zdrowy obiad. Zarówno frytki jak i rybę przygotujemy praktycznie bez tłuszczu. Danie będzie zdrowe i przede wszystkim bardzo smaczne. Kupcie w sklepie filet z pstrąga łososiowego to nie będziecie mieli ości i całość będzie przyjemniej jeść. Składniki filet z pstrąga łososiowego 1/2 cytryny sól pieprz 2 bataty oliwa z oliwek szczypta cukru Pstrąg łososiowy i frytki z batatów – przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mniej pracy. Oczywiście możecie zrobić z innej ryby. Ziemniaki oskrobać, marchewki obrać. Ugotować ziemniaki i marchew do miękkości w osolonej wodzie. . Odlać i ostudzić. Rybę zmielić przez maszynkę do mielenia mięsa ale z tarczą z większymi dziurkami. Zmielić również ziemniaki, marchew, czosnek i cebulkę. Wszystko razem wrzucić do miski. Dodać jajka, bułkę tartą, posiekany koperek. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą
Kuchnia Pokoleńpomarańczowa, masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania formy, Ziemniaki ugotować w „mundurkach”, ostudzić, obrać. Ser, ziemniaki i masło zemleć, wkładając do maszynki na przemian podane produkty. Podczas mielenia składniki wymieszają się. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dalej ucierając dodawać po trochę masę serową. Dodać wanilię, mąkę, skórkę pomarańczową i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę
królestwo garówFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin W naszym domu pieczona kaczka z jabłkami to klasyk na każdym rodzinnym spotkaniu. Dlatego jest idealną
CRAVEmonkeymusu migdały, to najpierw trzeba je przez kilka minut namoczyć we wrzątku, później obrać ze skórki. Orzechy lub obrane migdały prażę przez kilka minut na suchej patelni, a następnie mielę, najdrobniej jak to możliwe. Czekoladę siekam na malutkie kawałki. Śmietanę bardzo mocno podgrzewam, doprowadzając niemal wrzenia i zdejmuję z palnika. Do bardzo gorącej śmietany dodaję posiekaną czekoladę i cukier
Kulinaria - potrawy z różnych stron światadługość), otrzymujemy więc 20 trójkątów. Podstawę nacinamy na głębokość 1 cm. NADZIENIE: 2 białka szczypta soli 200 g orzeszków ziemnych w karmelu Orzeszki porcjami mielimy w blenderze do uzyskania konsystencji mokrego, żwirowego piasku. Białka ubijamy z solą, dodajemy zmielone orzechy i mieszamy. Na każdym trójkącie smarujemy porcję masy (1 łyżka) i zwijamy
Rozpustne gotowanieryby to prawdziwy rarytas na kulinarnej mapie Warszawy. U Rysia można je kupić w całkiem przyzwoitej cenie również "na wynos", choćby na zbliżające się Święta. Oprócz wędzonych ryb będziecie mieli okazję delektować się absolutnie genialną zupą rybaka, stekiem z dorsza atlantyckiego, sieją w oleju z cebulką, którą Wam gorąco polecam, pysznym sandaczem i tatarem w różnych wariantach. To oczywiście tylko
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZanim się obejrzymy będziemy mieli Święta Bożego Narodzenia. Zanim jednak na nasze stoły trafią tradycyjne makowce, pierniki i serniki proponuję wypróbować przepis na chrupiące tartaletki z orzechami i pomarańczą. Jeśli Wam przypadną do gustu zrobicie je także na święta, będą pięknie prezentowały się Waszych stołach . Taratletki w takiej świątecznej wersji posmakują każdemu. Przy okazji chciałam Wam polecić stronę ambition.pl , gdzie
Bon appetit mon amiedyniowy bez spodu, będziecie potrzebować: 50 dag twarogu 3-krotnie zmielonego (można oczywiście użyć gotowego twarogu sernikowego, ale na zwykłym jest o wiele lepszy ja używam twarogu półtłustego, który mielę w maszynce do mięsa) 15 dag puree z dynii * ½ kostki masła (można też użyć margaryny) 5 średnich lub 6 małych jajek 20 dag ksylitolu lub erytrytolu (możecie też użyć cukru
Okiem Blondynki by McBlondiczarnym pieprzem) 2 łyżki oleju do przysmażenia cebuli W misce wymieszaj składniki na ciasto przy pomocy rózgi do ubijania lub blendera. Usmaż naleśniki. W malakserze lub maszynce do mielenia rozdrobnij mięso drobiowe z rosołu i podsmażone wcześniej cebule (posiekane i podsmażone na oleju) . Farsz dopraw przyprawami – smak powinien być bardzo wyrazisty. Nakładaj na każdy naleśnik i zawijaj
Kulinarny S.O.S.czarnym pieprzem) 2 łyżki oleju do przysmażenia cebuli W misce wymieszaj składniki na ciasto przy pomocy rózgi do ubijania lub blendera. Usmaż naleśniki. W malakserze lub maszynce do mielenia rozdrobnij mięso drobiowe z rosołu i podsmażone wcześniej cebule (posiekane i podsmażone na oleju) . Farsz dopraw przyprawami – smak powinien być bardzo wyrazisty. Nakładaj na każdy naleśnik i zawijaj
Kulinarne S.O.S.topionych w plastrach o smaku cheddar . Moje chłopaki zawsze mają długie zęby na kalafior , choć nie wiem czemu , ja uważam go za genialne warzywo . Cóż w tej postaci ,nie mieli wątpliwości i spałaszowali wszystko do pustego talerza . Czasami myślę ,że ser ma jakąś tajemną moc .. no Wiecie jak dobra wróżka, zamienia wszystko co szare i przerażające w największe przysmaki
Ogrodnik w podróżyżółtej mokrofibry, duże wiaderko z wygodnym wyciskaczem i ściereczki. Moje produkty niestety wymagały już wymiany. Pamiętajcie, że nie warto myć podług starym mopem, bo zamiast porządku będziemy mieli nieciekawe smugi na podłodze. Tak wygląda mój nowy nabytek: Dlaczego warto? Ja go uwielbiam, to mój mop do zadań specjalnych Jest idealny do ścierania podłóg, mycia na błysk łazienki
Słodkie okruszkiPiekarnik rozgrzewamy do temp. 180 stopni. Formę o wymiarach 24 cm x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Obie mąki mieszamy ze sobą oraz z proszkiem do pieczenia. Twaróg mielimy w maszynce, blendujemy lub ucieramy mikserem na gładką masę. Utarty twaróg mieszamy z jogurtem oraz z serkiem (przed dodaniem jogurtu i serka do twarogu usuwamy z nich wodę, która wytrąciła
KulinarneImpresje.plPodsumowanie: Takie mini batoniki to fajna opcja z jeszcze fajniejszym składem. Dwie wersje jeszcze chętnie kiedyś zjemy ale ta z kawą nie trafia w nasze smaki. Jak będziecie kiedyś mieli możliwość ich spróbowania to śmiało kupujcie i dajcie znać, która opcja smakowała Wam najbardziej. Super Power Ocena: 3 pandy Just Relax i Energy Boost Ocena: 5,5 pandy
Candy Pandas