Dziś mam smakowitą propozycję. Często wykorzystujemy ziemniaki w różnej postaci jako dodatek do mięsa. Ja zrobiłam pieczone w rękawie. Wyszły smaczne i tak mięciutkie, że nawet się nie spodziewałam. A przepis dostałam od brata, który również kucharzy. Wystarczy mieć: Czytaj więcej
Tylko pyszniedłuższy spacer Zapisz ŻUR I BIAŁY BARSZCZ Żurek wielkanocny – na domowym zakwasie, z domową białą kiełbasą Zakwas na żur i zakwas na barszcz biały DOMOWE WĘDLINY I MIĘSA Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów Kiełbasa
Karo in the Kitchenpapryką czerwoną. Szpinak myję, osuszam recznikiem papierowym. Ser żółty kroję w drobną kostkę. Foremki silikonowe do muffinek wykładam mięsem następnie kładę szpinak i ser. Przykrywam drugim kawalkiem mięsa. Posypuję solą. Piekę w piekarniku ok 30 min w 180 stopniach. Podaję na ciepło
Gotowanie PatkiLubię, gdy niedzielny obiad jest aromatyczny i nie wymaga ode mnie zbyt dużo pracy. Dlatego często decyduję się na dobrze doprawione mięso, które mogę piec razem z chlebem na następny tydzień. Danie "robi się" jakby samo i przy okazji jednego włączenia piekarnika mam obiad i pieczywo. Składniki (na 2-3 porcje): 4 pałki kurczaka łyżka oliwy 2 spore szczypty soli
Weekendy w domu i ogrodzieŚwięta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. Już niedługo będziemy myśleć nad świętaecznym Menu. Zaczniemy piec babki,mazurki, mięsa, szykować sałatki, jajka. Dziś chciałabym Wam przedstawić fajny i smaczny przepis na jajka. Farsz zrobiłam z tuńczyka , kukurydzy i szalotki. Zapraszam i smacznego. SKŁADNIKI: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w wodzie lub w oleju 1 szalotka Sól
Gotowanie Patkiprzyzwyczajona do smaku rosołu z kury, postanowiłam zrobić wołowy. Zrobiłam i już nie wrócę do drobiowego. Wołowy, esencjonalny ze słodka nutą pieczonej cebuli. Ugotowane mięso podałam z sosem chrzanowym. SKŁADNIKI: ok. kg rostbefu 2 marchwie 1/2 pora 1 większy korzeń pietruszki 1/2 selera Lubczyk 1/2 sporej cebuli Ciepła woda-ok.2-3 litry Cienki makaron Natka pietruszki
Kopystką po garachRyba pieczona w soli to mój ulubiony sposób podawania ryby w całości. Ryba zachowuje wtedy swoj ą delikatność, soczystość i aromat. Sposób przygotowania jest
La grande e la piccola cuocaścieramy na tarce. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie i odciskamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy przyprawy do smaku, ciasto dokładnie mieszamy łyżką lub dłonią. 2. Mięsem wyklejamy tortownicę, pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Kroimy w trójkąty. Podajemy z frytkami lub ziemniakami
Szefowa kuchniśmietany 18%, 1 żółtko, 1 płaska łyżka cukru, sól Nogi kaczki oczyścić z resztek piór, oprószyć solą, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (papier do pieczenia zapobiegnie przywieraniu mięsa) skórą do góry i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około godzinę. Upieczoną kaczkę przełożyć do garnka, wlać bulion, zagotować. Dodać skórkę pomarańczową i chwilę razem gotować. Wymieszać
królestwo garówkostkę. Mięso obsypujemy przyprawą, polewamy olejem, dobrze mieszamy, odstawiamy do lodówki na kilka godzin,żeby mięso przeszło smakiem. Na długie patyczki szaszłykowe nabijamy na przemian mięso, papryki, cebulę. Układamy na blasze, pieczemy ok 15-20 minut, aż mięso się zrumieni. Podajemy z ulubionymi sosami
