mięso mielone - 22854 przepisów (strona:664/1524)

Wołowina na sałacie 169

batawskiej  1 owoc avocado dressing:  połowa dużego owocu granta kilka listków świeżej mięty łyżeczka miodu łyżka octu winnego jabłkowego świeżo mielony pieprz  Kotleciki: 300g mielonego mięsa wołowego marynata: łyżka musztardy dijon ząbek czosnku 2 łyżki sosu sambal oelek  sól, pieprz  + dwa plastry sera (ja użyłam goudę z czosnkiem niedźwiedzim - takie rarytasy u mnie(...)sklepiku ;) Zabieramy się do dzieła: Wołowinę mielimy (możemy kupić od razu zmieloną), mieszamy z marynatą, odstawiamy na co najmniej pół godziny do lodówki.  Zabieramy się za dressing: z granata wyjmujemy nasiona, wrzucamy je do naczynka od blendera, dorzucamy świeżą miętę, ocet, miód i pieprz. Blendujemy na gładko. Całość przecieramy przez sito, żeby pozbyć się ziarenek z granatu. Odstawiamy

Sajkofanka smaku
Fantazyjne kotlety mielone 162

mielone dodając do nich orzechy włoskie, słonecznik i kukurydzę. Udało mi się przemycić zdrowe składniki a kotleciki zyskały niezwykły smak. Chłopakom bardzo smakowały:) Składniki: 1/2 kg mieszanego mięsa mielonego,  cebula,  2 ząbki czosnku,  3/4 puszki kukurydzy,  1/3 szklanki orzechów włoskich,  jajko,  3 łyżki ziaren słonecznika, sól, pieprz,  3 łyżki bułki(...)tartej. Wykonanie: Mięso wyrobić, dodać jajko, posiekane orzechy włoskie oraz ziarna słonecznika. Dodać drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Wsypać odsączoną kukurydzę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron na złoto, następnie odsączyć na ręczniku papierowym

Z miłości do słodkości
Tagliatelle z klopsikami 200

Proste i ekspresowe danie, makaron z klopsikami i sosem pomidorowym. Klopsy są z mięsa drobiowego, więc delikatniejsze w smaku, do tego sos na bazie domowych pomidorów

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Faszerowana papryka 145

Cześć :) Od dawna miałam ochotę na faszerowaną paprykę... Kupiłam 2 papryki, kupiłam mięso, wróciłam do domu, po czym okazało się, że nie ma kaszy gryczanej... a

Pora coś zjeść
GULASZ WOŁOWY Z GRZYBAMI 205

duża cebula - 4 ząbki czosnku - sól ziołowa (u mnie z młynka) - świeżo mielony pieprz - sól (u mnie himalajska) - 1/2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina - garść suszonych grzybów - czosnek mielony - 1 łyżka oleju kokosowego bezzapachowego - 1 łyżka masła, u mnie bez laktozy (można pominąć) Grzyby zalać wrzącą wodą i odstawić na kilka minut. W garnku (u mnie wysoka patelnia) rozgrzać(...)dusimy pod przykryciem, co jakiś czas podlewając gorącą wodą, w miarę wyparowywania płynów. W jednym z podlań wykorzystujemy wodę z dodatkiem grzybów. W trakcie duszenia kilkakrotnie posypać również mielonym czosnkiem. Mięso dusimy na małym palniku, pod przykryciem do miękkości, ok.2,5 - 3h. Pod koniec dodajemy pozostałe ząbki czosnku pokrojone na mniejsze kawałki. Na samym końcu dodajemy masło, można oczywiście

Smaczne Zdrowe
Studzianina, studzienina, studzielina – kuchnia podkarpacka 164

czarnego pieprzu sól i pieprz mielony do smaku Mięso powinno być opłukane i osuszone. Nóżki trzeba dokładnie oczyścić. Jeśli jest na nich szczecina opalamy ją nad palnikiem gazowym, zeskrobujemy pozostałość nożem i dokładnie myjemy. Mięso i nóżki wkładamy do dużego garnka i zalewamy wodą jakieś 2 cm nad powierzchnię mięsa. Garnek ustawiamy na średnim palniku i zagotowujemy wywar, przy(...)ogień, częściowo garnek przykrywamy pokrywką i gotujemy mięso około 20 minut. Kontrolujemy, żeby żaden kawałek mięsa na dłużej nie pozostawał ponad powierzchnią wywaru. Po 2,5 – 3 godzinach, kiedy mięso jest prawie miękkie, solimy je (około 2 płaskich łyżek), dodajemy obraną marchewkę i pietruszkę oraz liść laurowy, ziele angielskie, i ziarna pieprzu. Mięso gotujemy dalej około 60 minut. Na kilka

Trzeci talerz
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 176

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka makaronowa z wołowiną 151

dente. Odstawiamy go do ostudzenia. Masło wrzucamy na patelnię. Gdy się rozgrzeje wrzucamy na patelnię mieloną wołowinę. Całość solimy i pieprzymy, a także dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i cztery łyżki sosu worcestershire. Tak smażymy do momentu aż zniknie czerwony kolor mięsa na patelni. Wtedy dodajemy przecier pomidorowy, a także 2 łyżki sosu sriracha (ewentualnie sproszkowanej papryki chili). Całość

Kuchennyviral.pl
Pomidorowy gulasz wieprzowy 154

puszka pomidorów pelati lub 2 duże pomidory ew. łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju lub smalcu 1 duży ząbek czosnku lub czosnek granulowany sól, pieprz, mielona słodka papryka, suszony lub świeży tymianek Mięso pokroić w równą kostkę - ok. 1 -1,5 cm. Cebulę obrać i pokroić w grube piórka. Marchewkę obrać i pokroić na równe plasterki. Na patelnię wlać(...)garnka i wlać odrobinę wody - 100 ml.  Dorzucić marchewkę i dusić na małym ogniu. Na patelnię wrzucić mięso, d odać odrobinę pieprzu, tymianku i paprykę mieloną  i zrumienić. Zrumienione mięso przełożyć do garnka. Dodać czosnek - przekrojony na pół lub czosnek granulowany. Wymieszać wszystko, przykryć i dusić ok. 20 minut do miękkości mięsa i marchewki. Następnie dodać pomidory

Ze smakiem bez glutenu
Klasyczne kotlety mielone 155

inni mizerię i ziemniaki puree. Ja nie mam z tym problemu bo uwielbiam wszystkie konfiguracje.   Klasyczne kotlety mielone   Składniki: 1 bułka pszenna, czerstwa 1 szklanka mleka 1 duża cebula 500 g mielonej wieprzowiny np. z łopatki lub karkówki 1 jajko 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz bułka tarta do obtoczenia kotletów(...)rękach. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na ciemno złoto na 2 łyżkach oleju. Mięso przełóż do miski, dodaj do niego: rozdrobnioną bułkę, podsmażoną cebulę, jajko, majeranek, dopraw solą i pieprzem do smaku.   Wyrabiaj mięso z dodatkami dłońmi do połączenia składników, najlepiej kilka minut (3-4 minuty).   Zwilżonymi wodą dłońmi

kuron.com.pl
Grillowanie z Dobrą Kiełbasą – Kofty 285

mielonego kminu rzymskiego 2 łyżeczki kurkumy 3/4 dużej główki czosnku przeciśniętego przez praskę albo posiekanego 1-2 papryczki chilli z pestkami (posiekana) sól pieprz olej słonecznikowy/rzepakowy WYKONANIE Mięso mielimy. Dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na co najmniej godzinę w chłodne miejsce. Po tym czasie formujemy kofty (podłużne kotleciki). Każdą koftę smarujemy olejem i nadziewamy na patyczek

OstryKęs
Tradycyjne spaghetti 120

spaghetti   Składniki: - przecier pomidorowy 500 ml - mięso wołowe mielone 300g - cebula - 250g pieczarek - oregano - sól i pieprz - papryka mielona słodka - 1 łyżka oleju - 1 łyżka masła - chili pieprz cayenne Sposób przygotowania: - przecier pomidorowy zagotuj tak, aby odparował jak najwięcej zawartej w sobie wody i dopraw - mięso wołowe usmaż na 1 łyżce oleju i spraw słodką papryką

MintTaste
Pierogi z mięsem 181

gotujemy mięso razem z marchwią, pietruszką, porem, selerem, 1 cebulą, liściem laurowym i zielem angielskim. Całość lekko solimy. Gotujemy do miękkości. Pozostałą cebulę kroimy i podsmażamy na maśle. Mielimy ugotowane mięso wraz z włoszczyzną z podsmażoną cebulą. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Dodajemy białka i dokładnie mieszamy. Farsz zamykamy w cieście, formując pierogi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Podajemy

Życie zamknięte w smaku
Mięsno-ziemniaczane pulpeciki z sosem gorgonzola 146

Cześć :) Tym razem zapraszam Was na pyszny obiad składający się z małych pulpecików z mięsa i ziemniaków w sosie na bazie sera gorgonzola! Danie jest przepyszne

Pora coś zjeść
Hamburger 165

takie mięso, jakiego użyłam, ale takie, jak powinno być. Może Wam uda się je znaleźć, co w sumie nie powinno być zbyt trudne. Gdybym miała w domu maszynkę do mielenia mięsa, nie byłoby problemu, a tak nie miałam wyjścia, jak kupić gotowca. Do zrobienia hamburgera zainspirował mnie Master Chef, ale postanowiłam nie kopiować żadnego przepisu, a po prostu zrobić(...)być zwykłe, nie musza być hamburgerowe) 500 g mielonego antrykotu wołowego 1 czerwoną cebulę 1 pomidora 1 szalotkę kilka listków sałaty kilka ogórków konserwowych pikantny keczup sos czosnkowy 1 niepełną łyżeczkę cukru 1 łyżkę musztardy (u mnie Dijon) 4 plastry ostrego żółtego sera (opcjonalnie) sól, pieprz olej do smażenia Mięso doprawiamy solą i pieprzem, a także dodajemy łyżkę musztardy

Ratunku obiad