mięso mielone - 22854 przepisów (strona:659/1524)

Pulpety z otrębami w sosie koperkowym 193

manną ). Ostatnio mam ,, ciągotki" do otrębów. Nie wpływają na smak potrawy a nadają jej delikatności .A na pewno są zdrowe. Czas: 45 minut Składniki: Na pulpety: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 3 łyżki otrębów żytnich 1/2 miąższu bułki ( ja daję świeżą) 1/4 szklanki mleka sól do smaku pieprz mielony do smaku maggi w płynie(...)kopru sok z cytryny do smaku szczypta soli szczypta cukru Nastawić wywar warzywny na gotowanie pulpetów *. Bułkę pokroić w drobną kostkę i zalać mlekiem. Do mięsa dodać jajko , bułkę , otręby. Wyrobić doprawiając solę, pieprzem mielonym i maggi w płynie. Podzielić na 12 części ( można zrobić większe).Formować kulki i obtaczać w mące. Gotować w wywarze 20 minut. Wyłowić łyżka

Buniabaje w kuchni
Na kalarepkę marsz! ZAPIEKANE KALAREPKI FASZEROWANE. 158

środek, najlepiej za pomocą mocnej, twardej łyżeczki do kawy. To, co zostało, starłam na tarce i dodałam do mięsa. Pieczarki również starłam, cebulę drobno posiekałam, dorzuciłam do mięsa. Wbiłam jajko, dodałam przyprawy, bułkę tartą i dokładnie wyrobiłam jak masę na mielone. Napełniłam dołki kalarepek. Połowę przykryłam serem, połowę zostawiłam bez niczego. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni. Kalarepki umieściłam(...)naczyniu żaroodpornym, wlałam na dno trochę wody.*  Wstawiłam do pieca i piekłam około godziny. Jeśli zacznie coś za bardzo się przypiekać, mięso lub kalarepki, przykryć aluminiową folią. Podałam ciepłe, ale idealnie sprawdzą się jako przekąska na zimno. * Woda, podczas pieczenia, będzie wytwarzać parę. Kalarepki będą bardziej miękkie,  delikatniejsze, a jednocześnie nie wysuszą się zbytnio - zostaną soczyste. Smacznego życzy

W kuchni Karmel-itki
Mini burgery wieprzowe 167

upiec samemu małe  bułeczki hamburgerowe - i już nic więcej nie potrzeba. Tylko buła i mięso. Możemy oczywiście zrobić burgery normalnej wielkości - będą tak samo dobre!  Polecam!składniki (8 dużych lub 16 małych kotlecików)500 g mielonej wieprzowiny ( u mnie szynka)1 łyżka startego imbiru4 starte ząbki czosnku1 łyżka posiekanej mięty2 łyżki sosu sojowego1

Stare Gary
Moussaka 104

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Moussaka to jedno z najbardziej tajemniczych, niejednoznacznych i unikalnych dań. A do tego pyszne! Przygotujcie greckie

CRAVEmonkey
Rolada schabowa z jabłkami, grzybami i jarmużem 123

Dzisiaj chciaam wam pokazać schab, który nie tylko jest pyszny, ale i ładnie się prezentuje. Idealnie sprawdzi się na rodzinnym obiedzie, dużej imprezie, a jeśli coś

Polska Zupa
Hamburger z salami 145

lubi zjeść dobrego burgera? U mnie są często, bo uwielbiamy mięso. Dzisiejszy hamburger będzie z dodatkiem salami. Polecam! Koniecznie musicie je przygotować! Składniki : * bułki do hamburgerów * 300g mięsa wołowego mielonego * sól, pieprz do smaku * kilka plasterków salami * pomidor  * ogórek * czerwona cebula  * roszponka * majonez, ketchup Przygotowanie : Mięso doprawić i dobrze wymieszać. Na grillowej patelni usmażyć burgery. Układać

Magiczne Życie Marty
Spaghetti z kurkami a la mąż 187

mielonego-wołowego mały słoik kurek marynowanych 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 2 papryki- czerwona i żółta mała puszka kukurydzy mała puszka groszku 200 ml passata - gęsty przecier pomidorowy 200 ml bulionu wołowego i 200 kurczakowego sól, pieprz, papryka 4 serki topione 3 łyżki oliwy Wykonanie: Na rozgrzanym oleju podsmażamy poszatkowaną cebulę- około 3 min. Dodajemy mięso mielone i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy aż mięso nie będzie różowe. Dodajemy passatę,  bulion wołowy i kurczakowy. Zagotowujemy. Dodajemy kukurydzę i groszek. Gotujemy około 5 min. Płuczemy kurki z marynaty. Kroimy paprykę. Dodajemy do garnka i gotujemy dalsze 3 min. Doprawiamy solą ,pieprzem i papryką. Dodajemy serki topione do zagęszczenia sosu. Wyłączamy po rozpuszczeniu serków. Gotujemy makaron

