mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:194/1172)

PIECZONY ROSTBEF NA CHRUPIĄCEJ GRZANCE Z AWOKADO I WARZYWAMI 142

pieczemy z sondą wbitą w mięso do osiągnięcia 56C w rdzeniu mięsa ( ok. 40-50 minut w zależności od wielkości mięsa ). MAJONEZ CYTRYNOWO-MIĘTOWY: Żółtko ucieramy z musztardą i sokiem z cytryny. Cały czas miksując dolewamy olej, aż powstanie gęsty, kremowy majonez. Dodajemy skórkę cytrynową, sól, pieprz i rozgniecioną w moździerzu miętę. CAŁOŚĆ: Upieczone mięso kroimy w cieniutkie plastry, podajemy(...)gorąco polecam! Zdecydowanie trafiło w mój i domowników gust. Trafia na listę ulubionych i z całą pewnością jeszcze nie raz zagości na stole. W weekend planuję obiad dla rodziny: pieczona polędwicę wołową z ciemnym, aromatycznym sosem, pieczonymi ziemniakami i szparagami. Myślę, że będzie się świetnie komponować

Ostra na Słodko
Polędwica kebabowa 181

przełożyć do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec około 35-40 minut, co jakiś czas podlewać powstającym sosem  [  ja przełożyłam mięso do rękawa i pod koniec pieczenia rozcięłam rękaw] .Wyjąć i ostudzić.Pokroić w plastry i podawać na zimno do kanapek

Moje domowe kucharzenie
Domowa wędlina z pieczonego schabu 425

pieczoną. Dzisiaj przepis na pieczoną wędlinę, którą zrobiłam ze schabu. Do przepisu będzie Ci potrzebny czosnek, musztarda oraz kilka przypraw. Życzę miłego pichcenia:-)  Składniki: schab 900 g, czosnek 4 ząbki, majeranek 2 łyżeczki, papryka słodka w proszku 2 łyżeczki, musztarda stołowa 2 łyżeczki, sól i pieprz, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem(...)Piekarnik rozgrzewamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Schab wkładamy do blaszki i polewamy tłuszczem ze smażenia. Pieczemy w 170 stopniach przez 1 h. Schab piekłam bez przykrycia. Gdy mięso będzie już upieczone to odstawiamy go do całkowitego ostudzenia. Następnie kroimy w plastry i podajemy z pieczywem i ulubionymi dodatkami. Przechowujemy w lodówce

kulinarne odsłony pati
Kaczka pieczona z figami i ziemniakami 131

Kaczka pieczona z figami i ziemniakami - przepis może troszkę skomplikowany, ale warto pobawić się piekranikiem, aby uzyskać soczyste, delikatne mięso. A do kaczki pieczone ziemniaki i figi, zanurzone w pysznym sosie i tłuszczu z kaczki. Kaczka, 1 kg ziemniaków do pieczenia, kilka gałązek rozmarynu, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, świeże figi (2 plus

królestwo garów
Pieczone kotleciki mielone z kurczaka 332

Jeśli jesteście na diecie to te kotleciki będą dla Was idealne - z chudego mięsa, bez tłuszczu i pieczone w piekarniku.Możemy użyć dowolnych przypraw. Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 1 duża cebula 1 jajko sól, pieprz zioła prowansalskie mielona czerwona papryka 2-3 ząbki czosnku odrobina masła Sposób wykonania: 1. Mięso myjemy, kroimy w grubą kostkę

Kuchnia domowa Ani
Pierś gęsia pieczona w majeranku 147

zamrażarce gęsia pierś. Trzeba ją było jakoś zagospodarować. A że gęsina na  zimno dobrze się sprawdza, to i tym razem piekłam pierś z założeniem że będziemy jedli ją pokrojoną cienko i zimną. Wyszło całkiem smaczne mięso - polecam! składniki podwójna pierś z gęsi  2 łyżki majeranku 3 - 4 łyżeczki  słodkiej papryki 5 - 6 ząbków czosnku - startych sól(...)jest czymś docisnąć - patelnią lub pokrywką ). Przełożyć piersi do naczynia żaroodpornego (skórą do góry), dodać wytopiony tłuszcz i wstawić do piekarnika nagrzanego do 110 st. C. Piec ok. 1,5 godz. Temperatura wewnątrz mięsa powinna osiągnąć 78 - 80 st C. Wyjąć, odczekać 2 min i pokroić mięso w plastry, lub poczekać aż mięso całkiem wystygnie i zjdać jak wędlinę. Smacznego

