mięso mielone - 23354 przepisów (strona:340/1557)

Rolada gołąbkowa w sosie meksykańskim 271

Rolada gołąbkowa w sosie meksykańskim Postanowiłam nie bawić się w zawijanie pojedynczo gołąbków, zrobiłam to w jednej roladzie. Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego wieprzowego z łopatki ·        1 całe jajko ·        Sól ·        1 łyżeczka papryki ostrej(...)sosu meksykańskiego Sposób przygotowania: 1.                Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę, cebulę, ogórki oraz ugotowany ryż i kukurydzę. Dokładnie mieszamy. 2.                Liście

Kulinarna Chwila
Faszerowana papryka 293

Faszerowana papryka to doskonały przepis na szybki i smaczny posiłek. Dużo się nie napracujesz, a efekt będzie doskonały! Przygotuj: Mięso mielone Papryki do faszerowania Świeże zioła: bazylia, majeranek, takie jak lubisz Kukurydza w puszce Chili Pomidor Kilka ząbków czosnku Ceula Pieczarki Granat Kozi ser Oliwa z oliwek Sól Pieprz Przygotowanie tego dania jest bardzo proste. Na patelni rozgrzewamy(...)oliwę i smażymy mięso z posiekaną cebulą. Mięso może być wołowe, wieprzowe – jakie akurat macie. Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojone drobno pieczarki, na koniec dodajemy posiekane zioła i kukurydzę. Obranego pomidora blendujemy z czosnkiem i wlewamy na patelnię. Całość dusimy przez kilka minut. Przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Oczywiście możecie dodać jeszcze inne składniki. Tutaj dowolność jest zdecydowanie zalecana

MarcinChef
Gołąbki we włoskiej kapuście (z piekarnika) 192

sosem pomidorowym. Jestem pewna, że polubicie tą metodę przygotowania gołąbków, ponieważ zaoszczędzicie czas, a ponadto wszystkie gołąbki zachowają swój kształt.  Składniki: 1 kapusta włoska 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, np. z łopatki 0,5 szklanki surowego ryżu 1 i 1/4 szklanki wody 2 małe cebule 1 jajko sól, pieprz olej Do garnka wsypać ryż, wlać(...)Najlepiej lekko twardy ryż zdjąć z ognia i garnek przykryć pokrywkę. Pod wpływem ciepła ryż zmięknie. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć cebulę. Ostudzić. Mięso przyprawić solą oraz pieprzem. Wbić jajko, dodać podsmażoną cebulkę i ugotowany ryż. Całość wymieszać. Ewentualnie posmakować i mocniej doprawić. Najlepiej, aby mięso przez co najmniej 1 godzinę wstawić do lodówki

Ugotować
Indycze kebaby 183

Kolejna propozycja w naszym menu bezglutenowym, zdrowym, dietetycznym. Ostatnio często gości u nas mielone mięso z indyka i to z niego na prośbę córki postanowiłam zrobić nasze kebabki jak je nazywamy, czyli takie podłużne mielone z lekko egzotyczną nutą. Zawsze podaje je z sosem czosnkowym, dzięki czemu nabierają dodatkowego smaku. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
OSZUKANE PRZEPIÓRCZE UDKA (przekąska z mielonego mięsa i paluszków) 648

Mamy karnawałowy czas, więc jest to idealna pora na domowe przyjęcie. Polecam przygotować na nie oszukane przepiórcze udka, które są przyrządzane z mięsa mielonego i paluszków. Na talerzu wyglądają naprawdę uroczo i już kilka razy zaskoczyłam nimi moich współbiesiadników. Udka sprawdziły się też idealnie na wieczorach przy piwie i na grillach. Przepis ze zdjęciami krok po kroku :) Jeżeli przygotowałaś

Przepisy Aleksandry
Kotlety mielone z cukinią 149

powiem  że  wyszły bardzo  soczyste, ale przede wszystkim  smaczne.  Moje kotlety podalam z ziemniakami  i mizerą . Szczerze p olecam :) Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cukinia 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 jajko 1 czerstwa mała bułka bułka tarta do panierowania sól, pieprz Wykonanie:  Bułkę namoczyc w mleku/wodzie, odcisnąć(...)Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę oraz czosnek pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Cukinię, cebulę, jajko i bułkę dodać do mięsa, wymieszać. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę. Zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa, robimy kulkę i lekko spłaszczamy. Każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu aż ładnie

magiczna kuchnia Kasi
Marokańska kefta 219

Dzisiaj zapraszam na aromatyczną, pełną smaku wyprawę do Afryki, a konkretnie do Maroka. Polecam przygotowanie kefty marokańskiej z mielonego mięsa wołowego, przyprawionego w charakterystyczny dla Maroka sposób w towarzystwie aromatycznego sosu na bazie pomidorów i selera. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram mielonego mięsa wołowego, 2 puszek pomidorów krojonych, selera naciowego, 2 cebul, 4 ząbków czosnku, pęczka świeżej natki kolendry, 150 gram serka koziego, kminku, kminu rzymskiego, cynamonu, papryki słodkiej w proszku, papryki ostrej w proszku, soli, pieprzu, oliwy.   Najważniejszą rzeczą w przygotowaniu kefty i w ogóle w kuchni marokańskiej jest odpowiednie przyprawienie mięsa. Pół kilograma wołowego mięsa mielonego przełożyłem

Wyprawy kulinarne
Cukinia nadziewana kaszą pęczak 160

Lubię czasem na obiad podać danie wegetariańskie. Zazwyczaj cukinię nadziewam mięsem mielonym z dodatkiem ryżu, jednak tym razem zrobiłam inaczej. Dziś na obiad przedstawia się cukinia nadziewana kaszą. Jest lekka w smaku, bardzo zdrowa, nada się jako posiłek dla osoby na diecie o niskim indeksie glikemicznym. Ja zjadłam 1 połówkę a mój małżonek 3 :-p . Cukinia faszerowana może również(...)lipca do września, jednak w sklepach dostępne jest cały rok. Jednym ze sposobów jej przygotowywania jest jej nadziewanie. Cukinie można nadziewać na wiele sposobów, można różnymi rodzajami mięs np. mielonym, kurczakiem, indykiem, ale również kaszami, ryżem bądź samymi warzywami. Cukinia nadziewana kaszą to pomysł na obiad dla osób nie jedzących mięsa. Faszerowana cukinia jest bardzo sycąca, bo zazwyczaj zawiera

To Musisz Wiedzieć
CHILI Z MIĘSEM MIELONYM, RYŻEM I WARZYWAMI 131

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 35 dag mięsa mielonego, 150-200 g ryżu, łyżka oleju, mała cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 puszki pomidorów krojonych, 1/2 puszki kukurydzy Bonduelle, 1/2 puszki czerwonej fasoli Bonduelle, 1/2 większej papryki czerwonej, szklanka bulionu,  większa garść tartego sera żółtego, łyżeczka oregano(...)łyżeczka kminu rzymskiego, łyżeczka papryki słodkiej, łyżeczka papryki ostrej, 1/2 łyżeczki soli, garść posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno siekam, podsmażam na oliwie. Dodaję mięso i przyprawy, mieszam. Smażę do momentu lekkiego zarumienienia się mięsa co jakiś czas mieszając. Paprykę kroję w średnią kostkę, fasolę i kukurydzę osączam z zalewy. Do mięsa dodaję warzywa, ryż i pomidory, wlewam

JejKuchnia
Spaghetti w sosie pomidorowym z pulpetami 80

jest nieco inny niż zazwyczaj, gdyż podany z pulpecikami. U mnie wieprzowo-wołowymi, jednak śmiało możecie je odchudzić mięsem indyczym. Przepis na 4 porcje, jedna to ok. 685kcal, B: 32,8g, T: 35,5g, W: 55,6g. Składniki: – 400g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego – 300g makaronu spaghetti – 1 cebula – 1 jajko – 1 łyżka bułki tartej(...)koncentrat, sól, pieprz oraz cukier, mieszamy. Makaron dodajemy do sosu razem z posiekanymi liśćmi bazylii i czekamy, aż wchłonie część sosu, ściągamy z ognia. PULPETY: W misce łączymy składniki (mięso, jajko, bułkę tartą, drobno posiekaną cebulę – ja lubię grubo :), przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię, natkę, sól oraz pieprz) i dokładnie wyrabiamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią

Be Fit Be Strong
Klopsiki szwedzkie 148

piwnicy, a kolejnych konfitur jeszcze zrobić nie można, więc posiłkowałam się moim kulinarnym eksperymentem - konfiturą z aronii, jabłek i pigwowców . Składniki (na ok. 20 klopsików): 400 g mięsa mielonego (masa po zmieleniu); dałam z indyka, bo robiłam dla dzieci, ale może być wieprzowe łyżka koperku sól pieprz pół łyżeczki kminku mielonego łyżka konfitury z owoców jagodowych (z brusznicy(...)żurawin; użyłam swojej konfitury z aronii i jabłek ) czubata łyżka śmietany łyżka oleju do smażenia Mięso wymieszać dobrze z koperkiem, solą i pieprzem. Mokrymi rękoma uformować z mięsnej masy malutkie (ok. 2 cm średnicy) klopsiki. Odstawić je na ok. 15 minut do lodówki. W tym czasie można zająć się przygotowaniem surówki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć klopsiki z różnych

