mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:509/704)

Pomysł na… rosołowe tartaletki 154

Nigdy nie sądziłam, że moje dzieci tak  bardzo pokochają zupy. Pałeczkę „zupowego mistrza” wytrwale i niezmiennie dzierży moja Mama, a ja ograniczam się

gutfut
Piers I kurze w sosie serowym 124

Szybkie i pyszne danie. Idealne na imprezy. Piersi kurze umyć, osuszyć i pociąć na mniejsze kawałki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Dodatkowo obsypać suszonym

Kuchnia Pokoleń
Spaghetti alla bolognese 90

Spaghetti alla bolognese, albo jak mawiają Włosi spaghetti z Ragu’ alla Bolognese czyli klasyczne, najprostsze i według mnie najlepsze na świecie spaghetti. Składniki: 3/4 kg. makaronu

Smaczne Potrawy
Placki ziemniaczane z gulaszem (przepis 2) 234

Składniki: Gulasz: 700g wołowiny, 2 średnie cebule, 350g pieczarek, 2 świeże papryki (żółta i czerwona), 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, vegeta (niekoniecznie), papryka słodka czerwona, 4

W kuchni u Moniki
Kotlety z cukinii z twardym serem 149

Dźwięk tłuczenia niedzielnych kotletów rozchodził się w bloku od ósmej. Uległam i też postanowiłam potłuc trochę kotletów :) Ale nie ze schabu czy kurczaka :) A z cukinii

Weekendy w domu i ogrodzie
Frytki z batatów 245

Składniki na 3 porcje. Składniki: 2 bataty (ok. 700-800 g) 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki ulubionych przypraw do ziemniaków (np. mieszanka rozmarynu, oregano

Emcia Pichci
Pierś z gęsi 232

Kolejne wyzwanie za nami :D Pierś z gęsi SKŁADNIKI: 1kg piersi z gęsi kilka ziemniaczków 1 por śmietana 2 ząbki czosnku oliwa sól, pieprz, majeranek, pieprz

MarciochaKucharzy
Strogonow z polędwiczki wieprzowej. 231

Jak wspominałam wcześniej STROGONOW to potrawa, która często gości na moim stole, ale przygotowuję go z kurczaka. W ostatnim czasie miałam okazję jeść go z polędwiczki

Kuchnia Beaty
Ciecierzyca burger 145

Czas od czasu rodzina życzy sobie "fast foody". Choć tak naprawdę niewiele mają one wspólnego z rynkowymi odpowiednikami i co do "fast" też mam spore wątpliwości

Magiczna kuchnia Darii
Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem 226

Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafioremSkładniki:  duża kość schabowa  2 małe cebule  1/4 główki młodej białej kapusty  300 g brukselki

Moja smaczna kuchnia
Potrawka z kurczaka a’la Gyros 1044

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrawka z kurczaka a’la Gyros podawana na ryżu to pyszna propozycja na obiad. Inspirowałam się przepisem ze strony przepisy.pl , wprowadzając kilka małych modyfikacji. Danie to bardzo nam przypadło do gustu. Mam nadzieję, że Wam również zasmakuje :) Polecam Wam także wypróbować przepis: Sałatka Gyros ognista Potrawka z kurczaka a’la Gyros – Składniki: 500g piersi(...)Gyros – Wykonanie: Kurczaka pokrój w kosteczkę, wrzuć do miseczki. Dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek i opakowanie przyprawy do Gyrosa. Wymieszaj i odstaw na 30 minut, by mięso przeszło przyprawami. Cebulę pokrój w piórka. Rozgrzej patelnię, wrzuć na nią cebulę i kurczaka. Pod koniec smażenia przykryj patelnię na 1-2 minuty, by kurczak trochę się ‚podusił’. Papryki pokrój

Kulinarne Przeboje
Obiad po persku 307

Witam! Już po obiedzie? My tak. Dzisiaj był obiad po persku . Co niektórzy z Was wiedzą, że mój małżonek wywodzi się z Iranu, więc nasza domowa kuchnia obfituje w różnego rodzaju perskie potrawy . Muszę przyznać, że po tylu latach małżeństwa nieźle gotuję po persku. Dzisiaj znowu zebrałam pochwały…no tak chwalipięta ze mnie(...)papierowym ręczniku. W dużej misce przygotuj marynatę, mieszając oliwę, jogurt, szafran, kurkumę, czarny i kajeński pieprz oraz sól. Wymieszaj marynatę i dodaj pałki kurczaka, wymieszaj tak aby całe mięso było pokryte marynatą. Odstaw na godzinę lub marynuj przez noc. Zamieszaj ras podczas marynowania. Marynowane pałki z kurczaka piecz w piekarniku nastawionym na 200ºC przez 45 minut. Po połowie czasu odwróć

codojedzenia
Meksykańska zupa z kurczakiem i ciecierzycą 160

już wpisała się do mojego kanonu posiłkowego. Bardzo lubię robić ją w lecie; jest lekko kwaskowa, pikantna, zachwycająca świeżością warzyw, a z drugiej strony bardzo treściwa i jako jednodaniowy obiad zupełnie wystarczająca w jakiś upalny dzień. Miłośnicy kuchni meksykańskiej będą z pewnością nieco zaskoczeni lekkością tej zupy, ale na pewno nie rozczarowani. Musicie spróbować(...)Bulion zagotować. Czosnek przepuścić przez praskę prosto do bulionu. Cebulę pokroić w grube piórka (ja przekroiłam na ćwiartki i wyjęłam z zupy, kiedy się rozgotowała), chili w drobniutką kostkę. Mięso (filet w całości) i warzywa rzucić do bulionu, gotować na niewielkim ogniu 20 minut. 2. Ciecierzycę odsączyć z zalewy, dorzucić do bulionu. Avocado pokroić w cienkie półplasterki, skropić sokiem

Kuchnia Prezydentowej
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem w sezamie z pomidorowym kuskusem. 193

Taki szybki obiad dziś. W poszukiwaniu inspiracji w lodówce natknąłem się na filety drobiowe, które prosiły się już o zjedzenie, względnie zamrożenie. Chciały to mają. Czego użyłem? -połówki filetów z kurczaka -kilka pieczarek -por część biała i zielona -sos sojowy -ser żółty -białe wino półwytrawne -pieprz, sól, papryka słodka -puszka pomidorów -świeże oregano -oliwa -masło klarowane -groszek zielony -łyżka ziaren(...)Rozwijamy z foli. Jajko roztrzepujemy, dodajemy do niego sezamu, tak by zrobiła się z tego papka. Roladki obtaczamy w bułce, następnie w sezamie z jajkiem i znów w bułce. Mięso podsmażamy z każdej strony kilka minut na patelni na maśle. Następnie przekładamy na suche naczynie żaroodporne i wkładamy na 20 minut do piekarnika w temperaturze 160 stopni. Pozbędziemy się

BaRepas
Polędwiczka wieprzowa a'la Wellington 202

600 g polędwiczki wieprzowej opakowanie ciasta francuskiego 100 g szynki prosciutto (lub innej surowej, podsuszonej szynki) 150 g pieczarek, łyżka musztardy 1 żółtko50 ml oliwy

Świat Domowej Kuchni