Z Majeczką w kuchniprzedstawić kilka propozycji na pyszne przekąski na ten wieczór pizzerniki kliknij pizza twist kliknij tortilla z dodatkami kliknij chlebki z farszem kliknij pieczone pierożki z mięsem i pieczarkami kliknij pizza na cienkim cieście kliknij krążki cebulowe kliknij hamburgery kliknij kebab w domowej picie kliknij
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupietruszki i paprykę drobno siekamy. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie, kiedy zmięknie odciskamy. 2. Wszystkie składniki i przyprawy zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy. 3. Mięsem oblepiamy patyczki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut
Szefowa kuchniprzygotowany sos idealnie smakuje z mięsem, frytkami czy pieczonymi warzywami. Przy każdym kęsie czuć chrupiące papryki! 190 g jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 czerwonej papryki Sól czosnkowa W wysokiej miseczce mieszamy ze sobą jogurt naturalny oraz majonez. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy
VioletoweKucharzeniehabanero Łosoś w galarecie Bakłażan i papryka z pastą orzechową Aromatyczny pasztet z selera Rolada z indyka z suszonymi pomidorami Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Pieczone pierogi z mięsem Chicken Pie Babka ziemniaczana Wegeburgery z marchewką Piróg biłgorajski Zupy jedzone po północy;) Zupa orientalna z kurczakiem Tajska zupa Tom Ka Zupa cebulowa Zupa z soczewicy Żurek
Codziennik Kuchennykażdej nadmiarowo ugotowanej porcji kaszy przygotowuję sałatkę. Do kaszy dodaję pieczone albo gotowane mięso lub jak w tym przepisie rybę. Dorzucam trochę chrupiących warzyw, prażone ziarenka i sałatka gotowa. W tym przepisie znajdziecie pomysł na bardzo smakowitą pastę z awokado. Jeśli dodacie do niej więcej jogurtu lub trochę wody powstanie rzadszy sos do polania sałatki. Pasta
Codziennik KuchennyCebulę w pióra, marchew i paprykę w paski. Ziemniaki obsypujemy przyprawą do ziemniaków, mieszamy z resztą warzyw, posypujemy przyprawami do smaku. Warzywa wkładamy do rękawa, na środku układamy mięso. Zawiązujemy rękaw. Pieczemy ok 50-60 min w 180 stopniach
słodki bratekGotujemy do zgęstnienia sosu, często mieszamy. Pod koniec dodajemy starty na malutkich oczkach żółty ser. Gotujemy do rozpuszczenia. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Gotowym sosem zalewamy mięso z warzywami. Pieczemy pod przykryciem przez 60 minut
VioletoweKucharzeniezostaje na talerzu. Można tylko oblizać ze smakiem palce ;) Składniki: 2 młode równe cukinie 6 łyżek gotowanego ryżu 4 łyżki kukurydzy z puszki 4 łyżki posiekanego mięsa z kurczaka (pieczonego lub gotowanego) 2 łyżki pokruszonej fety 1 łyżeczka tymianku 4 łyżki startego ostrego sera sól i pieprz 2 łyżki oliwy (1+1) Wykonanie: Cukinie pokroić na równe, około
zadanie-gotowanieDziś zapraszam na shawarmę z kurczaka z bakłażanem , czyli danie rodem z kuchni arabskiej, a konkretnie libańskiej. Mięso jest marynowane, pieczone i doprawione aromatycznymi przyprawami, dzięki czemu jest soczyste i niezwykle smaczne. Idealnie sprawdzi się jako farsz do pity podanej z ulubiona sałatką i sosem. Składniki : 400g piersi z kurczaka 3 łyżki octu 3 łyżki wody
Codzienne GotowanieSezon na papryki w pełni, wiec trzeba z niego korzystać. Dziś proponuje Wam pieczone papryki, faszerowane mięsem i ryżem. Smacznego! :) Papryka faszerowana mięsem i ryżem Składniki: 5 papryk 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 woreczek ugotowanego ryżu 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu sól pieprz zioła prowansalskie
Smaki Nataliiblaszce piekarnika wyłożyć papier do pieczenia, a na nim różyczki kalafiora. Piec do miękkości ok. 25-30 minut w 190 stopniach. Tak przygotowany kalafior świetny będzie do pieczonej rybki lub mięsa. Ja jednocześnie w worku upiekłam kurczaka i miałam w ciągu 30 minut gotowy cały obiad. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłównich niszczą grzyby i bakterie oraz działają ochronnie na żołądek i wątrobę, zawiera antyoksydanty (kurkuma) cynamon ! mój ulubiony więc doprawiam nim wszystko;) Pasuje do większości potraw: jabłek pieczonych, kawy, mleka, mięsa przy rz ądzanego na słodko. go ździki lubię, bo kojarzą mi się z dzieciństwem . Nie ma kompotu bez goździków. chili - silnie rozgrzewa więc cz ęsto dodaję
WYSPA SZCZĘSLIWAjakiś czas obracać mięso. W naczyniu do zapiekania ułożyć siano, położyć na nim osuszony schab i przykryć sianem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 70 -80 stopni i piec 1-1,5 godziny. ** Mięso wyjąć z piekarnika, podpalić siano, gdy się rozpali należy przykryć pokrywką i odstawić na 10 minut. Mięso wyjąć, oczyścić z siana. Podałam z puree ziemniaczanym z orzechami(...)włoskimi i z pietruszką karmelizowaną w miodzie spadziowym. *ocet „ekologia spod strzechy” **Długość pieczenia zależy od grubości schabu oraz temperatury w piekarniku. Pamiętajmy, że każdy piekarnik inaczej grzeje... Ja wkładam termometr (w środek mięsa) i wyjmuję mięso, gdy osiągnie temperaturę 66 stopni w środku. zastawa
królestwo garówkurczaka podsmażyć (partiami) do lekkiego zrumienienia z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pokryć glazurą i wstawić do piekarnika (190 stopni) na 25 - 30 minut. W trakcie pieczenia poodwracać kawałki mięsa dwa, trzy razy, tak aby z każdej strony były równomiernie pokryte czerwoną masą. Ryż ugotować wg instrukcji - brązowy około 25 - 30 minut. Ogórek pokroić na cienkie plasterki
zadanie-gotowaniemało pracy ,polecam gorąco a do tego pyszne pieczone ziemniaczki z tymiankiem-mniam.... Składniki: 1,2 kg ładnych żeberek ok. 2 szklanki Coca-Coli marynata: 1-2 łyżki soli 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej Przygotowanie: Mięso oczyścić, osuszyć i pokroić na kawałki. Każdy kawałek dobrze(...)Colą, tak by zakrywało mięso do 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec pod przykryciem w temperaturze 180C przez 90 minut. Zdjąć przykrywkę i piec jeszcze 20-30 minut, by mięso pięknie się zrumieniło. Smacznego
Swojskie jedzonkoMielone mięso z przyprawami pieczone w piecu razem ziemniakami w pomidorowym sosie. Lekkie i pyszne. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki (sos) 1½ szklanki wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól Składniki (pozostałe) 1 kg ziemniaków olej do smażenia sól kotlety — patrz przepis na KÖFTE Przygotowanie Obrać i umyć ziemniaki. Pokroić w plasterki. Smażyć je w głębokim oleju. Kotlety
Tureckie Przepisymieszamy. Z umytych i osuszonych skrzydełek odcinamy końcówki. Tak przygotowane skrzydełka układamy w żaroodpornej formie posmarowanej tłuszczem i dość obficie smarujemy sosem, niewielką ilość sosu zostawiamy do posmarowania mięsa w trakcie pieczenia. Gotowe skrzydełka wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp 200 st.C i pieczemy około 50-60 minut, w połowie czasu pieczenia skrzydełka ponownie smarujemy sosem
