mięso mielone - 22854 przepisów (strona:656/1524)

PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ + FILMIK 87

Pierogi z mięsem i kapustą są rewelacyjne, smaczne i na każdą okazję. Kapusty dałam tyle co mięsa, więc farsz wyszedł bardziej mięsny.  Nadmiar możemy zamrozić i ugotować przed podaniem. Polecam przepis.  SKŁADNIK :   1 kg łopatki wieprzowej 2 marchewki, kawałek selera,1 pietruszka, 2 cebule 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, kilka kulek pieprzu  jarzynka do smaku(...)soli  1/4 szklanka oleju ciepła woda do zagniecenia ciasta  PRZYGOTOWANIE :  Mięso i warzywa wkładamy do garnka, dodajemy 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, kilka kulek pieprzu, jarzynkę, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.  Po ugotowaniu wszystko studzimy, odcedzamy, mięso i jarzynę mielimy w maszynce do mięsa.  Kapustę gotujemy ( może jej być nawet 2 kg, tyle

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczona pierś indyka na ciepło i zimno. Wędlina dla dzieci. 135

byłam fanką indyka, ale życie zmusiło mnie do polubienia jego mięsa. Moje dziecko nigdy nie chciało jeść wędlin ani czerwonego mięsa (wyjątkiem są kotlety mielone;)  Jedynym akceptowanym mięsem w kanapkach okazał się pieczony indyk lub kurczak. I tak musiałam znaleźć sposób na uczynienie zjadliwym mięso, którego nie lubiłam. Najbardziej przeszkadzał mi zapach i ,,wiórowatość" piersi indyka

Codziennik Kuchenny
Klopsiki z indyka z kaszą jaglaną na parze w sosie pieczarkowym 181

Kaszę przekładam do garnka i zalewam zimną wodą. Gotuję ok. 15 - 20 minut na średnim ogniu. Pod koniec gotowania dodaję masło klarowane. Po ugotowaniu odstawiam do ostygnięcia. 3 Mięso z indyka mielę w maszynce do mięsa. 4 Marchewkę i cukinię ścieram na tarce o małych oczkach. 5 W misce dokładnie mieszam ręką mięso, jajko, marchewkę, cukinię, kaszę jaglaną i sól

Book of spells
FASZEROWANY SZCZUPAK W GALARECIE 308

pietruszkę, po 15 minutach dokładamy  głowę, gotujemy  jeszcze 15 minut. Warzywa wyjmujemy  z wywaru, odkładamy  3 marchewki do dekoracji, pozostałe marchewki, pietruszkę i mięso z ryby mielimy  przez maszynkę do mięsa. Masę doprawić do smaku solą i pieprzem, wbić jajko, dobrze wyrobić. Do odłożonej skóry szczupaka nałożyć farsz. Ukształtować, zawinąć ciasno w folię spożywczą. Wywar

Z Majeczką w kuchni
Łopatka Świąteczna na winie i warzywach 110

zjeść z chlebkiem . Składniki: łopatka  wieprzowa 1.1/2 kg majeranek 2 garście sól i pieprz do natarcia mięsa czosnek 6 ząbków( starty lub sprasowany) do natarcia mięsa papryka czerwona mielona słodka do natarcia mięsa liść laurowy 3-4 szt ziele angielskie 4-6 szt brokuł jedn sztuka wino czerwone wytrawne 1.1/2 szklanki Wykonanie: Łopatkę myjemy,osuszamy ręcznikiem

Różowa kuchnia
PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 147

przekładamy do garnka z marchewką, pietruszka, 1 cebulą i selerem. Dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach, zalewamy bulionem i gotujemy aż mięso będzie miękkie.Wszystko wykładamy ( mięso i warzywa ), mielimy w maszynce do mięsa łącznie z namoczoną i wyciśnięta bułką. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i magi. Pozostałe cebule drobno kroimy z czosnkiem i podpiekamy na oleju

Kulinarne Fantazje Marioli
Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym 208

Mix warzyw i mięsa Składniki 300 g makaronu spaghetti 250 g zmielonej łopatki wieprzowej 3 pomidory 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1 cebula 1 papryka 2-3

czarrna od kuchni
Burgery bez mięsa z czerwonej fasoli i ciecierzycy 206

BURGERY WEGETARIAŃSKIE Z FASOLI CZERWONEJ I CIECIERZYCY - KOTLETY MIELONE BEZ MIĘSA Burgery z fasoli i ciecierzycy to fajna alternatywa dla mięsnych kotletów mielonych. Te są delikatniejsze w smaku, mocno doprawione, z wyraźną nutą orientalną. Do tego sos jogurtowy a’la tzatziki i mamy super przekąskę dla gości, lunch do pracy lub samodzielny obiad dla całej rodziny. Doskonała

