Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenBardzo lubie karkówkę i chętnie choć rzadko ją przygotowuje. Jakiś czas temu zamieściłam już przepis na żeberka w kapuście, teraz przygotowałam w podobny sposób
Kuchnia BeatyZupa ogórkowa z ogórków małosolnych smakuje podobnie jak ogórkowa z kiszonych. Ogórki małosolne są bardzo u nas popularne, podobnie jak zupa ogórkowa. Nigdy jeszcze nie próbowałam
codojedzeniaNaprawdę niewiele trzeba, aby posiłek podnieść do rangi wydarzenia. Puszka kukurydzy czy cieciorki to absolutnie niezbędniki każdej zapracowanej pani domu, w mojej szafce kuchennej zawsze
Wanilia i KardamonŚwieża ryba zawsze wygrywa z mrożoną, soczysta z chrupiąca skórka- pycha! Kupując świeże filety możemy zapomnieć o kruszącym się suchym rybim mięsie i ciągnącej się skórze
Cook&LoveWarzywa faszerowane nieodzownie kojarzą mi się z jesienią. Ponieważ papryka taniutka, nic tylko trzeba korzystać, póki sezon trwa. Papryka, kasza jaglana, kurczak, trochę przypraw, ser na
psgotujemySkładniki: (na 8 roladek) 8 plastrów schabu, 400 g pieczarek, 1 świeża papryka (może być również konserwowa), 1 cebula, 3-4 ogórki kiszone, sól, pieprz, musztarda
W kuchni u MonikiKocham dania, które się szybko przygotowuje, a jak już się je przygotuje, to nie trzeba nad nimi stać. Takie właśnie są dania z piekarnika. Gotowe składniki
Moja DelicjaHot-Dogi to jedna z popularniejszych i najprostszych dań typu fast food uwielbianych przez dzieci i dorosłych. Tradycyjna, amerykańska przekąska składa się jedynie z bułki, gorącej
Słodka StronaOwoce morza odkryłam stosunkowo niedawno, jednak była to miłość od pierwszego wejrzenia, a w dodatku miłość odwzajemniona. Wciąż się ich uczę i poznaję nowe rodzaje, smakuję
Taste Of My DayMięciutkie,smaczne i aromatyczne medaliony z indyka,które są doskonałą propozycją na obiad. Użyłam przyprawy Galeo do indyka po staropolsku,którą jakiś czas temu dostałam w ramach współpracy. Powiem Wam,że mi osobiście przypadła do gustu gdyż znalazłam tam mieszankę moich ulubionych ziół tj. cząber,majeranek,rozmaryn,tymianek - mieszanka jest bardzo aromatyczna.Jedyny minus,który zauważam to sól,która znajduje się(...)grubsze plastry. Następnie medaliony obsmażamy na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony po ok 2 minuty - wyjmujemy na talerz. Cebulę oraz czosnek podsmażyć na tym samym tłuszczu co mięso,dodać pieczarki i chwilę dusić.Warzywa lekko obsypałam mieszanką przypraw Galeo do indyka oraz pieprzem.Dołożyć obsmażone mięso,zalać rosołem bądź wodą przegotowaną tak by mięsko się nie przypaliło a powoli
Niespełnione zdolności kulinarneWg mojego męża zrazy wołowe zawijane, to klasyczne i wykwintne polskie danie z wołowiny, które doskonale nadaje się na niedzielny, świąteczny czy inny uroczysty obiad
Delicious Titbitsinne dodatki, ale zapewniam, że może być ich wiele. Żałowałam że nie miałam już dostępu do kurek, bo taki sos z nich i mięsna roladka byłyby świetnym pomysłem na obiad. Spróbujcie koniecznie, warto! Składniki na ok 8 gofrów: 400g ziemniaków 100ml + 3 łyżki bulionu warzywnego Krakus 2 łyżki śmietany 18% 2 jajka 3 łyżki oleju + 1 łyżka 100g mąki pszennej(...)masę ziemniaczaną i smażymy gofry na złoty kolor. Swoje gofry podałam w wersji śniadaniowej, z bekonem, przyrumienionymi pieczarkami, jajkiem sadzonym oraz rukolą. Równie dobrze będą smakować jako dodatek do mięs, gulaszy czy smakowych dipów
Kuchnia w czekoladzieNaleśniki i kuchnię włoską kocham najbardziej na świecie, a w tym przepisie udało mi się połączyć jedno i drugie. Co z tego wyszło? Pyszna lasagne! :)
Cooking Monsterbędzie chinol jak zwykłam mawiać i siedząc w pracy nie mogłam się doczekać aż wrócę do domu szybko ogarnę temat obiadu i w końcu zjem ten obłędny makaron. Obiad robi się całkiem szybko i przyjemnie, ale najgorsze było powstrzymanie się od jedzenia przed zrobieniem fotki serio. Slinę miałam prawie do kolan walcząc z aparatem ( który jak widać niestety(...)octu ryżowego 2 łyżki cukru kokosowego lub brązowego 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Robimy marynata do mięsa: w miseczce łączymy sos teriyaki i sos sojowy, dodajemy połowę obranego i startego na tartce imbiru i jeden przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso myjemy i kroimy na bardzo cienkie plasterki
W kuchennej krainie