Smakowite DaniaKarkówka w takiej piwnej marynacie jest bardzo smaczna. Dodatek piwa sprawia że mięso szybko się piecze na grillu i jest mięciutkie. Składniki: 1,5 kilograma karkówki Marynata: 1 szklanka piwa 0,5 szklanki ketchupu pikantnego 0,5 szklanki oleju 1 opakowanie przyprawy do karkówki 1 łyżeczka przyprawy meksykańskiej Sposób przygotowania: Karkówkę, myjemy i kroimy w plastry, lekko rozbijamy. Składniki
Bajeczna KuchniaZapraszam na kolejny zestaw jedzonka do pracy, lekki i dietetyczy. Śniadanie : Bułeczki z serkiem Philadelphia i gotowanym buraczkiem. Lunch : Pieczone pulpeciki z mięsa z indyka z ziołami, kuskus z cytryną i pietruszką, a do tego miętowo - koperkowy sos jogurtowy. Smacznego
Codzienne Gotowaniepracy i obowiązków? U mnie z każdym wyjazdem, czy raczej powrotem, zajmuje to więcej czasu. Chyba się starzeję ;) Śniadanie: Serek wiejski z ananasem i przyprawą curry Lunch : Pieczone kofty z mięsa drobiowego z cukinią i koperkiem, do tego kuskus i sos jogurtowo - koperkowy. Przekąska : Banan Smacznego
Codzienne Gotowanienaczynia żaroodpornego. Paprykę pokroić w grubą kostkę (ok. 3 cm). Ułożyć ją pomiędzy ziemniakami. Na wierzchu położyć usmażone kofty. Sos: Składniki sosu wymieszać ze sobą. Zalać nim mięso z warzywami. Piec w 180 stopniach ok. 30 minut. Smacznego Anulla Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
Fabryka pomysłówDzisiaj chcę Was zaprosić na pieczone pierogi z mięsem. Miałam okazję jeść takie pierogi w Pierogarni "Chatka babuni" w Poznaniu i zachwyciły mnie smakiem. Od tej pory kilka razy eksperymentowałam, aż wreszcie znalazłam swój własny smak, który bardzo przypadł domownikom do gustu. Moje pierożki są mniejsze, ale następne będą w wersji "mega"(zmieszczą jeszcze więcej farszu!). SKŁADNIKI
Kuchnia Beatyokazało się, że farbuje on mięso w trakcie pieczenia). Roladę wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na około 30 minut. cielęciny nie należy niczym przykrywać. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni, przykrywamy roladę i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim cielęcinę na 30-40 minut, pozwalając, żeby pieczeń wchłonęła sok. Po upłynięciu tego(...)czasu wyjmujemy roladę z piekarnika i odlewamy sos spod pieczeni do oddzielnego garnka. Trzymając roladę w ciepłym miejscu przygotowujemy sos. W garnku roztapiam 50 g ,masła, dodajemy sos spod pieczeni, około 80-100 ml słodkiej śmietany. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, dodajemy trochę wody. Roladę dzielimy na 2-3 centymetrowe plastry
Miód i pieprzszybki w przygotowaniu. Dzisiejsze pomysły to dowód na to, że kurczak nie musi być nudny, można przygotować dania z kaszą, makaronem czy młodymi ziemniakami, a nawet wykorzystać pozostałe mięso z niedzielnego pieczenia. 10 pomysłów na kurczaka, a wśród nich mój ulubiony przepis na pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem, które koniecznie musicie wypróbować tego lata! Zobaczcie także inne inspiracje obiadowe(...)bobem i fasolką szparagową 40 pomysłów na letnie obiady 30 pomyslów na cukinie Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka
Moja smaczna kuchniaDo pieczenia tego wspaniałego chleba wprost przez Kuchenne Drzwi zostałam zaproszona przez Amber. Nie mogłam odmówić. Chociaż to
