mielone - 47549 przepisów (strona:2382/3170)

Sernik jagodowy skarb lasu 216

ponczem. 3. Masa serowo-jagodowa: Żelatynę zalać 4 łyżkami mleka, pozostawić do napęcznienia, następnie podgrzać resztę mleka, przełożyć żelatynę, dokładnie wymieszać i wystudzić. Twaróg zmielić 3-krotnie maszynką do mielenia, zmiksować  mikserem, dodać cukier, jagody ze słoika i dokładnie wymieszać mikserem. Następnie dodać żelatynę i całość energicznie wymieszać, aby nie zrobiły się grudki. Gotową masę serowo-jagodową przełożyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasta z pstrąga 149

jajka 1 cebula 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy curry Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy. Cebulę obieramy, kroimy na kawałki. Mięso pstrąga oddzielamy od ości. Wszystkie składniki mielimy w maszynce, mieszamy z majonezem i musztardą

R'n'G Kitchen
Omlet ze szparagami, mozzarellą i szynką parmeńską 158

Jest pyszny! Trochę radości i ubawu miałam z tym, że moi bliscy myśleli, że robię pizzę – w sumie omlet jest na bogato i patrząc na niego myślę, że mieli prawo pomylić go z pizzą z patelni;) Taki omlet to świetna opcja nie tylko na weekendowe śniadanie. Wbrew pozorom jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Polecam bardzo, zwłaszcza w sezonie

Smaki Na Talerzu
Bulion warzywny 192

wykorzystywany w wielu potraw. Warto zatem wiedzieć jak go przygotować, aby był smaczny i aromatyczny. Jak poznacie ten przepis, nigdy więcej nie skorzystacie z „kostek bulionowych”. Będziecie mieli pewność co i w jakiej ilości zawiera wasz bulion. Składniki 3 marewki 2 pietruszki ok. 250g selera mały por cebula natka pietruszki lubczyk 5 ziarenek ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet ziemniaczany z mięsem 204

100g wędzonego boczku 1 duża cebula ½ pęczka pietruszki Sól, pieprz do smaku 150g pieczarek 1 łyżka masła 3 łyżki kwaśnej śmietany Sposób przygotowania: Przestudzone ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub praskę. Łączymy z pozostałymi składnikami: mlekiem, jajkiem, odrobiną soli i gałki muszkatołowej. Wyrabiamy na gładką masę i dzielimy na dwie części. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy cebulę

Kuchnia w czekoladzie
Jaki termos obiadowy wybrać 193

się na zupę, a także takie, które o wiele lepiej sprawdzą się do przechowywania drugiego dania. Jest to bardzo istotna kwestia, bo termos ma pomieścić każdy nasz posiłek żebyśmy mieli możliwość porządnie się najeść, a dopiero później powinniśmy wybierać go pod względem wyglądu. Mamy do dyspozycji bardzo wiele modeli i możemy przebierać w jego kolorach i wzorach. Każdy z pewnością

Trochę smaku
Tarta z rabarbarem 140

pergamin, wysypujemy suchy róż, fasolę, ziarna aby obciążyć ciasto. Pieczemy pod obciążeniem na rumiany kolor przez 15 minut w 175 stopniach. Migdały podpiekamy w piekarniku na rumiano, następnie mielimy na drobno w robocie kuchennym, dodajemy masło, cukier sól i ucieramy. Następnie dodajemy żółtko i śmietanę, ucieramy do połączenia się składników. Rozsmarowujemy na ostudzoną tartę. Układamy cząstki rabarbaru. Pieczemy

Delusional Trine
Lodowy pudding kokosowy - bez mleka, cukru i nabiału 154

wody - 4 łyżki siemienia lnianego złocistego - 3 zielone banany (zamrożone plasterki) - 3 zamrożone żółte śliwki (połówki) lub zielony banan (zamrożone plasterki) - truskawki - borowki - karob Przygotowanie : Siemię lniane mielimy, dodajemy mleko kokosowe i wodę, mieszamy i chwilę czekamy aż zgestnieje. Dodajemy po plasterku banana, śliwki i blendujemy. Najlepiej dodawać po 2 lub 4 plasterki, zblendowac i dodawać kolejne. Nakładamy na talerzyki

Szkrab Je Sam
SERNIK JOGURTOWY Z BORÓWKAMI 206

wierzch 200 g borówek 1 galaretka truskawkowa WYKONANIE   Składniki przygotowujemy wcześniej aby były w temperaturze pokojowej.  Na początek przygotowujemy spód herbatnikowy. Masło rozpuszczamy w rondelku. Herbatniki mielimy w rozdrabniaczu. Następnie zmielone herbatniki łączymy z rozpuszczonym masłem i dokładnie mieszamy. Dno tortownicy o średnicy 26 cm równomiernie wylepiamy herbatnikową masą. Tortownicę wstawiamy do lodówki.   Teraz czas na masę

Mała w garnku miesza
Ciastka "Orzeszki" wypiekane na patelni 215

wyjmujemy i studzimy. Jeśli w trakcie wypiekania ciasto wyrosło na boki, to delikatnie je obrywamy, tak by po sklejeniu dwóch połówek nie było „ozdobnej” falbanki.  Krem: Orzechy włoskie mielimy na wiórki, zalewamy wrzącym mlekiem, dodajemy miód. Mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem do wystudzenia i napęcznienia. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Gdy nabierze białości, stopniowo dodajemy po łyżce orzechów. Gotowym

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z grillowanego bakłażana i halloumi 186

ruszt.  Na talerz wyłożyłam mix sałat, na to szynkę parmeńską, ugrillowany ser, bakłażana i pomidorki koktajlowe.  Miałam również paprykę z grilla to dołożyłam na talerze tym, co mieli na taką ochotę.  Całość skropiłam oliwą z oliwek (niedużo) i posypałam poszarpanymi liśćmi bazylii.  Notatki: * pomidorki można dodać świeże * wedle uznania solić i pieprzyć * grillować do zarumienienia się

Pieprzyć z Fantazją
PASZTET WEGAŃSKI Z KASZĄ JAGLANĄ I WARZYWAMI 174

dosypujemy wszystkie przyprawy. Mieszamy, odstawiamy z ognia, wyjmujemy listki laurowe i lekko studzimy. Do pojemnika rozdrabniacza (malaksera) dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, pestki słonecznika, suszone pomidory i warzywa z patelni. Mielimy na gładką masę. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C bez termoobiegu. Formę keksową natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Napełniamy masą

cool and minty
Benderiki z kurczakiem 144

wody i 1 szklanka oleju do smażenia. Krok po Kroku 1 Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy i z powstałego ciasta smażymy placki. 2 Filet z kurczaka, cebulę i czosnek mielimy na gładką masę dodajemy pokrojoną zieleninę i doprawiamy do smaku. 3 Naleśniki kroimy na pół, następnie smarujemy każdy element mięsnym farszem i składamy boki do środka tak aby powstał trójkąt

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Dressing tahini do sałatki i warzyw 193

zrobić? Prażę sezam na patelni, aż zrobi się lekko rumiany (uważając na to, aby się nie przypalił, bo robi się gorzki). Wrzucam sezam do wąskiego naczynia i mielę za pomocą blendera ręcznego lub stojącego – w zależności od ilości. Dopiero po kilku minutach zaczyna powstawać olej, więc należy uzbroić się w cierpliwość. Możecie dodać też 1 lub 2 łyżki oliwy

Słodkie Gotowanie
Kotlety z ciecierzycy 195

gotujemy ok 40 minut pod przykryciem. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem, zalewamy 2/3 szklanki wody i gotujemy pod przykryciem aż kasza wchłonie całą wodę. Ugotowane ciecierzycę i kaszę blendujemy lub mielimy w maszynce, jak komu wygodniej byle by je rozdrobnić na gładką papkę. Ja zostawiłam sobie trochę wody, w której gotowała się ciecierzyca, dolałam ją podczas blendowania i wyszła gładka masa

Cynamonowe szczęście