mielone - 47549 przepisów (strona:2359/3170)

Filet z kurczaka z mieszanką chińską 139

Przygotowując posiłki dla mojej rodziny zazwyczaj sięgam po świeże warzywa. Tym razem jednak wykorzystałam mrożoną mieszankę warzyw chińskich, ponieważ domownicy mieli ochotę na kuchnię azjatycką. W celu nadania daniu orientalnego smaku, doprawiłam je kurkumą i imbirem. Taką potrawę robi się ekspresowo, a na drugi dzień po odgrzaniu smakuje jeszcze lepiej! Składniki: 300 g filetu z kurczaka opakowanie mieszanki chińskiej

Danka Pichci
Bucatini z zimowym pesto i słodkimi ziemniakami 134

czosnek, parmezan, skórkę i sok z cytryny i ponownie pulsujemy przez chwilę od czasu do czasu ściągając wszystko ze ścianek. Następnie dodajemy oliwę, sól, oraz pieprz do smaku i mielimy wszystko ostatni raz do połączenia składników. Bucatini gotujemy według instrukcji na opakowaniu zostawiając ok. ⅓ szklanki wody po makaronie. Do garnka z ugotowanym makaronem dorzucamy wcześniej podpieczone warzywa oraz pesto. Wszystko

Mostek w kuchni
Pączki serowe 161

Jeśli czasem zdarzy się wam taka sytuacja, że będziecie mieć nadwyżkę serków wiejskich w lodówce i nie będziecie mieli pomysłu jak je spożytkować, to mam dla was fajną propozycję - pączki, a właściwie mini pączki z serków wiejskich. Takie pączki są bardzo smaczne, a do tego robi się je błyskawicznie. Można je zrobić np. w przypadku niezapowiedzianych gości

Waniliowe Improwizacje
Smalec Adama 144

wszystko. Słoninę kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Słoninę wytapiamy na patelni do zrumienienia. Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. W międzyczasie mielimy kiełbasę. Zmieloną kiełbasę dokładamy na patelnię. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Po kilku minutach przekładamy do słoiczków i zakręcamy. Smacznego

Maminek kulinarny
Korzyści dla zdrowia z jedzenia kiwi 137

antyzakrzepowo.  Naukowcy z Uniwersytetu  w Oslo dowiedli, że jedzenie 2-3 kiwi dziennie przez miesiąc o 18 procent  zmniejszyło u badanych skłonność do tworzenia się zakrzepów. Mieli oni też o 15 procent niższe stężenie trójglicerydów we krwi.  ➔ Ogranicza objawy astmy.  Bogactwo witaminy C niemal dwukrotnie większej niż w pomarańczach sprawia, że chorzy rzadziej borykają się

Zdrowie i pysznie na talerzu
Korzyści dla zdrowia z jedzenia kiwi 135

antyzakrzepowo.  Naukowcy z Uniwersytetu  w Oslo dowiedli, że jedzenie 2-3 kiwi dziennie przez miesiąc o 18 procent  zmniejszyło u badanych skłonność do tworzenia się zakrzepów. Mieli oni też o 15 procent niższe stężenie trójglicerydów we krwi.  ➔ Ogranicza objawy astmy.  Bogactwo witaminy C niemal dwukrotnie większej niż w pomarańczach sprawia, że chorzy rzadziej borykają się

zdrowo i aktywnie
Domowa kiełbasa 124

czosnku (można pominąć) 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka żelatyny 30 ml. oleju sól, pieprz Krok po Kroku 1 Mięso z uda kroimy w kostkę, a filet z kurczaka mielimy lub blendujemy. 2 Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Po kilku minutach dodajemy przeciśnięty czosnek i smażymy do momentu, aż cebula zrobi się szklista. 3 Mieszamy mięsa

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Czekoladowe ciastka maszynkowe 235

