godzinie przełożyć do niej mięso, dodać przecier pomidorowy i zioła. Gotowac razem na wolnym ogniu do miękkości mięsa i fasoli. Doprawić do smaku solą i mielonym pieprzem. Smaczego!:) *wpis zawiera lokowanie produktu
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaosoby Koszt przygotowania: 10,00 zł SKŁADNIKI: 80 g sera koziego 1/2 świeżej gruszki 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka orzechów nerkowca kilka czerwonych winogron rukola oliwa świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Na talerzu układamy rukolę. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną gruszkę. Układamy plastry koziego sera. Na patelni prażymy orzechy nerkowca i dodajemy do sałatki. Na końcu wszystko posypujemy suszoną
kulinarnyJaPorcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 26,00 zł SKŁADNIKI do przygotowania szynki pieczonej: 500 g szynki wieprzowej świeży rozmaryn 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe czerwona papryka mielona 3 łyżki oliw pieprz sól SKŁADNIKI na sos z kurkami: 200 g świeżych kurek 1 łyżka masła klarowanego 50 g świeżego masła 200 ml śmietany 18% 150 ml białego wina
kulinarnyJasię zimie. Na 0,5L Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 0,5 L piwa jasnego (Polecam neutralne smakowo piwa: Żywiec, Tyskie, Carlsberg, Ciechan wyborne) Pół dużego granata Szczypta suszonego mielonego imbiru 2,5 Łyżki miodu Przygotowanie: 1/ Rozbrajamy granat krojąc go na 4 części, z 2 części wydobywamy kulki, w między czasie zagrzewamy piwo w garnku. Dodajemy kulki granata
Kuchnia PROzdrowotnałososiem i twarożkiem – Składniki: Łosoś wędzony w plastrach – 200g Twarożek kremowy, śmietankowy, np. Almette – 300g Chrzan – 2 pełne łyżeczki Szczypiorek – 1 pęczek Pieprz świeżo mielony – do smaku Rolada z łososiem i twarożkiem – Wykonanie: Twarożek wymieszać z chrzanem, posiekanym szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Plastry łososia rozłożyć na folii spożywczej, posmarować twarożkiem
Kulinarne PrzebojeSkładniki: udka kurczaka 4 duże papryka ostra mielona 2 łyżeczki kucharek 1 łyżeczka olej rzepakowy 6 łyżek jabłka 2 duże przyprawa w płynie maggi - do smaku majeranek 1 łyżka rosół 1 szklanka uda kurczaka podgotować w rosole z włoszczyzną z połową kurczaka, podgotowane uda ale nie za bardzo wyjąć na ręcznik papierowy na oleju podsmażyć uda, posypać je papryką
W Mojej Kuchni Lubięłyżki natki pietruszki 1 mandarynka 3 łyżki pokrojonego szczypiorek 1 łyżeczka herbaty ,, Lipa i miód " 1/4 łyżeczki trawy cytrynowej 1/6 szklanki wody 1 łyżeczka miodu pieprz kolorowy grubo mielony do smaku sok z 1/4 cytryny szczypta soli 2 łyżki oleju z pestek winogron Zaparzyć wrząca wodą herbatę zmieszaną z trawą cytrynową i zostawić pod przykryciem na 10 minut .Przecedzić
Buniabaje w kuchniłyżki natki pietruszki 1 mandarynka 3 łyżki pokrojonego szczypiorek 1 łyżeczka herbaty ,, Lipa i miód " 1/4 łyżeczki trawy cytrynowej 1/6 szklanki wody 1 łyżeczka miodu pieprz kolorowy grubo mielony do smaku sok z 1/4 cytryny szczypta soli 2 łyżki oleju z pestek winogron Zaparzyć wrząca wodą herbatę zmieszaną z trawą cytrynową i zostawić pod przykryciem na 10 minut .Przecedzić
Buniabaje w kuchnispółkę. Dzieci nam tylko podjadały. PYSZNIE serowa!!! znaleziona w Kalejdoskopie Kulinarnym. 75 g masła 2 cebule, obrane i pokrojone w drobna kostkę 1 ząbek czosnku, zmiażdżony 2 łyżeczki mielonego kuminu ( u mnie 1) 1 l bulionu warzywnego
Dzieje kuchennej WiewióryByły w planie na niedzielę. Sytuacja wyglądała jednak tak, że mielonego i gołąbka jedliśmy tego dnia u teściowej. Ufff! mały odpoczynek od gotowania! Klopsiki produkowałam w poniedziałkowe przedpołudnie byśmy jedli je dwa dni, ze ślinotokiem i smakiem wielkim. Przepis wyszperałam w "15 minut w kuchni" Jamiego Olivera. Przygotowanie zajęło mi jednak zdecydowanie więcej minut. Przyczyną był
Dzieje kuchennej WiewióryPotrawa bardzo prosta i nieziemsko smaczna. Dobór mięsa jest dowolny, ważne by była to surowa wołowina ;) Można kupić kawałek łopatki i zmielić, można użyć mielonego wołowego ze sklepu, czy też w ostateczności nawet gotowego mięsa nazywanego tatarem, choć wiadomo, że tracimy wtedy na jakości. Bogatsi używają polędwicy wołowej ;) Składniki: - 200 g mięsa wołowego - 1 cebula - 2 ogórki konserwowe
Kulinarne zapędy KokosaSurimi jest produktem otrzymywanym z mielonego mięsa białych ryb, popularne szczególnie we wschodniej Azji. Może występować w różnej formie, natomiast w Polsce najbardziej znane są paluszki krabowe (mimo, iż można spekulować ile w nich jest kraba). Paluszki jedzone "solo" średnio przypadają mi do gustu, jednak w połączeniu z sosem pomidorowym i makaronem smakują doskonale. Makaron z Paluszkami Krabowymi
Słodka Stronatemp. pokojowej) 30 g zmielonych migdałów polewa: 100 g białej czekolady 50 g masła płatki migdałów na dekoracje Sernik z Białą Czekoladą i Mascarpone - Sposób przygotowania : Herbatniki, masło i mielone migdały zmiksować w food procesorze. Wyścielić powstałym "ciastem" dno tortownicy (22 cm) wcześniej wyłożonej pergaminem i podpiec w piekarniku w temp. 170 stopni przez ok. 7 minut. Wyjąć
Słodka Stronasłodkie, ja takie lobię, ale są gusta i guściki. A więc to tyle przy wprowadzeniu, zapraszam niżej :). Składniki: (na ok. 60 ciasteczek) 3 szklanki mąki szklanka otrąb pszennych mielonych 3/4 szklanki cukru pudru całe masło roślinnego 250 g 4 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% cukier waniliowy dwie porządne garście żurawiny Wykonanie
Moje pyszne gotowanie