Stare Gary
Kurczak z warzywami (danie jednogarnkowe) 124

zasadzie to danie jednogarnkowe, które lekko podkręciliśmy o pieczonego kurczaka w sosie kebab-gyros od Folwark . Dzięki tej metodzie chcieliśmy uzyskać aromatyczne mięso. Udało się, więc polecamy. Składniki 1 kg udek z kurczaka 4 łyżki sosu kebab-gyros od Folwark 200 g pieczarek 1 cebula 1 por (biała część) 1 łyżka masła 1 marchew 500 g ziemniaków 2 łyżki(...)razem z posiekaną cebulą, pokrojonym w piórka porem, pokrojonymi na duże kawałki ziemniakami, pokrojoną marchewką, smażymy na maśle. Około 10 minut. Następnie dodajemy szklankę wody, kostkę bulionową, mięso ( dodajemy sos powstały podczas pieczenia ) i dusimy pod przykryciem przez 20 min. Pokrojoną cukinię i groszek dodajemy kilka minut przed końcem. Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką, do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Pierś kaczki pieczona w rozmarynie i oregano 157

powinna być różowa w środku. Rozumiem i szanuję podniebienia smakoszy tego rodzaju mięsa. Niestety, ale taka forma mnie nie przekonała i postanowiłem przytrzymać ją w piecu. Ogólne wrażenie oceniam na plus. Mięso nie było suche, a co najważniejsze? Przeszło wspaniałym aromatem rozmarynu, oregano i świeżych warzyw. Było pysznie.Czas przygotowania: 50 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 23,00 złSKŁADNIKI(...)Piersi kaczki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie nacinamy skórę w kratkę uważając, aby nie uszkodzić mięsa.Piersi przekładamy do miski i przyprawiamy drobno posiekanym rozmarynem i oregano. Tak przygotowane mięso wstawiamy do lodówki na ok. 30 min.Warzywa myjemy, obieramy i kroimy na niewielkie kawałki. Następnie układamy na dnie i bokach naczynia żaroodpornego. Możemy również dodać gałązki rozmarynu i oregano.Zamarynowan

kulinarnyJa
Pieczeń koperkowa do chleba 126

pieprzu 1 płaska łyżeczka soli Wykonanie: Bułkę tartą zalewamy wodą i mieszamy. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki pieczeni umieszczamy w misce i całość dokładnie wyrabiamy. Mięso(...)wkładamy do foremki tak, aby co najmniej 1 cm od góry był wolny.  Do wykonania pieczeni zazwyczaj używam jednorazowych foremek papierowych lub aluminiowych. Pieczeń się do nich nie przykleja, nie trzeba ich więc niczym smarować. Taka ilość mięsa zmieści się do jednej foremki o długości 23 cm - 24 cm. Ja użyłam dwóch mniejszych, jednorazowych foremek

Smak mojego domu
Łopatka wieprzowa z jabłkami i cydrem. 409

cydru w marynatę. Natrzeć nią umytą i osuszoną łopatkę. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny (lub na noc). Dno naczynia do pieczenia (najlepiej zamykana brytfanna o grubych ściankach) wyłożyć cebulą pokrojoną w piórka. Ułożyć na niej mięso, a po bokach poukładać ciasno jabłka pokrojone w ósemki. Pomiędzy jabłka a mięso włożyć listki lauru i ząbki czosnku (nieobrane i lekko(...)rondelku zagotować cydr z dodatkiem esencji do duszonych mięs (rodzaj bulionetki) i 1 łyżeczki brązowego cukru. Gotować 10 minut na małym ogniu. Polać mięso połową płynu i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni. Piec 20 minut bez przykrycia. Zmniejszyć temperaturę do 170 - 180 stopni, przykryć (może być folią) i piec 60 - 80 minut. W połowie czasu podlać drugą porcją

zadanie-gotowanie
Kaczka pieczona z czerwoną kapustą 264

Pieczona kaczka z nadzieniem z modrej kapusty, którą wcześniej poddusiłam w czerwonym winie. Mięso jest miękkie, soczyste, z przypieczoną skórką, a co za tym idzie baardzo smaczne :) Kapusta nie tylko wypełnia kaczuchę, ale jest dodatkiem do pełnego obiadu. Wystarczy ugotować ziemniaki albo upiec je w folii aluminiowej obok kaczki. W ten sposób zaoszczędzimy trochę energii. 1 kaczka (niecałe(...)nadal powinna być półtwarda. Przestudzić. Kapustą napełnić wnętrze kaczki i zszyć lub zabezpieczyć wykałaczkami. Przełożyć do naczynia do zapiekania i obłożyć cząstkami jabłka. Mięso przed włożeniem do piekarnika powinno ogrzać się do temperatury pokojowej. Piec przez ok 2,5 godziny w temperaturze 180*C. W trakcie pieczenia przewrócić kaczkę, aby przypiekła się z każdej strony. Można przykryć folią aluminiową, gdyby

https:KKuchniaMniam
Schab faszerowany śliwkami 224

tego przepisu podaję najpierw na ciepło z pieczonymi ziemniakami z nutą cytryny i rozmarynu oraz z kolorowymi sałatami. Po ostudzeniu doskonale smakuje jednak również z pieczywem i tartym chrzanem. Schab faszerowany śliwkami 2015-03-27 14:15:49 Dobrze przygotowany i podany faszerowany schab uświetni każdą okazję. Soczyste mięso nadziane śliwkami i upieczone pod glazurą z soku owocowego smakuje(...)minut, do zrumienienia. Podsmażone mięso natychmiast przekładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do temperatury 180 stopni. Pieczemy na otwartej brytfannie przez 50 minut. Przez pierwsze 25 minut polewamy co pewien czas mięso winem ze śliwek, a przez pozostały czas – glazurą. Glazurę przyrządzamy po włożeniu mięsa do piekarnika. Sok z jabłek zagotowujemy, dodajemy sos sojowy, cukier, imbir oraz 2-3 łyżki wina

Kulinarna Pokusa
Pulpeciki z gorgonzolą w sosie z pieczonych pomidorów z papryką 219

sosie z pieczonych pomidorów z papryką i  pomidorkami koktajlowymi? To taki comfort food w najlepszym wydaniu! Koniecznie z dodatkiem dużej ilości świeżych ziół! Wszystkie wytyczne odnośnie stylizacji tego dania i zdjęcia krok po kroku z jego przygotowania znajdziecie na Smacznej Stronie Tesco ! I koniecznie pamiętajcie o konkursie - smaczne nagrody do wygrania! :)  Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowo(...)skrapiamy oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Przyprawiamy solą, pieprzem, suszonymi płatkami chili oraz szczyptą cukru. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 60 minut. Do miski przekładamy zmielone mięso dodajemy pokruszony ser, wbijamy jajko i dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i suszonymi płatkami chili. Zawartość miski

Plate of Joy
Pieczeń z dzika w marynacie wg Aleex 187

gotuję, trochę kombinuję. Zobaczymy, co z tego będzie. A w kuchni blogowej? Jak zwykle przygotowałam dla Was coś pysznego. Zapraszam na pieczeń z dzika, którą robiłam niedawno. W ten sposób można przyrządzić każdy rodzaj dziczyzny, ale także wołowinę. Mięso smakuje znakomicie: jest mięciutkie, aromatyczne, po prostu rozpływa się w ustach. Tak zrobiona dziczyzny smakuje mi najbardziej. Świetnie sprawdzi się(...)brytfanny, podlać bulionem lub wodą (około 1,5 szklanki). Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 – 200 stopni w opcji dół + termoobieg. 6. Piec około 2,5 godziny, co kilkanaście minut polewając mięso wytworzonym płynem. 7. Wyłączyć piekarnik i na kilkanaście minut pozostawić pieczeń, aby mieso „odpoczęło”. 8. Kroić w plastry, podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

W mojej kuchni
Pikantny gulasz wieprzowo-anansowy 134

wieprzowo-ananasowy. Przepis pochodzi z gazety GoodFood i został nieco przeze mnie zmodyfikowany. W efekcie mamy pyszne mięso, fajny sos z ciekawym dodatkiem w postaci ananasa. Jednak ostrzegam danie jest naprawdę pikantne!:) Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 30 minut +  2 godz pieczenia Składniki: 8 płatów karkówki 500ml bulionu 350g ananasa Ok. 50g brązowego cukru 2 cebule 2 ząbki czosnku(...)dokładnie się wymiesza dokładamy ponownie mięso i ananasa pokrojonego na kawałki. Trzymamy na ogniu do momentu wrzenia, przykrywamy pokrywką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni. Pieczemy około 2 godzin aż mięso będzie miękkie, ale nie będzie się rozpadać. Wówczas wyciągamy i odstawiamy na 5 minut. Nakładamy na talerze i obsypujemy posiekaną pietruszką. Smacznego :)   Do przygotowania tej potrawy

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania