Malinowy obłoczek z chrupką praliną 550papierem do pieczenia foremki o wymiarach 24*30 cm. Wyrównujemy. Pieczemy w nagrzanym do 160*C piekarniku przez około 20 minut. Wyjmujemy foremkę z piekarnika, studzimy. Chrupiąca pralina: Sucharki mielimy na drobne kawałeczki, tak aby były wyczuwalne. Mieszamy je z kajmakiem o smaku kakaowym. Kajmak najlepiej jak jest w temperaturze pokojowej. Gotową pralinę wykładamy na spód brownie, wyrównujemy. Krem śmietankowy
VioletoweKucharzenie
Zdrowie rodziny niepełnosprawnego dziecka 108można też zapominać o potrzebach aktywności fizycznej pozostałych zdrowych dzieci. U nas przy dwójce ze sporą różnicą wieku musimy się trochę nagimnastykować, żeby zarówno starszy jak i młodszy synek mieli zabawę na zewnątrz dostosowaną do wieku i ich możliwości. A nasi chłopcy uwielbiają zabawę na świeżym powietrzu! Ale w tej wielowymiarowej żonglerce nie chodzi tylko o zadbanie o zdrowie fizyczne
Lamarida.pl
Domowe wino z jeżyn 179producent wina nie bawi się w oczyszczanie winogron, ale to wino domowe, dla własnego użytku, więc można poświęcić chwilę, by nie znalazło się w nim nic nieproszonego i byśmy mieli potem prawdziwą przyjemność z delektowania się jego smakiem). Wrzucić do gąsiora z szerokim wejściem i zmiażdżyć tłuczkiem do ziemniaków. Nie miażdżyć jeżyn całkowicie, by nie naruszyć pestek. Chodzi tylko
Weekendy w domu i ogrodzie
Hummus 171Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Super kremowy hummus i bez grudek! Nie szukaj dalej mamy tu idealny przepis dla Ciebie. Z
CRAVEmonkey
Kopytka ziemniaczane 147Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Najlepiej jest je przygotować dzień wcześniej, czy po prostu użyć te pozostałe z obiadu z poprzedniego dnia. Zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do umieszczonych w misce ziemniaków wbić jajko, dodać mąkę i szczyptę soli. Całość wyrobić ręką na gładką masę. Blat oprószyć mąką. Z ziemniaczanej masy formować wałeczki i pokroić
Zielona Kuchnia
Cukiniowe zamieszanie 139Czas Przygotowania : 30 min Moje cukinie szaleją , nie nadążam z przetwarzaniem ich. Pora na kolejny przepis z serii na zimę. Składniki 1 kg małych cukini 4
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Turyńskie ciasto ze śliwkami 121kwaśnej śmietany 2 jajka 25 gr mąki 50 gr cukru /ul> Krok po Kroku 1 Z podanych składników zrobić ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. 2 Ser mielimy w maszynce na drobnym sicie i łączymy z pozostałymi składnikami. Mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. 3 Usuwamy pęstki ze sliwek i kroimy na 4 części. 4 Wyrośnięte ciasto wałkujemy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Domowy ketchup z czerwonej papryki 141łyżeczka kolendry w nasionach 3 łyżki soli Wykonanie: 1. Papryki umyć, pokroić w grubszą kostkę, a czosnek dokładnie obrać. Pokrojone papryki, papryczki chilli i czosnek zmielić maszynką do mielenia. 2. Następnie przełożyć do dużego garnka, wlać ocet, olej, dodać cukier, koncentrat pomidorowy, suszoną bazylię, nasiona kolendry, sól i całość doprowadzić do wrzenia. Gotować około 20-25 minut cały czas mieszając
Szalona Kuchnia Eweliny
Spaghetti all'Amatriciana i zaproszenie do IGTV 176czarnym pieprzem. Makaron podajemy od razu po przygotowaniu najlepiej z kieliszkiem schłodzonego białego wina. W najbliższych dniach pojawi ą się kolejne przepisy i filmiki, serdecznie zapraszam :) Gdybyście mieli pytania lub uwagi dot. filmów, podzielcie się nimi w komentarzach lub piszcie do mnie na maila
La grande e la piccola cuoca
Sernik z mlekiem skondensowanym 139drobno zmielone migdały albo orzechy Jak zrobić polewę czekoladową Mleko i masło podgrzewam w rondelku do chwili, aż masło się rozpuści. Zdejmuję rondelek z ognia i dodaję aromat. Czekoladę mielę na pył w blenderze, dodaję do rondelka i mieszam, aż powstanie gładka masa. Szybki sernik z mlekiem z puszki udekorowany polewą czekoladową Jak zrobić sernik z mlekiem skondensowanym Wszystkie składnik
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
TARTALETKI Z MUSEM CZEKOLADOWYM I BORÓWKAMI (BEZ PIECZENIA) 178Wykonanie: Korpusy: Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około 15-20 min. Następnie wodę odlewamy, a daktyle blendujemy na gładki krem. Do misy blendera wrzucamy płatki owsiane i mielimy na miałko. Następnie dodajemy masę daktylową i wszystko dokładnie miksujemy. Otrzymaną masą wylepiamy formy do tartaletek - u mnie wyszło 5 szt. o średnicy 8,5 cm. Wkładamy do lodówki
Kuchnia MagdaLeny
TARTALETKI Z MUSEM CZEKOLADOWYM I BORÓWKAMI (BEZ PIECZENIA) 178Wykonanie: Korpusy: Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około 15-20 min. Następnie wodę odlewamy, a daktyle blendujemy na gładki krem. Do misy blendera wrzucamy płatki owsiane i mielimy na miałko. Następnie dodajemy masę daktylową i wszystko dokładnie miksujemy. Otrzymaną masą wylepiamy formy do tartaletek - u mnie wyszło 5 szt. o średnicy 8,5 cm. Wkładamy do lodówki
Kuchnia MagdaLeny
Knedle ze śliwkami i pachnącym cynamonem 168połówki śliwki były złączone. Do środka wsypać szczyptę cynamonu i cukru. 3. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, lekko wystudzić i przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką do mielenia. 4. Do miski przełożyć mąkę, jajka, ziemniaki i szczyptę soli, następnie zagnieść na jednolite ciasto (jeśli ciasto się lepi należy je lekko podsypać mąką). Ciasto podzielić na dwie części, z każdej
Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta czekoladowa z owocami i bitą śmietaną 179powierzchni kremu, to zapobiegnie tworzeniu się kożucha. Odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy spód do ciasta – 75g masła rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Ciasteczka przekładamy do robota kuchennego i mielimy na bardzo drobne kawałki. Do pokruszonych ciasteczek dodajemy masło i dokładnie mieszamy, aż uzyskamy konsystencje mokrego piasku. Wszystko wysypujemy do tortownicy i najlepiej palcami, przyciskamy tworząc mały brzeg i płaski
Smaczna Strona
SMACZNY PASZTET Z KURCZAKA + FILMIK 134Cebulę i pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, podpiekamy na odrobinie oleju, łącznie z wątróbką aż wszystko zmięknie i płyny odparują. Doprawiamy podczas smażenia solą. Maszynką do mięsa wszystko mielimy, mięso z jarzyną, namoczoną, odciśniętą bułkę i pieczarki z wątróbką. Wsypujemy do masy całe przyprawy, przeciśnięty czosnek i wlewamy olej. Wszystko mieszamy. Do naoliwionych foremek wkładamy pasztet, można po wierzchu
Kulinarne Fantazje Marioli