mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:192/1172)

Pierś z gęsi 237

stronę i smażymy jeszcze 3-5 minut. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 20-30 min w piekarniku nastawionym na 160-180 stopni.. i tak z 1kg piersi wyszły 2 małe kawałki mięsa gęsiego:) Całość podana z przepyszną surówka z pora i pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego

MarciochaKucharzy
PIKANTNE BUŁECZKI Z ROSTBEFEM, GRILLOWANYM CAMEMBERTEM, KARMELIZOWANĄ CZERWONĄ CEBULĄ I CHIMICHURRI 161

części, formujemy bułeczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej masłem. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy 20minut /200C. SOS CHIMUCHURRI: Wszystkie składniki blendujemy na „pastę”, doprawiamy do smaku. MIĘSO: Mięso czyścimy, oprószamy solą, pieprzem. Dodajemy posiekamy(...)czosnek oraz rozmaryn, smarujemy musztardą Dijon. Odstawiamy na ok. 10 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy rostbef z każdej strony. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 95C i pieczemy z sondą wbitą w mięso aż osiągnie 56C w środku. Odstawiamy. Po tym czasie kroimy w cieniutkie plasterki. CAŁOŚĆ: Przekrojone bułeczki smarujemy chimichurri, układamy przesmażoną z odrobiną cukru czerwoną cebulą, sałatę, grillowany

Ostra na Słodko
Filety kurczaka pieczone w wiórkach kokosowych - fit schabowe. 457

problem. Są one być może i nieco kaloryczne (nie dajmy się zwariować), bo mają w sobie naturalne tłuszcze, ale dzięki temu świetnie sprawdzają się do panierowania mięsa, które później będzie pieczone. Z ich pomocą zrobimy naprawdę smaczne i wilgotne mięsko, znacznie smaczniejsze niż wyszłoby w panierce z bułki, a dodatkowo w całym domu będzie pachnieć palonym kokosem(...)przyprawy weszły wewnątrz mięsa.  W naczyniu rozkłócić ze sobą jajko i mleko, a na inny talerz wsypać wiórki. Panierujemy mięso najpierw zamaczając w mieszance jajka i mleka po obu stronach, a następnie zanurzając w wiórkach,także obustronnie.  Pieczemy na papierze do pieczenia, w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku po 10-15 minut z każdej strony, by kotlety nabrały

Poezja Smaków - blog kulinarny
Baleron pieczony 132

kolejne 2,5 kilograma na pieczony. Pora więc na przepis: 2,5 kg karkówki 2 płaskie łyżki peklosoli 1 łyżeczka granulowanego czosnku 2 łyżeczki majeranku 0,5 łyżeczki gorczycy 3 ziarna ziela angielskiego 3 ziarna jałowca 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego Przyprawy ucieramy w moździerzu i mieszamy z peklosolą. Umyte i osuszone mięso dokładnie, miejsce przy miejscu nacieramy przyprawami. Przekładamy(...)Przekładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Kładziemy na ruszcie, a pod spodem ustawiamy blaszkę. Pieczemy około 10-12 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy godzinę na każdy kilogram mięsa, czyli u nas 2,5 godziny. I teraz: albo jemy na ciepło jako pieczeń z jakimś sosem do obiadu, albo studzimy i jemy na kanapki jako wędlina

Marder&Marder Manufacture
Kofty wieprzowo-wołowe z piekarnika 201

pieprz, pieprz cayenne.   Przygotowanie:     Zaczynamy od zamoczenia patyczków do szaszłyków w wodzie przez 15 minut po to,  żeby nie przypaliły się podczas pieczenia. Do miski wkładamy mięso wieprzowo-wołowe, dodajemy przyprawy i posiekaną natkę pietruszki. Ręce zwilżamy trochę wodę i formujemy podłużne kotleciki.  Nadziewamy je na patyczki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Aga w kuchni
Rozpłaszczony kurczak z cytryną i rozmarynem 184

okrągły rok). Bardzo podoba mi się metoda pieczenia "na płasko". I to, że można kuraka wcześniej przygotować i że czeka w lodówce na swój czas. Zgodnie z sugestią autorki posmarowałam mięso ostrym chili, wyszło smacznie, ale sos bardzo się przypiekł. Widać to na zdjęciach.  Sosu nie było dużo, za to pieczona cebula była pyszna. Kurczaka w marynacie można(...)wyciśniętą cytrynę. Torebkę zamknąć, najlepiej wycisnąć z niej jak najwięcej powietrza, a zawartość dobrze ugnieść. Kurczaka w torbie wstawiamy do lodówki - co najmniej na noc. Przed pieczeniem wyjąć z lodówki i doprowadzić mięso do temperatury pokojowej. Rozłożyć kurczaka na płasko w brytfance wyłożonej folią aluminiową, skórą do góry. Posmarować równomiernie pastą chili (można nie smarować), obłożyć cebulą i cytryną

Stare Gary
Sałatka z soczewicy i kurczaka 153

wszystkim do gustu i sałatka z wielkim apetytem została zjedzona. Mam nadzieję, że takie połączenie Wam również się spodoba i posmakuje. Do takiej sałatki można również wykorzystać mięso bez skóry z pieczonego lub wędzonego kurczaka. Składniki: (porcja dla 2 - 3 osób) 250 - 300 g kurczaka bez skóry z rosołu, wędzonego lub pieczonego 1 puszka soczewicy 2 pomidory(...)łyżki majonezu pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Mięso kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory umyć, przekroić na pół, łyżeczką wydrążyć ziarenka i sok, a następnie pokroić w drobną kostkę. Soczewicę wyłożyć z puszki na sitko, aby odsączyć ją z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Całego majonezu na raz nie dodawać

Kuchcik gotuje
Dania obiadowe 195

cieście francuskim Pierś kurczaka z warzywami Mięsne kwiaty z farszem Indyk z jabłkiem w sosie curry Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem Zapiekanka z cukinią i mięsem Pstrąg grillowany Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE

W kuchennym oknie Ewy
KURCZAK PIECZONY MAŚLANO – CYTRYNOWY 167

dodatkowo ulubionymi ziołami smakował obłędnie. Mięso przesiąknięte aromatem masła rozpływało się w ustach. Piekłam go już kilka razy, ale zazwyczaj z okazji rodzinnych spotkań i nie było czasu zrobić zdjęcia. Tym razem się udało. Przepis zaczerpnęłam od Marzyni , której jestem ogromną fanką. Dziękuję Kochana za super przepis i potwierdzam, że „To najsmaczniejszy kurczak pieczony w całości, jakiego kiedykolwiek(...)każdą stronę). Zmniejszyć temperaturę do 170-180 st i piec około 40 minut, aż kurczak będzie zrumieniony, a z mięsa po ukłuciu na udzie będzie wypływał przezroczysty płyn. W międzyczasie polewać wytworzonym sosikiem. Zostawić jeszcze na 15 minut do odpoczęcia, w wyłączonym piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. Artykuł KURCZAK PIECZONY MAŚLANO – CYTRYNOWY pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika

Pieguskowa Kuchnia
Kurczak pieczony nasz ulubiony 245

naszej ojczyźnie na świeczniku byłby kurczak. I tu zrodził się pomysł na dzisiejsze danie główne, czyli kurczaka pieczonego w całości. Na samą myśl o jego chrupiącej skórce i soczystym, białym mięsie cieknie mi ślinka. Nie obejdzie się też bez małej kłótni przy stole o to który kawałek wędruje(...)niej zrobił     Całość dokładnie wymieszaj.     Przygotowaną marynatą natrzyj tuszkę kurczaka i odstaw na minimum 60 minut, aby mięso przeszło smakiem przypraw.     Kurczak pieczony wychodzi idealny jeśli jest pieczony na środkowej półce z termoobiegiem w 150°C przez 2 godziny.   Podawaj z ulubionymi dodatkami. Ja wybrałem

kuron.com.pl
Pieczeń rzymska z bazylią 243

Pieczeń rzymska to prostsza w przygotowaniu wersja kotletów mielonych. Mięso wystarczy wyrobić i przełożyć do formy. Reszta robi się praktycznie sama. Pieczeń rzymska z dodatkiem liści bazylii to doskonałe urozmaicenie codziennego jadłospisu. 0,5 kg mięsa mielonego 1/2 cebuli 1/2 pęczka natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka oregano pieprz(...)cebulę, posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Metalową formę (keksówkę) smarujemy masłem klarowanym. Wykładamy ją dokładnie mięsem i przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię aluminiową i pieczemy kolejne 30 minut. Gotowe! Pieczeń rzymska doskonale smakuje z dodatkiem ziemniaków i surówki

Dieta bez mleka
Konfitowane kacze udka w azjatyckim sosie pomarańczowym 203

czasie wyłowić udka z tłuszczu. Jeśli będziemy przygotowywać danie od razu udka przełożyć do piekarnika i piec w temperaturze 180-200 stopni ( grzanie górne), aż skórka stanie się złota i chrupiąca. Jeśli mięso przygotowujemy z wyprzedzeniem udka po wyjęciu z garnka przekładamy do miski i zalewamy gorącym smalcem tak, aby były całkowicie nim przykryte. Kiedy tłuszcz wystygnie, przykrywamy miskę folią(...)chowamy do lodówki. W celu przygotowania udek nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Udka wyciągamy z tłuszczu, łyżką zeskrobujemy z udek jego nadmiar i układamy udka na blasze. Pieczemy 15-20 minut aż mięso będzie gorące. Pod koniec zmieniamy opcję na grill, aby przyrumienić skórkę. Aby przygotować sos do rondla wlać sok pomarańczowy oraz bulion. Podgrzać na niewielkim ogniu. Dodać

olalacooking
Miodowa szynka domowa z dodatkiem żurawiny 120

wędlin, by mięso nie rozpadło się w trakcie pieczenia i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Do miski z marynatą wlewamy wodę, mieszamy z resztkami marynaty i utworzony płyn wlewamy do naczynia z szynką.  Piekarnik rozgrzewamy do 100*C, wkładamy szynkę i zwiększamy temperaturę do 200*C. Po 30 minutach wyjmujemy naczynie, przekładamy szynkę na drugą stronę i pieczemy ponownie przez(...)piekarnika, gdy ostygnie możemy ją kroić na kawałki.  Szynkę możemy kroić na cienkie plasterki jako wędlinę oraz na grube plastry jako pieczeń. W drugim przypadku w rondelku podgrzewamy konfiturę z żurawiny i ciepłą polewamy kawałek pieczeni.   *Na każdy kilogram szynki przypada 60 minut pieczenia

Gotowanie i blogowanie
Porosołowy pasztet 128

maśle. Wystudzone pieczarki dodajemy do mięsa razem z jajkiem, kaszą manną, bułką tartą i przyprawami. Dokładnie mieszamy. Mięsną masę wkładamy w kokilkę i przykrywamy folią aluminiową. Można mięso zawinąc w papier do pieczenia. Pasztet pieczemy ok 20-30 min w temp. 180st

Kulinarne blogowanie
Schab zapiekany z papryką, szpinakiem i serem 218

szpinaku. Na koniec każdy schab przykrywamy plastrem żółtego sera. Pomiędzy kawałki mięsa, na blaszkę, rozkładamy kilka wiórków margaryny. Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczmy około 40 minut (aż mięso będzie miękkie

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania