mięso mielone - 22854 przepisów (strona:667/1524)

Kotlety mięsno-warzywne w sosie tzatziki 146

Kotlety mięsno-warzywne w sosie tzatziki – to pyszne kotlety, dzięki którym łatwo można przemycić do obiadu porcję warzyw :) Nam bardzo zasmakowały i często goszczą na

Kulinarne Przeboje
Klopsy w skórkach 152

słodką papryką. Wyjmujemy też marchew, cebulę i czosnek. Zostawiamy pół marchewki, którą kroimy w słupki. Będą nam potrzebne do wypełnienia klopsów. Bułki moczymy a następnie odciskamy wodę. Łopatkę mielimy dwukrotnie. Mięso z kurczaka, marchew, cebulę, czosnek i bułkę również przepuszczamy przez maszynkę.    Do zmielonego mięsa dodajemy jajka i przyprawy do smaku. Wyrabiamy nasz farsz.    Rozkładamy skórkę

Maminek kulinarny
Bitki wołowe pikantne 174

Balcerzaka. Zawsze oprócz udźca, czy rostbefu, kupuję worek ok. 2,5 kg wołowiny na gulasz. Zawsze znajdą się w nim spore kawałki wołowiny, które nadają się na bitki. Część mięsa mielę na kotlety, czy burgery, z reszty robię gulasz. Udało mi się ostatnio kupić ładny kawałek mięsa na zrazy i postanowiłam zrobić z niego bitki. Bitki wołowe można podawać

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mielonka na kanapki 204

Domowa mielonka ...dużo lepsza niż ze sklepu.....oczywiście zrobiona w szynkowarze ..i z dodatkiem  przyprawy Kebabczeta  , którą można kupić  tutaj. .. mięso mielone  2 łyżeczki soli peklującej  2-3 łyżeczki żelatyny przyprawa  Kebabczeta około 50 ml wody Do mięsa dodać przyprawy i wodę, wyrobić mięso dłonią,aż mięso wchłonie wodę.Wyrobione mięso przełożyć

Moje domowe kucharzenie
Cukinia nadziewana kuskusem i mielonym z indyka 207

gotowanie 2 łyżek ryżu przekracza moje granice cierpliwości). Czas: 1 godzina Składniki: 1 mała cukinia 3   łyżki mielonego mięsa z indyka lub kurczaka 3 łyżki suchego kuskusu 1 mała cebula sól do smaku pieprz mielony do smaku maggi w płynie do smaku Jarzynka lub podobna przyprawa ok. 1/2 łyżeczki 2 szklanki wody 3 g koncentratu pomidorowego(...)powstał ,, kubek". Wydrążony miąższ zostawić. Kuskus zalać wrzącą wodą tak by go zakryła i odstawić na kilka minut by wchłonął cały płyn. Cebulę bardzo drobno pokroić. Wymieszać mielone, kuskus, połowę cebuli. Doprawić maggi , pieprzem. ..Kubki" z cukinii napełnić z lekką górką farszem. Ustawić w   średnim garnku obok siebie . Obsypać wydrążonym miąższem cukinii zmieszanym z pozostałą połówką cebuli

Buniabaje w kuchni
Tatar wołowy 112

podstawowych składników jakimi są: mięso, cebula i ogórek. Tak naprawdę to od nas zależy co dodamy do środka. Mój sprawdzony i ulubiony przepis przedstawiam Wam poniżej :) Potrzebujemy: 200g mięsa wołowego mielonego, 2 ogórki kwaszone, 6 korniszonów z zalewy chili, 1/2 cebuli białej, 1/2 cebuli czerwonej, 6 pieczarek marynowanych, 2 łyżeczki kaparów, oliwa z oliwek, jajko, pieprz, maggi, musztarda(...)mnie musztarda figowa) Do mięsa dodaję 1,5 łyżki musztardy, 3 łyżki maggi, 2 łyżki oliwy i pieprz. Dokładnie ze sobą mieszam. Pozostałe składniki - oprócz kaparów - bardzo drobno siekam. W osobnych miseczkach ogórki mieszam z korniszonami a cebulę białą z czerwoną.  Mięso wykładam na talerz. Na środku tworzę niewielkie zagłębienie. Wlewam do niego oddzielone od białka żółtko.  Następnie

Przepis na Dzień Dobry
GOTOWANE PULPETY W SOSIE KURKOWYM 182

grzybów 😉 Oczywiście kurki można pominąć lub zastąpić pieczarkami.  Składniki: 500 g mielonej łopatki 1 cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej sól pieprz majeranek ziele angielskie liść laurowy 1 marchewka kawałek selera masło klarowane śmietana 18% garść kurek Wykonanie: Do zmielonego mięsa dodać połowę drobno pokrojonej cebuli ,majeranek, bułkę tartą, czosnek, jajko, sól i pieprz

Walijskie Pichcenie
Pieczarki z mięsem i serem 151

Danie typowo jesienne, szybkie, pyszne i pożywne. Zachęcam do szybkiego wykorzystania przepisu, wykonacie potrawę w 30 minut. Grzyby nadziane mięsem i serem blue stilton to wyśmienity

Moje Małe Czarowanie
Pieczeń paprykowo- marchewkowa 160

oczyszczam z gniazd nasiennych. Cebulę i marchewki obieram. Z boczku odkrawam skórę. Mięso kroję na mniejsze kawałki. 2. Mięso, paprykę, marchewkę oraz cebulę razem mielę przez maszynkę do mielenia. Do zmielonego mięsa dodaję jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie mieszam masę, aby wszystkie składniki się połączyły. 3. Masę mięsną przekładam na blaszkę (wymiary 11cm x 35cm), wyłożoną papierem do pieczenia

