mięso mielone - 23354 przepisów (strona:659/1557)

Imbirowe klopsiki 143

Smaczne, szybkie w wykonaniu kotleciki mielone. Składniki: 40 dag mięsa wieprzowego mielonego, 2 łyżki wody, ½ łyżeczki mielonej słodkiej papryki, ¼ łyżeczki mielonego imbiru, sól do smaku, pieprz do smaku, mąka do panierki, olej do smażenia. Wykonanie: Z podanych składników przygotować mięsną masę . Formować małe kuleczki, obtaczać w mace, smażyć na gorącym oleju

Tradycyjna Kuchnia
Krokiety z gotowanego kurczaka 163

jeżeli ktoś używa, można ugotować w kostce rosołowej). Cebulę kroimy w kostkę, paprykę również w kostkę. Podsmażamy, na koniec dodajemy posiekany czosnek. Bułkę moczymy w wodzie po gotowaniu mięsa. Wszystko mielimy w maszynce do mięsa lub w blenderze. Dodajemy sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki i jajko. Wyrabiamy masę. Ręce delikatnie moczymy w wodzie i formujemy krokiety. Rozgrzewamy olej na patelni

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Krokiety w waflach z mięsem mielonym 331

jajka, bułka tarta, oliwa. PRZYGOTOWANIE: Mięso gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę kroję w piórka i szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę do mielenia. Do mięsa dodaję jajko oraz przyprawy. Dokładnie mieszam masę. Wafle przekrawam na pół i przykrywam wilgotną ściereczką. Odstawiam na 5 minut, aby zmiękły. Na środek każdego z wafli nakładam porcję farszu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Baton wieprzowy gotowany 163

parze. SKŁADNIKI: 40 dag mięsa wieprzowego z łopatki 2 ząbki czosnku sól do smaku (ok. 1 łyżeczki) pieprz czarny do smaku 2 łyżki majeranku 50 ml wody PRZYGOTOWANIE: Mięso wieprzowe mielimy w maszynce do mięsa na grubszych oczkach. Mięso przekładamy do miski, 2 ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa, dodajemy 2 łyżki majeranku, doprawiamy solą i świeżo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Spaghetti bolognese 195

wyszło bardzo dobre oczywiście jak na moje kubki smakowe. składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti 400 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów krojonych olej do smażenia 1 opakowanie przyprawy do  spaghetti bolognese Kamis ser żółty do posypania Na patelni podsmażyć mięso mielone, gdy mięso zmieni kolor dodać krojone pomidory z puszki oraz przyprawę Kamis. Wszystko razem dusić

Monia miesza i gotuje
SMAŻONA PERLICZKA 180

oleju kokosowego bezzapachowego - sól, pieprz - czosnek mielony i/lub świeży (kilka ząbków) Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzać masło klarowane i olej kokosowy. Ułożyć kawałki mięsa, skórą do dołu i przyrumienić. Następnie kawałki mięsa odwracamy na drugą stronę, solimy, delikatnie oprószamy świeżo mielonym pieprzem oraz mielonym czosnkiem. Po obsmażeniu przewracamy kawałki mięsa znów na drugą stronę(...)posypujemy solą oraz mielonym czosnkiem. Garnek przykrywamy pokrywką, palnik zmniejszamy i smażymy nasze mięso do miękkości. W trakcie jeszcze 1-2x odwracamy mięso i posypujemy czosnkiem. Trwa to ok.1-1,5h. Mięso powinno być miękkie. Gdy mamy zbyt małą ilość tłuszczu, w trakcie smażenia podlewamy mięso małą ilością gorącej wody, tak by się nie przypaliło. Gdy dodajemy do mięsa

Smaczne Zdrowe
Chili con carne 411

łyżeczki)- słodka papryka (1 łyżeczka)- kmin rzymski mielony (pół łyżeczki)- pieprz, sól- 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. W garnku rozgrzać oliwę, wsypać ostrą i słodką paprykę, oregano, kmin rzymski. Dodać czosnek i cebulę, smażyć około 3 minuty ciągle mieszając. Do cebuli dodać mięso i smażyć przez kilka minut, dopóki nie zmieni(...)pokroić w sporą kostkę, chili (po uprzednim usunięciu pestek) drobno poszatkować i dodać razem z kukurydzą do mięsa. Po około 5-7 minutach dodać osączoną czerwoną fasolę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jeśli jest za mało pikantne dodać ostrej mielonej papryki. Gotować jeszcze 5 minut, tak żeby papryka była miękka. Podawać z ryżem, makaronem lub tortillą. Smacznego

W poszukiwaniu inspiracji
Kotlety mielone z cebulą i czosnkiem 103

Długo kombinowaliśmy, by dotrzeć do smaku sprzed lat. Takie mielone mieliśmy ciągle w pamięci. Grubo mielona łopatka wieprzowa, do tego słodki smak smażonej cebuli i czosnek. Tajemniczy składnik pojawia się na końcu. I co, że niezdrowe? Samo oddychanie jest większą trucizną, niźli ten, tajemniczy dodatek. Składniki 500 g łopatki(...)wieprzowej 2 duże cebule 6 ząbków czosnku bułka tarta 1 jajko 1/4 łyżeczki maggi mąka olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie M Mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, na dużych oczkach. Mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, na dużych oczkach. Cebule kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy do mięsa razem z jajkiem i kilkoma łyżkami bułki tartej. Masę

R'n'G Kitchen
8 SANTE znaczy zdrowie - Kotlety z soczewicą 149

Coś ostatnio za mięsem nie przepadam. Jak już gotuję to mielone albo coś z kurczaka. Chyba się przejedliśmy. Także dzisiaj zamiast mięsa mamy w kotletach ugotowaną soczewicę. Soczewica jest źródłem witamin z grupy B, potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku i miedzi. Przyprawiamy tak jak mielone. Kotlety wyszły smaczne i na pewno nie raz będą u mnie(...)Składniki : * szklanka czerwonej soczewicy Sante * cebula * ząbek czosnku * garść natki pietruszki * 2 łyżki tartego żółtego sera * 1 jajko * różowa sól himalajska Sante , pieprz , mielona czerwona papryka , przyprawa do mięsa mielonego * 8 łyżek otrębów żytnich Sante * olej rzepakowy  * 5 łyżek mąki pełne ziarno    Przygotowanie : W osolonej wodzie ugotować soczewicę i odsączyć na sitku. Do zimnej dodać

Magiczne Życie Marty
Konserwowe wędzone smarowidło 47

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Mielone było na maszynce nr 8 -wędzona pachwina szt. 2 waga  2 kg / 16 mm -wędzona polędwica szt. 2 waga 0,800 kg / 16 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -4 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę  -3 g/kg pieprz czarny -3 g/kg pieprz ziołowy białowieski -5 g/kg papryka płatek mix -1g/kg chilli jalapeno(...)Mięso było peklowane w solance 9%. Wędzonki były wędzone na ciepło 50 stopni 4 godziny i bez dodatkowej obróbki termicznej tyko wędzone. Odnośnie surowca uważam że tu można troszkę pozmieniać jak ktoś chce zamiast polędwiczki można dać boczek lub karkówkę kto co lubi najbardziej. Osobiście dałem polędwiczkę bo ją lubię za jej smak i delikatność mięsa. Wędzonki mielimy dodajemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
WYKWINTNY PASZTET Z INDYKA LUB KRÓLIKA 423

roku do jego przygotowania użyliśmy mięsa z indyka. Większość pasztetów jest przygotowywana z mięsa gotowanego, jest wówczas taki miałki-smarowny. My preferujemy pasztet przygotowany z surowego, mielonego mięsa. Polecam Wam bardzo mocno bo jest po prostu rewelacyjny. Gdy raz się go spróbuje, inny już nie smakuje. Przekonajcie się sami. A na pewno się nie zawiedziecie. Przepis zaczerpnięty od Kurta(...)karkówka, boczek, wątróbka) myjemy, kroimy i marynujemy przez około 30 minut w przyprawach (majeranek, gałka, ziele ang.,sól, pieprz). Następnie mięso, słoninę, wyciśniętą bułkę, cebulę oraz grzyby mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa dodajemy stopione masło, jajka, brandy i posiekaną natkę pietruszki-całość mieszamy. Po dokładnym wymieszaniu przekładamy do wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą foremek. Dokładnie wygładzić

Smaczne Zdrowe
KOTLETY MIELONE Z UDEK KURCZAKA 274

Jeśli jeszcze nigdy nie robiliście kotletów mielonych z wyfiletowanych udek kurczaka - polecam gorąco!  Mają rewelacyjny smak.  Są delikatne, ale bardziej wyraziste niż te, które robiłam kiedyś z piersi kurczaka.  Podane z buraczkami czy surówką zadowolą najbardziej wybrednych :) Składniki: mięso b ez kości(...)skóry z 6 udek kurczaka 2 jajka bułka tarta 1 cebula 2 ząbki czosnku majeranek sól pieprz słodka papryka suszona bazylia olej do smażenia Wykonanie:  Mięso kroimy na mniejsze kawałki, mielimy wraz z cebulą i czosnkiem. Do masy dodajemy jajka, 2 łyżki bułki tartej i przyprawy. Wszystko dokładnie wyrabiamy mokrymi dłońmi. Formujemy okrągłe kotlety, panierujemy każdy w bułce tartej

Walijskie Pichcenie
CHRUPIĄCY, CZOSNKOWY UDZIEC Z INDYKA 190

grubym dnem rozgrzewam tłuszcz. Mięso myję, przecieram delikatnie ręcznikiem kuchennym, z każdego kawałka wycinam dokładnie kość a mięso kroję na mniejsze kawałki,  zwykle 3-4 (zależne od wielkości, wolimy mniejsze). Na rozgrzany tłuszcz (garnek na dużym palniku) wkładam kawałki mięsa (skórą do dołu) i smażę do czasu aż skóra nabierze lekko rumianego koloru. Mięso przewracam na drugą stronę(...)także czosnkiem, gotowym mielonym lub mielę go sama w młynku. Zmniejszam palnik, garnek zakrywam pokrywką i smażę (bardziej nawet duszę, mięso puszcza wodę...) na średnim, a następnie na najmniejszym palniku. W trakcie przewracam jeszcze mięso kilka razy, posypuję je także jeszcze (dość obficie) z 2 razy czosnkiem z młynka lub gotowym mielonym (jaki mam pod ręką). Smażę