Calzonella.com
Pyzy z mięsem i warzywami czyli tanio i smacznie 292

oliwy Ziemniaki obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe ziemniaki przeciskam przez praskę i odstawiam do przestygnięcia. W czasie kiedy ziemniaki się gotują przygotowuję farsz. Mięso i warzywa mielę w maszynce do mięsa. Cebulkę kroję w kostkę i podsmażam na oliwie. Do zmielonego mięsa dodaję podsmażoną cebulę, dosmaczam solą i pieprzem i dokładnie mieszam. Farsz gotowy

Magiczna kuchnia Darii
Drobiowa wędlina 166

gram wędzonego boczku 2 ząbki czosnku tymianek szczypta gałki muszkatołowej papryka słodka kmin mielony sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Mięso z indyka, boczek oraz czosnek mielimy w maszynce do mięsa o grubych oczkach. Mięso z kurczaka kroimy w średnią kostkę. Wszystkie składniki wraz z przyprawami, dobrze wyrabiamy ma gładką masę. Wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Mięso przekładamy

kgwjanczewo
pierożki rosyjskie pieczone 138

pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku. Farsz będzie na tyle wilgotny, że bez problemu powinien dawać się formować i nie sypać. ================================== Wszystkie składniki na ciasto łączymy

w mojej kuchni
Rosyjskie pieczone pierożki--- Russian ravioli al forno 200

pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak WYKONANIE  .Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku. Farsz będzie na tyle wilgotny, że bez problemu powinien dawać się formować i nie sypać. Wszystkie składniki na ciasto łączymy

w mojej kuchni
Galantyna z kurczaka z marchewką i zieloną pietruszką 1105

lotkach skrzydełek, podcinamy dookoła skórę. Cała czynność nie jest zbyt skomplikowana ani trudna, wystarczy kilka-kilkanaście minut skupienia.Kiedy skóra będzie już zdjęta, odkrawamy mięso od kości i mielimy je.Zmielone mięso doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, majerankiem. Dokładnie wyrabiamy. Dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę i pokrojoną w kostkę (dowolnej wielkości) ugotowaną marchewkę. Łączymy wszystko dokładnie, lecz delikatnie, żeby

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pomysły na fit śniadanie na słono 108

uprażyć na suchej patelni. 4. Podsumowując – Upieczonego batata podawać z twarożkiem, posypanego posiekaną kolendrą i słonecznikiem. 2. Muffiny jajeczne z mięsem SKŁADNIKI na 8 muffinek: – Indyk pieczony lub wcześniej podsmażony ok 70g – Mięso wołowe mielone podsmażone 70g – Cebula czerwona 1 sztuka – Pomidor 1 sztuka (bez skórki) – Pół cukini – 3 jajka(...)Grana Padano 60g – Majonez 2 duże łyżki – Musztardą ostra łyżka – Orzechy włoskie garść PRZYGOTOWANIE: Po pierwsze mięso jedno i drugie musi być wcześniej upieczone lub podsmażone. U mnie indyk był w wczorajszego obiadu, a wołowe mielone podsmażyłam na maśle. Następnie cebulę i pomidora pokroiłam w drobną kosteczkę i wrzuciłam do miski z 3 jajkami. Później

Czynniki pierwsze
Chilli con carne 156

sklerozę 😊 Danie z gatunku średnio fotogenicznych, ale za to niesamowicie pyszne i piekielnie ostre. Nazwa oznacza dokładnie "chilli z mięsem". Jeśli więc lubicie pikantne potrawy, to jest to coś dla Was. Składniki na 4-5 porcji: 500 g mielonej wołowiny 4 duże ząbki czosnku 1 papryka czerwona 2 średnie cebule 300 g pomidorów (mogą być z puszki) 1 puszka(...)papryczki chilli (w zależności jaką ostrość jesteśmy w stanie znieść) 2 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego) 2 lekko czubate łyżki suszonego oregano 3 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki (opcjonalnie) sól do smaku 2 łyżki oleju Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i posiekać drobno. Papryczkę chilli przekroić, usunąć pestki i posiekać drobno. Czerwoną

Codzienna kuchnia niecodzienna
Spaghetti z pulpecikami i sosem pomidorowym 165

swojemu). Dzieciaki za nimi szaleją, więc jak tylko mam nieco więcej czasu, robię je z przyjemnością, mimo, że sama za mięsem nie przepadam. Pulpeciki polecam Wam zrobić z mięsa mielonego samodzielnie (ew. zmielonego przy Was, w sklepie, z wybranego kawałka mięsa), bo w gotowcach można znaleźć niespodzianki, które niekoniecznie chcielibyście jeść ;). Składniki na 4 porcje: 250 g mielonej wieprzowiny 250 g mielonej wołowiny 2 łyżki startego parmezanu 1 jajko 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka soli 3 łyżki kaszy manny lub bułki tartej Sos: 2 puszki pomidorów (lub w sezonie, 1 kg świeżych pomidorów) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 2 łyżki oliwy Dodatkowo

