka zielonego 30 dag. pieczarek  10 pomidorków(...)godz., następnie usmażyć na maśle klarowanym, szynkę, kindziuk, cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do fileta, smażymy jeszcze  5min.   naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy warstwę mięsa i kiełbasy,posypujemy startym serem, następnie drugą warstwę makaronu, usmażone pieczarki, posypujemy delikatnie serem, jajka mieszamy ze śmietaną, dodajemy resztę żółtego startego sera, dokładnie mieszamy, zalewamy zapiekankę, pilnujemy, żeby płyn dotarł

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania