mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:854/1172)

SMALEC DOMOWY Z CEBULĄ (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 114

smaku pieprz majeranek Ostrym nożem odciąć od słoniny skórę. Można ją wykorzystać do przygotowania chipsów a ‘la prażynki . Następnie słoninę drobno pokroić lub zmielić w maszynce o dużych oczkach. Mięso umieścić w garnku i wytapiać na malutki ogniu, mieszając co chwilę przez ok 1,5-3 godziny. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę oraz przyprawy należy dodać(...)mrozić w pojemniczkach czy słoikach. Smalec domowy z cebulą doskonale komponuje się z keto pieczywem takim jak keto bułki w wersji z nabiałem czy bez laktozy , razowym chlebem bez pieczenia, bułkami z kalafiora lub brokułu, „ białym” chlebem czy chlebkiem z patelni . Do tego oczywiście porcja białka, zieleniny lub kiszonek albo innych warzyw, gdy macie większą pulę węglowodanów

Ola la LCHF
SMALEC DOMOWY Z CEBULĄ (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 310

smaku pieprz majeranek Ostrym nożem odciąć od słoniny skórę. Można ją wykorzystać do przygotowania chipsów a ‘la prażynki . Następnie słoninę drobno pokroić lub zmielić w maszynce o dużych oczkach. Mięso umieścić w garnku i wytapiać na malutki ogniu, mieszając co chwilę przez ok 1,5-3 godziny. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę oraz przyprawy należy dodać(...)mrozić w pojemniczkach czy słoikach. Smalec domowy z cebulą doskonale komponuje się z keto pieczywem takim jak keto bułki w wersji z nabiałem czy bez laktozy , razowym chlebem bez pieczenia, bułkami z kalafiora lub brokułu, „ białym” chlebem czy chlebkiem z patelni . Do tego oczywiście porcja białka, zieleniny lub kiszonek albo innych warzyw, gdy macie większą pulę węglowodanów

Ola la LCHF
pyszne ,sycace kulki z bulki na kapuscie kiszonej 129

ładniki Kapusta łyżka smalcu ,lub oliwy z oliwek 150g dobrej jako ści mięsa wędzonego, ,boczek ,pokrojonego w kostkę 800 g kiszonej kapusty 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka kminku- ja mam kminek w kapuście,bo tak kisimy,więc już nie dodawałam sól morska do smaku czarny pieprz do smaku szczypta pieprzu cayenne do smaku 250ml śmietany 6 plastrów sera(...)łyżeczka Vegety,lub sól morska i szczypta gałki muszkatołowej do smaku Wykonanie W rondlu o grubym dnie rozgrza ć łyżkę smalcu ,lub oliwy,dodać boczek pokrojony w kostkę i piec na zloty kolor. Odsączyć na bibule. kapusta W tym samym rondlu w pozosta łym tłuszczu dodać kapustę ,cukier puder,kminek,sól i pieprz cayenne. Zmniejszyć płomień i dusić bez przykrycia

mojej kuchni
Z ŁĄKI NA TALERZ: Agrestowy chutney z lawendą 175

sezonie zostaje bohaterem posta. (pierwszy TU ) Nazywany niegdyś Winoroślą Północy, agrest już w XVIII w. został doceniony jako owoc do przetworów, składnik deserów, czy nieoceniony dodatek do mięs. To właśnie wtedy odkryto masę zalet jego spożywania, jak na przykład to, że jest po brzegi wypełniony luteiną, czyli składnikiem, który mocno wspiera nasze oczy. Stulecie później, w Europie, agrest zyskał szczególną(...)winem i dosłodziłam subtelnie miodem. Powstał pyszny chutnej środka lipca! :D I tak, jak chutnej mirabelkowy najlepiej komponuje się z drobiem, tak moim zdaniem ten agrestowy idealnie pasuje do pieczonej wieprzowiny i wszelkich twarogów. A jeśli zamiast z zielonego agrestu skorzystacie z jego czerwonej odmiany, to zamieńcie białe wino na czerwone półsłodkie, a ocet jabłkowy na ten balsamiczny. Palce

