sobie jednak trochę czasu na tężenie galaretki. Co roku będę aktualizować tę listę o nowe pomysły na straszne przekąski. Zwykle wybieram te mniej przerażające. Wolę straszno-śmieszne, ale gdybyście mieli jakieś pomysły, to dajcie znać w komentarzach! Może w końcu się przekonam ;) Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Najlepsze przepisy na Halloween pojawił się poraz pierwszy
Ciastkozercytrochę mleka lub np. soku pomarańczowego do maczania ciastek płatki migdałów lub orzechy Sernik gotujemy w następujący sposób: Masło, cukier i cukier waniliowy wkładamy do garnka i rozpuszczamy. Twaróg mielimy, dodajemy jajka i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany twaróg dodajemy stopniowo do rozpuszczonego masła z cukrem cały czas gotując. Budyń rozprowadzamy w 0,25 l mleka
Słodki sentymentmigdałów bez skórki 150 g cukru 1/3 szklanki wody 40 g czekolady białej barwniki (opcjonalnie) 120 g czekolady mlecznej i ciemnej łącznie (w proporcjach dowolnych) Migdały mielę na proszek. Cukier i wodę gotuję do uzyskania syropu. Dodaję migdały i mieszam, chwilkę smażę. Masę pozostawiam do wystygnięcia. Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Podzieliłam czekoladę na 2 części i dodałam barwniki
Słodki sentymentpożywne, bez cukru (jeśli chcecie unikać) i szybkie. Składniki: 100 g daktyli 4 suszone morele 1 łyżka kakao 1 garść płatków migdałowych 1 garść płatków kukurydzianych Daktyle i morele mielę albo drobno kroję. Dodaję resztę składników. Wszystko mieszam i „toczę kulki” I gotowe. Smacznego Artykuł Kulki daktylowe (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentSpróbujcie i sernika i Jose Saramago Składniki na spód: 150 g masła 2 łyżki kakao (użyłam 1 łyżkę kakao czarnego i 1 zwykłego) 20 sztuk ciastek (petite beurre) Ciastka mielę na drobno (można rozdrobnić wałkiem do ciasta). Masło rozpuszczam i dodaję do niego ciastka i kakao. Całość mieszam i wykładam do tortownicy o średnicy 20 cm, której dno wyłożyłam wcześniej
Słodki sentymentwierzchu i wydrążamy środek ciasta tak, żeby została warstwa ok 2 cm z każdej strony. Kawałki ciasta ze środka kruszymy. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, Śliwki mielimy razem z brandy. Mieszamy delikatnie śliwki, śmietanę oraz pokruszone ciasto ze środka. Napełniamy tą masą wnętrze ciasta. Przykrywamy uprzedni wyjętym krążkiem ciasta. Rozpuszczamy pozostałą czekoladę razem z jedną łyżką
Smaczny zeszytorzechy ( laskowe, włoskie)- może być mieszanka mascarpone (150-200 g) 1 roztopiona czekolada 102 łyżki alkoholu (rum, nalewka, whiskey) opcjonalnie trochę aromatu rumowego Ciasto rozdrabniamy aby powstały okruszki. Orzechy mielimy albo rozdrabniamy w moździerzu. Mieszamy okruszki z wiórkami, orzechami, dodajemy mascarpone, alkohol i rozpuszczoną czekoladę, mieszamy - jak masa będzie za rzadka dodać wiórków/orzechów, jak za sypka dodać więcej
Smaczny zeszytsłoniny bez skóry, 1 kg boczku surowego bez żeber i skóry, 700 g cebuli, 2 płaskie łyżeczki soli, 2 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego Wykonanie: Słoninę i boczek mielimy bez skóry przez maszynkę na grubych oczkach, przekładamy do szerokiego garnka z powłoką nieprzywierającą, wytapiamy na bardzo małym płomieniu bardzo często mieszając ok. 40 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną
Bułka z Chlebemciasto zacznie się lepić. Odstaw mikser i szybko wyrób ciasto dłońmi, uformuj kulę i włóż do lodówki na 2 godziny. Przygotuj maszynkę do mięsa. Potrzebujesz tylko ślimaka do mielenia oraz plastikową część w kształcie znaczka mercedesa. Na to nakładasz końcówkę do formowania ciastek i przykręcasz. Masz do wyboru kilka różnych kształtów, możesz je zmieniać w trakcie pracy. Wyjmij ciasto
Słodki Blogokoło 3 buraki), 1 łyżka oliwy, 1/2 szklanki wody, 1 garść posiekanych migdałów do posypania. Wykonanie : Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 stopni (termoobieg). Płatki owsiane, migdały i słonecznik mielimy / blendujemy na mąkę. Do kielicha blendera dodajemy resztę składników i blendujemy na niskich obrotach do połączenia składników (utworzenia gładkiej masy). Wykładamy do ceramicznej formy. Posypujemy posiekanymi migdalami. Pieczemy 25 minut
Jeść, by żyć w zdrowiuatrakcja turystyczna dla całej rodziny! Kolejka linowa TELEFERICO W BANALMADENIE znajduje się zaraz przy znanym parku rozrywki TIVOLI PARK, o którym pisałam tutaj ), w samym centrum Arroyo de la Miel. Znajdziecie ją bez najmniejszego problemu patrząc nad siebie i kierując się cały czas tam, gdzie widać jadące wagoniki. Znaki dojazdu dostępne są też w całej Benalmádenie. Podróż taką kolejką
Ostra na Słodkoprzykryciem przez kolejne 15 min., aż kasza wchłonie całą wodę. Studzimy. Brokuła dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy przez około 8-10 min. Studzimy. Następnie rozgniatamy widelcem lub mielimy blenderem. Cebulę i czosnek obieramy, a następnie drobno siekamy. Mozzarellę odsączamy z zalewy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wystudzoną kaszę przenosimy do miski i mieszamy z brokułem, cebulą oraz
Kuchnia MagdaLenyprzykryciem przez kolejne 15 min., aż kasza wchłonie całą wodę. Studzimy. Brokuła dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy przez około 8-10 min. Studzimy. Następnie rozgniatamy widelcem lub mielimy blenderem. Cebulę i czosnek obieramy, a następnie drobno siekamy. Mozzarellę odsączamy z zalewy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wystudzoną kaszę przenosimy do miski i mieszamy z brokułem, cebulą oraz
Kuchnia MagdaLenytwardzielką z naszych róż i kwitnie do października. Marnowałam ogromne pokłady energii, próbując ukryć swoje uczucia i emocje. Tak postępując, przyciągałam do siebie i otaczałam się ludźmi, którzy nie mieli szansy dowiedzieć się jaka jestem naprawdę. Zakładali, że jestem osobą, na którą pozowałam, a ja miałam im to potem za złe, że nie rozumieją, że jestem kompletnie inna. Długo tkwiłam
les mirabelles