Kuchnia Prezydentowejwęgorza, z wydłużoną szczęką przypominającą ptasi dziób z licznymi, ostrymi zębami, zielono-seledynowym połyskiem skóry i zielonym kręgosłupem. Belona ma tłuste, bardzo smaczne i delikatne mięso. Znakomicie smakuje pieczona z ziołami, gotowana na parze lub wędzona. Bez wątpienia, jedna ze smaczniejszych ryb jakie do tej pory jadłam, a zjadłam już ich dość sporo w różnych częściach Świata
SzczyptaSmaQwyraźne piętno. Ale nie jest to potężna beczka, raczej lekkie muśnięcie nadające winu krągłości. Finisz dość długi z ładnie wtopionymi taninami. Przyjemne do picia z potrawami z mięsa , gulaszów i pieczeni. Ostatnie wino i chyba największe zaskoczenie CT Sauvignon Blanc Dulce 2013 ( 100% Sauvignon Blanc ) cena 35 zł za butelkę 0,5 l. Wino o bardzo jasnym słomkowym kolorze
królestwo garówkostkę i podsmażyć. Wodę, sos, cukier, maggi, ocet wymieszać.Udka podsmazyć na rozgrzanym oleju, przełożyć na blaszkę , do łożyć pieczarki, cebulę i paprykę, dolać sos i wymieszać. Piec do miękkości mięsa
Moje domowe kucharzeniePieczony boczek...a do tego domowy chlebek..pycha..Przyprawy dajemy wedle własnego gustu.. boczek dowolne przyprawy Boczek natrzeć przyprawami, odłożyć na 24 godziny
Moje domowe kucharzeniecharakteryzowało się żywym i lśniącym rubinowo-czerwonym kolorem, zdecydowanym owocowym aromatem, z nutami dzikiej jagody, porzeczki i wiśni oraz przyjemnym i długim posmakiem. Idealnie komponowałoby się z pieczonym lub gotowanym mięsem czy też makaronami np. autorstwa Joanny. Najciekawsze wino oczywiście było na koniec, czyli Barolo Tradizione 2008. Głęboki czerwony kolor, dobrze zharmonizowane taniny wraz z owocowymi aromatami to świetna
królestwo garówSzynka pieczona z tego przepisu smakuje wybornie. Przekonaliśmy się już, że najsmaczniejsze są domowe wędliny.. Przynajmniej wiadomo, że będziemy jeść
Anioły w kuchniraczej on jest specjalistą i nawet nie próbuję w tym temacie z nim konkurować ;) Obecnie leżę przeziębiona i wracam myślami do tego obiadu - pysznej, idealnie wypieczonego kawałka mięsa wołowego z pieczonymi ziemniakami i warzywami, glazurowaną marchewką i sosem ze zredukowanego czerwonego wina. Niebo w gębie, po prostu
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!połowie czasu pieczenia, obracam pstrągi na drugą stronę, zmniejszam temperaturę do ok.180 stopni C. Czas pieczenia zależy od wielkości pstragów, trzeba sprawdzać, ryba jest gotowa kiedy jej mięso zbieleje. Nie można piec za długo bo będzie sucha. Tak przygotowane pstrągi podaję zazwyczaj z frytkami i dowolną surówką. Dziś na życzenie córki zamiennik surówki stanowił brokuł gotowany na parze i powiem
Kuchnia z widokiem na ogródwszystko umieścić w marynacie z w/w składników. Przykryć folią i odstawić na 12 godzin do lodówki. Paprykę i cebulę pokroić w plastry. Na szpadki nadziewać naprzemiennie mięso i warzywa. Pieczemy przez 30-3 5 minut na grillu (w moim przypadku elektrycznym) w temperaturze 16 0°C. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Ja podałam do nich
Gosia gotujegodzin Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C i na dół wkładamy naczynie żaroodporne wypełnione wodą. Dzięki temu woda będzie parować i mięso nie wyschnie Pieczemy bez przykrycia ok. 1 godziny (może być 15 minut dłużej) Podałam z zapiekanymi ziemniakami , ogórkiem kiszonym oraz sałatą polaną jogurtem naturalnym Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commąki 50 g masła 1 kg marchewki 50 ml oleju rzepakowego sól świeżo mielona pieprz biały mielony 2 łyżki cukru trzcinowego Przygotowujemy: folię spożywczą, patelnię grillową , tłuczek do mięsa , papier do pieczenia, naczynie żaroodporne z pokrywką i wykałaczki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 C (termoobieg). Farsz do rolad: Ser bałkański kruszymy i wrzucamy do miski, rozgniatamy widelcem, doprawiamy mielonym białym pieprzem
noteskulinarnyfigacebula, sol i pieprz) 5 ząbków czosnku - przeciśnięte przez praskę Przygotowanie: Mięso myjemy. Następnie przekłuwamy mięso nożem do filetowania na wylot. W miejsce dziur wsadzamy suszone owoce. Mięso nacieramy marynatą. BRYTFANKA Pieczemy w piekarniku 180 stopni - góra dół. około 90 minut Smacznego
ClauditteMissCookingCzosnek nie obierać, zgnieść go i dodać do mięsa, wlać 50 ml piwa, wszystko wymieszać i odstawić na godzinę ( przegryzie się :-) ). Blachę skropić olejem i przełożyć na nią mięso wstawić do pieca rozgrzanego do 160st C. Po 5 min wlać pozostałe piwo i piec ok 50 - 80 min często podlewając. Podawać z czym się chce:-)............................ Smacznego
Gaździnka warzyDodać rozgnieciony nożem czosnek (nie obrany), kilka gałązek tymianku, szczyptę rozmarynu, posolić, popieprzyć, przyprawić słodką papryką i kilkoma ziarenkami kolendry. Listki laurowe zgnieść w palcach i dodać do mięsa. Włożyć do pieca nagrzanego do 180 st C. Po 15 min wlać troszkę piwa (jeżeli piwo odparuje to go uzupełnić). Pół godziny przed końcem dodać plastry cytryny, Piec do miękkości często
Gaździnka warzymarchewkę. Posypać ziołami. 3. Na przyprawionego kurczaka położyć kawałki masła. 4. Żaroodporne naczynie przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C (opcja "góra-dół" ). Piec do miękkości mięsa (40-60 min.), a następnie ściągnąć przykrywkę naczynia, mięso polać powstałym sosem i ponownie wstawić do piekarnika (opcja "góra") aby skórka się zapiekła
A Ty Smakuj MnieCukinie... WYKONANIE Wydrążamy środek Robimy farsz: mięso mielone + cebulka drobno posiekana + czosnek przeciśnięty przez praskę + jajko = wyrabiamy na jednolitą masę. Do cukini wkładamy farsz. zatykamy wejscia mięsa wykałaczka i pieczemy w zaroodparnym naczyniy ,aż zmiękna ...do tego dodałam sos beszamelowy z pieczarkami...SMACZNEGO! Zucchine ripiene ..... INGREDIENTI : 3-5 zucchine medie 40 grammi di tritato 1-2 uova
w mojej kuchnimarynaty mieszamy. Następnie wcieramy ją w mięso. Odstawimy do lodówki na ok. przynajmniej 1h, ale lepiej na dłużej, aby mięso było bardziej aromatyczne:) 2. Piekarnik rozgrzewamy. 3. Wkładamy mięso w rękaw. Pieczemy ok 45 min w temp. 180*C, po czym rozcinamy rękaw i pieczemy kolejne
Kuchnia Pełna PasjiSkrzydełka, skrzydełka dla Brasileiro najsmaczniejsza część kurczaka. Mogą być serwowane jako przystawka, przegryzka czy jako część obiadu. Przepis prosty a rezultat przepyszny. Co potrzebujemy?Po
Smaki Brazyliiogień i dusimy pod przykryciem 10 minut. Formę do zapiekania natłuścić, przełożyć do niej mięso a na wierzch położyć warstwę ziemniaków. Można zrobić z 2 warstwami ziemniaków: ziemniaki - mięso - ziemniaki. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym 190-200 stopni około 20 minut. Dekorujemy natką pietruszki. Ziemniaki z dodatkiem masła i mleka stają się bardzo chrupiące. :)zapiekanka mięsno - ziemniaczana
Bon Appetit Małgorzatymięsem w folię i wstawić do lodówki, przynajmniej na godzinę. Mocno rozgrzać patelnię grillową. Smażyć kotleciki po ok 4 min z każdej strony (zależny od grubości mięsa)Podawać z pieczonymi ziemniakami (np z tego przepisu) i sałatą . Smacznego
Stare Garynajlepiej go pozostawic w zamknietym i wylaczonym piekarniku.Ladnie "dojdzie" i bedzie bardzo soczysty. Losos pieczony w piekarniku jest najsmaczniejszy.Podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego!Jeszcze pare slow o teriyaki.To moj ulubiony sos sojowy .Ma niepowtarzalny smak.Teriyaki to japonska technika kulinarna polegajaca na pieczeniu ryb i miesa w marynacie zw. tare.Nazwa teri pochodzi od czasownika teru (blyszczec),gdyz marynata na potrawie blyszczy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!odstawić w chłodne miesce na minimum 1 godzinę, aby nabrało aromatu. Śliwki i morele namoczyć, a następnie ułożyć na mięsie. Zwinąć roladę, ściśle obwiązując mocną nitką, a następnie mięso posmarować oliwy. Piec w temperaturze 180ºC przez około 60 minut. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej KuchniDoprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Kurczaka kroimy w drobną kostkę i chwilkę podsmażamy na niewielkiej ilości oleju wraz z przyprawami (koniecznie przez jedynie chwilę - pamiętajmy, że mięso będzie się piekło jeszcze na pizzy i gdy je przesmażymy stanie się twarde i utraci soczystość). Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części i formujemy (za pomocą
Słodka StronaKurczak pieczony w całości, nie dość, że prezentuje się okazale, to smakuje też inaczej niż pokrojony w części.Mięsko jest delikatne, kruchuteńkie i
Maminek kulinarnyolejem sezamowym i pieprzem. Mięso włożyć do marynaty, dodać rozmaryn i marynować 1 h. Szalotki obrać i pokroić ukośnie w 05-1 cm kawałki Nabić na patyczki mięso i szalotki. Piec na dobrze rozgrzanej patelni grillowej 5 minut, obracając szaszłyczki
Kulinarny karnet Christopherawyróżnić dwa jej zastosowania : jako klasyczna przekąska ( wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę, groszek konserwowy, kiszony ogórek czy cebulę ) i druga podawana jako dodatek do pieczonych mięs, sztuki mięsa z rosołu lub kiełbasy z grilla. Sałatka w zależności od upodobania i potrzeb jest mieszana z olejem, jogurtem lub majonezem. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniPieczony schab to pyszne rozwiązanie kiedy już nie mamy ochoty na kanapkę z szynka lub żółtym serem. Wychodzi tanio i szybko, bo schab
Walijskie Pichceniepasteryzowania, czyli jedzona od razu, gdyż cukinia i inne składniki mają dość czasu ,aby się przegryzć. Na krakersach smakuje obłędnie, w bułkach smakuje rewelacyjnie ,a do grilowanego mięsa lub tłustych pieczeni to już musowo jest wskazana
Z Kuchni Do KuchniKetchup Develey oliwa dowolne przyprawy wedle gustu Składniki marynaty wymieszać i zalać pałki.Wymieszać wszystko razem i odstawić do lodówki do zamarynowania.Przełożyć na blaszkę, dodać marchewkę i piec do miękkości mięsa
Moje domowe kucharzeniestopni. Składniki sosu dokładnie mieszamy. W powstałej marynacie obtaczamy dokładnie polędwiczkę. Układamy ją w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym odrobina oliwy. Polewamy mięso pozostałą marynatą. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Kroimy w plastry. Ja podałam polędwiczki z pieczonymi ziemniaczkami posypanymi parmezanem i doprawionymi rozmarynem
Mania Gotowaniapanierkę najbardziej uwielbiam na skrzydełkach z kurczaka, dlatego w przepisie użyłam właśnie tej części kury. Oczywiście możecie również wykorzystać nogi lub piersi. Oryginalności przepisowi nadaje glazura, którą polewamy mięso pod koniec pieczenia. Nadaje mu ona niepowtarzalny smak. Zapraszam na przepis. Chrupiące skrzydełka z kurczaka w glazurze pomarańczowej Składniki: 12 skrzydełek z kurczaka 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka curry ½ łyżeczki
Mania Gotowaniaoleju - sól - 6 łyżek wody - zielone kapary (4 łyżki) - zielone oliwki około 10 sztuk WYKONANIE: 1. KURCZAK - kurczaka osusz, natrzyj przyprawą do kurczaka - w naczyniu do zapiekania ułóż mięso polej olejem - piecz 45 minut w temp 200 stopni C 2. POMIDOROWY SOS MEKSYKAŃSKI - w rondelku podsmaż na oliwie czosnek, cebulkę, papryczki - duś około 5-6 minut, - dodaj pozostałe warzywa, duś
SMYKWKUCHNIsyci, ogrzewa i poprawia nastrój. Raz na jakiś czas można sobie na taki obiad pozwolić. Amerykanie przepadają za tą serową bombą kaloryczną i robią ją w różny sposób, pieką, gotują, dodają mięso, warzywa, itd. Ile domów tyle przepisów. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy Aleksandrybyło czasu na wstawienie tego przepisu przed świętami. Nic straconego, można ją zrobić bez okazji. Zawsze piekę i gotuję mięsa samodzielnie. Mięsne domowe wyroby są o wiele smaczniejsze, ale i zdrowsze od tych sklepowych. Tym razem przedstawiam Wam przepis na pyszną, gotowaną domową szynkę, która najpierw była cały tydzień peklowana, a potem ugotowana dwa razy po 10 minut z odstępem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędiecie nie musimy rezygnować z makaronu, mięsa czy też sosu. Ważne by wybierać dobre składniki. Zamiast zwykłego makaronu wybieramy z pszenicy durum. Tłuste mięsa zamieniamy na pieczoną lub gotowaną pierś z kurczaka, a ciężkie sosy majonezowe na te z jogurtu naturalnego. Dzisiaj kolejna propozycja na lekką sałatkę. Tym razem będzie pożywna i idealna do zabrania ze sobą na uczelnie
Magiczne Życie MartyPrzyprawić solą i pieprzem do smaku. Dobrze wyrobić ręką. Następnie dodać pokrojone papryki i wystudzone, podsmażone pieczarki z cebulą. Ponownie dobrze wyrobić. Na blacie rozłożyć papier do pieczenia. Na papier przełożyć wyrobione mięso mielone z warzywami i nadać mu kształt prostokąta o wymiarach nieco większych niż omlet. Na tak uformowane mięso położyć omlet (po położeniu na mięsie z omletu ściągnąć(...)rozwinąć z papieru do pieczenia i podawać na ciepło lub na zimno (jak u mnie). SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi bardzo duża rolada o długości około 36 cm, co daje około 18 plastrów o grubości 2 cm. Widoczne na zdjęciach 9 platrów rolady zostało pokrojonych jedynie z połowy jej długości. Smak mięsa można wzbogacić o przeciśnięte przez
Gospodyni Miejskaczosnkiem i imbirem. Tak przygotowaną marynatą nacieram każdy kawałek kurczaka i odstawiam na noc do lodówki. Po wyjęciu z lodówki mięso pozostawiam na blacie w kuchni na około 30 minut, po czym układam kawałki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub na kratce. Tandoori z piersi kurczaka piekę w piekarniku nagrzanym do 230-240 stopni przez około 15 minut(...)pietruszki. Smacznego ;) ps. jeżeli nie zjecie wszystkiego, mięso tandoori możecie użyć jako składnik nadzienia do samosów. ( tutaj znajdziecie kilka przepisów ) *** nie jest konieczne trybowania mięsa, ale mięso z kością musimy piec nieco dłużej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata