mięso mielone - 22854 przepisów (strona:666/1524)

Kluski śląskie nadziewane mięsem z duszonymi porami 135

Kluski śląskie to popularne danie w kuchni polskiej. Dzisiejsza propozycja to kluchy nadziewane mięsem podane na kołderce z duszonych porów. Proste, domowe jedzonko. Pycha!

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Hamburger 123

Składniki mięso wołowe sól pieprz kminek mielony olej Przygotowanie Mięso zmielić, przyprawić (porządnie) solą, pieprzem, kminkiem. Wlać odrobinę oleju i wyrobić. Uformować hamburgery odpowiednie wielkością do bułki i smażyć po 2 minuty z każdej strony na niewielkiej ilości oleju.. Dodatki według smaku, pomidor, ogórek, cebula, majonez, ketchup, musztarda, sałata..... Bułkę przekroić polać olejem i podpiec ok 4 minuty

Gaździnka warzy
Pasztet z królika pomidorami i żurawiną 134

soli i gotuję do miękkości mięsa. Cebule kroję w kostkę i przesmażam na oleju, dodaję wątróbkę i dalej smażę. Bułkę namaczam w mleku. Mięso ugotowane studzę, obieram i mielę maszynką do mięsa razem z warzywami które gotowałam i wątróbką. Masę przekładam do miski, dodaję bułkę odsączoną, jajka, sól, pieprz, oliwę od pomidorów cztery łyżki i wyrabiam mięso dokładnie, dodaję pestki

wesoła kuchnia
Kiełbasa Lisiecka według Jacka W 330

g/kg -ziele angielskie 0,5 /g/kg -jelita wołowe grube 40-45 mm Wykonanie: Mięso z szynki kroimy 2 x 3 cm i delikatnie rozbijamy tłuczkiem do schabowych Mięso z karkówki mielimy fi 8 mm Oba mięsa peklujemy  osobno przez 48 godz. Następnie łączymy mięsa i dajmy 350 g wody Potem dajemy wszystkie przyprawy stopniowo i mieszamy do kleistości mięsa

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa Lisiecka według JackaW 290

g/kg -ziele angielskie 0,5 /g/kg -jelita wołowe grube 40-45 mm Wykonanie: Mięso z szynki kroimy 2 x 3 cm i delikatnie rozbijamy tłuczkiem do schabowych Mięso z karkówki mielimy fi 8 mm Oba mięsa peklujemy  osobno przez 48 godz. Następnie łączymy mięsa i dajmy 350 g wody Potem dajemy wszystkie przyprawy stopniowo i mieszamy do kleistości mięsa

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
klasyka w kuchni czyli spaghetti bolognese 108

suszonej bazylii odrobina startego sera typu parmeńskiego sól, pieprz dodatkowo do posypania natka pietruszki lub świeża bazylia sposób przygotowania Mięso wołowe drobno siekamy,  nie mielimy go ponieważ mielenie, zmienia strukturę mięsa (staje się maziste i ciągliwe, a nie o to w tym przepisie chodzi), następne oprószamy je pieprzem, delikatnie solimy i odstawiamy w chłodne miejsce. Na rozgrzaną  dużą

Miód i pieprz
Pulpety w sosie koperkowym 196

Składniki: klopsiki: mięso indycze mielone (500 g), sucha bułka pszenna, przyprawy: sól, tymianek, pieprz ulubiony makaron  sos: bulion drobiowy 1 litr, koperek świeży/mrożony, ew mąka do zagęszczenia sosu i odrobinę mleka. Przygotowanie: Mięso indycze łączymy z namoczoną bułką pszenną i przyprawami. Formujemy klopsiki i gotujemy w bulionie drobiowym z ok 10-15 minut. Dorzucamy koperek

Karczma Honorietty
Męskie domowe hamburgery z frytkami 254

Wczoraj obiad serwował mąż, postanowił uraczyć nas domową kuchnią amerykańską, czyli hamburgerami z frytkami. Wyszły pyszne, mięso było soczyste, aromatyczne, idealne. Jedynie kupne frytki to był

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pulpety indycze w zupie kalafiorowej 165

Pożywna zupa na pokrzepienie w chłodne dni. Jest bardzo smaczna i zdrowa. Lubią ją dzieci :) Składniki:0,5 kg mięsa mięsa z indyka 

Bon Appetit Małgorzaty
Hamburgery wg Julii Child z grilla 156

Kolejny przepis Julii wzięty na tapetę to hamburgery. Jej recepturę ograniczam tylko do przygotowani samego mięsa, dodatki to inwencja każdego z was. Jej hamburgery różnią się