Smaczne Zdrowe
Pasztet z królika według Danusi 156

wystygnie to dodać do gara pokruszoną/pokrojoną czerstwą bułkę, niech sobie nasiąknie tym "sosem".  Teraz mięso oddzielamy od kości i całość dwukrotnie mielimy w maszynce do mięsa. Przy drugim mieleniu używamy bardzo drobnego sitka. Do masy dodać pieprz, sól, startą gałkę muszkatołową i jajka i dokładnie wszystko wyrobić. Formę smarujemy smalcem i obficie wysypujemy bułką tartą. Ciasno upychamy

Marder&Marder Manufacture
Kotlety mielone z żółtym serem 350

Dziś uczta: ciekawe kotleciki mielone oraz młode ziemniaczki i buraczki. Składniki: -ok. 1 kg mięsa wieprzowego -ok. 15 dkg żółtego sera -cebula -3 ząbki czosnku -1 czerstwa bułka -2 jajka -sól, pieprz i pieprz ziołowy -olej do smażenia -bułka tarta do panierowania(...)Cebulę kroimy w drobną kostkę                               i podsmażamy na patelni.    Mięso, czosnek i namoczoną, odsączoną bułkę mielimy w maszynce.     Do mięsa dodajemy jajka, cebulkę, pieprz, pieprz ziołowy i sól do smaku. Wyrabiamy.    Ser kroimy na plastry o grubości

Maminek kulinarny
Mielonka wieprzowa z szynkowara 212

600 g mięsa z łopatki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego 1 łyżeczka peklosoli 1 łyżeczka papryki słodkiej 3 łyzki mąki z cieciorki 1 łyżeczka majeranku szczypta

Gotowanie jest łatwe
Domowa biała kiełbasa z jajkiem 378

robić domowe kiełbasy, które po sparzeniu możemy suszyć lub smażyć. Do domowego wyrobu kiełbasy potrzebujemy nadziewarkę (lub końcówkę do maszynki do mielenia mięsa, która umożliwi nadziewanie mięsa do jelit) oraz jelita wieprzowe lub baranie, w których będziemy umieszczać mięso. Wszystko to można znaleźć na stronie DobraKielbasa.pl , miejscu stworzonym dla miłośników domowych mięsnych wyrobów. Oprócz sklepu, strona zawiera przepisy i wskazówki(...)uznania. My lubimy białą kiełbasę z dużą ilością czosnku, majeranku i świeżo mielonego pieprzu. Dobór mięsa też zależy od osobistych preferencji. Nasza propozycja jest następująca. SKŁADNIKI Mięso: 2 kg łopatki wieprzowej 1 kg karkówki wieprzowej 1 kg podgardla Przyprawy: sól świeżo mielony pieprz świeży czosnek (1 główka lub mniej, w zależności od preferencji) rozmaryn świeży (posiekane listki

OstryKęs
Mielone w sosie śmietanowo - grzybowym. 205

już zamrożone. Byłam mile zaskoczona, bo sos, był pyszny, jak ze świeżych grzybów. Dobrze, że mam w zamrażalniku, jeszcze kilka paczek :) Taki sos, możecie też zrobić do innego mięsa, niekoniecznie mielonego. Składniki: 400-500 g. mięsa zmielonego 1/2 cebuli 1 kajzerka czerstwa 1 jako 1 łyżka musztardy sól, pieprz, majeranek bułka tarta, do obtoczenia kotletów olej do smażenia

Agusiowe smakołyki
Rybne burgery z czosnkiem niedźwiedzim 222

nawet znane są burgery wegetariańskie składające się na przykład ze zmielonych roślin strączkowych, takich jak ciecierzyca lub fasola. Burger to nic innego, jak rodzaj kotleta z mielonego lub siekanego mięsa uformowanego w kształcie płaskiego placka. Zapraszam więc do siekania, mielenia… na rybne burgery z czosnkiem niedźwiedzim. Składniki: - 1 kg świeżej ryby (dorsz, mintaj) - 1 czerstwa bułka - ok. ½ szklanki mleka(...)sól morska - mąka krupczatka do panierowania - olej rzepakowy lub oliwa do smażenia Dodatkowo: - foremka w kształcie obręczy Bułkę moczymy w mleku. Umyte i osuszone filety, pozbawione skóry mielimy w maszynce do mięsa razem z cebulą i odciśniętą bułką. Do masy rybnej dodajemy sól, musztardę, przyprawy (uprażone na suchej patelni, potem roztarte w moździerzu – kolendra, kminek i gorczyca), czosnek niedźwiedzi

mojewypiekiinietylko