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Enchilada z kurczakiem i warzywami 239

kroimy w kostkę. Mięso przekładamy do miseczki, polewamy odrobiną oleju, posypujemy przyprawami, mieszamy i odstawiamy na co najmniej 30 minut *** *** Następnie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy mięso, krótko, na dość wysokim ogniu, ciągle mieszając – do zrumienienia *** *** Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę, kukurydzę odsączamy z zalewy *** *** Warzywa mieszamy z przestudzonym kurczakiem *** *** Ser żółty ścieramy na tarce(...)startym żółtym serem *** *** Tortille z farszem zwijamy w koperty (najpierw zwijamy boki do środka, a następnie zawijamy górę i dół) i układamy na wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszce *** *** Każdą tortille z wierzchu smarujemy niewielką ilością sosu. Ser mozzarella odsączamy z zalewy i kroimy na plasterki. Plasterki sera układamy na zwiniętych tortillach. Całość posypujemy ziołami prowansalskimi *** *** Tortille zapiekamy

Blog z Apetytem
Pierogi z gotowanym kurczakiem – doskonałe dla maluchów 339

posypywania stolnicy Cebulkę kroimy w kostkę i rumienimy na patelni. Mięso z kurczaka oczyszczamy dokładnie z kości i skóry. Do blendera wrzucamy zrumienioną cebulkę, kurczaka i pietruszkę. Jeśli mięso jest suche można dodać 2-3 łyżki rosołu. Wszystko blendujemy chwilę, tylko do wymieszania się składników. Mąkę mieszamy z gorącą wodą (taką, by nie parzyła w ręce) i wyrabiamy ciasto(...)wrzucamy do gotującej się wody. Gotujemy dwie minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Świeżo ulepione pierogi możemy też od razu zamrozić. Najłatwiej jest to zrobić wykładając szufladę zamrażalnika papierem do pieczenia. Układamy na nim pierogi tak, by nie stykały się ze sobą. Możemy w ten sposób ułożyć kilka warstw pierogów, przekładając każdą z nich papierem do pieczenia. Gdy pierogi całkowicie już

Dieta bez mleka
pyszne ,sycace kulki z bulki na kapuscie kiszonej 135

ładniki Kapusta łyżka smalcu ,lub oliwy z oliwek 150g dobrej jako ści mięsa wędzonego, ,boczek ,pokrojonego w kostkę 800 g kiszonej kapusty 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka kminku- ja mam kminek w kapuście,bo tak kisimy,więc już nie dodawałam sól morska do smaku czarny pieprz do smaku szczypta pieprzu cayenne do smaku 250ml śmietany 6 plastrów sera(...)łyżeczka Vegety,lub sól morska i szczypta gałki muszkatołowej do smaku Wykonanie W rondlu o grubym dnie rozgrza ć łyżkę smalcu ,lub oliwy,dodać boczek pokrojony w kostkę i piec na zloty kolor. Odsączyć na bibule. kapusta W tym samym rondlu w pozosta łym tłuszczu dodać kapustę ,cukier puder,kminek,sól i pieprz cayenne. Zmniejszyć płomień i dusić bez przykrycia

w mojej kuchni
Czwartek: Kaszotto z burakami i kozim serem 138

Buraczek i kozi ser to naprawdę dobrana para. Ale dopiero razem z niepaloną kaszą, pestkami dyni i orzechami tworzą prawdziwie niebiańskie połączenie. Ćwikła i kozi serek

Niedzielny kucharz
PROSTY SERNIK Z MALINAMI BEZ PIECZENIA 2473

PROSTY SERNIK NA SZYBKO Z MALINAMI BEZ PIECZENIA Ostatnio wiele dzieję się i stąd ta słaba obecność na blogu. Jak tylko wszystko poukłada się i już wszystko w domu będzie gotowe wrócę na bloga z pewnością, bo bardzo za tym tęsknie. Na całe szczęście kuchnia jest już gotowa i mogę gotować, tylko czasu brak :( . Obiecuję, że wszystko nadrobię(...)dzień.  ~~SPÓD~~ tortownica 26 cm. suchary 230 g. ( 1 op. )  masło czekoladowe np.  Nutella 400 g.  Suchary mielimy np. blenderem lub w maszynce do mielenia mięsa ( ja użyłam malaksera ). Masło czekoladowe lekko podgrzewamy w garnuszku z wodą lub w mikrofalówce ( niedługo u mnie 1 min.). Czekolada ma być płynna. Wlewamy do sucharów zmielonych i mieszamy. Wykładamy

Kuchnia Paulettes
KURCZAK Z PESTO, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 186

dzień, jak i od święta - nie powstydzimy się podając je gościom. Kurczak tak przygotowany jest kruchy, soczysty i aromatyczny bo pesto nie tylko dodaje wykwintnego smaku, ale zabezpiecza też mięso przed wyschnięciem. Zachwyca smakiem i wyglądem! Składniki: 2 duże filety z kurczaka 4 łyżeczki zielonego pesto 2 pomidory 125 g sera mozzarella sól, pieprz 2 łyżki oliwy bazylia suszona Wykonanie(...)pomidory plasterki mozzarelli. Wierzch posypujemy suszoną bazylią. Naczynie żaroodporne zakrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 min. Po tym czasie, folię odkrywamy i pieczemy jeszcze przez około

Kuchnia MagdaLeny
Meat&Go 135

genialny PR. To jest mięso, dużo mięsa, genialnego mięsa i jeszcze więcej mięsa. To jest genialne obchodzenie się z mięsem. A nad wszystkim czuwa pan Jacek, facet, który o mięsie wie wszystko. Nie dostaniecie żeberek z seitanu, burgera z ciecierzycy i bukietu surówek. Weganie dostaną tylko kiszonki z Węgierskich Specjałów. Wnętrza są surowe, wejście mogłoby spokojnie grać w kryminałach. Jednak(...)Meat&Go: boczku z żebrem i kanapki Reuben. Jeśli gdzieś jest niebo dla mięsożerców, to mam nadzieję, że na każdej chmurze jest taki boczek. Dostajecie kawał długo pieczonego, lekko pikantnego boczku, który się rozpływa i można go jeść palcami, folgując sobie pierwotnym instynktom. Boczek tak delikatny i wyrazisty jednocześnie, że jedyne co po nim zostaje to wylizany talerz

ladykitchen
ZAPIEKANE MIĘSNE KULKI Z WARZYWAMI POD CZONSKOWYM BESZAMELEM 116

wymieszać z jajkiem i bułką tartą. Dodać sól, pieprz,majeranek, posiekane ząbki czosnku oraz startą na najdrobniejszych oczkach cebulę. Wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 min.  2. Z mięsa mokrymi dłoniami uformować średniej wielkości kulki. Umieścić na rozgrzanej patelni i przysmażyć z każdej strony na złoto.  3. W kwadratowym naczyniu umieścic obrane i pokrojone w plastry marchewki oraz(...)wierzch ułożyć ser żółty oraz posiekaną natkę pietruszki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 min. Po tym czasie zmniejszyć stopnie do 160 i piec jeszcze

Kuchnia Paulettes
Ciasto Salceson 470

uśmiałam się trochę z nazwy ciasta , bo salceson kojarzy mi się z dziwnym mięsem w galarecie, czy czymś tam, którego to nie wiedzieć dlaczego lubił i czasem dalej zjada, czyli dalej lubi mój tato. Może to ja jestem wybredna i się nie znam, ale dla mnie porywająco i smacznie taki salceson nie wygląda. Ciasto za to smaczne jest, nawet bardzo(...)jabłek 5 jajek L 3 szklanki mąki tortowej 3 czubate łyżki kakao 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego 1 szklanka cukru trzcinowego 1 szklanka oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka pokrojonych orzechów Jabłka obieramy, kroimy w mniejszą kostkę. Orzechy siekamy na drobniejsze kawałki. W misce miksujemy jajka (razem białka i żółtka

kruche babeczki
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, kukurydzą i pieczarkami 478

mięsa mielonego, lubczyk, świeżo zmielona w moździerzu lub ugnieciona kolendra żółty tarty ser do posypywania zapiekanki + natka pietruszki masło klarowane do smażenia mięsa Wykonanie: Na patelni z masłem przesmaż mięso razem z cienkimi plasterkami pieczarek i cebulą pokrojoną w kostkę lub piórka. Gdy się podsmażą dodaj pokrojonego w kostkę pomidora i kukurydzę, dobrze przypraw. Smaż jeszcze chwilę do połączenia(...)razie czego dopraw do smaku, to ostatni i najlepszy moment na poprawki;) Naczynie żaroodporne (ja użyłam takiego o wymiarach 35 x 25) wypełnijcie farszem mięsno - makaronowym. Posypcie tartym serem. Pieczcie w temp. 180C przez 30 - 35 minut na środkowej półce bez termoobiegu grzanie góra - dół. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
PYZY ZIEMNIACZANE Z CEBULKĄ 143

Pyzy ziemniaczane to bardzo popularne danie kuchni wielkopolskiej. Często są nadziewane mięsem lub zwyczajnie polane podpieczoną cebulką z tłuszczykiem. Ja podałam je do zrazów i kapusty na ciepło(...)pyzy które wrzucamy, partiami na osolony wrzątek. Gotujemy około 4 minuty od momentu wypłynięcia, wyciągamy łyżką cedzakową i polewamy podpieczoną cebulką z odrobiną tłuszczu.  Pyzy można podać do pieczonych mięs, zrazów oraz kapust na ciepło

Kulinarne Fantazje Marioli
Karkówka marynowana w mleku i cebuli – grill 232

Karkówka marynowana w mleku i cebuli – grill Jak ciepło i wolne ,to trzeba siedzieć na powietrzu , a nie w kuchni , dlatego warto grillować " class="wp

Ogrodnik w podróży
Domowe burgery 158

samodzielnym upieczeniem bułek. Z podanego przepisu wyszły mi 4 ogromne burgery, takie jak te serwowane w burgerowaniach. Dodatek kajzerek do mięsa mielonego czyni burgery miękkimi.  Burgery: 700g mięsa mielonego 2 czerstwe bułki kajzerki 1 jajko 1 cebula sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany  olej do smażenia, u mnie Polski Olej rzepakowy Bułki: 680g mąki pszennej(...)Ciasto dzielimy na 4 części, formujemy kulki, które lekko rozpłaszczamy. Ułożone na blaszce bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, a następnie posypujemy sezamem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni i pieczemy przez około 25-30 minut. 2. Kajzerki zalewamy wodą, moczymy aż namiękną. Wyciskamy wodę. Cebulę siekamy. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą do uzyskania zwartej masy. Formujemy 4 duże kotlety

Szefowa kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami 321

Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni do lekkiego zarumienienia. W tym czasie cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w półplasterki i siekamy drobno czosnek. Do podsmażonego mięsa dodajemy cebulę. Smażymy aż lekko się zeszkli. Następnie dodajmy pieczarki i czosnek. Całość smażymy razem ok 7-10 min. Sos. W misce mieszamy śmietanę z jajkami. Dodajemy starty na grubych(...)farsz mięsny, sos. Na wierzch ścieramy pozostały ser żółty. Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami Zapiekankę ziemniaczaną z kiełbasą i pieczarkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Pieczemy ok 20 min pod przykryciem. Po tym czasie odkrywamy ją i pieczemy jeszcze 5-7 min z włączonym termo obiegiem, tak aby ser na wierzchu zapiekł się. Zapiekanka ziemniaczana

Pyza i Surówka
Podudzie w marynacie z miodu i musztardy 148

Kurczak w roli głównej, pora na PODUDZIE W MARYNACIE Z MIODU I MUSZTARDY.   Pyszne chrupiące  danie, niewymagające wielkich umiejętności. Danie dla smakoszy mięsa  ze słodkawym i pikantnym posmakiem. KURCZAK W MARYNACIE Z MIODU I MUSZTARDY SKŁADNIKI: • 8 kawałków podudzia kurczaka • natka pietruszki do posypania • 1 kg ziemniaków GLAZURA: • 125 ml płynnego miodu • 4 łyżki musztardy Dijon(...)DÓŁ) do 220 stopni.  Wyjąć udka z marynaty i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym jedno obok drugiego, zachowując resztę marynaty w misce. Włożyć naczynie do nagrzanego piekarnika i piec często przewracając oraz polewając pozostałą marynatą, przez około 40 minut, aż będą ładnie zarumienione i chrupiące. Wyłożyć udka na talerz i posypać posiekaną natką pietruszki. Pozostałym sosem z naczynia żaroodpornego

Kuchnia Beaty
Kapuśniaczki drożdżowe do barszczu 174

www.Skworcu.com.pl  Kapustę kroimy na ćwiartki i gotujemy w lekko osolonej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym. Po ugotowaniu odcedzić i wyjąć przyprawy, zmielić w maszynce do mięsa. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodać zmieloną kapustę, smażyć ok 10 minut, dodać majeranek, sól, pieprz. Doprawioną masę kapuścianą odstawić do wystygnięcia. Składniki na ciasto(...)plastyczne. Wyrobione ciasto cienko wałkować, na brzegu wzdłuż nakładać kapustę, zwijać w rulon, odcinać i nakłuwać widelcem z góry. Posmarować rozmąconym jajkiem, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w tem. 175 C przez ok 20-25 minut, na złoty kolor

Apetyczna babeczka
Golonka gotowana ( z wody) 217

Polecam ulubione dane Piotra – tym razem golonkę gotowaną w jego wykonaniu. Ja zawsze przygotowuję Golonkę pieczoną w piwie. To danie chyba lubią wszyscy faceci, ale znam też amatorki golonki wśród pań. Ale tym razem za gotowanie zabrał się Piotrek, to jego sposób. Ostatnio przygotowywałam golonkę po bawarsku z warzywami tutaj Przepis na pyszną gotowana Golonka wg Piotra: Składniki(...)Dodajemy oczyszczone warzywa, liście laurowe i ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sól peklową, wtedy golonka nabierze delikatnego różowego koloru. Gotujemy na wolnym ogniu 2-3 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie. Gotowaną golonkę podajemy z zasmażaną kapustą z boczkiem, oraz musztardą lub chrzanem. Smacznego. The post Golonka gotowana ( z wody) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kanapki z awokado i jajkami 178

Kanapki z awokado i jajkami to dietetyczna propozycja na szybką, smaczną i zdrową kolację. Awokado znajduje się praktycznie w każdej diecie, ze względu na swoje właściwości

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab zapiekany z pesto i suszonymi pomidorami 124

kruche. To przy schabie bardzo ważne, żeby nie uzyskać przysłowiowej "podeszwy". :) Przyznam się Wam, że tego typu siekacz już posiadałam, ale musiałam zużywać więcej siły i energii, aby ubić mięso. W przypadku Raptor'a pracowało mi się zdecydowanie lżej. Nasze plastry schabu dokładnie ubijamy i oprószamy solą i pieprzem. Ziemniaki, marchew i cebulę kroimy w cieniutkie plasterki. Suszone pomidory siekamy(...)warzyw. Następnie kolejne 3 plastry schabu, pesto i warzywa. To samo z kolejną warstwą. Na wierzchu układamy plasterki twardego wędzonego sera i zapiekamy w piekarniku pod pokrywką. Pieczemy w 200 stopniach przez 60 minut. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem. Smacznego! :) Wioleta Gargula

MamaOskarka
Zapiekany kalafior 141

Opis: Zapiekany kalafior z sosem serowym to szybki przepis na smaczne danie. Idealny przepis dla osób, które nie jedzą mięsa. Jest to bardzo ciekawy sposób na przygotowanie kalafiora. Składniki: 1 kalafior 200 g żółtego sera 50 g masła 1/4 szklanki mąki pszennej 500 ml mleka Pęczek koperku Sól Sposób przygotowania: Kalafior myjemy. W całości musimy obgotować go w osolonym wrzątku(...)zgęstnieje i będzie miał gładką konsystencję. Ponownie zmniejszamy ogień i dodajemy 2/3 startego sera. Ser musi się rozpuścić. Kalafior polewamy przygotowanym sosem i posypujemy pozostałą częścią sera. Całość pieczemy w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 170 stopni przez ok. 30-40 minut

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kotlety jajeczne z marchewką 161

zdrowsza alternatywa dla mięsnych kotletów lub po prostu dodatek do obiadu. Kotlety jajeczne z marchewką wyszły naprawdę pyszne i pomimo mojej sympatii do mięsa i mięsnych dań, muszę je pochwalić. :-) A czym posypane są kotlety? To czipsy z pietruszki, które upiekły się obok nich. Ich smak to duże, pozytywne zaskoczenie, bo pietruszkę w zupie omijam szerokim łukiem. ;-) 2 duże marchewki(...)Masę mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą.  4. Formujemy kotleciki (u mnie z pomocą obręczy) i pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut

Szefowa kuchni
Bułka brudasek 204

ciasta  - stworze walec ( z połowy ciasta) i kroję go ostrym nożem na kawałki    - z kawałka tworze mniej więcej koło na które nakładam wystudzone mięso a na mięso układam plaster mozzarelli      - tak przygotowany placek smaruję delikatnie dookoła wodą aby brzegi się skleiły i unoszę brzegi do góry tworząc w ten sposób bułkę, obracam i delikatnie(...)warto zamrozić ciasto i mieć już gotowe , skróci zawsze to czas przygotowania na przyszłość - gdy robimy placki przygotowując ich do farszu nie róbmy zbyt cienkiego bo pęknie nam podczas pieczenia i zawartość bułki wypłynie - gdy chcemy bułki drożdżowe odświeżyć polewamy odrobina wody i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na ok 5 min uzyskamy w ten sposób chrupiącą ciepła

Basia w kuchni
Grillowane warzywa – jakie warzywa grillujemy? 199

Grill to nie tylko miejsce na którym możemy przygotowywać potrawy mięsne. Świetnie smakują również grillowane ryby i warzywa. Tak, to właśnie grillowane warzywa będą świetnym dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Złote placki ziemniaczane z sosem z piersi kurczaka 168

Złote placki ziemniaczane z sosem z piersi kurczaka. Prosty i naprawę szybki pomysł na obiad, zwłaszcza jeśli tak jak ja przygotujecie placki ziemniaczane bez użycia tarki

Słodkie okruszki
Skrzydełka w miodzie i keczupie 209

Skrzydełka w miodzie i keczupie robi się szybko i smakują wyśmienicie. Idealne na obiad czy jako ciepła przekąska na imprezie. Składniki: 1 kg skrzydełek 4 łyżki

e-PrzepisyKulinarne
Mini zapiekanki na śniadanie, prosty przepis 206

Mini zapiekanki na śniadanie, prosty przepis Mini zapiekanki na śniadanie.   Mini zapiekanki na śniadanie – na taki pomysł wpadłam ostatnio w sobotni poranek, gdy przyszedł

Kuchnia na wzgórzu
domowy pasztet bez pieczenia 158

składniki: 250 g szynki 250 g karkówki 250 g wątróbek kurzych 3 cebule, średnie wielkości 2 ząbki czosnku 1 czerstwa bułeczka 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki

Domowy Smak Jedzenia
Schab pieczony 104

Jestem wykończony. Wróciłem z pracy i od razu zasiadłem do kolejnej pracy, takie tam zlecenie na boku. A jeszcze cały czas kręcił się pan złota rączka

Marder&Marder Manufacture