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Cannelloni w sosie z ricotty 176

pierwszy.Muszę przyznać , że ta wersja odpowiada mi bardziej .W domu zapach niesamowity a dla kubków smakowych istny raj :) Wspaniałe danie na przywitanie Nowego Roku :) Składniki: 400 g mięsa mielonego wołowego 3 łyżki oleju cebula ząbek czosnku puszka krojonych pomidorów ok. 20 rurek cannelloni 250 g sera ricotta 375 ml mleka 6 łyżek startego sera typu parmezan suszone oregano(...)szczypta mielonej słodkiej i ostrej papryki sól i pieprz Na dużej patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy, dodajemy do mięsa i smażymy , cały czas mieszając ok. 5 minut. Mięso doprawiamy solą , pieprzem, oregano i papryką. Dodajemy 1/3 puszki krojonych pomidorów. Dusimy kolejne 5 minut. Makaronowe rurki wcześniej obgotować lekko ok. 3  minut

Słodkości i nie tylko
Kotlety mielone z marchewką 201

Zawsze robię normalne kotlety mielone, a dzisiaj postanowiłam coś w nich urozmaicić. Dodałam więc marchewkę, może za wiele to ona nie zmieniła, ale zawsze to jakaś odmiana :) Dla mojego kota rudzielca też posmakowały, bo pozostawiony jeden na blacie w kuchni niestety został podjedzony, ehh co my się z nim mamy. Je słodycze (uwielbia czekoladę), wczoraj jadł frytki(...)wystygnięcia. I weź coś został za wierzchu, mimo tego że od małego był uczony że nie wchodzi się na blaty w kuchni on dalej robi swoje :) Składniki: mięso na mielone (nie wiem ile miałam, ale myślę że coś ok.500-700g) 1 marchewka 1 cebula 2 duże ząbki czosnku 2 kromki chleba lub bułka  buka tarta   przyprawy

charlotte gotuje
Gołąbki Babci z Farszem Wieprzowo-Wołowym, Ryżem i Kaszą - przepis podstawowy 223

Gołąbki o wyjątkowym smaku przygotowywane z przepisu Babci. Do tej wersji gołąbków dodajemy mieszane mięso wołowo-wieprzowe oraz ryż wymieszany z kaszą - to połączenie nadaje gołąbkom

Słodka Strona
Kotlety mięsno-warzywne w sosie tzatziki 146

Kotlety mięsno-warzywne w sosie tzatziki – to pyszne kotlety, dzięki którym łatwo można przemycić do obiadu porcję warzyw :) Nam bardzo zasmakowały i często goszczą na

Kulinarne Przeboje
Klopsy w skórkach 152

słodką papryką. Wyjmujemy też marchew, cebulę i czosnek. Zostawiamy pół marchewki, którą kroimy w słupki. Będą nam potrzebne do wypełnienia klopsów. Bułki moczymy a następnie odciskamy wodę. Łopatkę mielimy dwukrotnie. Mięso z kurczaka, marchew, cebulę, czosnek i bułkę również przepuszczamy przez maszynkę.    Do zmielonego mięsa dodajemy jajka i przyprawy do smaku. Wyrabiamy nasz farsz.    Rozkładamy skórkę

Maminek kulinarny
Bitki wołowe pikantne 174

Balcerzaka. Zawsze oprócz udźca, czy rostbefu, kupuję worek ok. 2,5 kg wołowiny na gulasz. Zawsze znajdą się w nim spore kawałki wołowiny, które nadają się na bitki. Część mięsa mielę na kotlety, czy burgery, z reszty robię gulasz. Udało mi się ostatnio kupić ładny kawałek mięsa na zrazy i postanowiłam zrobić z niego bitki. Bitki wołowe można podawać

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mielonka na kanapki 204

Domowa mielonka ...dużo lepsza niż ze sklepu.....oczywiście zrobiona w szynkowarze ..i z dodatkiem  przyprawy Kebabczeta  , którą można kupić  tutaj. .. mięso mielone  2 łyżeczki soli peklującej  2-3 łyżeczki żelatyny przyprawa  Kebabczeta około 50 ml wody Do mięsa dodać przyprawy i wodę, wyrobić mięso dłonią,aż mięso wchłonie wodę.Wyrobione mięso przełożyć

Moje domowe kucharzenie
Cukinia nadziewana kuskusem i mielonym z indyka 207

gotowanie 2 łyżek ryżu przekracza moje granice cierpliwości). Czas: 1 godzina Składniki: 1 mała cukinia 3   łyżki mielonego mięsa z indyka lub kurczaka 3 łyżki suchego kuskusu 1 mała cebula sól do smaku pieprz mielony do smaku maggi w płynie do smaku Jarzynka lub podobna przyprawa ok. 1/2 łyżeczki 2 szklanki wody 3 g koncentratu pomidorowego(...)powstał ,, kubek". Wydrążony miąższ zostawić. Kuskus zalać wrzącą wodą tak by go zakryła i odstawić na kilka minut by wchłonął cały płyn. Cebulę bardzo drobno pokroić. Wymieszać mielone, kuskus, połowę cebuli. Doprawić maggi , pieprzem. ..Kubki" z cukinii napełnić z lekką górką farszem. Ustawić w   średnim garnku obok siebie . Obsypać wydrążonym miąższem cukinii zmieszanym z pozostałą połówką cebuli

Buniabaje w kuchni