Ciastka maszynkowe to dla wielu smak z dzieciństwa. Ja również od niedawna przygotowuję takie ciastka samodzielnie, odkąd zakupiłam specjalną nakładkę do maszynki do mielenia mięsa. Takie ciastka wbrew pozorom są bardzo łatwe do zrobienia, a można je długo przechowywać i mieć zawsze coś chrupiącego i pysznego pod ręką. Tym razem zdecydowałam się na lekko czekoladowe ciastka budyniowe i udekorowałam

Waniliowe Improwizacje
"Zaczekaj na miłość" Ilona Gołębiewska 141

miłość" to piękna, wielowątkowa opowieść o sile rodzinnych więzi. Autorka pokazuje, ze po każdej porażce, czy traumie możemy się podnieść. Wszystko zależy od nas, od tego czy będziemy mieli siłę do walki o marzenia i szczęście. Pokazuje nam silne kobiety, które radzą sobie z trudnościami losu i to, że wszystko w życiu ma swój sens. Klara dzięki swoim pasjom przetrwała

kruche babeczki
Rolada z boczku 133

Bardzo prosta w przygotowaniu domowa rolada z boczku. Wystarczy kupić cienki kawałek ładnego mięsa, inny nie da się zwinąć i niedużym nakładem pracy i czasu będziemy mieli smaczną. Polecam wszyskim tym którzy nie muszą, albo nie chcą liczyć kalori. ok. 1,5 kg surowego boczku

Polska Zupa
Naleśnikowe cannelloni z boczkiem i szpinakiem 179

więcej mąki więc warto mieć kilka łyżek więcej. Z gotowego ciasta pieczemy rumiane naleśniki – wychodzi około 8 sztuk.   Przygotowujemy farsz – boczek kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w robocie kuchennym na drobno. Na zimną patelnie wrzucamy zmielony boczek, włączamy średni gaz i smażymy, aż zacznie się zrumieniać – około 708 minut, od czasu do czasu mieszając

Smaczna Strona
Błyskawiczne ciasteczka 191

drobno posiekanych orzechów włoskich -50 g drobno posiekanych migdałów -szczypta soli dodatkowo: – cukier puder do obtoczenia Przygotowanie: Wszystkie składniki wyciągamy wcześniej aby miały temperaturę pokojową,. Orzechy i migdały mielimy drobno. Masło ucieramy mikserem przez około 2-3 minuty. Dodajemy resztę składników i mieszamy mikserem, aż powstaną wilgotne okruchy. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i kładziemy na blaszce

I LOVE LIFE
Co jeść i pić, aby dodać sobie energii? 155

składników pożywienia. Jeśli będziemy odwodnieni te procesy będą zachodzić wolniej i na mniejszą skalę, co spowoduje, że nawet mimo super posiłku szybko zrobimy się ospali, zmęczeni, rozdrażnieni i będziemy mieli kłopoty z koncentracją. Pamiętajmy więc, aby odpowiednio nawadniać nasz organizm

Z notatnika dietetyka
Wędliny domowe – Szynkowar – Perliczka 100

małe kawałeczki, 1-2cm kawałki będą w sam raz. Kości i skrzydełek nie wyrzucamy! Możemy zamrozić, bądź od razu przygotować na nich bulion na zupę. Pozostałe mięso mielimy w maszynce do mięsa na grubych oczkach. Zmielone mięso i pokrojone kawałki łączymy i dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy, oklepujemy, wyrabiamy… aż całość będzie zwarta i gotowa. Masą wypełniamy szynkowar, zamykamy

Tajemnice Smaku
Domowy smalec na wędzonce z suszonymi grzybami i śliwkami 115

suszone prawdziwki (wymoczone, zagotowane, odcedzone) 4 ząbki czosnku 4 zgniecione ziarna jałowca sól, pieprz do smaku – ilość uzależniona od słoności użytych wędzonek Wykonanie Słoninę drobno kroimy lub mielimy w maszynce do mięsa z sitkiem o grubych oczkach. Następnie wytapiamy na małym ogniu w garnku z grubym dnem. Gdy już uzyskamy wytopione skwarki dodajemy pokrojone w bardzo drobną kostkę kiełbasę

Tajemnice Smaku