Obiad za dychę
Peklowana i zapiekana karkówka-Idealna na Wielkanoc 140

środę i zapiekłam w czwartek no to mamy tydzień czasu.Wyszła wyśmienita, na gorąco idealna, a na kanapki po prostu w dziesiątkę.Zachęcam was do peklowania mięsa. Można potem spożyć na gorąco jak i na zimno np jako wędlinę na kanapki. Składniki na 1.1/2 litra wody woda 1.1/2 lita sól peklowa 90 g ( na 1 wody dajemy(...)chłodna,teraz wkładam karkówkę( zalewa musi zakrywać całe mięso-mięso musi być dość ciasno włożone). Garnek zakrywam i wkładam do lodówki na 7 dni,codziennie przekładam mięso" do góry nogami" by równomiernie się peklowało. Krok 2 Po siedmiu dniach wyjmuje karkówkę z solanki, doprawiam majerankiem czosnkiem sprasowanym i papryka czerwona mieloną( nacieram mięso). Natarte mięso wkładam do naczynia

Różowa kuchnia
Pulpeciki w sosie koperkowym 149

osób, będziemy potrzebować: 0,5 kg  mięsa wieprzowego - mielonego 1 cebule 2 ząbki czosnku 1 marchewkę pół szklanki bułki tartej 1 jajko 1 pęczek kopru (ja użyłam mrożonego) kostkę rosołową 3 łyżki mąki 3 łyżki miękkiego masła sól i pieprz Zaczynamy! Cebulę siekamy na drobno i wyciskamy czosnek do miski z mięsem. Mieszamy ręcznie składniki. Następnie

Kolejny blog o gotowaniu
Burgery w parowcach – domowy fast food 83

Burgery w parowcach Od jakiegoś czasu domowy fast food w postaci burgerów, hot dogów, frytek jest bardzo pożądanym przez rodzinę obiadem. I rzeczywiście – jak robię

Dorota Smakuje
Kotlety mielone drobiowe z suszonym czosnkiem niedźwiedzim i cytrynową nutą 178

ząbki czosnku - 2 cebule - sól morska - sól ziołowa - pieprz czarny grubo mielony - 2 łyżeczki kurkumy - suszony czosnek niedźwiedzi - 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny Dodatkowo: - bułka tarta - olej lub oliwa do smażenia Opłukane i osuszone filety mielimy w maszynce do mięsa wraz z odciśniętą bułką, 1 cebulą i czosnkiem. Dodajemy startą na drobnej tarce skórkę z wyparzonej cytryny, pieprz(...)wymagają dodatkowej zachęty. Bardzo lubiane przez dzieci, ale również przez dorosłych. Warunkiem przygotowania dobrych mielonych jest świeże, samodzielnie zmielone mięso. Pozostałe składniki to detale, które nie mniej jednak decydują o końcowych efekcie potrawy. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również inne przepisy na mielone znajdujące się na blogu: Kotlety mielone w stylu włoskim Kotlety mielone

mojewypiekiinietylko
Pikantna Pizza Bolognese 169

wytrawnego czerwonego wina typu Bordeaux  500 g mielonej wołowiny  1 średnia cebula  2 ząbki czosnku  Na marynatę  do mięsa:  2 łyżki jasnego sosu sojowego  1 łyżeczka mielonej kolendry  szczypta suszonego oregano  szczypta mielonego pieprzu  1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki  1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej(...)żółta papryka  1 mała cebula  kilka świeżych pieczarek  marynowane jalapeno  świeża bazylia  mozzarella w kulce  tarty parmezan  Wykonanie :  1. Mięso łączymy z mieloną kolendrą, sosem sojowym, mieloną wędzoną papryką, pieprzem i oregano. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.  2. Marchewkę, pietruszkę oraz cebulę obieramy

vaniliowoczekoladowa
Szaszłyki z wołowiny 142

mięsa wołowego mielonego -duża cebula -jajko -sos sojowy ciemny -pieprz -sól -patyczki do szaszłyków Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy drobno pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy dwie łyżki sosu sojowego, pieprz i odrobinę soli. Wyrabiamy mięso na gładką pulchną masę. Można dodać trochę zimnej przegotowanej wody w trakcie wyrabiania co da nam aksamitną konsystencje mięsa. Tak przygotowane mięso odstawiamy

Kulinarne przemyslenia
Mielonka drobiowa. 238

całości -oregano 0,5 g do całości -żelatyna 3 g do całości -czosnek świeży wyciśnięty przez praskę 4 ząbki Wykonanie Bierzemy 200 g indyka i całość mięsa kurczaka mielimy na drobnym sitku 2,5 fi resztę mięska indyka traktujemy tłuczkiem do mięsa dość mocno ale bez nadmiernej przesady. Teraz oba mięsa zmielone i te w kawałkach peklujemy osobno czyli dodajemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.