Weekendy w domu i ogrodzie
Cheeseburger 233

połowie wołowego mięsa, by kotlety nie wyszły zbyt suche) - połowę czerwonej cebuli - ogórek konserwowy - 2 bułeczki hamburgerowe z sezamem - 6 plasterków cienko pokrojonego wędzonego bekonu - 4 plasterki sera (przeznaczonego do zapiekania) - 2 - 3 listki sałaty lodowej - oliwa z oliwek - ocet winny - musztarda - ketchup - majonez - sos worcester - sól morska - pieprz  Mięso mielone dzielimy na równe cześci. Z każdej(...)sosem hamburgerowym. Odstawiamy na bok. Ogórka konserwowego kroimy na cieknie plasterki. Rozgrzewamy patelnię grillową. Wyjmujemy mięso z lodówki. Każdą stronę smarujemy oliwą z oliwek, doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy mięso kilka minut z jednej strony. Rozgrzewamy jeszcze jedna patelnię na której smażymy bekon.  Mięso przewracamy na drugą stronę i smażymy również kilka minut. Upieczoną stronę smarujemy musztardą. Wysmażony bekon

W mojej holenderskiej kuchni
Pieczeń z pieczarkami i serem żółtym 141

pieczywo, pieczeń i ogórek korniszony to prosty, ale bardzo smaczny posiłek na śniadanie lub kolację. https://youtu.be/5yabIPtbP-k Składniki na pieczeń z pieczarkami i serem żółtym: 750 g mięsa mielonego z indyka 2 jajka 300 g pieczarek 200 g sera żółtego 50 g bułki tartej 150 ml mleka sól, pieprz, suszona natka pietruszki   Przygotowanie Pieczarki kroimy w plasterki(...)podsmażamy na patelni. Ser żółty ścieramy na tarce. Bułkę tartą zalewamy mlekiem i mieszamy. Do sporej miski przekładamy mięso, pieczarki, ser, jajka, namoczoną bułkę tartą oraz przyprawy. Całość wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Mięso przekładamy do keksówki i pieczemy przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.   [caption id="attachment_8601" align="aligncenter" width="1024"] Pieczeń z pieczarkami

e-PrzepisyKulinarne
Zupa dyniowa z pierożkami 213

mała dynia hokkaido 500 ml wywaru wołowego sól pieprz papryka imbir 1 łyżka śmietany pierożki 1 szkl mąki pół szkl gorącej wody sól łyżeczka oleju nadzienie 100 g mięsa mielonego ćwierć cebulki sól pieprz Dynię przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, posmarować olejem, posolić, popieprzyć i upiec.. ok 30 min w temp 180 st. Dynię wystudzić. Z mąki(...)wody , soli i oleju zagnieść ciasto. Mięso wymieszać z drobno posiekaną cebulką i przyprawami. Ciasto cienko wałkować, wykrawać spore krążki ok 10 cm średnicy. Nadziewać mięsem sklejać i ugotować w osolonym wrzątku. Dynię pokroić , wrzucić do wywaru, dodać przyprawy i dobrze zmiksować przy pomocy blendera. Zagotować zupę, Podprawić śmietaną. Pierożki smażyć na maśle i podać z gorącą zupą

Gotowanie jest łatwe
Pulpety w sosie śmietankowo-szpinakowym 179

jakich jeszcze nie robiłam? Padło na szpinak i mamy mięsne kuleczki w sosie śmietankowo-szpinakowym. Dodatki oczywiście wedle uznania, u mnie kasza orkiszowa i ogóraski. składniki: 700 g mięsa mielonego z indyka, zmieliłam udziec 200 g świeżego szpinaku sól,pieprz 1 bułka kajzerka namoczona w mleku 750 ml wody 125 ml śmietanki 30 % 3 łyżki mąki pszennej Do zmielonego(...)mięsa dodać odciśniętą bułkę, sól i pieprz do smaku. Masę dobrze wyrobić. Do garnka wlać wodę i zagotować. Z mięsnej masy uformować małe kulki i wrzucać na wrzątek. Szpinak posiekać i wrzucić do pulpetów. Całość gotować ok 10-15 minut. Wywar zagęścić mąką. Mąkę wymieszać w niewielkiej ilości wody i wlać do pulpetów, zagotować. Doprawić do smaku i zabielić śmietanką

Monia miesza i gotuje