mięso duszone - 8529 przepisów (strona:214/569)

Karkówka duszona w cebuli 165

oleju i dusimy pod przykryciem. Po 5 minutach wlewamy bulion (woda z kostkami wołowymi), doprawiamy ostrą i słodką papryką oraz solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 7 minut. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę cebuli. Następnie obsmażone mięso i resztę cebuli. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika na 60 minut

VioletoweKucharzenie
CHILLI CON CARNE z Kamis 214

minut. Dokładamy pozostałe składniki, mieszamy i zamykamy pokrywę.  Bez multicookera użyłabym głębokiej patelni, na której również najpierw podsmażyłabym cebulę, czosnek i mięso Następnie dodałabym pozostałe składniki, wymieszała i zakryła pokrywką. Ustawiła średni ogień. Dusiłabym około 1,5 godziny pilnując aby się nie przypaliło lub nie wykipiało

ClauditteMissCooking
Burrito 156

Smażymy przez chwilę (mieszając), aby czosnek się przyrumienił, ale nie spalił. Dodajemy  mięso mielone, które przyprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą. Gdy mięso jest podsmażone, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory z puszki. Dusimy wszystko na małym ogniu, aby sos zgęstniał. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, posiekaną kolendrą, kuminem i cynamonem. Na koniec dorzucamy odsączoną fasolkę

Zawsze głodna!
Zupa gulaszowa 126

pokrojonych pomidorów; Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, podsmażamy na oleju aż będzie złociste. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy mięso i cebula będą podsmażone dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz pomidory. Dusimy wszystko 15 minut. Dodajemy obraną, startą pietruszkę. Dusimy do miękkości. Można podlać wodą jeżeli będzie zbyt gęste. Doprawiamy do smaku. Smacznego function load

dom-agi.pl
Naleśniki z drobiem i warzywami 271

podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki. 2. Piersi pokroić w kostkę, obsypać przyprawą i szczyptą gałki muszkatołowej. Usmażyć na oleju. 3. Jak mięso będzie miękkie, dodać warzywa pokrojone w kostkę, ewentualnie doprawić i chwilkę dusić. Zdjąć z ognia, dodać ser żółty i wymieszać. 4. Farsz nakładać na naleśniki, zwijać jak krokiety i opanierować w jajku z mlekiem, a potem

Kuchnia domowa Ani
Szynka w sosie własnym 131

patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kładziemy mięso i mocno rumienimy W międzyczasie siekamy cebulę i drobno posiekany czosnek.Zeszkloną cebulkę i czosnek łączymy z mięsem.Zalewamy wodą Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i pieprz w ziarenkach. Dusimy do miękkości . Jeśli pod koniec sos jest za rzadki, to dodajemy mąkę wymieszana z wodą , a jeśli za gęsty to delikatnie podlewamy wodą

w mojej kuchni
Potrawka pomidorowa 190

drobiowego mięsa mielonego  puszka pokrojonych pomidorów 1 cebula oregano bazylia pieprz sól Podsmażyć mięso mielone, cebulę. Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać pomidory i przyprawy. Dusić do miękkości. Podawać ze świeżą bazylią lub oregano. Porcja dla 4 osób

Humanistka w kuchni
Piersi z kurczaka w ziołach prowansalskich z pomidorami 169

minimum godzinę.  Mięso przełożyć na patelnię, pietruszkę umyć, posiekać i posypać nią mięso. Smażyć mieszając od czasu do czasu. Jak już mięso nie będzie surowe, dodać pomidory z puszki, wymieszać, przykryć pokrywką i dusić krótko na małym ogniu. Gotową potrawę można spożywać z kaszą, ryżem lub ziemniakami, wedle uznania (mi osobiście smakowało z kaszą

Passions hobbies life
Risotto z cebulą 159

cebuli!). 3. Dodajemy ryż, chwilkę smażymy, aż ryż zrobi się szklisty. Następnie partiami wlewamy wodę z solą, tak aby ryż stopniowo wchłaniał płyn. Dusimy do miękkości. 4. Gotowy ryż podawać wedle uznania, np. z sosem, mięsem, potrawką czy warzywami. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Polędwiczka z warkoczem makaronowym i sosem z czerwonego pieprzu 214

Delikatne polędwiczki wieprzowe duszone w białym winie, a dookoła nich makaronowy warkocz. Całość polana sosem śmietankowym z czerwonym pieprzem. Warkocz sobie wymyśliłam, żeby ładnie wyglądało

Oryginalny smak
Polędwiczki w sosie śmietankowo- musztardowym 175

ręcznikiem papierowym, pokroić skośnie i lekko ucisnąć by je spłaszczyć Każdy kawałek posypać lekko solą i pieprzem Na patelni rozgrzać tłuszcz i ułożyć mięso, smażyć krótko około 3 min. z każdej strony, dodać pokrojony czosnek- dusić chwilę pod przykryciem Dodać mieszając śmietanę i musztardę, rozmieszać razem i doprawić ewentualnie solą i pieprzem. Danie niewyszukane, a szybkie i smaczne :) Podane

Proste Potrawy
Kurczak z warzywami po staropolsku 205

papryka czerwona, papryka żółta, natka pietruszki Wykonanie: W woku  rozpuściłam masło, na które wrzuciłam pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka. Obsmażyłam mięso, potem wrzuciłam na nie zamrożoną mieszankę warzyw po staropolsku, przykryłam i dusiłam około 15 minut. Co jakiś czas mieszałam. Na koniec doprawiłam do smaku pieprzem, solą i papryką ostrą. Danie przybrałam listkami szałwii, które oczywiście zjadłam :) SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Gulasz Barbecue z plackami ziemniaczanymi 211

porcję: po 2 usmażone placki w obręczy z dodatkiem posiekanej natki pietruszki gulasz Mięso wieprzowe kroimy w kostkę, rozgrzewamy olej, przesmażamy na nim mięso, posypujemy czerwoną papryką, dodajemy pokrojoną paprykę, mieszamy, podlewamy wrzącą wodą i dusimy do miękkości, dodajemy kilka łyżek sosu Barbecue, dodajemy połówki marynowanych pieczarek, uzupełniamy wodę i chwilkę dusimy aż płyn się zredukuje i powstanie pyszny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa meksykańska 324

zeszkli dodajemy mięso mielone i całość dokładnie mieszamy. Smażymy kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem (ja często używam jeszcze przyprawy do mięsa mielonego, dosłownie szczyptę). Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i całość dusimy chwilę. Teraz czas na dodanie kukurydzy i fasoli czerwonej. W tym momencie również wlewamy wodę i dusimy wszystko przez kilka minut. Wlewamy sok pomidorowy

Mango Papaja
Made in Blond, czyli pakt chińsko - włoski :) 183

kroimy w kostkę. Ananasa odsączamy z zalewy. W woku rozgrzewamy niewielką ilość masła, do której wkładamy mięso i obsmażamy z każdej strony. Kiedy mięso jest już usmażone układamy na nim mrożone warzywa, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu. Próbując warzywa, czy już są gotowe, szczególną uwagę musimy zwrócić na pędy bambusa, które potrzebują troszkę więcej czasu niż pozostałe. Podczas

Blondynka Gotuje