PIECZONE WIEŻYCZKI z MIELONEGO MIĘSA WOŁOWEGO i PASTERNAKU
PIECZONE WIEŻYCZKI z MIELONEGO MIĘSA WOŁOWEGO i PASTERNAKU
Mielone mięso nie musi być nudne. Zobaczcie jakie piękne wieżyczki wyczarowałam z mielonego mięsa wołowego i pasternaku. Pasternak dumnie wraca na nasze stoły, jest podobny do pietruszki (babcia zawsze mówiła, że pasternak jest gorszy od pietruszki, łatwiej się go hoduje i rośnie większy, ale nie ma tyle smaku co pietruszka). Dla mnie i pasternak znajdzie zastosowanie w kuchni! Jest bogaty w błonnik, kwas foliowy i witaminę C, postanowiłam więc dodać go do ziemniaka i przygotować nieco zdrowszą wersję pure... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Dietolog
Autor
Dietolog
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, mięso, mięso mielone, tarta, buraki, ziemniaki, puree, burak, pieczeń z mięsa mielonego, rukola, bułki, zupa pomidorowa, papryka, dania mięsne, zapiekanka, zapiekanki, mięsa pieczone, zapiekanka z mięsem , pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, tarta na słodko, zapiekanka z ziemniakami, ziemniaki zapiekane
Inne przepisy z Dietolog
Dodaj komentarz