mięso duszone - 8529 przepisów (strona:216/569)

Gulasz z indyka z marynowaną papryką 140

Gulasz z indyka z marynowaną papryką Bardzo lubimy mięso z indyka. Jest kruche, miękkie i szybko się je przyrządza. A najlepiej jeśli jest duuużo sosu. Wtedy cała rodzina jest szczęśliwa. Dzisiaj na obiad zaproponuje gulasz z udźca indyka duszony z pieczarkami i marynowaną papryką. Dodanie papryki spowoduje, że gulasz nabierze nowego, ciekawego smaku. Warto spróbować. U nas gulasz został(...)postawić na małym ogniu. Cebulę i czosnek drobno pokroić, zeszklić na tej samej patelni co mięso i dodać do rondla. Pieczarki obrać, pokroić dowolnie, podsmażyć i dodać do rondla. Paprykę odsączyć z zalewy, pokroić i dodać do rondla. Dodać wszystkie przyprawy i dusić pod przykryciem około 45 min. Pod koniec zaprawić śmietaną i zagęścić mąką rozprowadzoną w wodzie. Zagotować

na moim stole...
HAMBURGER Z WOŁOWINY 139

wlać na gorącą patelnię, włożyć pokrojony bekon, podsmażyć. Dodać obrane ze skórki pomidory pokrojone na cząstki, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dusić na małym ogniu, aż pomidory się rozpadną. W trakcie gotowania dodać odrobinę wody. Sos można zmiksować. Mięso wyjąć z lodówki i upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Bułki powinny być ciepłe i podpieczone. Dolną połówkę bułki

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Serniko - makowiec z polewą czekoladową. Jagielniczek bez laktozy, bez glutenu 102

ponownie wstawiłam do piekarnika na 30 minut, temp. 180°C.  Część makowa Mak i daktyle zalałam wodą i dusiłam pod przykryciem ok. 10 minut. (w razie potrzeby dolewamy wody). Następnie 3 razy zmieliłam masę makową w maszynce do mięsa. Dodałam rodzynki, jajko i wymieszałam masę za pomocą łyżki. Masę makową przełożyłam na masę jaglaną i wstawiłam ponownie do piekarnika

nietadieta
Gulasz wieprzowy z kurkami 141

pieprzem, sosem sojowym, a na końcu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.  Dobrze zrumienioną łopatkę przełożyć do większego garnka i dusić w bulionie do miękkości. Kurki opłukać, pokroić i podsmażyć ok 2-3 minuty po czym dodać do mięsa. Zagęścić mąką lub śmietaną i gotowe.. Smacznego

Gaździnka warzy
Moussaka 407

zrumienienia. Upieczone zdjąć z blachy i odłożyć na talerz na dużej patelni zeszklić na oleju drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać mielone mięso i obsmażyć około 5 minut. Dolać wino, a za kilka minut dodać resztę składników. Dusić 40 minut do odparowania nadmiaru wody roztopić na patelni masło, dodać mąkę i mieszając zrobić jasną zasmażkę. Cały czas mieszając wlewać mleko(...)startego sera naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Bakłażany podzielić na 3 porcję. Na dno naczynia wyłożyć 1-szą porcję bakłażana, następnie porcję miesa, 2-gą porcję bakłażana i porcję mięsa, i 3-cią porcję bakłażana. Na górze zapiekanki rozprowadzić równomiernie sos beszamelowy i rozsypać resztę startego parmezanu piec w 180`C przez około 35 minut do zrumienienia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasztet wieprzowo-drobiowy z owocami 193

chwilę podsmażałam, a następnie podlałam niewielką ilością wody i dusiłam pod przykryciem do miękkości. Udka kurczaka umyłam, zalałam zimną wodą, doprowadziłam do wrzenia, zszumowałam, dodałam liść laurowy i ziela angielskie i gotowałam na wolniutkim ogniu do miękkości. W połowie gotowania dodałam obrane i opłukane warzywa, i lekko posoliłam. Miękkie mięso wyjęłam z rosołu i obrałam z kości. Wątróbkę oczyściłam(...)większą kostkę, zeszkliłam na rozgrzanym oleju. Kajzerki namoczyłam w płynie jaki powstał podczas duszenia boczku i karkówki (jeśli płynu jest za mało, trzeba dolać wody), a kiedy zmiękły, lekko je odcisnęłam. W maszynce z założonym średnim sitkiem zmieliłam dwukrotnie: uduszone boczek i karkówkę, mięso z kurczaka, sparzoną wątróbkę, zeszkloną cebulę, 1 marchewkę (drugą zostawiłam w rosole), pietruszkę, selera i namoczone

Kuchenne zapiski Edyty
Filet z kurczaka faszerowany grzybami papryką i serem 97

największe płaty.  Cebulę przyrumienić na tłuszczu, dodać pokrojone grzyby, pokrojoną w kostkę paprykę i przyprawy do smaku. Dusić aż odparuję płyny. Wystudzić. Na tarce o średnich oczkach zetrzeć ser żółty i dodać do nadzienia. Wymieszać. Rozłożyć jeden płat mięsa, i wyłożyć nadzienie, uklepać dobrze, Przykryć drugim płatem i dookoła obwiązać sznureczkiem by mięso się nie rozpadło. Tak przygotowane mięso

Gotowanie jest łatwe
Zapiekanka ziemniaczana z bakłażanem i mięsem mielonym 178

plasterki. Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę. Cebulę podsmażamy do momentu aż się zeszkli, następnie dodajemy czosnek i mięso. Smażymy mięso przez około 8 minut. Doprawiamy wszystkimi przyprawami. Wlewamy pomidory i koncentrat, mieszamy wszystko i dusimy około 10 minut, aby sos lekko odparował. W tym czasie przygotowujemy sos beszamelowy. Roztapiamy masło w rondelku, dodajemy mąkę i smażymy przez około(...)gładki. Doprawiamy solą, gałką muszkatołową i pieprzem. Ser ścieramy na tarce.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem lub oliwą. Na dno wykładamy ziemniaki, następnie część mięsa z sosem, mięso polewamy sosem beszamelowym i posypujemy odrobiną sera. Kolejną warstwę stanowi bakłażan, pieczarki, ponownie mięso, na końcu układamy ostatnią warstwę z ziemniaków. Ziemniaki polewamy sosem beszamelowym i posypujemy

Mania Gotowania
Lasagne z mięsem mielonym 360

pieczarki puszczą wodę dodać mięso mielone, przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką, chili, tabasco i podsmażać, aż mięso będzie zarumienione. Do zarumienionego mięsa z warzywami dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy, przykryć patelnię pokrywką i dusić pod przykryciem przez około 10 minut. Sos beszamel: W rondelku lub małym garnku rozpuścić masło.  Do rozpuszczonego masła dodać mąkę i energicznie wymieszać(...)Razem: Mozzarellę zetrzeć na tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki). Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Lasagne układać warstwami:  Warstwa beszamelu (około 0,5 cm); Płaty makaronu; Farsz z mięsa mielonego; Starta mozzarella; Warstwa beszamelu (około 0,5 cm); Płaty makaronu; Farsz z mięsa mielonego; Starta mozzarella. Warstwy układać, aż do ukończenia składników. Wierzchnią warstwę powinna stanowić starta mozzarella. Lasagne

Gospodyni Miejska
Zupa meksykańska z pieczoną papryką i szczypiorem 156

mięsa mielonego wieprzowo-wołowego szklanka czarnych oliwek sól, pieprz zioła prowansalskie papryka słodka i ostra lubczyk szczypior masło klarowane Wykonanie: Mięso smażymy na klarowanym maśle, gdy zmieni kolor dodajemy pokrojoną w cienkie piórka cebulę, dusimy do połączenia się wszystkich składników. Na osobnej patelni smażymy plasterki pieczarek z łyżeczką lubczyku. Gdy zmiękną i będą gotowe dodajemy na koniec na około(...)kosteczkę. Do głębokiego garnka z grubszym dnem wlewamy passatę oraz wraz z sokami wszystkie puszki z warzywami jakie mamy w przepisie. Gdy się lekko zagotuje zmniejszamy ogień i dodajemy mięso z cebulą z sosem z patelni i pieczarki z oliwkami oraz paprykę, mocno przyprawiamy, szczególnie ziołami prowansalskimi. Gotujemy do połączenia wszystkich składników. Jeśli chcecie możecie dodać wody. Gotową na talerzu

Zasmakuj Kuchni
Roladki z kakrówki z grzybami 176

patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Następnie dodać grzyby. Lekko posolić i popieprzyć. Smażyć aż grzyby puszczą soki i dusić do miękkości, odparować cały płyn. Karkówkę pokroić w grubsze plastry, u mnie wyszło 7. Następnie każdy plaster mięsa roztłuc tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze rozbitego mięsa ułożyć ok 2 łyżki grzybów. Zwinąć w roladki

Monia miesza i gotuje
danie chińskie- sajgonki z warzywami i ryżem 219

pierś z kurczaka 3/4 szklanki ryżu 2 łyżki przyprawy do chińszczyzny 8 arkuszy papieru ryżowego sól tłuszcz do smażenia Mięso pokroić na drobną kostkę, wymieszać z połową przyprawy i usmażyć. Warzywa wrzucić na tłuszcz, posypać przyprawą i dusić pod przykryciem do miękkości. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Każdy arkusz papieru ryżowego zamaczać w letniej wodzie i układać na desce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym 216

kilka minut często mieszając. Do warzyw dodajemy niewielkimi porcjami wołowinę dokładnie mieszając składniki i pilnując, aby mięso było dobrze rozdrobnione. W międzyczasie solimy (ok. 1 płaskiej łyżeczki) i dodajemy przecier pomidorowy oraz szczyptę pieprzu do smaku. Patelnię przestawiamy na mały ogień, przykrywamy i dusimy przez 10 minut czasami mieszając. W międzyczasie obgotowujemy cannelloni – nawet jeśli wg producenta nie jest(...)Składniki wyjściowe Pokrojone warzywa i posiekana wołowina Zaczynamy od posmażenia warzyw... ...do których dodajemy wołowinę i całość dusimy W międzyczasie obgotowujemy cannelloni Nadziany makaron układamy w brytfance... ...po czym dokładnie przykrywamy sosem pomidorowym Zapiekamy przez ok. 45 minut Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym Post Cannelloni z mięsem i sosem pomidorowym pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Schab w sosie z suszonymi pomidorami 162

czosnek na niewielkiej ilości oleju, wlać szklankę gorącej wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Następnie dodać podsmażone mięso, ewentualnie uzupełnić wodę i gotować, aż schab będzie miękki. 3. Do sosu dodać pokrojone dowolnie suszone pomidory, chwilę razem dusić. W osobnej misce wymieszać łyżkę śmietany, łyżkę mąki i odrobinę zimnej wody. Wlać do sosu, mieszać, aż zgęstnieje i doprawić solą

Kuchnia domowa Ani
Gulasz wieprzowy z kurkami i suszonymi pomidorami 197

gałązki majeranku olej do smażenia 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18% 1 łyżka mąki sok z cytryny Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na 3 łyżkach oleju. Przełożyć do średniego garnka. Zalać 2 szklankami wrzątku i dusić pod przykryciem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Pod koniec smażenia dodać do cebuli obrany

Czerwień i błękit