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pulpety 231

pisałam wczoraj pulpety dzielnie wywalczyły o palmę zwycięstwa  we wczorajszym obiedzie z kurczakiem .:) Mogę powiedzieć, że są przepyszne i warto ich spróbować. PolecamZaczynamy: Składniki:około 600 gr mięsa mielonego-użyłam wołowego1 cebula1 bułka200 ml mleka2 jajka3 ząbki czosnku natka pietruszkisól, pieprz, paprykaolej Wykonanie:Bułkę zamaczamy w mleku. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Dodajemy jajka, natkę

Smaki Edyty
Kofta z grilla jagnięce kotleciki mielone po turecku 162

grill opalany drzewem, ale nie jest to sprzęt niezbędny. Jeśli nie dysponujecie żadnym grillem, można także użyć patelni grillowej. Nasza kofta z grilla jagnięce kotleciki mielone po turecku to cudowne połączenie pikantnego mięsa z chłodzącym sosem miętowo-jogurtowym, idealnie pasującym do dania. Składniki (8 porcji): ok. 0,8 kg mielonej jagnięciny (ewentualnie wołowiny dobrej jakości) 2 łyżeczki(...)minut (zapobiega to przypaleniu na ruszcie). Z mięsa formować niewielkie kotleciki (warto przed każdym z nich zamoczyć ręce w miseczce z zimną wodą, dzięki temu mięso nie przykleja się do dłoni) i delikatnie nabijać je na patyczki formując z nich podłużne kotleciki grubości kiełbasy. Rozgrzać grill. Kotfę z grilla jagnięce kotleciki mielone po turecku grillować

Pociąg Do Kuchni
Przekładaniec 258

ciasta francuskie 1/2 kg  karkówki lub łopatki (może być gotowe mielone) 4cebule czosnkowe 4 pomidory 20dkg sera żółtego 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka płaska pieprzu 1 łyżka majeranku lub oregano oliwa do smażenia Wykonanie Krok 1 3 cebule pokroić drobno i podsmażyć . Dodać zmielone mięso, cały czas mieszać

Eli Gotowanie
Papryka faszerowana mięsem i pęczakiem 167

Papryka faszerowana to pomysł na szybki obiad, wyrabiamy się w godzinę. Papryka faszerowana może być przygotowywana w różnych konfiguracjach, z ryżem, z kurkami itp. Tym razem Papryka faszerowana mięsem mielonym z szynki i pęczaku w wykonaniu Piotra. Składniki: 6 szt zielonych papryk, 1 cebula 400 g mięsa z szynki 200 g podgardla wędzonego 1/2 szklanki suchego pęczaku do smaku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klopsiki z mikrofalówki 189

klopsiki były pyszne...nie tylko ze względu na gotowanie na parze, ale także ze względu na dodatek przyprawy  Szeherezada ..polecam.., bo warto mieć taką przyprawę .. 50 dkg mięsa mielonego 1 jajko  1 duża cebula 2 – 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz koperek przyprawa Szeherezada Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulkę,jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Wyrobić

Moje domowe kucharzenie
Faszerowany udziec z indyka 182

dodajemy już soli, papryka słodka, pieprz)  i posiekanymi 3 ząbkami czosnku. Zalewamy olejem i mieszamy , przykrywamy folią i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Odcięte 200g mięsa mielimy. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju lub maśle, a gdy zmiękną dodajemy do mięsa. Mieszamy razem, dodając natkę, jajko i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku, Vegetą, pieprzem

Czerwona Porzeczka
Mielone tofu z patelni (wegańskie, keto, low carb) 96

Mielone tofu z patelni, odpowiednia ilość przypraw i niejednego mięsożerce można wprowadzić w błąd! “Mięsna” konsystencja tofu sprawia, że naprawdę dobrze zastępuje ono tradycyjne mielone (więcej zamienników mięsa znajdziecie tutaj ). Dodam jeszcze, że mielone tofu nie posiada wiele węglowodanów, przez co idealnie nada się dla osób na diecie keto , low carb

WegePrzepis
Kotleciki ziemniaczane na RAZ, DWA 159

jogurt grecki. Przygotowanie: Z brokułu wykorzystujemy tylko łodygi, należy   je obrać, ale tylko tą część, która jest najbardziej stwardniała. Trzemy na tarce o grubych oczkach. Mięso miksujemy lub drobno mielimy ( możne też być mięso z indyka, ale polędwiczki, są najdelikatniejsze). Ziemniaki mieszamy z mięsem, dodajemy starte łodygi brokuła, ser oraz przyprawy (na ostro). Całość wyrabiamy ręką, do połączenia wszystkich

Moniki Smakołyki
Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino 199

mielonej wieprzowiny  4-5 różyczek brokuła, wcześniej ugotowanych  2 ząbki czosnku  oliwa z oliwek  1 łyżeczka suszonej bazylii szczypta cząbru  2 szczypty suszonej ostrej papryczki w płatkach  2 łyżki sosu Pecorino Barilla  sól  Przygotowanie:  Na oliwie z oliwek obsmażamy posiekane ząbki czosnku, dodajemy mięso mielone i brokuły, suszoną(...)bazylię, cząber i płatki suszonej ostrej papryczki oraz sos Pecorino; całość smażymy na najmniejszym ogniu, aż brokuły zmiękną. W tym czasie gotujemy makaron. Odcedzony przekładamy do mięsa z czosnkiem i brokułami w sosie Pecorino, doprawiamy do smaku, mieszamy, po 2 minutach makaron przekładamy na talerze do podania

Moja smaczna kuchnia