Smaki Edyty
Pierogi z indykiem, szpinakiem, pomidorami suszonymi i pinii 110

czerwona, 100 g świeżego szpinaku, 10 pomidorów suszonych w oleju, 2 łyżki oleju z pomidorów suszonych, 2 łyżki orzeszków pinii, 1 łyżka masła, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony, 2 duże ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonego cząbru, ponadto: masło, świeży rozmaryn. Przygotowanie: ciasto na pierogi: 400 g mąki przesiewamy do dużej miski, dodajemy sól. Pozostała mąka przyda się(...)nabrać złoto brązowego koloru. Mięso będzie w środku nieupieczone, tak ma być.   Odstawiamy do przestygnięcia, kroimy w mniejsze kawałki i krótko miksujemy, żeby uzyskać efekt tzw. szarpanego mięsa. NIE MIELIMY !   Cebulę, czosnek kroimy w drobną kosteczkę, pomidory suszone w niewielkie kawałeczki, a szpinak siekamy.   Na patelnię po smażonym mięsie dolewamy olej z pomidorów i podsmażamy czosnek

Moniki Smakołyki
Gołąbki z młodej kapusty z ryżem 180

szynki 50 dag ryżu  2-3 cebule smalec sól  pieprz majeranek czosnek w granulkach sos: koncentrat pomidorowy śmietana około 200 ml  pieprz biały mielony sól do smaku łyżka skrobi Mięso gotuję z odrobiną soli. Po ugotowaniu, studzę i obieram. Cebulę(...)przesmażam na smalcu i mielę w maszynce razem z mięsem.  Kapustę myję, obrywam brzydkie liście, wykrawam głąba , zanurzam w lekko osolonym wrzątku, zostawiam na chwilkę ( 2- 3 minutki) i ściągam delikatnie listki ( trzeba uważać aby nie były za miękkie, ani za twarde). Odkładam je do przestudzenia. Odcinam twarde „nerwy” z liścia.  Do zmielonego mięsa dodaję ugotowany al’ dente

Takie tam pichcenie
Kotleciki z białej kiełbasy, duszone z cebulką, jabłkiem i cydrem 83

Ostatnio przygotowując domową białą kiełbasę  zostało mi troszkę mięsa w nadziewarce i w lejku, którego nie dało rady już nabić w jelita. W związku z

Kocham..lubię..gotuję..
Kotlety w kropki na nutę indyjską 91

Jak wiadomo w Indiach mięsa wieprzowego się spożywa bardzo mało, chyba że wśród chrześcijan. Moje kotlety są właśnie z łopatki wieprzowej i smakują wybornie w indyjskich

Moje Małe Czarowanie
Rosół na kościach z pulpecikami 121

Sama słodycz z mięsa ukryta jest w kościach. Jeśli dodatkowo kości te pokruszymy, podsmażymy i potem upieczemy to w rezultacie otrzymamy bazę do pysznego rosołu, który

Moje Małe Czarowanie
Spaghetti Bolognese 160

Wychodzi 5 porcji  po 70 g makaronu 100 g mięsa 100 g sosu Przygotowanie : CZYTAJ DALEJj >>>

Sylwetka Od Kuchni
Krakowska parzona 487

kl.2 1 kg Przyprawy i materiały pomocnicze -peklosól 18-20 g/kg -cukier 1 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -kolendra mielona 1 g/kg -czosnek świeży dobrej jakości 2 g/kg -osłonka białkowa kaliber fi 65-75 -sznurek wędzarniczy Wykonanie Kupione mięso poddajemy klasyfikacji. Mięso kl.1 kroimy w kostkę 3 lub 4 cm natomiast mięso kl.2 tniemy w dowolne kawałki. Następnie(...)Wykonujemy to tłuczkiem do schabowych. 2 kg zmiękczamy natomiast 1 kg pozostawiamy w postaci kostki. Mięso zmiękczamy uderzając kilka razy każdy kawałek ale bez przesady to nie schabowe :) Mięso kl.2 mielimy na sitku fi.8 mm. następnie każde mięsko wyrabiamy do kleistości .Kolejna czynność to łączenie kl. 1 i 2 i dodanie 100 g wody i bardzo dokładne mieszanie w między

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Burgery jagnięce 173

była to zbyt duża porcja, postanowiłam więc przerobić mięso na burgery. Wyszło siedem niewielkich kotlecików. Jeżeli maja stanowić solidne obiadowe danie, lepiej przeznaczyć po dwa na osobę, a oprócz bułki, dołożyć jeszcze trochę frytek.  Inspiracją był przepis z   tej  strony   składniki ( ok 6 niedużych ) 600 g mielonej jagnięciny u mnie łopatka 1 cebula - drobno pokrojona

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania