jajko 250 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 szkl. wiórków kokosowych Dodatkowo: cukier puder do posypania dżem malinowy Wiórki kokosowe mielimy w młynku do kawy na proszek. Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy jajko i miksujemy do połączenia. Mąkę mieszamy ze zmielonymi wiórkami kokosowymi, proszkiem do pieczenia
Smaki Na Talerzułyżek mąki pszennej 2 płaskie łyżki soli 2 średnie cebule 3 jajka kilka plastrów słoniny sos czosnkowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: ziemniaki obieramy i wraz z cebulą mielimy w maszynce lub ścieramy na tarce o drobnych oczkach, Boczek kroimy w dość drobną kostkę, podsmażamy a następnie dusimy do miękkości, kiełbasę kroimy w kostkę, do ziemniaków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie
Blog kulinarny S9.PLGotujemy około 30 min. Po tym czasie mak odcedzamy na sitku. Kiedy odcieknie ( po koło 15 minutach) przepuszczamy przez maszynkę dwa razy. Pomarańczy nie wyławiamy, je też mielimy. Daktyle, żurawinę i rodzynki, zalewamy wodą, odstawiamy aż nieco zmiękną. Po około 20 minutach, odcedzamy i także przepuszczamy przez maszynkę. Jeśli lubicie kawałki bakalii w maku, to wystarczy je drobno
Radość kipiąca uśmiechem.należy m.in. bardzo delikatna, soczysta i jednocześnie krucha polędwica z Sokołowa z charakterystycznym logo Uczta Qulinarna. Jeśli nie mam czasu na siekanie lub skrobanie wołowiny, to najzwyczajniej w świecie mielę mięso na sitku o grubych oczkach. Taki tatar jest równie wyśmienity, a jego przygotowanie zajmuje mniej czasu. Tatar wołowy - składniki 300 g polędwicy wołowej 1 mała cebula opcjonalnie 1 łyżka
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataciasto stanie się miękkie, plastyczne i elastyczne. Ciasto przełożyć do foliowego woreczka i odłożyć na około 30 minut aby odpoczęło. 2. Nadzienie serowo-piernikowe: Twaróg zmielić dwukrotnie maszynką do mielenia lub przepuścić dwa razy przez praskę. Następnie dodać żółtko, śmietanę, cukier, przyprawę do piernika, cynamon i całość dokładnie wymieszać. 3. Gotowe ciasto podzielić na pół i rozwałkować kolejno na płaty
Szalona Kuchnia Ewelinykonsystencji ciasta) sól łyżka oleju masło do polania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie na miękko i odstawiamy do ostygnięcia, do miski przeciskamy przez praskę bądź mielimy ziemniaki i twaróg, dodajemy jajka, mąkę i wyrabiamy do uzyskania konsystencji zwartego miękkiego ciasta podsypując mąką w razie potrzeby, rozrobione ciasto dzielimy na mniejsze części, robimy z nich wałeczki
Blog kulinarny S9.PLSmażony karp z cebulą – to małe urozmaicenie dla tradycyjnego karpia smażonego. Pyszna rybka z dodatkiem cebulki powinna zadowolić podniebienia wszystkich wielbicieli karpia. Tak więc jeśli
Kulinarne Przebojejest idealną przekąską na sylwestra, imprezę czy też na wieczór we dwoje Proporcje przekąsek można dowolnie zwiększać, z tej porcji wyjdzie około 16 roladek, gdy dodamy kolejny placek będziemy mieli o 8 roladek więcej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tortilla z łososiem Krokiety z kapustą i grzybami Sałatka śledziowa z buraczkami Ryba po grecku Triki odchudzające – twój mózg pomoże zrzucić
To Musisz Wiedziećmniejsze kawałki, podsmażyć z cebulką *** *** Grzyby przekładamy do ugotowanej kapusty, dodajemy masło, mieszamy i wszystko razem podsmażamy *** *** Farsz przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i drobno kroimy lub mielimy w malakserze. Odkładamy do wystudzenia *** *** Następnie przygotowujemy ciasto. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy margarynę lub masło, jajko, sól i śmietanę. Wszystko zagniatamy na jednolitą, sprężystą masę *** *** Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt
Blog z Apetytemskładników zagnieść miękki i elastyczne ciasto. Gotowe ciasto włożyć do miski oprószonej mąką, przykryć czystą ściereczką kuchenną i odstawić na kilka minut by odpoczęło. Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa razem z cebulą i czosnkiem. Dodać cukinię startą na tarce na drobnych oczkach i mozarellę startą na drobnych oczkach lub pokrojoną w drobną kostkę. Następnie dodać wodę i przyprawy
Smaki Armineśliwką i cukrem w środku. Najbardziej lubię polane śmietaną i posypane cukrem z cynamonem. Miammm :) Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Następnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa lub dokładnie rozgnieść praską. Śliwki umyć i usunąć pestki, tak aby połówki śliwek pozostały złączone. Do dużej miski przełożyć ziemniaki, wsypać mąkę, dodać jajko, posolić i zagnieść jednolite ciasto. Jeżeli
Świat Domowej KuchniŚledzie z pieczarkami – to pyszna propozycja na wigilijne śledzie, ale nie tylko. Taka przekąska świetnie się sprawdzi również na Sylwestra i inne imprezy. Śledzie z
Kulinarne Przebojezajmuję się masa makową. 1 puszkę maku z bakaliami Helio wykładam do miski, dodaję jajka i mąkę ziemniaczaną – miksuję i odstawiam. Zabieram się za masę serową. Ser mielę 2-3 razy w zależności jaki mam ser – jeśli bardziej miękki – aksamitny – wystarczy 2 razy – nie używam sera z wiaderka, tylko tego w kostkach lub kupowanego
MojaQchnia.plPrudnik ) 8 jajek 200 g masła 240 g cukru 2 łyżki mąki krupczatki 1 budyń waniliowy ew. rodzynki i skórka pomarańczowa Przygotowanie: Twaróg mielimy dwu lub trzykrotnie. Możemy przecisnąć również przez praskę. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając stopniowo po jednym żółtku. Do masy dodajemy ser, ucieramy razem, dodajemy mąkę krupczatkę
bistro mamacukier, jajka, aromat waniliowy, sok z cytryny mikserem na najwyższych obrotach utrzeć do białości na kogel-mogel z 3 minuty. Do jajek dodać twaróg śmietankowy (nie trzeba tego twarogu mielić), budyń, kaszkę manną śmietanę, jogurt i mikserem połączyć składniki na najwyższych obrotach ale nie za długo na dość gęstą masę serową. Forma 18x25 cm z papierem do pieczenia, do formy
W Mojej Kuchni Lubię